Şimdi Ara

ev yapıyoruz birkaç konuda yardım! (evi yaptık bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.
    kentsel dönüşümden faydalanıp kendi evimizi yapmaktayız. proje 3 katlı; bodrum, 96 m2 dükkan ve üstüne 2 kat 108m2 daireden oluşuyor. bodrum kat yapıldı dün duvarlarına siyah su yalıtım malzemesi sürüldü, birde siyah plastik bir malzeme sarılacak duvara topraktan korunması için.
    1. sorum bodrumu bu siyah zift tarzı malzeme rutubetten korumaya yeterli olurmu? yapmışken sağlam yapalım bir daha uğraşmayalım istiyoruz toprak dökmeden önce.
    bugün dükkanın kabası bitti sayılır kalıplar yapıldı, tavana strafor asmolen döşendi 2 gün içinde beton atılacak.
    2. sorum gazbeton ve tuğla arasında kararsız kaldık. dükkan ve dairelere gazbeton kullanırsak ekstra duvar yalıtımı yapılması gerekiyormu dış cepheye? ev yüksek alanda ve 4 tarafı boş olduğu için yaz kış rüzgar esiyor. maliyetten kaçmayacağım ama sağlam ve uzun ömürlü olsun istiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desertstorm34 -- 10 Temmuz 2016; 18:12:18 >







  • 1.sorun için zemin hakkında bilgiye sahip olmak lazım
    2.soruna gelirsek ısı için ister gaz beton ister tuğla kullan extra yalıtım yapanlar var.(işe yarıyor ki sık yapanlar var.)
  • fatih/007 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam
  • Merhaba sizin sorunuzla ilgili değil ama;

    1. bahsettiğiniz bu projeyi (bina)herşey dahil ne kadara mâlediyorsunuz?

    2 Ketsel dönüşümden yararlanmak için, var olan bir yapının mı yenilenmesi gerekiyor yada boş arsada dahi kentsel dönüşüm avantajlarından yararlana biliniyor mu?

    3. Kentsel dönüşümden hangi avantajları elde ettiniz toplam faydası ne kadar oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La İlahe İllallah L kullanıcısına yanıt
    merhaba
    3. hocam en büyük avantaj harçlardan muaf olunması, 50 metre ilerimizde yeni biten bir ev var adam harçlara 40binle 50bin tl arası bir para harcadığını söyledi. biz bu harçtan muafız. ayrıca eski ev kaç kat ise kat başına 125bin tl devlet destekli kredi alınıyor 10yıl vadeli, bu krediyi bu hafta aksilik olmazsa alacağız ama uzun vadeli olduğu için faizi yüksek geldi bana.
    2. boş arsaya kentsel dönüşüm olmuyor bildiğim kadarıyla, eski evimiz 25 yıllık kolonu dahi olmayan tek kat gecekonduydu. bu nedenle çürük raporu, ardından yıkım kararı vs çıkınca kentsel dönüşümden faydalandık.
    1. şu an son katın kolon kalıpları yapılıyor ve şu ana kadar rahat 95bin tlye yakın para harcandı,
    ilk olarak mimarla anlaştık proje çizimi, şantiye şefi, arsa sondajı vs yapılması için. 16bintl. mimar bi ton vekalet çıkardı, yapı denetimciler ile anlaştı riskli yapı raporu alınması için vs 5500tl
    hafriyat 18bintl derken evi yapmadan baya masraf yaptık, tahminime göre aksilik çıkmazsa 230bin- 250bin tl arası toplam proje maliyeti olacak. kendimiz yaşayacağımız için piyasa malı kullanmamaya çalışıyoruz yoksa emin olun maliyet daha da düşürülebilirdi.
    şu an oturduğum tuzla aydınlıda 75m2 daireler 220 binden başlıyor, bu kıyasla bizim yeni ev baya avantajlı, aidat muhabbeti, komşu takışması, park yeri kaosu yaşamıycaz bu da psikolojik avantaj :)
    manzarasını da ekledim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     ev yapıyoruz birkaç konuda yardım! (evi yaptık bitti)




  • quote:

    kendimiz yaşayacağımız için piyasa malı kullanmamaya çalışıyoruz yoksa emin olun maliyet daha da düşürülebilirdi.

    Sebep?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desertstorm34 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba; verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Hayırlısıyla kazasız bir şekildi evinizi bitirirsiniz. Şimdiden yeni evinizde ailenizle güle güle oturun.
  • Caguar C kullanıcısına yanıt
    sebep evin daha uzun ömürlü ve sağlam olması. örneğin genelde c25 beton kullanılıyor, biz c30 kullandık, duvarlar sade alçı yerine kara sıva olacak, yalıtım 3-5 cm değil 7 ya da 10 cm olacak keza elektrik malzemelrinden tutun doğalgaz peteklerine kadar en uzun ömürlü yada kaliteli malzemeleri düşündük.
  • La İlahe İllallah L kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam inşallah, darısı başınıza...
  • desertstorm34 D kullanıcısına yanıt
    rize de yığma 55 senelik evimz var kentsel dönüşümden yararlanabilirmiyiz yikip yeni ev yapmak istesek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    faydalanırsınız hocam,. bi mimara danışın yapı denetim elemanları numune alır evden, çürük çıkarsa işlemlere başlarsınız.
    bizim eski ev resimdeki gibi kolonsuz yığmaydı mesela.
     ev yapıyoruz birkaç konuda yardım! (evi yaptık bitti)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desertstorm34 -- 31 Mart 2016; 23:28:13 >
  • desertstorm34 D kullanıcısına yanıt
    bizim evde yığma kesin cürük cikar 60 yila gidiyor ev .sizin surec nasil oldu ve kac tl kredi verdiler vadesi faizi nekadartesekkurler verdigin bilgiler icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim memleketteki ev 2 kat eski olan yeni yapmak isyedigimizde 2 kat simdilik sonra kat cikacagiz oyle izin ruhsat vs derdiyok paran varsa binayi 2 ayda yapabiliriz 4+1 ve balkonu genis bir daire yapmak istiyoruz inşaat mühendisi akrabam var cizimini ona yaptiracağim heaaplamalarida yapiminida gene akrabam olan işaat ustasi birine verceğim benim merak ettiğim bu kentsel donusum kredisi 100 bin almayi dusunuyorum sureci faizi bide 2 kat evin kaba maliyeti ne olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunnkaar -- 2 Nisan 2016; 15:55:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    süreç uzun sürüyor malesef. önce bütün işlemleri yapacak bir mimarlık firmasıyla anlaşıyorsun, mimar anlaştığı yapı denetim firmasını eve gönderiyor ve evden numune alınıyor 2 ay kadar çürük raporunu bekledik biz,o arada projeyi çiziyor mimar. çürük raporu gelince mimar projeyi belediyeye onaylatmak için götürüyor ki biz projenin onaylanmasını 4 aydan fazla bekledik malum istanbuldayız ve sıra ne zaman gelirse o zaman onaylanıyor. kat başına 125bin kentsel dönüşüm kredisi veriliyor ya da kira yardımı veriyor devlet. biz 100bin istedik bize 10yıl vadeli ayda 1500tl ödenir dediler ama bankaların nazı yüzünden daha alamadık tuğla çimentoyu şimdilik veresiye alıp yapıyoruz nalburdan.
    2 kat yaparsan bodrum yapma zorunluluğun olmaz tahminimce hafriyatın fazla tutmaz, sizinki 150bin tutar diye tahmin ediyorum. 1 dairenin ortalama 70bin maliyeti var burada. kentsel dönüşüme sokmadan yıkıp yaparsan daha erken onaylanır proje, bankalarla uğraşmazsın (normal kredi çekebilirsen).




  • şaka maka yeni eve temmuz sonunda yerleşiyoruz. 98m2 bodrum, 98m2 dükkan, 108m2den 2 daire ve asansör kulesi,asansör odası büyük ölçüde bitti.
    işçilerin sigortası gibi hesaplanmayan ya da sonradan çıkan ekstra masraflarla toplam 270bine komple bitecek. odalar kara sıva-alçı, boyasından kapısına kaliteli malzeme kullandık. piyasa malı kullanıp, ekstra ıvır zıvır yapmasaydık maliyet düşebilirdi.
    müteahhite verseydik çoktan pişman olurdum, projeden inşasına kadar kendi isteğimize göre yaptık herşeyi, müteahhit yapsaydı 95m2den 4 kat yapıp 2 daire verip üstüne 50bin tl alacaktı bizden. iyiki rest çekip inatla kendimiz yapmışız.
     ev yapıyoruz birkaç konuda yardım! (evi yaptık bitti)

     ev yapıyoruz birkaç konuda yardım! (evi yaptık bitti)




  • hocam hayırlı olsun güle güle oturun ,ben iç mimarım bu konular hakkında bilgi arıyodum konuda aradığım herseye cevap buldum
    mütahide vermemekle en doğru tercihi yapmışsınız hem kafanız rahat hem daireleriniz geniş kaliteli olmuş birde işin bütün süreçlerini takip ettiğiniz için aklınıza takılan bişeyde kalmamıştır en temizi tekrardan hayırlı uğurlu olsun
  • Ledqer16 kullanıcısına yanıt
    sağolun teşekkürler. ustalar genelde her iş için yap gitsin birşey olmaz diyorlar ama 2 ay boyunca bodrum perdesinin etrafını dahi kapattırmadım drenaj ve su yalıtımı adamakıllı yapılana kadar. insan araştırınca gözü açılıyor binanın daha sağlıklı, uzun ömürlü olması için.
    şimdide oda boyalarını beğenmedik ustalar suçu boyaya atıyor, biz işçiliklerine suçu atıyoruz. hatta başka boyacılar getirip rezil bile ettim (herifler polisana dandik boya diyor). sözde bu haftasonu taşıncaktım ama boya adamakıllı yapılmadan eve taşınmayacağımı, para vermeyeceğimi söyledim. ne de olsa anlamazlar çakalım boyayı alalım parayı diye düşünmüşler sanırım.
    doğalgazcı peteklerin yerden gelen hortumunu çıplak bırakmış, işçilerini yakaladım takarız lavaboyu getirdiğimizde diyor ama patronlarını arayınca o parkecinin işi diyor( parkecinin hortumu kapatmaya ne mecburiyeti varsa). normalde 3-5 liralık birşey ama binlerce lira vereceğin kişi bunu yapınca iş inada biniyor, yapmazsan kendim alır parandan keserim diyorum kabul ediyor sonra.
    normalde büyüklerime saygıda kusur etmem ama insanların bu açgözlülüğü inada bindirdi beni.
    babamın müteahhit arkadaşı 2200tlden mutfak dolabını yaptırmış, ismimi verin aynı fiyattan yapsın size dedi. adam aynı dolaba size tanesi 3900tl olur dedi, müteahhidin 10 dairelik, sizinki 2 dairelik iş dedi. bende ondan 10 dolaptan yapacağın karı benim 2 dolaptan çıkarıyorsun, o adam sana aylar sonrasına çek veriyor ben nakit veriyorum deyince malolaştı. tezgah hariç 5500tl fiyat çeken bile var beğenmediğimiz mutfak dolaplarına.
    9500tl ye akrilik mdf kaliteli 2 mutfak dolabı, 12 amerikan kapı, 2 portmanto yaptırdık başka yerden.
    özetle Allah kimseyi çakalların eline düşürmesin. binanın dış kapısını 1500den 1300e düşürüyoruz kapı gelir camı yok, nerde cam? abi cam size ait :S
    oda kapısı bakarız camsız 325tl, camlı 350tl bu sefer uyanığız tabi:) cam var abi değil mi? -cam yok biz cam çıtasını koyuyoruz sadece, camı siz alıp takıyorsunuz :S
    parkeci 5mm strafor koycam der, kontrole bi geliyorum 3mmlik gelmiş. arıyorum yanlışlık olmuş abi, hemen kendim gidip değiştirdim.




  • Hayırlı olsun,emeğinizi millete kaptırmadığınız için ayrıca tebrik ederim.

    Sizin oturduğunuz bölgeye çok yakın biyerde arkadaşımın babası yaklaşık 15 sene önce arsa alıp villa yaptırdı. Hafif ormanlık alan yolun sonu,sit alanı gibi onlara özel bir alan( Abartısız Şato gibi birşey :) ) biz o zaman kaynarcadan kaba inşaattan daire alıp yaptırmıştık köhne diye. Şimdiki aklım olsa daha doğrusu bulsam yaptırırım böyle birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaput kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam. geçmişte bizimkilere kızardım dağ başına yerleşmişsiniz diye. öğrenciyken bandırmada kalabalık, yüksek binaların gölgesinde, gürültülü bir yerde yaşadım ve buradaki eve her geldiğimde camın dibinden ayrılmayıp sakinliğin tadını çıkarıyordum. bu tarafta hala 200-300 m2 arası tepede, ormanı, denizi gören arsalar var fakat 360bin kimse kolay kolay vermez.
    http://emlak.mitula.com.tr/offer-detalle/22152/4670044456691025122/11/1/arsa-imarli-tuzla-ayd%C4%B1nl%C4%B1/EmlakTown
    bu arsa bizim sokakta. 4 kat yapılsa orman, havalimanı, kaynarca tersanesi hizasından deniz ve adalar rahatlıkla görünüyor. inşallah istediğiniz gibi bir yer bulursunuz hocam...




  • Hayırlı olsun... Konu hakkında bilgi ararken yazınızı gordüm bir çok şeyi açıkça anlatmışsınız teşekkürler... Bir kaç sorum olucak... Banka kredisi çekerken sıkıntı yasadınızmı... Hangi bankadan kaç faizle çektiniz... Anlaştıgımız insaat firması sadece kaba insaat yaptırsak banka 125 bini gene verirmi diger işleri piyasadan kendim yaptırsam... Kredinin hepsini bir kerede benim hesabıma yatırıyprlar yoksa insaat ilerledikçe insaat firmasınamı veriyorlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.