Şimdi Ara

Tapu Harcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir ev almak üzereyim ancak kafamı karıştıran bir problem var. Arabamı satıp 400 bin kredi çekecektim ancak aracım satılmadığı için acele olsun diye fazladan kredi çekicem sonra arabanın parasıyla kredinin fazlasını kapatıcam. Tapuda evin değerini çektiğim kredi kadar gösterebilir miyim? Yani yarın bir gün evin en fazla %80 ine kredi çıkıyor sen eksik gösterdin gibi bir ceza yer miyim? Evin eksper değeri benim satın aldığım fiyatın çok üstünde yani çektiğim kredi evin nerdeyse tamamını karşılıyor bu yine de bana problem yaratır mı?




  • Selamlar hocam..Sistem şöyle işliyor.Nakit alırken rayiç bedel kadar göstermeniz yeterli..Eğer kredi kullanacaksanız kredi kadar değer göstermeniz gerekiyor.Rayiç bedeli 500 bin tl diyelim ama siz 1 milyon tl kredi çekmek isterseniz rayiç bedeli 1 milyon tl olarak göstermeniz gerekir.Bu size extra tapu masrafı olarak dönecektir.Ek olarak tapu 5 yılı doldurmadıysa mevcut ev sahibinin rayiç bedeli yükseleceği için konut artış değeri olacak ve rayiç bedelin üzerinde çekeceğiniz kredi kadar (örnekte arada 500 bin tl fark vardı) o bedel kadar mevcut ev sahibine vergi çıkacaktır.Ev sahibi ile bu konuyu netleştirmelisiniz aksi halde ilerde çıkabilecek vergi için ağzınızın tadı kaçabilir

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Rayiç bedel yüksek çıktı zaten 500 kredi çektim 550 gösterdim. Ev 4 yıllık toki ilk fiyatı 250 lerdeydi bunun şimdi o fark kadar vergi mi çıkacak satıcıya? Ne saçma sistemmiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    Aynan öyle maalesef.Rayiç bedeli 250'den 550 ye cıktıysa ciddi bir vergi çıkacaktır .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 16 Mart 2022; 23:54:48 >
  • Yazık oldu o zaman. Yani kredi çekmeden bile satsa rayiç bedelden düşük gösteremeyeceği için büyük bir vergi ödeyecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siteye 2018 de 250 ye alındı 2022 de 550 ye satıldı olarak girdim. Vergi çıkmamaktadır dedi neyi yanlış yaptım? Ayrıca 4 senede enflasyon oldu o kadar bunu nasıl gelir diye kaydediyor ki devlet ev sadece değerini korumuş oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    Hocam site ile ilgili problem var sanırım..Bu videoyu inceleyin derim aydınlatıcı bilgiler verilmiş


    Gayrimenkul Okuluyoutube
    KONUT DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ HESAPLAMASI Gelir Vergisi Kanunu'nun 80'inci maddesi uyarınca miras ve bağış yolu ile alınan konutlar hâriç, gayrimenkul alış tarihinden itibaren "tam 5 yıl içinde" elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı vergisine konu olur. Sonuç olarak evinizi alış tarihi üzerinden "tam 5 yıl" geçmeden satmanız durumunda Gelir İdaresine vergi hesaplaması için beyanname vermeniz gerekir. Gayrimenkul alış tarihi, tapunun resmi olarak alındığı yani tapunun üzerinde yazan tarihtir. Ancak tapu alınmadan önce evde oturulması ve bu durumun ikametgâh, fatura vb. resmi bir belge ile kanıtlanması halinde, tapu alım tarihi yerine evde oturulmaya başlanan tarih de kabul edilebilir. Bunlarında yanında, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen gayrimenkuller de dâhil olmak üzere, mevcut yasa gereği her tapu sahip değişikliği ile tapu cins değişikliğinde bu 5 yıllık süre yeniden başlayabiliyor Evin alış değeri enflasyona göre düzeltilir ve bugüne göre evin değeri bulunur. Enflasyona göre düzeltilen ev alış değeri ile ev satış değeri arsındaki fark hesaplanır ve enflasyondan bağımsız olarak elde edilen "gerçek kazanç" bulunur. Bulunun bu kazançtan her yıl açıklanan istisna tutarı, alım sırasında ödenen tapu harcı ve konut kredisi kullanıldı ise ev satışına kadar ödenen faizlerin toplamı düşülür ve "vergiye tabi tutar" bulunur. Bulunan vergiye tabi tutara vergi dilimleri uygulanarak "ödenecek vergi tutarı" hesaplaması yapılır. Kanala abone olmak için: http://bit.ly/gayrimenkul-okulu-abone-ol Gayrimenkul Konularında Konuşmak İçin Discord Bağlantısı: https://discord.gg/wpK8qJp Not: Bu konuda desteğinize ihtiyacım var. Belli sohbet odaları, soru cevap bölümleri oluşturacağım. Uzmanları, moderatör yapacağım zamanla. Simetrik bilgi akışını kuracağımız bir platform hayal ediyorum. Ne dersiniz? Hazırlayan Sunan: Celal Erdoğdu Takip İçin: https://twitter.com/CelalErdogdu Yazılarımı Okumak İçin: http://celalerdogdu.com/ Dinlemek İçin: https://soundcloud.com/celal-erdogdu İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. https://www.igd.com.tr Tel: +90 212 2329313
    https://www.youtube.com/watch?v=oS8zFbo_jPk
  • Başka siteden hesapladım üfe düzeltmesi de yapılıyormuş vergi çıkmıyor hatta - çıkıyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    Üstat o zaman en iyisi bu durumu vergi dairesi ile netleştirmen yada nasip kısmet muktedir diyerek yola çıkmak gerekiyor :))

  • Kardeşim konu hakkında mutlaka izlemen gereken video.. Kolay gelsin.


    Metin Akyolyoutube
    Bu bölümde; tapu harcı nedir, döner sermaye nasıl hesaplanır, gerçek bedel ile rayiç bedel arasındaki farkları, alınan riskleri inceleyeceğiz. Tapu başvuru linki; https://webtapu.tkgm.gov.tr/ Tapu harç sorgulama linki; https://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama
    https://www.youtube.com/watch?v=MxFL8-Zcwa0&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.