Şimdi Ara

Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
4
Favori
11.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naklan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoulkharnein

    Tüm ırkçı ve atayizler çıldırmış. Ne güzel lan

    Ateist değilim,ırkçı da değilim. Geleceği düşünecek beyine sahibim. Senin sahip olamamanın çilesini ben çekemem troll bey.

    Belli beyin sahibi olduğun. Fazla kullanma bak ceza almışsın.
  • Bence bize vatandaşlık vermesi lazım öncelikle. Biz mi mülteciyiz onlar mı belli değil.
  • Bizimkiler şama girip namaz kılacaktı, şamdakiler bize girdi namazda kılıyor okulada gidiyor, vatandaşlığınıda alacak, paramızıda çatır çatır yiyorlar ohh miss daha ne istesinler?
  • Bence maaş da bağlamalı sonuçta işsizler yazık değil mi Suriyeli kardeslerimize(!)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit; bir hışımla çok dillendirdiği şehadet şerbetini içmesini istedim fakat değmez arkadaşlar. Yaptıkları yanına kâr kalmaz umarım. Ölüm kurtuluş olur o zat için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 4 Temmuz 2016; 21:40:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd, Avrupa gibi, kalifiye elemanlara vatandaslik verilse mantikli olabilir ama onun disinda vatandaslik verilmesinin mantigini anlamis degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumun şuan ve ilerisi için o kadar büyük sonuçları olacakki
    1-Bu insanlara vatandaşlık vermek onlara vatandaşlarına verdiğin haklari vermek anlamı taşıyor.Yani seçme seçilme hakları olacak.Bu 3 milyon insan kalkıp bana oy vermeyecek 2 milyonu seçmen desek hadi 1,5 olsun bu oylar iktidar belirler.
    2 - İşsizlik oranı zaten çok yüksek bu adamlar iş kurup çalışmak istese de olmayacak yani işsizlik maaşı vs. vermek gerekiyor ki sana oy atsınlar.
    3-Eğitim bu insanlar Türkçe bilmiyor çoğu da kara cahil kimse kusura bakmasın. Bunlar Üniversite için sınava girecek mi bildiğim kadarıyla bunla ilgili de bir düzenleme var direk okullara alıp burs bagliyorlar. Alt düzey eğitimi nasıl sağlayacaktır bu da bir muamma.
    4- Nüfus sorunu bu adamlar çok fazla çocuk sahibi olma arzusu taşıyor. Şuan alınacak 3 milyon 10 yıla kalmaz 10 milyon olur. Bu adamlar Nerede kalacak ne yiyecek ne içecek. Nerde eğitim görecek.
    5- Kültür sorunu ister istemez bu adamların kültürel öğeleri bizimkiler bir etkileşime girecek. Belki kendi dillerini konuşmak isteyecek ve bu dilinde anayasada geçmesini istemek kadar abartabilirler.
    Bu maddeler artar gider. Benim anlamadığım bunlar yapılırken bir Sosyoloji bir toplum bilimciye veya aklı başında bir insana danisilmaz mı ülke bir insan istiyor müritleri de ona tapıyorlar diye bu hale gelmemeli. Hayır bu kararı alıp direk uygulayabilme imkanivar mı. Eğer tek başına karar alıp uyguluyorsa halimiz Yaman ekonomi zaten diplerde, ülkeyi terör saldırıları calkalıyor. 1 yılda bine yakın belki daha fazla şehidimiz var. Tek derdimiz Suriyeliler sanki. Tüm Avrupa almıyor bu insanları bir akıllı ülke biziz al 3 milyon insanı bu kadar büyük bir kitleyi bir ihtiyacın yokken(Genç nüfus, Nitelikli eleman) almak sacmaligin daniskasi.Haberlerde izliyoruz hep başkaları ölüyor şehit oluyor. Aslında farkında değiliz ama hep biz ölüyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstiklal Marşı'nı ezberlesinler ve okusunlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankal

    Ellerim kopsun ki ben bu adama bir kere oy verdim 2009 ellerim kopsun . Türkleri azınlık yaptın yazıklar olsun sana yazıklar . REFARANDUM YAP BAKALIM NE ÇIKIYOR . BU MİLLET SANA NE CEVAP VERCEK.VERDİĞİM OY HARAM ZIKKIM OLSUN . VATANLARINI TERK EDİP KAÇANLARINDA ALLAH BELASINI VERSİN.

    Millet gene tıpış tıpış oy atar hocam sen boşuna strese sokma kendini bu ülkeye her şey müstehaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha 15 yil once soyledim. Turkler azinlikta kalacak bu ulkede. Yakinda ege daglarinda isyan eden Turk ceteler gorursek sasirmayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki istemeyenler ne olacak? Ülkeden mi atılacak, çadır kentlere mi gönderilecek?
    Bu Suriyeliler Türk vatandaşlarının vergi/hizmet oranını bilse asla Vatandaşlık istemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 3 Temmuz 2016; 23:42:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecanbabaa

    Şaşırıyorum bütün yorumlara, gerçekten üzülüyorum. Sadece arap olduğu için, müslüman olduğu için, ülkenin batısından değilde doğusundan geldiği için mi bu nefret.

    Gerçekten anlamıyorum. Bizde müslümanız ve siyasi politik sebeplerden dolayı bizim ülkemizde de savaş çıkabilir. Biraz empati yapın istiyorum, Avrupaya gittiğinizde yada orta asyada bir ülkeye gitttiğinizde size nasıl davranılsın istersiniz.

    Bu insanların içinde bilim adamıda var, doktoru, avukatı, denetçisi de var, hepsinden öte bizler gibi onlarda insan. Gidecek bir ülkeleri yok şuan. Ne yapalım yakalım mı, öldürelim mi. Nedir bu nefret anlamıyorum.

    Ülkede 10 kişiye sorsan Amerikaya gider misin diye 9'u bir dakka düşünmeden gider. Peki ister misiniz sizede böyle davransınlar. Sizin hakkınızda da forumlarda konu açılsın, istemiyoruz gitsinler, pis barbar Türkler desinler.

    Gerçekten anlamıyorum, insanların içindeki bu nefreti, birbirine olan tahammülsüzlüğü gerçekten anlamıyorum.

    Bu mesajı okuyan ve anlayan herkesten ricam; dışarı çıktığınızda lütfen bir iyilik yapın tanımadığınız birine. Hiç bişey yapamıyorsanız, tanımadığınız bir insana içten bir gülümseme ile halini hatrını sorun.İnsanlık, iyilik, sevgi bulaşıcıdır. Kalplerimize yerleşen nefret, haset, düşmanlıktan kurtulmamıza yardımcı olur.

    Selamlar,


    PS: Sizden ricam olayı siyasi partilerle bağdaştırmayın, farkettiyseniz siyasi hiç bir mesaj yada algı yok mesajımda.



    O insanlara destek çıkılması lazım tabii ki fakat eleştiren insanların tepkisi şundan kaynaklanıyor neden biz? Koskoca dünyada neden biz sahip çıkıyoruz? Bunun bir amacı var görünüyor oda ülkenin ideolojisini değiştirmek ve oy artırma çabaları.

    Tayyibi bu konuda desteklemek bence ülkeye büyük haksızlık etmek demektir. Tayyip, bu insanlar müslüman olmasaydı onlara yardım edecek miydi ? veya kendi görüşünden olmasalardı ve yardıma muhtaç bir millet olsalardı yardım edecek miydi? Emin ol gazetenin köşe yazılarında bile bu yardımın ihityacından bahsedilemeyecekti.

    Artık uyanık olmak lazım ortada bir plan ve çizilen bir resim var. Tayyibin yaptığı en iyi şey halkını kandırmak oluyor. İnsanların duygularıyla oynamamak lazım hoşgörü göstererek bir yere kadar gidebilirsin aynı Osmanlının hoşgörü siyasetinin çöküşü gibi.

    Devir hoşgörü değil çalışmak, araştırma yapmak, eğitimi geliştirmek ve güçlü olmakla oluyor. Bu tarz şeylerle halk gelişmiyor kimse para kazanmıyor sadece belli bir zirve kesim paraya doyuyor halk dahada fakirleşiyor. Aynen şuanda başımızdakilerin zenginliklerine zenginlik kattıkları gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patya -- 3 Temmuz 2016; 23:41:41 >




  • Ulan deliricem ya kimsede çıkıp tepki göstermiyor referanduma götür bakalım halk ne diyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RavenoLL

    Ulan deliricem ya kimsede çıkıp tepki göstermiyor referanduma götür bakalım halk ne diyor?

    Muhalefetten ses yok mu?
    Ülkenin geleceği kararacak.
    twittercılar ekşiciler kadar olamıyorlar mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu arkadaş bu suriyeliler kendi ülkelerinde rahat durmayıp kaç parçaya bölünüp iç savaş çıkartmışlar. İlerde yarın öbür gün bunlar Kürtler gibi 10 milyon olup ses çıkarmaya başlayınca ne olacak? Zaten Kürt vatansız hain yaratıklar ile uğraşıyoruz birde bu Suriyeliler ile sorun çıkınca ne olacak? Ulan kendi koltuğunu sağlama almak için koskoca bir ülkenin geleceğiyle oynamak bu kadar kolay mı ya. Zaten her gün diken üstünde yaşıyoruz bombalardan dolayı. Allahım sabır ver sabırr dayanamıyorum artık bunların yaptığı bu hainliklere. Bu yaptıklarına ses çıkarmayıp susanlar yarın olunca Türkiye diye bir ülke kalmayınca iç savaş çıkınca hepimiz yanıcaz uyan artık bir kişinin kişisel egoları için çoluğunun çocuğunun ve kendi geleceğini ateşe atma!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    Sayın akar hala neyi bekliyor anlamıyorum laikliğe laf atıldı, cumhuriyete enkaz dendi yakında atatürke osmanlıyı satan hain diyecekler nerede bu ülkenin temellerini koruyan asker.

    Hiç mi eli vicdanında atatürkçü harbiyeli subaylar kalmadı anasını satim.

    Akar paşa şehit askerlerinin cenazesi kalkmadan Sümeyyenin düğünündeydi. Akar paşadan umudu kestim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğu ya zamanında Kürtleri yerleştirdiler
    Şimdi güney doğuya ve batıda bazı bölgelere suriyeliler yerleşiyor.

    Yeeleştirdikleri bölgelerde cogalsınlar bi 10-15 seneye kalmaz vergi vermezler, tapusuz otururlar her türlü pisliği getirrlee bu ülkeye.

    Türk' lüğümüzden olacaz bu gidişle. Yazık gurur duyamıyorum bu olanlar yüzünden.

    Vala vala vola bacım aplam vala olmiyor adana antalya izmir cok hojdir diye konuşanları gördükçe tiksiniyorum artık. Bu ülkeye her türlü pisligi malum kişiler bulaştrmıştır şimdi bi başka malum kişiler dadandı. Sonumuz hayrolsun kaos yakındır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    Konuşma sırasında bi.kadın 5 yaşındaki çocuğum öldü bi başsağlığı dilemediniz vatandaşlıktan bahsediyorsunuz diye isyan etti duydunuzmu bunları

    Yayinlayacak medya kaldi mi? Sizden duyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: Utkuhan

    Konuşma sırasında bi.kadın 5 yaşındaki çocuğum öldü bi başsağlığı dilemediniz vatandaşlıktan bahsediyorsunuz diye isyan etti duydunuzmu bunları

    Yayinlayacak medya kaldi mi? Sizden duyuyorum

    foxda gördüm dışardaydım tv açıktı korumalar kadını susturdu abi bu ne ya türk olmaktan çıktı bu vatan ciddiyim bak türk milleti yok ediliyor ama millet halen köprüye seviniyor
    r
  • Suriyeliler bizim misafirimiz degil, AKP'nin ve dolayisiyla da RTE'nin misafirleridirler. RTE bu ulkeyi yonettigi surece de bu ulkenin sundugu butun firsattan yararlanabilirler. Sosyal yardimlar alabilirler, vergilerden muaf tutulurlar, bedava saglik hizmetleri ve devletin Turk vatandaslarina sunmadigi daha bir cok firsattan istifade edebilirler ama unutulmasin, bu firsatlardan ancak ve ancak RTE ulkeyi yonettigi surece yararlanabilirler.

    Bu adamlar ( Suriyeliler) illaki gunun birinde bu devlete, diger butun vatandaslar gibi hizmet etmek zorunda olduklarini anlayacaklar. Iste tam o zaman, buyuk bir dumur hali yasayacak ve koylerine donme karari alacaklar. Suriye'deki savas sonsuza kadar surmeyecek ve RTE de sonsuza kadar bu ulkeyi yonetmeyecek.

    Bu Araplar Kurtler gibi degil.. Kurtler yine bir sekilde ulkeye adapte oldular, dilimizi ogrendiler, Universitelerimizde egitim gorduler vs... sonuc olarak bir yerlere gelebildi bu adamlar. Kendi siyasi partileri bile var ve hem siyaset hem siyaset disi her konuda aktifler.. Dunyada bir suru destekcileri var.

    Bu Suriyeliler oyle degil. Bunlar bildigin kara cahil ve hicbir ise yaramayacak coplerden olusuyorlar. Aralarindan iyi olanlarini da zaten AB ulkeleri ve ABD kapti, iskartalar bize dustu.

    Turkiye'de kalici degil geciciler. O yuzden, " Federatif bolge isteyecekler, sunu isteyeckelr, bunu isteyecekler " diye dusunup kendinizi paralamayin.

    Bu cahiller bunlari dusunemeyecek kadar zavallilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.