Şimdi Ara

Enjektörleri değiştirmek ne kadar faydalı olur???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar clio 1.4 aracımda voltran marka sıralı lpg mevcut, aracım motor çok ısınmadığı zamanlarda gazda titreme yapıyor motor ısındıkça bu titreme azalıyor (benzinde bu kadar bariz hissedilir bir durum yok). Gaz ayarı yaptırırken gazcı bunun enjektörlerden kaynaklandığını söyledi geçen sene de enjektörlerden biri tamamen iptal olmuştu çıkma bularak geçiştirmiştim. Gazcının söylediğine göre bu yakıtı da etkiliyormuş, şimdi kendi kendime hesap yaptım eğer bu işten sonra yakıt performansı 0,025 gibi bir değerde azalırsa ayda ort. 700 km'den 700*0,025=17,5 TL gibi bir miktar yapıyor hatırı sayılır bir para oluyor, yani bu işlem belli bir sürede masrafını (200 TL) karşılayacak (Temmuzda bir de uzun yol gözüküyor 1500 km(git-gel)).

    Bu işten anlayan arkadaşlar sizce düşüncelerin ne kadar doğrudur fikirlerinizi bekliyorum.

    NOT: Şu anda araçta plastikten yapılma enjektörler var İstanbul'daki gazcı yeni İtalyan metal enjektörleri takamayız diyorlardı, Konya'da gittiğim gazcı metal İtalyan takarız diyor??? Ne kadar doğru???

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum...







  • Merhaba;
    Mesela, Valtek metal Enjektörler Taktırabilirsiniz uyum sağlar Eski Enjektörlere göre daha stabil çalışacağından tasarrufta olacaktır.
  • teşekkürler Valtek'i soracağım...
    quote:

    Orijinalden alıntı: Florya Otogaz

    Merhaba;
    Mesela, Valtek metal Enjektörler Taktırabilirsiniz uyum sağlar Eski Enjektörlere göre daha stabil çalışacağından tasarrufta olacaktır.
  • Florya Otogaz enjektör temizleme diye birşey duydum ne kadar sağlıklı? teşekkür ederim
  • Enjektörler Zaman içersinde Yağ ve kurum v.s Pislenmektedir Bunların Temizlenmesi enjektörleri Daha Düzgün Çalıştıracaktır.Kesinlikle Tavsiye ederim Sarsıntılı Çalışmanın Sebeplerinden biri Budur. filtre değişimi zamanında yapılan enjektörlerde 50000 km. sonunda mutlaka yaptırınız ve Test makinası ile Test ettiriniz .
  • Çok teşekkür ederim ilginize Florya Otogaz, son soru bu temizleme işi bendeki voltran sıralı sistemdeki plastik enjektörlere de uygulanıyor değil mi gittiğimde temizlenmez derlerse ona göre hareket ederim saniyide. :)

    Tekrar teşekkürler hayırlı işler...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Florya Otogaz

    Enjektörler Zaman içersinde Yağ ve kurum v.s Pislenmektedir Bunların Temizlenmesi enjektörleri Daha Düzgün Çalıştıracaktır.Kesinlikle Tavsiye ederim Sarsıntılı Çalışmanın Sebeplerinden biri Budur. filtre değişimi zamanında yapılan enjektörlerde 50000 km. sonunda mutlaka yaptırınız ve Test makinası ile Test ettiriniz .

  • Evet Temizlenir.
  • Ya ne zaman sanayiye gitsem kafam karışıyor, voltran gazcıya gittim her enjektörü temizliyoruz voltranı temizliyoruz dedi yenisini de (valtek tip metal enjektör emmegas marka) 200 TL ye takarız dedi (210/5), Eyvallah dedim başka gazcıya uğradım temizlerim ama voltrana hiç garanti vermem zaten bakmayı bıraktık dedi temizledikten sonra ne olur bilmem dedi ücreti de 40 tl imiş, enjektörü değiştireceğine komple sistemi değiştir kurtul voltrandan dedi kendisi 700-750 tl ye yaparım dedi ben ona da eyvallah dedim, tmm ben de voltrandan çok memnun olmadığım için geçenlerde eniştenin leona tüp taktırdığımız yeri aradım dedim böyle böyle voltran var enjektörleri değiştireceğim sen de ön düzeni değiştirsek kaça olur dedim aracı görmem lazım 700-900 arası masraf olur dedi, abi bana ne tavsiye edersin dedim enjektörleri kaça değiştirecekler dedi 200 dedim ona verdikten sonra 500 daha ver sorunsuz kullan dedi voltran çok problem çıkarıyor dedi....

    Yani kararsız kadım, enjektörleri temizletecek yer bulsam 40 tlye acaba düzelme olur mu?, yeni enjektör alsam 200 tlye acaba başka problem çıkmadan kullanabilir miyim?? yoksa çok da istemeden ön sistemi mi değiştirsem??? Voltrandan ben de memnun olsam değiştirmeyi hiç düşünmeyeceğim ama mesela arada sırada benzine geçip belli bir zaman sonra tekrar gaza geçiyor git gel yapıyor falan filan kafam karışık ???? Voltranın en problemli olduğu konunun enjektör olduğunu da duydum biliyorum onu metal enjektöre geçirince sorun kalmayacağını bir bilsem kararım enjektörü değiştirmek ama sonra da 200 TL nin de boşa gitmesini istemiyorum hele öğrenim kredisinin ödemesini geçiktirirken....




  • Sayın horozerk

    bencede voltran dan kurtulmaya bakınız, benim eski aracımda 1 yıllık voltran takılıydı ve bir türlü randıman vermemişti, bir kaç gazcıya gittim hatta buna kendi takan servisi de dahil bir türlü ayar tutmadı, en son gittiğim gazcı bu voltran kesinlikle ayar tutmaz git servisine garantiden değiştirsinler dedi, bende gittim bunu değiştirin yada sökün nedir bu git gel usandım dediğimde sessizce komple söküp yeni kit taktılar takılan kit fema markaydı ancak yinede voltrana nazaran stabil çalışıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.