Şimdi Ara

Engellenen kişilerin konudaki mesajlarında profili dahi görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eskiden bloklu kişinin mesajı bu kişi blok listenizde diye belirtilirdi, artık mesajına dair hiç birşey görünmüyor, bu durum konu içinde (okuyucu açısından) anlam bütünlüğünde tutarsızlıklara neden oluyor.


    Örneğin engellenen kişiyle normal bir üyenin konuşmasında üye sanki kendi kendine konuşuyormuş gibi algılanabiliyor. Her üye birbirine cevapla tuşuyla cevap yazmıyor.


    Bununla alakalı profil ayarlarına bir opsiyon eklenirse çok iyi olur, (Mesajların hiç görünmemesi veya engellenen kişi blok listenizde diye belirtilmesine dair) en azından eski haline getirilsin. Şuanki hali çok kötü.


    Birisinin engelini kaldıracağım mobilde engellenenler listesi düzgün çalışmıyor, engellenenler listesine ulaşılamıyor ulaşılsada zaten engeli kaldır tuşu yok. ilgili kişinin forum içinden zaten mesajlarını göremiyorum ki mesajından engeli kaldırayım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Kasım 2023; 2:45:37 >



  • Selam, bloklanan kişinin mesajının görüntülenmemesiyle ilgili önerinizi ileteceğim. Mobildeki engellenenler listesi hatasını da düzeltilmesi için arkadaşlarıma iletiyorum. Şimdilik geçici olarak desktop'tan engelleme işlemlerini yapabilirsiniz.

  • ugur7seven kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Mobile sürümdeki engel kaldırma işlevi sorunsuz çalışıyor. Tekrar dener misiniz? Ya da karşılaştığınız sorunla ilgili daha fazla detay verirseniz bakalım.

  • ugur7seven kullanıcısına yanıt

    Mobilde:

    Adres Defteri ->Engellenen

    = Bu sayfayı görüntüleme yetkiniz bulunmuyor.

    (Sayfa düzenide bozuk)


    Mini Sürümde:

    Adres Defteri -:Bloklananlar kısmı erişilebiliyor ancak engeli kaldır tuşu yok.


    Mobil sürümde engeli kaldırabilmem için engellenen üyeyi görebilmem gerekiyor ancak ne forum içinde nede engellenenler listesinden erişemiyorum.





    Pc sürümünde, cevap yazarken büyük "Ş" harfi mesaj editörüne ":"(iki nokta üst üste) olarak yansıyor

    mobilde ">" işaretide aynı şekilde iki nokta üstüste olarak yansıyor.





    Forum içinde engellenen üyenin mesajını "Bu kişi blok listenizde engeli kaldır" şeklinde görmek bazı konularda konunun anlam bütünlüğünün bozulmaması için önemlidir.

    Ben X kişisini A konusundaki mesajı için bloklamışımdır fakat B konusundaki mesajlarıda görünmediğinden, B konusunda anlam bütünlüğü noksanlıkları oluşuyor.

    Bu durum bloklama sistemini anlamsız ve saçma bir hale sokuyor. Çünkü B konusunu anlamak için kişinin bloğunu kaldırmam ve mesajını görmem gerekiyor. (Cevabı konu sahibine verecek ve o kişiyle muhatap olmayacak olsam bile.)




    Mobilde profili düzenle/profil ayarlarım sayfasının düzeni bozuk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Kasım 2023; 19:11:55 >




  • ugur7seven kullanıcısına yanıt

    Uzun oldu kusura bakmayın sormak istiyorum, tekrardan ve tekrardan....


    Sizin gibi yetkili üyelere belki 10 defa sordum, ve nasıl başarıyorsanız 10 defa da kesin olmayan muallak farklı cevaplar aldım.. 20 koca senedir DH'deyim ve artık anlayış seviyem eskisi gibi değil, blokladığım tipleri hiç bir şekilde bana görünmesini, benimde onlara görülmeyi istemiyorum...


    Şimdi tekrar sormak istiyorum..; Diyelim ki forumda sürekli sağa sola sataşan, hakaretler eden aptal bir trollu Blokladım.. Ve bu üye ile sürekli forumun aynı bölümüde takılıyoruz diyelim, örnek olarak farzedelim ki otomobil bölümü olsun.... Bu blokladığım troll, herhangi bir konunun içerisine girdiğinde benim o konuya yazdığım yorumu da görüyor mu ??? Ee ben onu blokladım, bende görünmüyor, peki ben onda görünüyor muyum ?? Eğer görünüyorsam, yazdıklarımda ona görünüyorsa o zaman Bloklamanın ne anlamı kaldı ???? Ben ve benim yazdığım yorumların ona hiç görünmemesi lazım..


    Lütfen net bir cevap verirseniz bu işin doğrusu artık netleşsin. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Kasım 2023; 3:37:25 >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Mobile sürümdeki adres defteri sayfası bazı kullanıcılarda bozuk görünmekte, bunu arkadaşlarıma iletiyorum.


    Ş harfinin editörde bazı durumlarda yazılamamasını da iletmek üzere not aldım.


    Bunların dışında bloklama özelliğiyle ilgili önerinizi de ileteceğim.

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Bir kişiyi blokladığınızda, onun yazdığı mesajları göremiyorsunuz fakat o sizin yazdığınız mesajları görebiliyor.

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Sen blokladığın kişinin mesajlarını göremezsin o seninkileri görmeye devam eder, hatta cevaplayabilir mesaj içerisinde senden bahsederek ama haberin olmaz. Senden bahsederek dediğim şu, mesajında der ki "üstte Sedat şöyle demiş ben de böyle diyorum" gibi. Senin de bundan hiç haberin olmaz.



    Engellenen kişilerin konudaki mesajlarında profili dahi görünmüyor

    Bu arada problem mi bende bilmiyorum, kimseyi engellemiyorum. Eskiden engelliyordum evet ancak çok anlamsız bir eylem engellemek. Bunun farkına varınca kimseyi engellemiyor insan zaten. Detayına uzun uzun girip kafanızı şişirmeyeceğim. Herkesin fikrine de saygım sonsuz isteyen istediğini engellesin etsin vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Kasım 2023; 16:43:25 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Engellerken aldığınız hatayı iletirseniz bakalım.

  • ugur7seven kullanıcısına yanıt

    Yok bir hata değil hocam, kimseyi engellemiyorum anlamında atmıştım o görseli.

  • Güncel. Sorunlar devam ediyor.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Adres defteriyle ilgili olan sorun düzeltildi.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Sen kullanmazsan kullanma, bu sana hakaret etme özgürlüğü tanımıyor. Seni bu kadar ilgilendirmiyorsa konuya girmeyebilirsin. Senin gibi basit şeylere dahi tahammül edemeyenler yüzünden bloklama sistemini kullanmak zorunda kalıyoruz. Başkasının fikirlerine saygısı olmayan insanlar benim mesajlarıma cevap yazamasın diye kullanmak zorunda kalıyorum. Blok.


    Açtığın başlıklarada baktımda bir tane faydacı içerik yok. Çok blok atılan birisi olduğundan herhalde bu tavrın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 29 Kasım 2023; 3:18:21 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    benim mesajlarıma cevap yazamasın diye kullanmak zorunda kalıyorum. Blok.


    Blokladığın birisi sana yanıt verebilir ama senin haberin olmaz. Mesela diyelim sen onu engelledin direkt olarak sana yanıt veremiyor ama konuya mesaj olarak @ornekkisiismi yazip sana hitaben yanıt yazdığını vurgulayıp mesaj atabilir bunda da bir engel yoktur. Sana hitaben yazmış olduğu mesajı ise sen göremezsin çünkü bloklamış oluyorsun o kisiyi.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çokta önemli değil hocam, bazı insanların yorumları gerçekten zaman israfı ve saygısızca. Sadece suçlayıcı yorumlar yazan insanlar var malesef.


    Örnek olarak son yorumlardaki arkadaşın mesajını silinmeden okudunuz mu bilmiyorum, kendisiyle hiç bir alakam olmamasına rağmen adam hakaret etmiş gitmiş, ortada ortamı gerecek hiçbir şey yokken. (Mesajlarından anladığım kadarı ile forum genelini politize eden bir kişi olduğunu gözlemlediğimi belirtmek isterim) Konuyu uzatmıyorum,


    Yinede şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yıkıcı eleştirilerde bulunan şahısları bloklamak, kesinlikle sinir katsayımın düşük olmasını sağlıyor, yani benimde daha düzgün davranmamı sağlıyor, çünkü kimseyle hakaretleşmeye varan polemiklere girmiyorum.


    Anasayfa haberlerine çokca cevap yazan biriyim, artık saçma sapan yorumları almadığımı kesinlikle söyleyebilirim, çünkü bunu önceden yapanlar artık bana cevapla butonuyla cevap veremiyorlar ve %99u cevap yazmıyorda. İnanın bana çok basit konularda sivri dilini kullanmaktan çekinmeyen insanlar var, bunları görmemek en iyisi.



    Daha öncede belirttiğim gibi bloklama sisteminden benim beklentim farklı, Örneğin politik a konusu yüzünden blokladığım şahıs b konusunda x kullanıcısının yardım başlığına cevap yazmış, b konusunda anlam bütünlüğünün bozulmaması için mecburen şahsın bloğunu açmak zorunda kalıyorum. Bunun düzeltilmesi gerekiyor.



    Şunuda belirtmek isterimki kesinlikle her önüne geleni bloklayan birisi değilim, Forum kültürüne sahip alanında bilgili insanlara görüşlerim uyuşmasa bile kesinlikle bloklamamam. Zaten bunu gerektirecek birşeyde yok ortada.


    Örneğin siz, takip ettiğim bilgisine ve görüşlerine saygı duyduğum bir insansınız. İSS forumu altında çok insana yardımcı olmuş değerli bir insansınızda. Ne olursa olsun almam çünkü görüşlerinize değer veriyorum.



    Son diyeceğim listemdekilerin %99u ya gerçek trolldür(forumdaki bazı eski hesapların dahi el değiştirdiğini ve semitizm fanatiği haline geldiğini bazı söylentiler aracılığı ile öğrendiğimi belirtmek isterim) yada konuşmayı bilmiyordur yani hakaret veya suçlayıcı üslup kullanıyordur. Yanlış yorum yaptığım olmuşmudur elbette hepimiz insanız, fakat hocam yorumunuz yanlış doğrusu şudur demek yerine genelde doğrudan hakarete geçiliyor ki benim bu şahısların görüşüne ihtiyacım yok, düzgün dille düzelten insanlara teşekkür edip hatalı mesajlarımı düzelttiğimde olmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 29 Kasım 2023; 17:14:20 >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Hocam hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle. Görüşlerinize saygı duymakla birlikte şunu söyleyebilirim engellemekle iş bitmiyor hocam zira hangi bir insanı engelleyeceksin dünya nufusu sekiz milyarı geçti geçiyor. Bu sebeple aslında engellemek bir çözüm değil geçici bir çözüm oluyor zira o kişiler (internetin genelinde) yeni hesaplar alıp yine geliyorlar ve aynı döngü devam ediyor. Kalıcı çözüm nedir diye sorarsan bilmiyorum hocam.

  • Blokçu atarlı genç kudurmuş. "Başkasının fikirlerine saygısı olmayan insanlar" "Senin gibi basit şeylere dahi tahammül edemeyenler" diye cümleler kurup sonra forumdaki herkesi bloklayan kişi olsa olsa ancak yaşı daha ermemiş çocuk olabilir. Yaş küçükken bende böyle kendimle çelişip saçmalıyordum.

  • bence de eski sistem daha iyiydi, mesaj alanı gizli şekilde gözüksün istersek butona tıklayarak mesajı da görebilelim. Ek olarak blok sistemi kesinlikle çift taraflı olmalı, blokladığımız kişi de bizim mesajlarımızı görememeli. twitter'ın mevcut blok sistemi gayet güzel örnek olarak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.