Şimdi Ara

Ev sinemasi icin multimedia sistem kurulumu ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aeronics kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.Tahmin ettiğim gibi o zaman.Diğer yandan 4TB diski bölmenin pek bir artısı kalmıyor yedekleme/güvenlik açısından galiba.Nasılsa diğerine kopyalama olacak.

    Bu kopyalama işlemini yapması için otomatik bir ayar gerekli mi peki ?


    Disk tavsiye için yine teşekkürler

  • Cihaza disklerin ikisini de taktıktan sonra RAID 1 konfigürasyonunu seçtikten sonra ve formatlama işlemleri bittikten sonra 2 adet 4TB'lik disk toplamda 4TB olarak gözükecektir. Backuplama işlemi otomatik olarak yapılacaktır. Yani sizin özel ayar diyerek anlatmaya çalıştığınız şey RAID 1 seçmek oluyor bu durumda.


    Disk'i bölerek yedek almak sadece yanlışlıkla değiştirilme ve silinmeye karşı sizi koruyabilir zaten. Mesela diskin motoru gittiğinde disk komple gider. O yüzden gerçek anlamlı bir yedekleme yapmak istiyorsanız iki farklı fiziksel disk kullanmanız gerekiyor.


    Bu işlerden anlıyorsanız alacağınız cihazdan çok daha performanslı ve genişletmesi bir o kadar daha kolay olan m-itx anakartlı bir bilgisayar dahi toplayabilirsiniz. İki disk ile kendimi sınırlandırmak istemediğimden benim şahsi tercihim bu yönde oldu. Bu şekilde istediğim sunucu uygulamasını rahatlıkla sistemime adapte edebiliyorum. Hazır çözümler gibi tak-çalıştır gibi kolay değil elbette ama en azından ne istersem onu yapabiliyorum.





  • Ds 220j kullanan var mi? 4k film oynatabiliyor mu ağda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt
    J modelleri oynatmaz.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Kurduğumuz Network de media player ustunden oynatamaz miyiz?
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt
    Media player varsa oynatır. Ben synology 218j kullanıyorum sorunsuz
  • Simdi synology ds220j nas cihazi aldim. Evdeki internet upload hizim 5 mbs. Disardan cihaza baglanip video açtığımda cok yavaş açılıyor. Cihaza baktığımda 500 600 kb arasi sebeke hizi görünüyor. Bunun sebebi upload hizimin dusuk olmasi mi? yani upload hızının 8de biri mi ? (5mbs/8=600kbs )
    kablonet docsis3.0 gigabit modem kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Mayıs 2021; 17:2:38 >
  • Arkadaşlar DS220J aldım.Ama kurulum bir türlü yapamadım.Birim oluşturma sıkıntısı var.


    Ironwolf 4 ve 3 TB olmak üzere hdd aldım ama bir türlü birim oluşmuyor.Sürücü 1 4tb olan sağlıklı ama ilk kullanıma hazır değil gözüküyor.Sonraki sorunum ise nasıl hangi seçenek ile kurmam gerektiğini bilemiyor olmam.Yani SHR seçiyorum sadece 3tb olanı görüyor.1 sürücü arıza toleransı için veri korumalı notu düşüyor açıklamasında, disklerden birini yedekleyici olarak düşünüp bana tek alan "3tb "veriyor. Ama ben böyle istemiyorum. İlk başta amacım 4-4 alıp aynalama olarak yedek alırım öyle kullanmak idi ama fiyatlardan dolayı 4 tb olanı ana disk 3 tb olanı ise silinmesi istemediğim dosyaları kopyala yapıştır ile ayarlama yapmak istiyorum.Zaten SHR ile ayarlama yaptığımda bile yine birim oluşmadı.Sürücü 1 4tb olan ayrıca uyumluluk uyarısı veriyor .Almadan önce kodu ile arama yaptım sitesinden uyumlu gözükmekte idi.





  • Merhaba Synology NAS kullananlar hangi diskleri kullandığınızı sorabilir miyim ? Ben 4TB Ironwolf ile uyum sorunu (sanırım) yaşıyorum çünkü.Sorun ise Disk Biçimlendirme 35 hatası.3TB ile birlikte açtığımda ise 1.sürücünün kıullanıma hazır olmaması hatası.1.sürücü 4tb olan olarak takmıştım

    ST4000VN008 aldık ama biçimlendirme hatası verdi. Yanındaki 2DR166 kodunun olması gerekiyormuş ama ben almadan bunu nasıl nereden bakarak bilebileceğim ? Sitede tam açıklaması yazmıyor. Ayrıca disk geldiğinde üstünde de yazıyordu tamam der takarız , bir bakarım ki yokmuş. E nereden bileyim ?
    ST3000VN007 - 2AH16M 3Tb olanı yine aynı şekilde. Ama bunda neyse ki hem içinde hem dışında arayüzde yazıyor bu kod. Ama başka yerden 1 tane daha alsam çıkıp çıkmayacağını nereden bileceğim ?

    ..008 olanı değişime gönderdim ama uyumlu değilse gelen yine aynı çıkacaktır.Bütün sitelerde sadece 008 yazıyor ben ne bileyim uyumlu mu ? Sitesine bakıyorum kodu görüyorum uyumlu sonra soruyorum, koda bakıp uyumlu diyorlar alıyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arşivde filmleri saklamanın ayrı bir motivasyonu yoksa eğer Mi Box içine Stremio kurup stabil bir internet hızıyla anlık olarak torrent üzerinden altyazısı vs ile birlikte filmleri izleyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.