Şimdi Ara

Eyt nin cikmamasi gerektigini dusunuyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • var olan bir hakkı kişinin elinden alamazsın!
    adam zamanında işe girmiş o zamanki şartlara göre primini ödemiş tam emekli olacak diyorsun ki olamazsın +10 sene daha koyuyorum. Böyle bir dünya yok.

    Bu şuna benzer: Ev almak için kredi çektin 30 sene taksit ödedin tam evi tapuyu alacan borcun bitecek banka diyor ki:
    -hocam sen bu evi sanki ucuza alıcan sen bana bir 10-15 yıl daha taksit öde o zaman alırsın.
    Yahu ben 30 sene önce bu şarta bu faize bu anaparaya göre anlaştım senle?

    Kısacası geri ye dönük kanun işletemezsin.

    Dersin ki: Bu tarihten sonra işe giren sgk başlatan kim varsa bu kanun onun için geçerlidir hah bak o zaman olur.

    Üstelik bildiğim kadarıyla eyt lilerin çoğu prim günü doldurdukları halde sağlık hizmetinden de faydalanamıyor.

    Bence çok yanlış.
  • Ya yürüyün gidin arkadaş yok devlet çökermiş.Adamlar çalmasa vergileri doğru kaynaklarla doğru şekilde kullansa herşey yapılır.Ülkeyi borç batağına sürüklerlerse herşyi yap işlet devret modeliyle yaparlarsa çöker tabi.Akp iktidarı değişmeden bu Ülkede hiçbir sorun düzelmez bunu bilin artık.Adamlar yaptıkları kadar yaptılar şimdi yeterki o koltuğu kaybetmiyelim die ellerinden ne geliyosa yapıyorlar gelmişsiniz burda işçinin yanında durucağınıza hükümetin ağzıyla yok çöker falan diyorusnunuz çökerse çöksün arkadaş Ülkeyi onlar yönetti ben değil çalışanlar değil bırakın bedelini ödesinler artık. Adam gider sarayını kapatırsa olur nie olmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle akpli değilim yazan ciddeye alınmaması gereken bir konu daha .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 40 yaşına kadar yaşaman bile garanti değil o zaman hemen herkes emekli olsun Arkadaşın dediğiyle senin dediğin alakasız şeyler. Devlet Eytnin parasını bir şekilde vergi vs olarak gençlerden çıkarmak zorunda onu kastediyor.
  • Yusuf_Ozkan kullanıcısına yanıt
    En güzel yorum bu olmuş.
  • Ilk olarak yanlış anladığın bir durum var. Bu eyt den emekli olanlar emekli olunca işi bırakacak mi sanıyorsun? Hayır bırakmayacak. Hepsi de bir şekilde yine çalışmaya devam edecek çünkü çalışmak zorunda. 40 45 50 yaşlarda çocuklar okuyor olur. Lisede üni de. Bir emekli maaşıyla o aile batar. Yanı senin düşündüğün gibi eyt lilere emeklilik verince istihdam açığa çıkmaz. Eyt lilerin derdi sadece maaş. Hem ayrıca çalışacak hem de üstüne devletten maaş alacak. Prim de ödemeyecek. Senin bunun devlete nasıl bir yük getireceğini düşünmen lazım bence.

    Bir de avrupa asya v.s her yerde basit bir hesaplama vardır. Tam inceliklerini bilmesem de şöyle bir mantığı vardır. Mevcut primli çalışanlar ile emeklilerin bir dengede olması. Yanı misal diyelim 5 milyon emekli varsa ülkede bunların masraflarını (maas sağlık v.s) karşılayacak kadar sigorta priminin gelmesi en önemli husustur. Bu denge bozulursa her zaman zarar edilir ve bir yerde sistem çöker. Bütün ülkeler buna göre sistem kuruyor. Buna göre emeklilik yaşları hesaplanıyor. Yanı şöyle düşün.

    Epey zaman önce şöyle bir şey okumuştum. Turkiyede 2 çalışana 1 emekli düşüyor avrupada ise 4 çalışana 1 emekli düşüyor diye. Şöyle hesapla. 2 işçiden 1 emeklinin maaşını, sağlık harcamalarını, ikramiyesini v.s karşılayabilir mısın? Avrupada ise 4 e 1. Bu gözle bak bence.

    Sistem hepimize lazım. Çalışana da emekliye de. Devlet su an bile önceden yapılan kıyak emeklilik zımbırtıları v.s ile zorda. Bunun düzelmesi için de zaten 65 yaş olayı getirildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiçbiriniz 60 yaşında birinin , çocuğunuzun ilkokul öğretmeni olmasını istemezsiniz değil mi?

    Mesele, oyuna girdikten sonra kural değiştirilmeye kalkışmaları. Bir de kendi yakınlarına sonsuz sağlık güvencesi isterken üstelik...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların hakkını gasp etmişin hala ne anlatıyorsun sen?
    Senin mantığına göre kimsenin devletin lafına güvenmemesi lazım. Hatta sigortalı çalışanların sistemden çıkıp bir tek zorunlu olan memur tayfa kalmalı.
    Günü geldiğinde emekli etmeyen devlete kimse güvenmez. 60 yaşına gelince para yok sen daha çalış diyebilir.
    Kanun ortada, kural ortada adamın hakkı bu. Devlette devamlılık esastır isterse o günkü kanunlar 10 sene çalışmayla emeklilik desin bunu vermek zorundasın. Kimseye de ekonomi, ülke bilmemnesi diyemezsin herkes kendini düşünür.
    Denge bozulması da hikaye 92'den beri bozuk aradan o kadar sene geçti ne oldu düzeldi mi? Hayır.

    Ayrıca madem adamlar emekli olmayacak, madem ben emekli olurken düşük aylık bağlanacak o zaman benim bu sisteme girmeme hakkımda olmalı. Karsız bir işe ne diye yatırım yapayım?
  • eyt yi çogu çift maaş icin istiyor
    asıl olay +45 üstü işciye kimse is vermiyor yaşlı diye e bu adamlar ne yapıcak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    65 yaşına kadar yaşayabilcen mi?
    ben 60 yaşında emekli. hayat kısmını bilemeyecem kader ve kazaya inancım tam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

    eyt yi çogu çift maaş icin istiyor
    asıl olay +45 üstü işciye kimse is vermiyor yaşlı diye e bu adamlar ne yapıcak ?
    Kardesim pazarda limon satabilirler. Benim babam simdi pazar isi yapiyor o da yaslandi, deli para kazaniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Son cümlen ile başlayayım. Sisteme girmeme hakkı verilebilir desteklerim. Ama o kişi de devletten gram yardım alamamalı. Ne kendisi ne de çocuğu. Bu böyle olursa olsun bence sıkıntı yok.

    Ha Bunun Yanında devletin her muhtaca yardıma koşması gerektiğini de savunmayın madem. Devlet sadece emekli maaşı ödemiyor ödemiyor. Yaşlısından engellisine, dulundan öğrencisine, yetiminden evsizine v.s tonla kalem var devletin düzenli yardim yaptığı. Bunlar nerden gelecek. Şu anki sosyal yardımlar nasıl gelecek ?

    Ayrıca hakkını gasp etmek nasıl oluyor? Benim bildiğim kişinin sigortaliliga başlama yılı neyse o yılki kanuna göre hesaplanıyor emeklilik yaşı. Bu gasp meselesi nasıl oluyor anlamadım.

    Ha misal ben başka bir soru sorayim. Devlet desin ki eyt lilere emeklilik vereceğim ama bunun parası için de vergi koyacağım. Eyt li vergisi. Hanginiz kabul edersiniz? Olmaz diyeceksiniz değil mi? Peki devlet nerdeyse yılda 30 milyar civarı yük bindirecek bu olay için parayı nerden bulacak ?

    Şu an muhalefetin bunu kasimasinin tek nedeni siayset. Verebilecek mi bunu ? Nah verir. Kk bile daha yeni eyt liler için istişare edeceğiz diyor. Vereceğiz diyemez. Demiyorda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Some guy

    Sen de mi Brütüs? Senden hic beklemezdim, devletin yaninda olmanı beklerdim.

    Alıntıları Göster
    her zaman devletin yanındayım.

    avrupadan örnek gözterince olayın rengi değişiyor.

    avrupada çalıştıracak eleman bulamıyorlar 80 hatta 90 a çıkarırlar.

    mevcut eğitimli elemanından vazgeçmek istemiyor avrupa.


    bizde işsiz genç dolaşırken zapt edemessin hiç birşeyi.

    herkes kendi açısından bakıyorda .

    bunun sosyolojik etkileri olacak.

    bütçe açığı bahane olmasın ,bahane edilmesi gereken şey cari açıktır.

    bütçedeki açık memleket içinde kalıyorsa bunun zararı o kadar yüksek olmaz.

    birde şu açıdan bakmak lazım eyt liler sigorta ödemiyor.

    bütçeye faydası mı var?

    sigorta ödedikçe emekli maaşları düşüyor.

    sendemi brütüs derken.

    dibine kadar akp liyim .

    yanlışları yokmu belki hiç bir iktidarın olmadığı kadar.

    ama muhalefete bakınca yanlış ın be güzel diyorum.




  • 1-vasıfsız genç ve orta yaştaki kitleler büyükşehirlerde yaşıyor ve bu şehirler bu boş ağırlığı kaldıramayacak duruma geldiler.
    2-ülkede gereğinin çok ama çok üzerinde kamu çalışanı memur bulunmakta.bir dönem fabrikalara seçim çalışması için harıl harıl nasıl ki işçi alındıysa daha sonrasında da bu işçilerin yerini memurlar aldı.
    3-tarım ve hayvancılıkla uğraş azaldı.herkes kolay hayata alıştı veya alıştırıldı.
    4-herkes emekli olup ek ücret almanın peşinde.adam kendinden sonrakileri ve devleti zerre düşünmüyor.birileri birşeyler yürütüyor mantığı çok yanlış.hangi belediye hangi parti yapmıyor? :) sistemi çarka bağlamış hepsi.
    5-ben 16 yaşında sigortalandım ve profesyonel iş hayatına atıldım.50 yaşına kadar 34 yıl yapar.ben bu 34 yılda hiç kendimi geliştirmemiş,daha iyisini öğrenip daha iyi yerlerde aranan adam olmak istememişsem kusura bakmayın da kendi eşekliğimi millete mal edemem.
    6-sistemi yakın tarihte tamamen abd sistemine çevirecekler.çalış,sağlık sigortanı özel yap,sigorta istersen primini öde,yaşın geldi mi havuzdaki biriken paranı al.çünkü bu sistem şu an ki haliyle ülke batırır.
    7-65 yaş çok.erkeklerde 57 kadınlarda 55 normal olanıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marineros -- 26 Kasım 2019; 21:13:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sen bu konuda birşey bilmiyorsun. Adam sigortaya girmese bile malı mülkü birşeyi olmasa bile bugünkü kanunlarla ki 1976'da çıktı 65 yaş aylığı alır. Sonra gss diye birşey çıkardınız işsize bile yazıyor. O sigortayı ödemeyen gssyi ödese yine devletten bakılır. Bu saçma sistemi seninkiler çıkardı.
    Devletin muhtaçların yardımına koşması da sgk eliyle olmaz. Sosyal yardımlaşma vakfı adı altında bir kurum yapar bunu. Sgk fonlarıyla finanse edilmez.

    Sosyal yardımları kesecek iktidar o zaman vergileri de düşürmek zorunda. Biz devlete haraç alsın diye vergi vermiyoruz. Birşeye yaramayacaksa vergi de almasın. Sosyal yardımlar sgkya ödediğin 700 lirayla dönmüyor.

    Hükümetin yaptığı da basbayağı hak gaspı. Herkes sigortalı olduğu yıldaki kanunla emekli olur. Adam 94 yılında sigorta girdi 25 sene çalıştı şimdi emekliliği hak etti ama devlet emekli etmiyor. Yaş şartını öne sürüyor. O adam bu işe başlarken böyle bir şart yoktu. İstersen 20 yaşında sigortaya gir 25 sene çalış 45'te emeklisin kanun böyle. O adamı emekli etmeyip 52 yaşı bekle dersen yaptığın gasptır.

    Eytli vergisi falan koyamazsın. Ben sıradan bir vatandaşım ve vergi koysalar taktikleriyle beni eytli ile karşı karşıya getiremezsin. O 30 milyar lirayı devletin harcamasından kıssın ödesin bana ne? İster mersedesini satar ister cebinden para koyar. Oraya buraya maaş bağlarken aklı neredeydi? Sen babasından kalan aylığı evlenmemiş kızına ölene kadar ver sonra para nerede de. Ne güzel iş. Ivır zıvır yerlere para harcama ki eyt gibi birşey mağdur olanın mağduriyetini çöz.
    Son olarak dünyada gelişmiş ülkelerde sigorta sistemi vergilerle finanse olur. Gelişmiş hizmet sunanlarda %30 civarı bütçeden para aktarılır toplanan primlerle sistem dönemez. Sürekli vergi icat eden hükümet buraya kaynak ayırsın bana ne?




  • İşsizliğin en büyük sebebi emeklilik yaşının çok geç olması. Hükümet de ne kadar geç emekli edersem o kadar kârdır gözüyle bakıyor. Sonuç emekli olamayan yaşlılar ve iş bulamayan gençler..
  • "Yetmemiş daha çok istiyorlar, ülkeye zarar verememişler!"
    https://www.gercekgundem.com/siyaset/137040/akpden-yargi-ailelerine-de-buyuk-kiyak

    quote:

    AKP'den yargı ailelerine de büyük kıyak!
    3-4 dakika

    Giderlerin TBMM tarafından karşılanması için torba teklife “yönetmelikle düzenleme” maddesi koyan AKP, yönetmeliğin yeterli olmayacağı kaygısı üzerine ilgili yasada değişiklik yapılması üzerinde duruyor.

    27 Kasım 2019 07:58 / Siyaset

    Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’ın mevcut ve eski üyeleri de aynı haktan yararlanacak.


    AKP, TBMM Genel Kurulu gündemine gelen 95 maddelik torba teklifin milletvekilleri, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların tüm sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin maddeleri üzerinde yeniden çalışma yapıyor.

    Teklifin 51. maddesinde, mevcut ve eski milletvekilleri ile açıktan atandığı bakanlık görevi sona erenlerin ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık giderlerinin TBMM bütçesinden karşılanmasıyla ilgili yasa maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların TBMM Başkanlık Divanı’nca çıkarılan yönetmelikle belirlenmesi öngörülmüştü. Buna gerekçe olarak da Sayıştay’ın “bakmakla yükümlü oldukları” koşulu aranmaksızın milletvekillerinin anne ve babaları ile çocuklarının sağlık giderlerinin TBMM tarafından karşılandığı, bunun yasaya aykırı olduğu saptaması gösterilmişti. AKP’de, yasada “bakmakla yükümlü oldukları” ibaresi varken yönetmelikle bir düzenleme yapılmasının yeterli olmayacağı görüşleri üzerine ilgili yasadan bu ibarenin çıkarılması gerektiği üzerinde duruluyor. TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında bu yönde önerge verilebileceği kaydediliyor.

    Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, teklifin bir diğer tartışmalı maddesi ise, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının sağlık giderlerinin “TBMM üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde” Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenmesine ilişkin düzenleme.
    BAKANDAN FARK İSTENİNCE


    Bu düzenlemenin geçen mayıs ayında özel bir hastanede eşi doğum yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den hastane masraflarının istenmesi üzerine getirildiği öğrenildi. Ancak bunun için yasal bir düzenleme yapılmasına gerek olup olmadığı, uygulamada yorumla bakanların sağlık giderlerinin karşılanıp karşılanamayacağı tartışılıyor. Konunun uygulamada çözülebileceğine kanaat getirilirse maddenin metinden çıkarılabileceği ya da teklifteki başka bir maddeye monte edilebileceği kaydediliyor.
    SADECE VEKİLLER DEĞİL


    Milletvekillerinin sağlık giderleriyle ilgili yapılacak düzenleme, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay’ın mevcut ve eski üyelerini de etkiliyor. Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yasalarında, bu kurumların başkanı, başsavcısı, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri ile bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık giderlerinin “TBMM üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde” kendi kurumlarının bütçesinden karşılanması hükmü yer alıyor.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    65 yaş aylığı (yaşlılık) aylığının ne alakası var emeklilikle ? Zaten bu aylığı hiç bir sosyal güvencesi olmayan yaşlılar alır.

    Gss ise sosyal güvencesi olmayan kişilere sağlık hizmetlerinden yararlanması için sunulan bir hizmettir. Aylık 80 liraya devlet sana normal sgk prim ödeyenler ile aynı şartlarda sağlık hizmeti sunuyor. Ulan şu an bir hastalansan sigortan yoksa sadece doktora dünya para ödemek zorunda kalırsın. Ilaci röntgeni kan tahlili ultrasonu v.s bunlar az para mi? Devlet diyor ki ayda 70 80 liraya ben senin sağlık harcamalarının büyük çoğunluğunu karşılayacağım. Yahu git bir özel hastaneye. Deki ben size ayda 150 lira verecem hasta olsam da olmasam da her ay ödeyeceğim ama eğer ben hasta olursam benim tedavimi siz yapacaksınız. Bak ilaç v.s karıştırma. Sadece muayene. Kabul eden hastane bulursan bana haber et koşa koşa oraya gelirim. Ha bu konuda çok yazıldı çizildi. Parası olmayan nasıl ödesin, işsiz adam.nasil yapsın v.s. Devlet ne yapsın? 2 vergi koysa sabah akşam agliyorsunuz. Ama devlet tende her boku istiyorsunuz .


    Eyt nin cikmamasi gerektigini dusunuyorum


    Bir de halen hak gaspı diyor. Bak yukarıdaki fotoğrafta sigortaliliga başlama yılana göre hangi yasta emekli olacağını gösteriyor. Kanuna göre prim günün dışa bile emekli olabileceğin yaş bellidir.

    Bunun da sebebi gelir gider dengesidir. Dünyada kabul görür oran 4 çalışana 1 emekli düşmesidir. Ve bütün ülkeler bu dengenin korunması için yaş olayını getirmeyi tercih etmiştir. Bizde ise şu an 2 çalışana 1 emekli düşmesi gibi felaket bir durum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyt olayına hep yaş olarak bakılıyor. ancak asıl hesap pirim gününden yapılmalı.

    sistemde ciddi boşluk var.

    18 yaşında çalışmaya başlamış askerlik borçlanmasını da ödemiş bir vatandaş 25 yıl sonunda emekli olamıyor.

    üniversite+ master+askerlik derken 28 yaşında sigortalı olarak çalışmaya başlayan vatandaş 25 yıl sonra emekli olabiliyor.

    bununla beraber %27 genç işsizlik var. bu geçlerin yarısını 2-3 sene içinde ekonomiye katkı sağlar konuma getirmeliyiz. aksi halde yaştı geldiğinde emekli bile etsen o maaşı ödeyemez duruma gelirsin.

    pratikte her çalışan kişi aynı zamanda emekliye de bakmaktadır. maaşı asgariden yüksek olarak alıp 3 bin tl emeklisi olacak biri kira derdi yoksa hemen emekli olur. özellikle kadınların bekleyeceğini düşünmüyorum.45 yaşın üzerinde emeklisi gelip sadece yaşı bekleyen ama çalışamayan ciddi sayıda kadın var.
  • Allah rızası için 2008 sonrası için emekli maaşı çarpanına bir bak.

    Böyle giderse emekli olduktan sonra 200 dolar maaş alamayacaksın.

    Sosyal güvenlik kurumları tüm dünyada açık verir normaldir. Emekliye verilene laf edene kadar şehir hastanesi garabetine laf et.

    Yetkili olarak Londra mahkemeleri belirlenmiş dolar üzerinden hasta garantisi verilmiş bu hastaneler yüzünden ne kadar batakta olacağız biliyor musun?

    EYT'ye gelince adam gelmiş 55 yaşına emekli olamıyor işsiz. Hadi iş bul o yaşta kolaysa. Bunlar için formül ürerilmek zo-run-da.

    Sosyal devlet ilkesi diye bir şey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.