Şimdi Ara

Ev Sahibi Evden Çıkmamı İstiyor, Yardımcı Olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Şimdi ben kiraya Eylül 2020'de çıktım. İlk sene zammı ile ilgili ev sahibi bana ulaşmadı ve talepte bulunmadı ama ben o yılki resmi oran neyse o oranda zam yapıp 2.sene oturmaya devam ettim. Bu süreçte ev sahibine ulaşmakta hep zorluk çektim, arama ve sms ile çoğu zaman ulaşamadım yani. Şimdi Eylül ayı yaklaşınca ev sahibi yerine bilmediğim bir numaradan, ev sahibinin kardeşi olduğunu söyleyen bir kadınla muhatap oluyorum son günlerde. Evi kendisinin aldığını yeni sahibinin kendisi olduğunu söylüyor.


    Kadın ilk aradığında tehditvari söylemlerde bulunup evi boşaltın vs. gibi taleplerde bulundu. Ben de süreci biraz araştırdım ama çelişkili bilgiler dışında net bir şekilde öğrenemedim. Bu senaryoda normalde devletin son belirlediği %25 olan kira artış oranı bana göre de hakkaniyetli olmadığı için ben %100 bir artış teklif etsem de karşı tarafın aç gözlülüğüne tanıklık ettiğimle kaldım. Karşı tarafın yalanları ve tehditkar bir şekilde benimle olan konuşmaları karşısında şok oldum resmen.


    Bu güne kadar bana ihtar vs. ulaşmadı. Evden çıkma gibi bir durumum da şuan ki şartlarda maalesef çok zor. Ben de karşı tarafın bu tutumuna karşı gözümü kararttım açıkçası. Ne yapabilirim, ne edebilirim. Hukuki olarak beni aydınlatabilecek, bana yol gösterebilecek olan var mı ?


    Konuyu genelleyip ev sahiplerine bir şey demiyorum, zira gerçekten her iki taraf içinde zor bir süreç. Ben empati yapabiliyorum ama karşı tarafta empati yapabilmeli. Ben kiracı olarak hiçbir şekilde hata yapmadım bugüne kadar, evini korudum kendi çabamla güzelleştirdim eksiklerini gidermeye çalıştım hep sonucunda maruz kaldığım bu tutum beni üzdü insanlık olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 26 Ağustos 2022; 12:13:23 >







  • size ulaşan bir ihtarname olmadıysa mevcut durumunuzu hiçbirşey yokmuş gibi devam ettirin.yani kiranızı zamanında yatırın,artış zamanı geldiğinde %25 zammı yapıp yatırın.aramalar devam ederse şikayette bulunun.anlattığınız durumda tahliye zorunluluğunuz yok

  • diablosvelos D kullanıcısına yanıt
    Hocam ihtar falan ulaşmadı ama iş hukuki makamlara aktarılırsa benim akıbetim nolur. Bunlar Yasal boşluklardan yararlanıp beni mağdur eder mi hiç bilgim olmadığı için akıl almak istedim. Veya avukat ile bu işleri halletmek istesem bana maloyeti ne olur acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    bildiğim kadarıyla evi yeni alan kişi 1 ay içerisinde size konuyla ilgili ihtarname yollamazsa mevcut durumdan devam edebilirsiniz.bunun dışında sadece kendi kullanacağını söyleyerek sizden çıkmanızı isteyebilir.bunun içinde yine ihtarname yoluyla bildirmesi gerekiyor.bunun sonucunda da mahkeme yoluna gitmesi ve ihtiyacını kanıtlaması gerekiyor.bu tarz insanlar genelde karşıdakini sindirmek için bazı hamleler yapıyor.bence çekinmenizi gerektirecek bir durum yok.

  • diablosvelos D kullanıcısına yanıt
    Peki kardeşinin yeni ev sahibin benim demesinin bo geçerliliği varmi. Devrettiyse ne zaman devretti vs hiç bir bilgi yok bende. Bunlar katakulle pesinde izlenimi var gibi. Hukuk karşısında kardeşine devretmesi de ev sahibinin değişmesi olarak mi adlaniyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    söylenen sözün bir geçerliliği yok,sana konuyla ilgili şu şu tarihte oturduğunuz evi ben satın aldım ve ihtiyaç dolayısıyla tahliyesini istiyorum demeli.bu ihtardan sonrada çıkma zorunluluğunuz yok.tahliye davası açar mahkeme uygun görürse ki bu biraz zor tahliye kararı verir.bu bahsettiğimiz işlemler oldukça zaman alır.benim düşünceme göre böyle bir durum olsaydı şimdiye kadar çoktan ihtar size ulaşırdı.evi kardeşine devretmesini de mahkeme yasal görmeyebilir 1. derece akraba olduğu için

  • %25 zam yap, oturmaya devam et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum şahıs sahte para basıp Enflasyona sebep oluyor. Kadının geçim yatırımı zarar ediyor.ama sizin Maaşınız enflasyon ile yükseliyor. Bence kirada anlaşın yada daha uygun bir eve geçin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    %400 artış size hakkaniyetli geliyor mu? Malum şahıs öyle yapıyorsa bu beni de aynı oranda etkiliyor maaş zammı olarak. Afedersiniz de neden bu yükü tek başıma ben çekiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 27 Ağustos 2022; 13:50:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Yukariyi tam okumadiniz sanirim,adam %100 artis teklif etmiş. Uzun zamandir daha iyi niyetli bir sey görmemiştim.bunu kabul etmeyen zaten kotu niyetlidir.%25i gec derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle yasal olarak evin gerçek sahibinin kendisi olduğunu ve evi kendinin kullanacağını belirten bir yazıyı noterden size yollaması lazım. bu yazı da yetmez tabi çıkmak istemiyorsanız. tahliye davası açması gerekir. tahliyenize karar verilirse eve kendisi girmek zorunda. girmediği zaman tazminat hakkınız var. evi kendi isteğinizle boşaltırsanız bu hakkınız yok ona göre. siz bu süreçte kirayı ödemeye devam edin. dekontları saklayın. açıklamaya da ay ay kira olarak yazın gönderim türüne mutlaka kira yazın.

  • Geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sabah muhtardan malum kağıdı teslim aldım.


    ilk ihtarım biraz heyecanlanmadım desem yalan olur :) tecrübeli olan varsa aydınlatırsa sevinirim.


    Ev Sahibi Evden Çıkmamı İstiyor, Yardımcı Olur musunuz ?
  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    bu süreden sonra 2 seçeneğiniz var;ihtarnamede belirtilen kişinin oraya gerçekten taşınacağını düşünüyorsanız ve gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız evi belirtilen tarihte tahliye edebilirsiniz.yada kişinin bu mülke ihtiyacının olmadığını ,sizi çıkarmak için bu ihtarnameyi yolladıklarını düşünüyorsanız evden çıkmayarak dava ve sonucunu bekleyebilirsiniz.

    ben olsam evden çıkmam.

  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    Ev sahibinin kötü niyetli olduğunu düşünüyorsanız ,gerçekten ihtiyacı yoksa çıkmayın, yargılama giderleri kira artışından fazla değil bu devirde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reşit çocuğun ihtiyacı pek samimi gelmedi. % 25 zam yapıp oturmaya devam edin

  • desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. ben de çıkmayı düşünmüyorum, karşı tarafın iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. gerek üslup gerek çelişkili ifadelerinden dolayı.

    ayrıca benim burada dikkatimi çeken, ev sahibinin soyadı ile tahliye gerekçesi olarak sunduğu kişinin soyadının farklı olmasını anlamadım.


    bir de zaman açısından bu dava en erken ne kadar sürede sonuçlanır, ben bu kışı rahat atlatabilir miyim ?

    ve dava süreci içinde en kötü senaryoda bana ortalama maliyeti ne olur bu işin. bilgisi olan varsa merak ettiğim şeyler bunlar.

    @sertosman @adam94 @diablosvelos

  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    BU kış mı? :) bir sonraki kışı bile geçirme ihtimaliniz var :) dava sebebiyle çıkacak maliyet, ev sahibinin istediği kira artışının 12 ile çarpımından daha az olur

  • MRYGZ kullanıcısına yanıt

    kardeşim sen oturmaya devam et,bırak istediklerini yapsınlar.tecrübeli arkadaşların dediği gibi onların beklentisi olan kira artışı dava masraflarından çok daha fazla olur inan.

  • Kendi veya alt soyu oturacağı İçin mahkemeyi kazanma olasılığı yüksek. Eğer olurda kendin oturmaz ise takip ederseniz size tazminat hakkı doğar. Fakat bu kişi evi çok daha yüksekten kiraya verebileceği için tazminatı göze alır. Siz her ihtimali değerlendirip yedekte çıkabileceğiniz farklı evleri hazırda tutun derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.