Şimdi Ara

ERA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 2005 Accent Admire çukurlarda gerçekten sallamıyor. Özellikle süspansiyonlarına hasta oldum ama yeni Era lar öyle değilmiş sanırım okuduklarıma göre ilginçtir.
  • Era yeni çıkmış bir otomobil her ne kadar binlerce km. testi yapılsa da son kullanıcıdan gelen tepkilere göre makyajlanıp, hatalar düzeltilecek. Eee ilk çıkan arabayı almanın da dezavantajları bunlar, kimse oflayıp puflamasın, başka markalarda da aynı düzen.
  • biz 5 kişilik bir aileyiz era nın bagaj hacmi -sanırım 390 lt- bence oldukça az ki bu bizi era almaktan caydırıo ailesi 5 veya daa fazla bireylerden oluşan era kullanıcıları varsa onlar içinde bagaj hacmi sorun mu gerçekten .uzun yola çıkalacağı zaman sıkıntı oluo mu
  • 390 lt yi neye göre ölçüyorlar bilmiyorum ama bagajını gözünle görmen lazım gayet büyük..ayrıca yeni honda civic sedanınki de aynı büyüklükte.. symbol ve albea, clio ve palioya sırt çantası takıldığı için pikap gibi 500lt civarında onlarla kıyaslarsak evet küçük.

    dün okuduğum otohaber dergisinde dikkatimi çekti segment olarak erayı C segmentinde gösteriyorlar focus sedan,megane sedan,corolla sedan gibi.. diğer sedanlar B segmentinde (logan,albea,vs.).. temmuz ayında da ölü bir ay olmasına rağmen 901 adet satış yaparak megane ve symbolden sonra en çok satan 3.modeldi sanırım..
  • selam, ERA select gp aldım, yukarıdaki mesajlarda yazılı olan pütürlü veya engebeli yollarda direksiyondan gelen bir tat tak diye ses var boya rengi siyah yanlız şöyle bir sorun var boyada sanki dökülmeler meydana geldi gibi yan çıtaların diplerinde bazı bölümlerinde boya atıyor birde kapı kenarları ve üst kaporta kısımda silindikçe mi meydana geliyor bilmiyorum ama sağında solunda beyazlama meydana geldi böyle sorunla karşılaşan bir arkadaş oldumu, bu arada arabayı fırçasız köpük yıkamaya götürüyorum devamlı yani sadece kurulanırken bez kullanılıyor, yani arabayı her yıkama sonrası acaba bir yerinden boya ile ilgili bir sorun çıkacakmı diye tedirgin oluyorum... daha servise gidemedim gidince cevabı yazarım ama karşılaşan varsa en azından bilgi verirse sevinirim....
  • platin gri era select sahibiyim..boyamda herhangi bir dökülme yok,direksiyonumdan da tıkırtı gelmiyor...
    park yerinden çıkarken tamponumu kazımış birisi bi ara servise gidip orayı boyatmam lazım gitmişkende şu egsozun sesi normal mi bi soracağım..ısınınca (50km den fazla gittikten sonra) 2000d/d da sabit dururken yada giderken farketmiyor o devirde horrrrr bir ses çıkarıyor titreşim sanırım daha alt yada daha üst devirlerde ses almıyorum..bakalım neymiş??
  • selam, servise direksiyondan gelen sesle ilgili gittim direksiyon kutusundaki kullanılan malzeme ile ilgili bir problem olduğu söylendi ve değiştirdiler düzeldi, boya ile ilgili sorun olmadığı hakkında bişeyler söylendi ama tekrardan boya ile ilgili işlemleri yaptırmak için gidicem, siyah era kullananlar için galiba boya koruması yaptırmak en iyi çözüm, bende 1.6 era var performans deneyimi yapanlar varmı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the engine

    ısınınca 2000d/d da sabit dururken yada giderken farketmiyor o devirde egsozdan horrrrr bir ses çıkarıyor titreşim sanırım daha alt yada daha üst devirlerde ses almıyorum..bakalım neymiş??


    neymiş?? bunların egsozlarında tek susturucu varmış ve o sesi duymak için tabiri caizse kıl olmak gerekirmiş ben öyle anladım servisin dediklerinden..
  • Era sahiplerine ve yeni alanlara sorum var. Arabayı satın alırken Kia Rio'ya da baktınız mı? Aynı temelde üretilmiş kardeş markalar ve kia 2-2.5 milyar ucuza aynı donanımlı modeli sağlıyor. 110 BG CRDI motor aynı, bazı parçaları aynı . Karşılaştırma yaptınız mı? Rio 'nun tipi daha hoş geliyor bana ama Hyundai'nin de 2. eli değeri kiaya göre cazip. İkisi arasında karar vermek zor.
  • evet aslında hiç bir farkı yok içleri hele neredeyse aynı.. motorun üstünde de kia ve hyundai logoları var yan yana..araç %90 aynı..

    ama kia nın 2. el dezavantajı ,hyundainin 5 yıl/100.000km garantisi ve yaygın servisi benim hyundai yi tercih etmemde etken oldu..



    (Ocak-Temmuz döneminde Accent Era 9000 satış yaparken Kia Rio HB ve sedan toplam 1500 satmış kia için iyi rakamlar tabi bunlar ama tercih ortada..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 6 Eylül 2006; 18:54:58 >
  • bu araçların geri viteslerinde genel bir sorun yoktur...
    sorun aracınıza özel olabilir. Bu modeller böyle diyen servis işi çözemeyen servistir. Başka bir servis deneyin. Hangi servise gitmiştiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahdemi

    Arkadaşlar sıfır dizel Era aldım iki hafta önce. Arabayla ilgili bazı takıntılarım oluştu, sadece benimkinde mi var, herkeste mi böyle bilmiyorum. kulananalar arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

    Birincisi, arabayı ilk çalıştırmada vites boştayken debriyajı bıraktığım anda extra bir ses oluşması,

    İkincisi ise, bazı keskin engebelerden geçerken direksiyondan ya da ön düzenden, tam anlayamadım, bir demir tıkırtısı gibi, süspansiyonda bi boşluk varmış gibi bir ses gelmesi

    Aslında normal de ben mi taktım bunlara..?


    Direksiyon spotlarında bir sorun var diye duymuştum. bence aracınızı servise gösterin. sesi yapan spot olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    Era'ların bazı üretimlerinde fabrikasyon olarak direksiyon tıkırtı burcunda problemler olabiliyor...Debriyajı bıraktığın zaman duyduğun ses motor soğuken mi geliyor yoksa ısındıktan sonra da devam ediyor mu ?

    Şehir içinde kullanılan dizel bir araç için 700 Km normal bir değer..Zamanla tüketim azalacaktır merak etme motor daha çok yeni...Euro Dizel kullanmanı öneririm...

    bende 1,6 benzinli var sıfır almıştık.ilk 10.000 km den sonra yakıt tüketimi bayağı bir düştü 1-2 lt kadar.özellikle uzun yolda ortalama 5,5-6 lt kadar yakıor ama şehir içinde 9-10 lt
  • düşer demişlerdi bende ihtimal vermemiştim..benimkide 8.2lt den 7.7lt lere düştü şehir içi.. (1.4era select)
  • Accent Era yı "0" olarak almak banada nasip oldu, 16 eylül cumartesi günü bindiğimden itibaren hayran oldum diyebilirim.

    Sizlerdende; yapmam gerekecek şeyleri tavsiye etmenizi isteyebilirim!
  • Hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin.

    Araba hakkında olumlu olumsuz fikrilerinizi yazarsanız seviniriz.

    Saygılarla...


    quote:

    Orjinalden alıntı: papercut

    Accent Era yı "0" olarak almak banada nasip oldu, 16 eylül cumartesi günü bindiğimden itibaren hayran oldum diyebilirim.

    Sizlerdende; yapmam gerekecek şeyleri tavsiye etmenizi isteyebilirim!
  • Ben şimdi Broadway 94 model arabadan buna geçtiğim için bana çok lüks geldi. Ne söylesem hep olumlu olacaktır muhakkak.İleride arabayı daha çok tanıyacağım için olumsuzluklarını dile getirebilirim :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: papercut

    Ben şimdi Broadway 94 model arabadan buna geçtiğim için bana çok lüks geldi. Ne söylesem hep olumlu olacaktır muhakkak.İleride arabayı daha çok tanıyacağım için olumsuzluklarını dile getirebilirim :)



    era benim 3. aracım piyasadaki tüm araçları da aşşağı yukarı test ettim yada uzun süreli kullandım (megane2,clio3,scenic,kangoo,C4,astra,accent,corsa,meriva,punto,albea,palio,doblo,connect,fiesta,symbol,polo,... aklıma gelenler)

    era çok süper bir araç olmasada fiyatının arabasıdır hatta beklentilerden çok daha fazlasını veriyor.e hiç mi kötü yönü yok var tabi ki.. mesela süspansüyonu acayip kötü kesinlikle yurdum yollarına göre tasarlanmamış.. yabancı sitelerde de gördüm bu yorumu disiplinsiz dengesiz gibi tabirler kullanılıyor.. üstüne bir de kazık gibi Brigdgestone b250 performans lastikleri girince bozuk yada kasisli yolda insanın canını sıkıyor..arkadaki yolcular kafalarını sağa sola vurabilir rahatlıkla.. sanki amortisörler yok sadece helezonlar var gibi darbe emme diye bişey sözkonusu değil salınımlar devam ediyor..başka olumsuzluk mesela camları renkli değil birde son dönem orta sınıf tüm otomobillerde dikatimi çeken kalitesiz koltuk kumaşları var..ama çift renkli kokpit ve açık renk döşemeler aracın içini çok ferah gösteriyor..

    olumlu yanlarından söz edecek olursak komfor ekipmanları 4/4 lük..anında buz yapan kliması, direksiyondan kumandalı mp 3 çaları ve 6 hoparlörü, elektroservo direksiyonu, tüy gibi pedalları, yol bilgisayarı,yükseklik ayarlı koltuk ve direksiyonu, 4 camın elektrikli olması, aynaların ısıtmalı ve elektrik kumandalı olması, uzaktan kumandası ve alarmı,sis farları, arka kol dayanağı,açıldığında ışıkları yanan güneşlik aynaları (golften kopye), 12v soketi,tavanda gözlük koyma yeri,tavanda 3 tane harita okuma lambası vs. gibi ayrıntılar çok iyi düşünülmüş..bagaj açık uyarısı,kaput açık uyarısı,kapı açık uyarısı, adamlar malzemeden kesinlikle çalmamışlar..içierden açılan bagaj ve benzin kapağı.. cam suyunda bile seviye çubuğu var akü izole edilmiş..

    2 airbag ve aktif gergili kemer var amerikada ncap testlerinden 5 yıldız almış güvenliğide pek yabana atılır değil..http://www.nhtsa.dot.gov/NCAP/Cars/3751.html

    110hp lik 240nm torklu dizel motoru kullananlar mutlaka hayran kalacaklar ama ben 1.4 16v 97hp lik benzinli versiyonunu alabildim.. performans ve yakıt tüketimi olarak yeterli ve ekonomik bir motor..aracın ses izalasyonu iyi düzeyde motor sesini duyamıyorsunuz hatta çalışırken 2 kez marş yaptım yanlışlıkla..yüksek devirlerde motor sesi hissediliyor biraz,lastik sesi yumuşak bir lastik seçilse sanırım daha iyi olabilir ama bu fiyata alınabilecek en uygun sedan diyebilirim.. 5 yıl da garantisi var ..aracı inceleyenlerin ve sürenlerin hyundai hakkındaki ön yargıları silinecektir eminim.. araç corolla kopyesi desek yalan olmaz (direksiyon,konsol,kapı kolları,ön ızgaradaki logo,cvvt-i motor) varsın öyle olsun keyifli araç vesselam..




  • "üstüne bir de kazık gibi Brigdgestone b250 performans lastikleri girince bozuk yada kasisli yolda insanın canını sıkıyor..arkadaki yolcular kafalarını sağa sola vurabilir rahatlıkla.. "

    Bu yorumunu bugün yokuş aşşağı , girintili çıkıntılı ama belirlin baya yağmurdan kaymasın diye bilhasse yapılmış; yolda denedim. Bayağıda rahat indim.

    Diğer yazdığın görüşlerde benim demek isteyeceklerimi dile getirmişsin. Ben kendi adıma tşk ederim :)
  • 1.4 motor bence biraz zayıf kalır 1.6 almak daha mantıklı gibi yada mümkünse 1.5 dizelini almalı.

    Birde bir sürü donanımı olmasına rağmen ABS nin olmaması ABS nin GP ile verilmesi kötü.

    Bu devirde ABS siz arabamı olur.

    Saygılarla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 18 Eylül 2006; 23:30:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.