Şimdi Ara

Evlenip aile olmak mı? Yoksa hiç evlenmeden tek başına ölmek mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

    Yaş geçmeden evlenmek iyidir.
    Eğer maddi manevi olanaklar buna imkan tanıyorsa.
    Büyük sorumluluk ister evlilik dediğin ömürlük olmalı.
    Hâlâ bekarım işsizim sorumluluk almaya niyetim yok.
    Yaş 34 yolun yarısına 1 kala.
    Benim için hem çok geç hemde çok güç.
    O yüzden bu karar hayati bir önem taşıyor.
    Evlenecek kimse ne kendini ne de karşısındakini mağdur etmemeli.

    Hocam çok pişman mısın? Hani keşke dediğiniz çok oluyor mu? Maddiyatı çözerim çok sıkıntım olacağını düşünmüyorum da nolur bilemeyiz büyük konuşmamak lazım. Hazır bulmuşken hiç arkadaşlarını eşleriyle görünce için cızzz ediyor mu yada çocuk büyüdükte sevimli oluyor fln diyen arkadaşın çok mu? Zamanında olsaydı diyor musun yada alıştın mı 34 yaş az değil neler gördün kim bilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pişman olmak için bile çok geç.
    Bence başarılı olan insanlar keşke kelimesini kullanmayan insanlardır.
    Çoğu tanıdık evlendi.
    Hâlâ evlendin mi diye soran var.
    Aslında 14 yaşında evlenmek isterdim.
    Çocuk olursa büyük olurdu anlaşmamız daha kolay olurdu.
    Ne var ki iş işten geçti.
    Bunca zaman yanlız yaşadım.
    Aynı dili konuştuğum kızlarla iletişim sorunum var.
    Önceki yorumumda belirttiğim gibi şartlar uygunsa zaman geçmeden evlenmek ve en önemlisi çocuklar ile arkadaş olmak lazım.
    @Opium Mar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 9 Nisan 2014; 23:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara sıra ben de düşünüyorum, sonra ya kızım olursa ona şöyle bakacaklar şunları yapacak nesil oraya gidiyor zaten diyorum; oğlum olacak olursa da benzer birşey düşünüp evlenmesem mi diyorum.


    Ara sıra da kadınlara bakıyorum. Gördüklerim genelde iki yüzlü. Hemen herşeyi değiştiriyor, fikirlerini de kendilerini acındırır numarası yaparak kabul ettiriyorlar.

    "O konu aklıma gelince kadını yaşatmaktansa kendim yaşarım" Diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challengermert

    Dini açıdan bakarsan hayırlı namazına niyazında bir eşle evlenmek iyisidir. Eğer namaz kılmayan başı açık biriyle evlenmek haram olur.

    Tesettürsüz bir kızla evlenmek caizdir. Nitekim Hristiyan ve Yahudilerle evliliğe dahi dinimiz müsade etmiştir.

    Erkek eşinin baş açık gezmesine rıza gösteriyorsa kendisi de mesul olur. Ancak kendisi razı olmadığı halde eşi baş açık geziyorsa mesuliyet kadına ait olur. Erkek bundan dolayı mesul olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaripKuark -- 9 Nisan 2014; 23:36:53 >
  • Die alone

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençken evlenmezsiniz,tek başınıza arkadaşlarla eğlenirsiniz de elbet gün gelir yaşınız ilerler arkadaslariniz torunuyla,cocuklariyla,esleriyle vakit gecirir siz kendinizi zor idare eder hale gelirsiniz.Ama derseniz ki ben çok sosyalim durmadan gezerim,yurtdisina cikarim,eğlenirim o zaman evlenmeyin hayatinizi yasayin.Ama bu yazdigim seyler bizim kulturumuze yerlesmis seyler degil.Gezmek diyince hangi kahvede oturacagimizi dusunuyoruz.Simdiye kadar kac tane yasli insanimizin elinde fotograf makinesi var da fotograf cekiyor.Bizim 20-30 seneki halimiz batinin simdiki hali.Bakin ingilterede almanyada yaşlı başlı adamlar ne yapiyor.Benim aklima hep gezen insanlar geliyor,bizde de olur ama 20 yil sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 9 Nisan 2014; 23:43:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam diyelimki evlendiniz . Çocuk oldu büyüdü oda evlendi . peki dünya üzerinde neyi başarmş oldunuz ? Ben şunu şunu yaptım bu yüzden rahat öleceğm diyeceğiniz bir konu olacakmı ? Ayrıca şu yaşadığımız evrende yüzbinlerce bilinmeyen şey varken evlenseniz ne olur ki ? Gayet klasik türk zekasının bir parçası olmş olursunuz . Ve Bir gün gelirki emekli olmşsnz . Rahatlayacağm derken bi kazada ölmüşsünüz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sence nedir mutluluk hocam ? nerededir huzur insan hep bu cevapları aradıkca kaybolur. sence mutluluk 1 ev 1 araba işi bir eş ve iyi bir işten ibaret hayatta ?
  • @DaRKFoRCeS

    Sizden 9 yaş küçüğüm ve yaklaşık 2 yıldır iyi bir işim ve yaklaşık 3 asgari ücret düzeyinde maaşım var.Evlenmek adına altyapım mevcut fakat ben de evlenmeyi düşünmüyorum şuan için. Neden derseniz bayanlar belli bir yaşa kadar gezip tozmak eğlenmek daha sonrasında da kendilerini finanse edecek ve her dediklerini yapacak bir eş arıyorlar. Ben bu yaşta bu işe girebilmek için bazı fedakarlıklar yaptım ve kendimi sosyallikten hep uzak tuttum. Sosyal olmak, iş yaşamında başarısız olacağın anlamına elbette gelmez ama ben büyük bir kumar oynamak istemedim diyeyim kısaca.Velhasıl sonunda emeğimin karşılığını alabileceğim bir işim oldu. Şimdi benim bayan arkadaşlarım var ama çoğu benden yaşca büyük 25-35 yaş arasında.Bunlarla konuştuğum zaman eğer garip karşılanmayacak olsa %80i hemen benimle evlenmek ister.Fakat toplum kuralları evlilikte erkeğin kadından yaşca büyük olması yönündedir. Ben 28den önce çok çok sürpriz bir durum olmadıkça evlenmek istemem.Tek yaşıyorum ve bundan da gayet memnunum. Şimdi bu durumda nasıl bir yol izlemememi önerirsiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 9 Nisan 2014; 23:59:17 >




  • @DaRKFoRCeS çok saol düşüncen için.

    @MerTurkizM hocam haklısın da her insan farklı alışılmıştınız dışına çıkmak korkutucu mı geliyor yoksa gerçekten kötü mü?

    @Blackkan değişik bakış açıları gelmeye başladı helal diyorum

    @hakan52400 onu yazarken klasik Türk aile yapımız ev+araba olduğu için yazdım yoksa huzur olmayınca para-ev-araba mı getirecek. Yakın akrabam bir adam 45 sene çok fakir yaşadı sonra fabrikatör oldu eşi lenf kanserinden öldü 4 yıl önce tek dediği şu keşke eskisi gibi mutlu olsam da bu ev , araba iş olmasa ama o huzurum sevinç olsa. Aslında hayattan beklentim doya doya yaşamak, gezip heryeri her kültürü tanımak, her milletten adamla sohbet etmek 20-25 ülkeden arkadaş edindik Kazakistan'dan Peru ya Norveç'ten Fas'a kadar :). Bu dünya çok garip biz olsakta devam ediyor olmasakta hem de hiç sekmeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opium Mar -- 9 Nisan 2014; 23:58:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kafana göre birini bulursan ve ilişkiniz iyi noktaya gelirse evlenirsin, olmazsa da evlenmezsin. Bunu kafaya takmaya gerek yok. Sonuçta evlenmeyecek olman kız arkadaşın olmayacağı anlamına gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Challengermert

    Dini açıdan bakarsan hayırlı namazına niyazında bir eşle evlenmek iyisidir. Eğer namaz kılmayan başı açık biriyle evlenmek haram olur.

    bu ne tür bir cahillik ?
  • Siz hazır hissetmiyor iseniz.
    Benim yorumumunda pek faydalı olacağını düşünmüyorum.
    Risk heryerde herşeyde var.
    Biraz önyargılı gibisiniz.
    Evlenmeyi düşündüğünüzde evleneceğiniz insanın sizden yaşca büyük olması sorun değil.
    Önemli olan sizin o anda babalık o hanımefendininde Annelik vasfı taşıması.
    Sosyallik yada antisosyallik problem değil.
    Hazır hissetmek önemli.
    Ayrıca kim 4/4 lük evlenmişki diyenlerden gıcık kapıyorum
    Sizi kasdetmiyorum tabiki.
    En azından bir ev olması şart.
    Önemli olan sonunu düşünmek ve bir ömür boyu yaşamak aynı kişi ile.
    Daha çok kazanmanızı uygun birini bulup bir ömür boyu mutlu olmanız dileğiyle.
    @Adalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir aile kurmak , çocuklarının olması, onların büyüdüğünü görmek. sevgi dolu bir yuva kurmak...Herkes ister bunu. Yani ben öyle düşünüyorum. Ölüm bu işin bir kuralı. Arkandan ağlanılması da öyle. Kim tek başına yaşayıp ölmek ister ki? Şansın varken neden yalnız kalasın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackkan

    Hocam diyelimki evlendiniz . Çocuk oldu büyüdü oda evlendi . peki dünya üzerinde neyi başarmş oldunuz ? Ben şunu şunu yaptım bu yüzden rahat öleceğm diyeceğiniz bir konu olacakmı ? Ayrıca şu yaşadığımız evrende yüzbinlerce bilinmeyen şey varken evlenseniz ne olur ki ? Gayet klasik türk zekasının bir parçası olmş olursunuz . Ve Bir gün gelirki emekli olmşsnz . Rahatlayacağm derken bi kazada ölmüşsünüz..

    +1

    Ayrıca dostum bu devirde evlilik bir LÜKS ! Etrafımızda ki insanlar geçmiş 100 sene ve öncesinin mantığını bugüne dek getirmiş yobazlardan oluşuyor. Evlenip çoluğa çocuğa karışmak basit ama kazın ayağı öyle değil. Çocuk yapmakla aile kurmakla adam olunmuyor. 4 milyar insanın yaptığını yapınca ne geçecek eline ne değişecek. Olayın yavru boyutu ayrı insanın canından kanından bir parça tarif edilemez. Ama her işin bir zorluğu var. Sen öldükten sonra dünyada çocukların torunların torbaların kalsa ne yazar. Benim büyük büyük büyük dedeme ne faydam var şuan. Kimin umrunda ? Yarın çocuk karşına geçip "Beni neden yaptın" diye bir soru yöneltirse verebilecek mantıklı bir cevabın var mı ? Can sıkıntısından mı ? Ömrün boyunca yalnız kalmama korkusundan mı ? Yada öylesine mi ? Ben hiç bir zaman evlilikten yana değilim. Evlilik yüzyıllar önce evlilikti. Şimdiki insanların bakış açıları görüşleri çok farklı. Kadın için tek alternatif sen değilsin. Sen ölürsen eşin yoluna başkalarıyla devam edebilir. Kimse kimsenin vazgeçilmezi değil. Mahkemede farklı kapılardan çıkanlar bir zamanlar birbirlerinin ÖMRÜ, Nefesi, Çiçeği , böceği her birşeyiydi.. E nooldu ? :D Bugün karşına çıkan bir kızın geçmişte kaç zibidiyle sürtüştüğünü biliyor musun ? Benim çevremde çoook örnek var akrabalarım dahil..

    ve son sözüm;

    Bekar bir erkek yarım erkektir, evlenince tamamen biter...




  • evlenip aile kurup iyi evlatlar yetistirmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sayfada arkadas fetvayi vermis. Biz konusmayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergenekom


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tqinq6419Yeg


    quote:

    Orijinalden alıntı: ergenekom


    quote:

    Orijinalden alıntı: Challengermert

    Dini açıdan bakarsan hayırlı namazına niyazında bir eşle evlenmek iyisidir. Eğer namaz kılmayan başı açık biriyle evlenmek haram olur.

    Namaz kilmanin bas kapamayla ne alakasi var hocam

    Sen bunları aramıyorsan senin namussuzluğundur çünkü eşin namusundur.

    Hocam yalnıs dusunuyorsun cevremde basi acik ( basi acik ama orasi burasi acik deyil yani ) ne insanlar var 5 vakit namazini kiliyor harama el uzatmayan bak haber kanallatinda basi kapali kadin bilezik caliyor ( he basi kapali caliar demiyorum )

    Ben hem namaz hemde başörtüsüyle alakalı olarak söylemiştim zaten namaz kılan bir insan başını örtmesini idrak etmeli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mutlu olacaksam ailederim.
  • Konudaki ilk yorumdan dolayi her an savas cikabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.