Şimdi Ara

Eski analog tv-ni notebook-a nasıl bağlaya bilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben notebooku analog tv-ye bağlamak istiyorum. Notebook-da olan video görüntüsünün Tv-de gösterimi için. Notebook-da olan giriş VGA, TV-de olan giriş ise yalnızca RCA (Sarı, beyaz ve kırmızı girişler) girişidir. Böyle bir durumda pc-ni analog TV-ye bağlamak mümkün mü?. Lütfen çok gerekli. Teşekkürler.



  • Şu tür kablolar gayet standart ve kullanılıyor.

     Eski analog tv-ni notebook-a nasıl bağlaya bilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    Şu tür kablolar gayet standart ve kullanılıyor.

     Eski analog tv-ni notebook-a nasıl bağlaya bilirim


    O kablodan bende var, ama yukarıda yazdığım gibi tv-de yalnız rca connectör girişi var. Yukarıdaki kablonun sarı olan tarafını TV-de olan RCA girişin sarı tarafına takdığımda tv ekranında bir değişiklik olmuyor.
  • Vga da kompozit sinyali olmadığından(sadece ati masaüstü video kartlarında olması lazım) o kablo işe yaramaz,vgadan rca girişine aktarım imkansızdır,notebookta vga hariç başka giriş yok mu?,s-video vs?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Vga da kompozit sinyali olmadığından(sadece ati masaüstü video kartlarında olması lazım) o kablo işe yaramaz,vgadan rca girişine aktarım imkansızdır,notebookta vga hariç başka giriş yok mu?,s-video vs?

    Maalasef. Ama başka notebookda vga-dan başka HDMİ ve Firewire girişi var. Onlarla rca girişine aktarım yapmak mümkün mü? Bir de pc-den analog tv-ye aktarım için adapter olduğunu duydum. Bu nasıl bir adapterdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samednr -- 9 Kasım 2011; 12:50:43 >
  • Hdmi digital bir bağlantı olduğundan dahada zor,firewire zaten görüntü aktarımı için kullanılmıyor,vgadan sinyaller r-g-b-h-v olarak ayrı kollardan gider,kompozit te ise hepsi birleşir,bu adaptörlerde sinyal kompozitin alabileceği biçimde dönüştürülür ve aktarılır,kablo gibi sadece aktarılmaz yani,dönüştürülür,o yüzden pahalıdır ve dönüştürme işlevinde illaki kalite kaybı olacaktır,dönüştüren cihazında bu işi ne kadar başarılı bir şekilde yapacağıda şüphelidir.Önceden crt monitör kullanıyormuydunuz bilmiyorum ama,crt monitörlerdeki titremeyi bilirsiniz,60 hz de biraz dikkatli bakan titremeyi anlar,tvde maximum 30 hz görüntü alırsınız,günlük uygulamalarda kötüdür ama filmde kullanabilirsiniz,maximum 720x576 çözünürlük alabilirsiniz ve overscan çok fazla olacaktır,bu yüzden bu iş çok zordur ben size söyleyeyim,bence vazgeçin :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.