Şimdi Ara

Ev sinemasi icin multimedia sistem kurulumu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhabalar

    Covid doneminde evde vakit gecirmeye baslayinca evdeki sistemlerimi guncelleme karari vermistim. Oncelikle Denon Avr x1300w amfimi koruyarak, hoparlor sistemimi guncelledim. Kullandigim TV yerine (Samsung 50RU7400) bir tanidigima yurtdisindan getirmesi icin Optoma marka projeksiyon cihazi siparisi verdim. Su anda sistemim ses ve goruntu olarak istedigim noktaya geldi. Ancak cok bilgim olmadigi bir konu var ve belki sizler yardimci olursunuz diyerek buradan destek almak istedim.

    Su anda turkcell tv plus, netflix, apple tv, amazon prime gibi streaming servisleri duzenli olarak kullaniyorum. Ancak guncel filmleri beklemek yerine ve adini saydigim servislerde bulamadigim filmleri izleyebilmek adina torrent kullanarak bunlari depolamak, 4k formatinda (mkv, iso vs) izlemek ve ses sistemimi sonuna kadar kullanmak istiyorum. Depolama
    Isine girceceksem de madem bir kere girdik deyip resim, video her turlu arsivimi de profesyonel olmasa bile profesyonele yakin bir sekilde saklamak isterim. Bununla ilgili biraz arastirma yaptigimda karsima cikan secenekler oldu ancak ihtiyacim olmayan bir konuda bosuna yatirim da yapmak istemiyorum. Bu nedenle asagidaki sorularin cevabina ihtiyacim var.

    1) media player cihazi alabilirim. Peki zidoo z9s gibi bir cihaz almak gercekten gerekli mi? Su anda vergiler vs nedeniyle fiyati cok artmis durumda. Bu gibi multimedia cihazlari olmadan iso dosyalarini tv ya da projeksiyonda izlemek mumkun mu? (Bilgisayar baglamayi dusunmuyorum)

    2) synology, qnap, Zyxel gibi nas server cihazlari hakkinda bilgiler okudum ancak etrafimda bunlari kullanan yok ve bu nedenle bu konuda biraz cekimserim. Anladigim kadariyla bunlarin bana en onemli artisi su olacak, halihazirda aylik ucret odeyerek google drive kullaniyorum. Bu cihazlardan alip kendi bulut arsivimi olusturabilirim ve bu uyelik ucretinden kurtulabilirim. Ancak fiyatlar arasinda ucurum var.

    Ayrica internet sitelerine baktigimda bazi ust duzey nas serverlarin 4k icerik desteklediklerini goruyorum. Yani bu cihazi alirsam 4k bir media player almama gerek kalmayacak mi? Bu o anlama mi geliyor? Bu konuda emin degilim ve bosu bosuna bir server cihazina harddisk dahil 4000 -4500TL odemek istemiyorum. Eger bu tutari odeyeceksem media playera para vermek istemem. Bir de media player alacaksam tutar cok ciddi seviyelere cikiyor.

    Yani illa zidoo gibi bir cihaz alacaksam buna harddisk baglamam gerekecek ancak bunun icin bir servet harcamaya niyetim yok. Zyxel nas326 gibi basit bir cihaz alip bunu Zidooya baglamak bana istedigimi verebilecekse boyle bir opsiyonla da ilerleyebilirim.

    Bu gibi kurulumu olan forum uyelerinin degerli yorumlarina ve her turlu tavsiyelere acigim.







  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Açıkçası evde Apple TV, vs gibi bir medya oynatıcı cihaz varsa zidoo almaya gerek yok bence.

    Ama ben ayrı bir cihaz alayım derseniz de zidoo güzel bir alternatif. Bu arada zidoo’ya bir harici hdd bağlayıp onu torrent indirme cihazı olarak kullanabilirsiniz. Filmleri izledikçe silersiniz.

    Ama İzlediğim filmi tutarım, arşiv yaparım derseniz nas mantıklı bir çözüm olur. Ben de önce Zyxel 326 kullandım. Şu an da Asustor 1002 yani 2 diskli olan modeli kullanıyorum.

    Yalnız nas’ı bulut servisi olarak kullanırken evdeki internetinizin upload hız limitine takılacaksınız. Upload hızınız ne kadarsa, başka yerden bağlandığınızda o hızda indirebileceksiniz. Bu dert değilse Nas’ı bulut server olarak kullanmak mantıklı olabilir.

    Bunun dışında aldığınız projeksiyonun modeli nedir? 4K bir projeksiyon mu?

    Eğer öyle ise mevcut Denon Avr’niz 4K hdr destekli değil diye biliyorum. Bu durumda Avr değişimi de yapmanız gerekecektir.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Üstat cevap için teşekkürler. Hangi başlığa konu açsam ya da cevap yazsam her zaman ücretsiz danışmanlığını alıyor gibiyim bir teşekkür etmek istedim..

    Yukarıda yer verdiğim bilgiler eksik olduğundan bazı konuları açmak istedim. Öncelikle Apple tv kutusu yok bende, kullandığım Samsung tv 2019 model ve içinde apple tv yazılımı kurulu geldi. Ben de bunun streaming servisini kullanıyorum. Netflix ve amazonu da yine tv üzerinden kullanıyorum. Netflix, Amazon, tv plusta bulamadığım filmler Apple tv'de varsa zaman zaman kiralıyor ya da satın alıyorum. Ancak yaptığım değişikliklerden sonra buna para vermeden kendi kuracağım bir sistemle bu işi yönetmeye karar verdim. Ufak bir hesap yapınca amazon, google drive ve apple tv'deki film harcamalarımdan aylık 70 -80 TL civarı tasarrufum olabileceğini farkettim (Netflix üyeliği zorunluluk onu tasarruf olarak saymıyorum). Böyle olunca da nas server kurma fikri hoşuma gitti açıkçası. Ancak herkes synology ve qnap marka nasları önermiş. Bunlarda iki slotlu modellerin fiyatları çok yüksek (en azından benim baktığım DS218 modeli). Eğer dediğiniz gibi Zidoo kendi kendine torrent indirebiliyorsa buna şimdilik elimde bulunan portable bir usb 3.0 1.5 tb harddiski bağlayıp bir süre bu şekilde idare etmek gerçekten işime gelebilir. 2. el bir ilanda x9s'i arkadaş 800'e bırakıyor. Eğer satılmadıysa alabilirim. Z9S arıyorum aslında ama bulamadım bir türlü :/

    Projeksiyon cihazına gelince, Almanya'da yaşayan bir akrabamdan 6 aylık cihazını satın alacağım, bir iki ay içerisinde buraya geliyor. Hiç aklımda yoktu ancak fiyatı ve vergi ödememe fikri cezbetti. Cihaz optoma uhd40 ya da uhd42. 400 EUR vereceğim sadece. Tabi şimdi bir de başıma şu dert çıkacak, netflix amazon gibi uygumaları açacak bir cihaz da bulmam gerekecek. Zidoo bunları desteklemiyor diye biliyorum. Aksi takdirde bunları perdede değil hala ufak TV'de izlemek zorunda kalacağım...

    Kullandığım AVR de 4k ve HDR destekli. Denon'un 2016 yılı giriş seviye modellerinden ama dolby atmos'a kadar bir çok özelliği mevcut. Kayıpsız bir şekilde görüntü alabiliyorum şu anda ve ses kalitesinden de memnunum. Belki ilerleyen dönemlerde ikinci el temiz bir 3000 serisi cihaz bulursam değiştirebilirim. Ancak bunun gibi üst düzey cihazları hiç kullanmadım ve dinleme fırsatım da olmadı bu yüzden artısı olur mu bilmiyorum, karşılaştırma yapabilecek bilgiye de sahip değilim açıkçası. İzmir'de yaşıyorum ve ses sistemi, AVR satışı yapan mağaza burada yok gibi. İhtiyaçlarımı hep forumdaki yorumları okuyup e-ticaret sitelerinden karşıladım :)




  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Bence direk synology nas al. Telefondan direk torrent basarsin istedigin yerden film servera iner. Eklenti ile kendinden adini duzenleyip istedigin klasore gonderiyor. Guzel arsiv olur. Samsung tv yi tam bilmiyorum ama eger plex uygulamasi varsa altyazi film afisleri ve bilgileri aninda hazir olur. Tv nin kendi uygulamasida servera baglanabilir ama hangi dosya bicimlerini destekliyor bakmak lazim. Ben kendim bu sekilde kullaniyorum. Sadece telefondan istedigim filme basiyorum bukadar. Synology bu konuda cok cok iyi
  • sphinxstn kullanıcısına yanıt
    Synology’ye iyice odaklanmis durumdayim su anda. Ancak iki model var biri ds220j bir digeri ise Ds218. Aralarinda ciddi fiyat farki var. ds218 daha guclu bir cihaz ds220ye kiyasla. Ama eger ben bu kullanimimla aradaki farki hissetmeyeceksem oyle bir cihaza da gerek yok. Siz synology kullanicisisiniz sanirim. Oneriniz var midir?

    Tvye de eve gittigimde bakacagim plex var midir kontrol edecegim.

    Bu arada bilmedigimden soruyorum. Bu synology cihazlarda hdmi cikisi yok. Qnap bazi cihazlarda gormustum. Hdmi olup olmamasi beni nasil etkiler? Tvye baglantiyi nasil yapacagim?
  • Bende ds116 var ds den sonra 1 hdd sayisi son iki rakam model numarasi. Bence tek hdd yeter. 2 li fiyat artiyor. 18 alirsan ileriye donuk uzun yillar goturur. Ds118 modelini oneririm. Usb 3.0 girisleride var. sadece film olarak dusunme eve geldiginde wifi agina baglandiginda resimlerinin falan otomatik yedeginide alir. pazarlamaci gibi oldum:)). Sorun olursa tekrar yardimci olmaya calisirim.
  • Hdmi konusunu unutmusum. Tv nin yaninda server istemezsin. Gece film izlerken hdd ve fan sesi rahatsiz eder. Baktin tv istedigin formatlari desteklemio ozman amazon fire stick alirsin en kotu ihtimal
  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Nas’lar konusunda çok bilgili değilim ama bendeki Asustor 1002 yani iki diskli model de torrent indirebiliyor. Android telefon uygulaması ile torrenti siz evde yokken başlatıp eve gelene kadar indirmiş olabiliyor. Yalnız iPhone da bu aidownload uygulaması maalesef kaldırılmış. Ben de dandik iş telefonuma kurdum ve uzaktan bağlanma işini öyle çözüyorum.

    Bunun dışında synology’nin filmleri tv’ye aktarma özelliği güzel olsa da tv’den avr’ye sesi aktarırken earc olmadığı için düz dts yada dolby olarak aktarabileceksiniz. Dts hd, dolby true hd yada atmos gibi ses formatlarını alamayacaksınız. O yüzden bence her alet kendi işini yapsın.

    Ayrıca synolgy tek disk iken bahsettiğim Asustor 1002 iki disk kapasiteli. Fiyatları da aşağı yukarı aynı. Ki arşiv yapmayacaksanız bence Nas’a çok da gerek yok.

    Bence sizin önceliğiniz bir tane medya oynatıcı almak olmalı. En azından avr’ye hdmi ile bağlayıp tüm ses formatlarını düzgün şekilde alabilirsiniz. Sonrasında arşiv, bulut vs amaçlı nas alacaksanız o zaman tamam derim 😀


    Ayrıca bilgi paylaştıkça çoğalır. Ki vakit buldukça bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Onun için teşekküre çok da gerek yok ama yardımcı olabildiysem ne mutlu.




  • Benim Tv Lg, avr pioneer hem nastan hemnde netflixten atmos ses alabiliyorum earc olmadığından kırparak gönderiyordur belki fakat hoparlör alacam bulamıyorum. Bende İzmir'de yaşıyorum. Avr sistem işleri çok zor burada.
  • sphinxstn kullanıcısına yanıt
    Netflix’teki atmos düz dolby üzerinden oluyor. Bir bakıma fake atmos diyebiliriz.

    Gerçek atmos ise dolby true-hd üzerinden oluyor. Bit değeri vs çok daha yüksek ve ses bariz daha iyi. Ama bit değeri yüksek olduğu için de optik yada normal arc ile aktarılamıyor. Sadece Avr’ye Hdmi yolu ile yada gelişmiş arc olan Earc ile aktarılabiliyor
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Evet dediğin gibi fake atmos denilebilir. Hoparlör bulamadığımdan onuda dinleyemiyorum :)
  • Tuhaf gelebilir ama indirilmiş videoları playstationdan (PS4) izliyorum, en azından 1080p olanları. İndiriyorsun, sticke atıyorsun, izliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belgther -- 18 Haziran 2020; 13:22:48 >
  • skysonic kullanıcısına yanıt
    Merhaba yaklaşık 8 yıldır evimde synology nas ds212j 2 disk bay modelini kullanıyorum. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. İçinde iki adet 3 TB HDD var ilave olaral seagate 6TB harici HDD i da usb den bağladım toplamda 12 TB lık bir depolama alanına sahibim. Müzik,fotoğraf ve film her türlü medyayı depoluyorum. Kendi işeltim sistemi ile torrent sunuculara bağlanarak direk download yapma imkanı da var. Ben imac e indirip daha sonra nas a aktarmayıtercih ediyorum.
    Film izlemek için ise sony android tv m de kodi yüklü.kodi üzerinden tüm medyayı görüntüleyebiliyorum. Projeksiyon ile seyretme isterseniz dlna özellikli bir medya player ile işi çözebilirsiniz.
    Tercih sizin.
    Model olarak 218+ 220+ arasında seçim yapmak gerekirse 218+ karşılaştırma sitelerinde fiyat performans olarak daha ağır basıyor.
    Www.nascompares.com da karşılaştırma mevcut.
    Tercihtabii ki sizindir.
    Saygılar
    Edit hdmi çıkışına ihtiyacınız yok. Dahası ns fiziksel olarak hiçbir cihaza bağlı değil. Sadece ev networkune ethernet kablosu ile bağlanıyo. Wifi modeller direk wifi ile de bağlanqbilir ama yüksek çözünürlüklü dosyaların aktarımı için tüm cihazların kablolu olarak ağa bağlanması kopmaları ve donmaları minimize edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetstream -- 18 Haziran 2020; 13:34:44 >




  • Ben de media playerlar hakkında bir katkıda bulunayım. Android box'lar ne yazık ki pek de başarılı cihazlar olmayabiliyorlar. Firestick ve MiBox gibi birkaç tanesi hariç hepsi Netflix gibi mecraları 480p olarak oynatabiliyor. Bunu bir şekilde geçebilirsiniz ancak sorunlardan diğeri ise HD sesler. Ne yazık ki bugüne kadar tüm sesleri passthrough edebilen bir cihaz görmedim. Eğer bir android box alacaksanız Youtube'da TV Box Stop adlı bir kanal var. İncelemenizde fayda var. Tüm cihazlara aynı testleri yaptığı için güzel bir karşılaştırma oluyor.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Zidoo x9s yani bendeki eski model olan tüm ses formatlarını (atmos, Dts-x dahil) Hdmi ile iletebiliyor.
    Başka medya oynatıcı kullanmadığım için emin değilim ama passthrough yapıldığında medya oynatıcının bir önemi kalmaz diye düşünüyorum. İş Avr’de bitse gerek

    Sizde medya oynatıcı ve Avr olarak ne vardı?
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    AVR olarak Yamaha RX-V577 kullanıyorum. Medya oynatıcı olarak da MSI E350IA-E45 anakart üstüne kurulu KODI kullanıyorum. AVR'de ATMOS ve DTS-X mevcut değil (Atmos'u Dolby TrueHD, DTS-X'i DTS HD Master olarak çözüyor) ama geri kalan ses formatlarını çözebiliyor. Arkadaştan deneme amaçlı aldığım Beelink'in bir android box'ı DTS-HD MASTER'ı yollayamadı. Sonrasında bir kutu daha vermişti ama onun modelini hatırlamıyorum (Tanix olabilir). O da Dolby TrueHD'de çuvalladı. Bahsettiğim cihazlar 400-500 TL fiyat aralığındaki cihazlardı. Zidoo fiyat olarak bu aralıkta bir cihaz değil. Çok daha üst bir sınıfta ancak bildiğim kadarıyla Netflix'i 480p oynatabiliyor. Mesela S905 çipsetli andoid bodlarda passthrough etseniz dahi ses belli aralıklarla kesiliyordu.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Anladım. Dediğim gibi pek medya oynatıcı geçmişim yok. Daha önce hep PC kullandım, en son arada oyun oynayacağım zaman eşim film seyretmek isteyince tek PC ile iş yürümüyor diye bir zidoo aldım. İyi ki de almışım, bazen PC ile uğraşmadan direkt zidoo ile izleyip geçiyorum.

    Ayrıca zidoo’daki Kodi muadili olan Home Theather uygulaması Kodi’den çok daha başarılı. Nas’a yeni inen tüm filmleri 15 sn içinde tarayıp kataloğuna ekliyor, otomatik olarak altyazı buluyor vs

    Şu an PC’de Kodi bile kurulu değil ki forumdaki ilk xbmc - Kodi başlığını açan kişi benim. O başlığı da bir arkadaşa devrettim gitti.

    Neyse uzun lafın kısası Zidoo candır 😀 benim için
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Benimde pek geçmişim olmadı bu nedenle android boxlarla. Çalışma odasında ağır işler için ayrı bir PC olduğu için salondaki sadece HTPC amaçlı olan bir sistem. NAS için ise endüstriyel bir mITX anakart üstünde lubuntu koşturuyorum. Onun üstünde de KODI olduğu için NAS'a yazdıktan hemen sonra kütüphaneye ekliyor.
    Ben de zamanında eski bilgisayarımam Windows XP MCE kurarak bağlamıştım. Ondan sonra da ya Dharma ya da camelot ile XBMC'ye geçmiştim. HTPC hep yenileme sonucunda boşa çıkan parçalarla idare etmişti. Sonra bir hayli ucuza MSI E350IA-E45'i düşürdüm bir yerden ve ilk kez HTPC için direkt para hacamış oldum :) Yıllar geçmiş aradan düşününce. Hatta ilk HTPCem tüplü TV'ye bağlıydı :)
  • Nas kurma fikri iyice aklıma yatmaya başladı son zamanlarda.Önceden hiç, düşünmezdim ama veriler çoğaldıkça 4 tane Hdd oldukça kalabalık kaçıyor artık.
    (Multimedya) film dizi fotoğraf ve bazı iş dosyaları kaybetmek istemediğim dosyaları tutacağım.Bunların hepsi şu an toplam 4 tb olan haricilerde.Yani nas sisteme atsam bile aslında haricilerde tutmaya devam edeceğim.

    TV yanına kuracağım.modeme rahat bağlarım,filmleri dosyaları bilgisayarda indir oradan kopyala şeklinde olacak.DS220J aklıma yattı .Ama 1.bölüme taktığımız diskin yedeğini 2.yuvaya taktığımız disk olarak mı ayarlıyoruz ? Eğer böyle olursa 4 tb istersem diğerini yine 4 yapmam gerekecek sanırım? Yoksa disk ayarları bölümünden 4 tb boyutu kendimize göre yedekleme alanını bölerek ayarlamak mı daha mantıklı ?

    Ve son olarak hangi disk modelini tavsiye edersiniz onu sormuş olayım ve şimdilik bitirelim.2-3 tavsiye okudum ama farklı yorumlar var hep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 1 Şubat 2021; 23:53:14 >




  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    Yedekleme amaçlı Raid konfigürasyonunda çalışırken 2 diskinde aynı ebatta ve mümkünse aynı marka ve model olması önerilir. Birinci diske yazılan veri anlık olarak ikinci diske de yazılır ve böylece disklerden birine birşey olduğunda onu söküp yerine yine aynı ebatta disk taktığınızda dolu olan diskteki veriler kendini yeni olana da kopyalar. Ancak bu durumda tahmin edebileceğiniz gibi iki adet 4TB diski, bir adetmiş gibi kullanmış olacaksınız.


    NAS için WD'nin RED, Seagate'in Ironwolf serisi var ancak benim şahsi düşüncem ev kullanıcısı için olmazsa olmaz değiller. Normal bir ev kullanıcısı sürekli veri yazıp silmeyeceği için diskler NAS cihazı açık olsa bile uyku moduna geçecekler. Bende NSA221 torrent downloadlarında kullandığım. İçinde de 13 yaşında Seagate 7200.11 serisi harddisk var. Uzunca bir süre sistem diski olarak bilgiasyarımda kullandım. Sonra yedek amaçlı kullandım. Şimdi de NAS içinde kullanıyorum. Bana mısın demedi, sorunsuz çalışıyor.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.