Şimdi Ara

Enes Kanter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
489
Cevap
1
Favori
16.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sanırım bu adam için ayrı bir konu açmanın vakti geldi.. az önce ntvspor'da gördüğüm bi haberi kopyalayayım hemen:

    Draftın gözdesi Enes Kanter
    12 Temmuz 2010 12:04 | NTV Spor
    Bu sezon NCAA takımlarından Kentucky Universitesi’nin formasını giyecek olan milli basketbolcu Enes Kanter, uzmanlar tarafından 2011 draftının 1 numarası olarak gösteriliyor.

    Semih Erden ve Ömer Aşık'ın da NBA yolunu tutmasıyla, ligdeki temsilci sayımız 5'e çıkarken, NBA yeni bir Türk yıldızına daha hazırlanıyor.
    Geçtiğimiz sezon hem basketbol, hem de eğitimi için Amerika Yolunu tutan Enes Kanter, otoritelere göre 2011 NBA draftına ilk sıradan girecek.
    Bu sezondan itibaren NCAA'de Kentucky Üniversitesi'nde ter dökecek olan 18 yaşındaki milli basketbolcu, ESPN NCAA otoritesi Dan Gottlieb, Enes için, "çok savaşçı, çok güçlü ve büyük bir yetenek. Bu sezonu süre sıkıntısıyla geçirmediği takdirde 2011 draftının bir numaralı ismi olur" yorumunu yaptı.
    Nisan ayında Enes, "Nike Hoop Summit"de boy göstermiş ve 34 sayı 13 ribaundluk performansıyla Dirk Nowitzki'ye ait 12 yıllık sayı rekorunu kırmıştı.

    ben askerdeyken neler dönmüş yaa :) sayı rekoru olayını bilmiyodum, güzel olmuş.. aşağıdaki videoda bu maçtaki performansı var (kutsal mekan rose garden uğurlu gelmiş)



    maça 24 dakikada 34 sayı (13-21 fg 0-2 3pt 8-9 ft) 13 ribaund (8 hücum) ile resmen damgasını vurmuş.. aşağıdaki linkte maçın istatistikleri var:
    http://www.usabasketball.com/men/2010/10_hsum_box.pdf

    üniversite seçimi müthiş olmuş.. kentucky wildcats ncaa'in en iyi takımlarındandır ve son draftte 1 numaradaki john wall seçimiyle birlikte ilk turda 5 oyuncu dokarak rekor kırmışlardı.. georgetown gibi uzun yetiştirme konusunda uzmanlaşmış bi okul daha iyi olurdu belki ama kentucky de en klas okullardandır..

    haberde 1 numara seçilme ihtimalinden bahsedilmiş ki hiç de hayal değil.. şu anda mock draft'ta 3. görünüyor:
    http://www.nbadraft.net/2011mock_draft

    şu an henüz 18 yaşında ama 208 boy ve 113 kiloluk bir dev.. şu fiziğiyle bile rahatlıkla mücadele eder nba'de.. iri fiziğine rağmen bacakları gayet hızlı ve orta mesafe şutu da gayet iyi.. belki hido ve memo'dan daha fazla nba'e damga vuracak bir oyuncu olacak enes..

    bu konuda enes'in bu seneki maçlarını, haberleri vs konuşuruz







  • olacak gibi duruyor almanlar nowitzki ile gururun doruğundaydı nba'de.
    neden bizde enes kanter ile gurur duymayalım ki.
    2 sene önce yanyana gelmişliğim ve konuşmuşluğum var.o zamandan vardı hedefi.
    umarım bize nowitzki gururunu yaşatır.
    mock draft sürekli değişiyor ama enes ilk 3 den çıkmaz diye düşünüyorum takımların ihtiyaçlarına göre 1 2 3. sıralardan biri ona ait olacaktır.
    ayrıca bu draftın en iyi oyuncusu ve dikkatlerin üzerinde olacağı asıl oyuncu Harrison Barnes gerçekten sağlam bir oyuncu geliyor.
  • Enes'in bu sezon göstereceği performans ilk sırayı alıp almayacağını gösterecek.Ancak gördüğümüz kadarıyla komple bir uzun babası gibi de hırslıdır inşallah.Her halükarda ilk 5 seçilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 12 Temmuz 2010; 14:15:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Enes'in bu sezon göstereceği performans ilk sırayı alıp almayacağını gösterecek.Ancak gördüğümüz kadarıyla komple bir uzun babası gibi de hırslıdır inşallah.Her halükarda ilk 5 seçilir diye düşünüyorum.


    babası sizin üniversitede hocaydı dimi?

    wiki'de şöyle bişey gördüm, yok artık:

    quote:

    2009 yılında hem eğitimine devam etmek hem de basketbol oynamak amacıyla Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmeyen Kanter, ABD'nin Stonerigde Prep School okuluna gitmiştir.[5] Prep School'da,aynı gün içinde iki maç oynamış, ilk maçta Belmont Shores'a karşı 36 sayı 26 ribaund 5 blok ve 3 asist ile, ikinci maçta ise 45 sayı 30 ribaund 3 blok ve 4 asist ile oynamıştır.


    .CeM.
    ncaa'i pek takip etmediğim için o elemanı bilmiyorum, luol deng-grant hill karışımı demişler doğru mudur.. mockdraft sitesinde önüne geleni coşturmuşlar :) 6. sırada litvanyalı bi eleman var, overall'ı 97 görünüyor :)

    edit: bu adam 2010 kadrosunda mutlaka olmalı.. rubio nasıl dünya şampiyonası final maçına 18 yaşında ilk 5 çıkıyorsa enes de en azından 10-15 dakika süre almalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 12 Temmuz 2010; 14:33:04 >




  • @drexler22
    grant hill lige geldiğinde müthiş bir oyuncu olması bekleniyordu klasik mj nin veliahtı yorumları filan vardı.sakatlıklar yüzünden olamadı.
    deng bence barnes ın yanında biraz sönük duruyor.çaylak barnes mi luol deng mi desen ben barnes derim düşünmeden.
    2sinin ortası demeyeyimde 2,3 maçını izledim daha fazla izleme fırsatım olmadı.
    bana Durant ışığı verdi.kendine dikkat ederse o seviyede bir oyuncu olacak.
  • Enes gerçekten mükemmel bir basketbol oyuncusu ki okul seçimi de mükemmel oldu bu yönde. Calipari'nin yönetimi altında daha da gelişecektir. NBA'de çok önemli işler yapacağını düşünüyorum.
  • http://www.studyinamerica.com/exclusive/special-interview-john-calipari-enes-kanter/

    burada önce koç callipari ve sonra enes'la yapılan uzuuun bi röportaj var (30 dakikalık)..

    ----

    http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/BasketbolSeverler/basketbols.nsf/0/5A6C15EBB98CE0AFC225770A00425B7D?OpenDocument

    burda da murat murathanoğlu callipari ağırlıklı bi yazı yazmış.. pek iyi şeyler yazmamış koç hakkında.. yazının sonlarında ise benim düşüncelerimin paralelinde şeyler söylemiş..

    ----

    enes'in videosunda kentucky'nin sene içindeki 42 maçı da ulusal kanalda yayınlandığı söylendi.. umarım ntvpsor bu maçları canlı verir.. olmadı nette link ararız artık :)

    kfc reklamlarında enes'i oynatsa aslında




  • NBA dergisinin temmuz sayısındada onunla ilgili güzel şeyler yazıyor
  • Ben ilk kez amerika girişinde görmüştüm kendisini. Adını duymuşluğum vardı ama hani yüzüne aşinalığım yoktu. Yaşı 18 den küçük olduğu için bazı belgeler filan gerekliydi girişi için onları kurcalarken iş arkadaşım gördüm gerçekten çok iri biri. Ben mesela amerikan futbolu filan oynadım iri bir yapım var ama bu çocuk bana bir Howard ya da bir LeBron gibi hani iri ama hızlı izlenimi verdi ilk gördüğümde. Hantallık yok elemanda hiç. Zaten videoda bizimki reboundları toplarken usa takımı annelerinin ağzındaki yemeği almaya çalışan kuş yavruları gibi zıplaşıp duruyor. :D

    Boyu şöyle 2.10 vs. olsa daha da dominant birşey olur gibi.

    Lakers`a gelsin salonda Enes Kentır diye bağırmazsam Los Lakers`lı değilim. :p

    Edit: Şöyle bir benzetme yapayım. Bu çocuk Duncan fiziğinde bir Kevin Garnett. Bir an önce NBA gelsin hatta eski uzunlardan birinin koçluğu verilsin şöyle Ewing süper olur mesela ya da Jabbar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 12 Temmuz 2010; 20:25:47 >




  • yahu enes'i de aldınız hemen lakers'a. ne doymazlık hissi bu lakers taraftarlarının =)

    zamanında ersan'ın da draftın zirvesi için adı geçiyordu. çok talihsiz şeyler yaşadı. umarım enes sadece ersan'ı değil nba'de all star olmuş memo'yu, bireysel ödül kazanmış hido'yu bile kıskandıracak şeyler başarır.
    süperyıldız potansiyelli bir türk. hürriyet'te enes'e de 1 milyar dolar haberini görmek dileğiyle =)
  • Sen de balla börekle Magic`le Kobe`yle büyürsen kim gelse kesmiyor haliyle takıma. :D Uzununa kıymet veren takıma gider inşallah. New York`a gitmesin yani. :p
  • bizden fazla uzuna kıymet veren mi var? ed curry besliyoruz msg'de yıllardır..
  • Fransa'nın Metz kentinde yapılan 18 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda Genç Erkek Milli takımında yer alan Enes, turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçildi..

    vay be.
  • draftexpress'in mock draftında 12.sırada.

    Enes Kanter'den 3 Numara Olur mu?

    Ben değil bizzat Enes söylüyor bunu. NBA Türkiye dergisinin Temmuz sayısında Oğuz Yenihayat imzasıyla yer alan Enes Kanter röportajının aşağıdaki kesiti yeni sezonda bambaşka pozisyonda oynayan bir Enes izleyeceğimizin işareti:

    'Bu yıl çok hafif bir sezon geçirdim. Basketbolumu geliştirmedi, bunun farkındayım ama bazı açıklarımı kapatmamı da sağladı. Ligde hiç 4-5 numara oynamadım, 3 numaralı pozisyonda oynadım ve bu pozisyonun özelliklerini geliştirmek için yoğunlaştım. Böylece hem şutuma fazla zaman ayırdım hem de yüzü dönük oyunumu geliştirdim. Çemberden uzakta top aldığımda dripling yaparak çembere gidebilme özelliğimin de olduğunu gördüm. O ligde bunları rahatlıkla yapabildim ama NCAA'de işler bu kadar kolay değil. Bunun farkındayım ve bu yaz daha sıkı çalışıp kendimi en iyi şekilde hazırlayacağım.

    5 numara olmak hiç istemiyordum. 3 numaralı pozisyonda oynamayı seviyorum. Çalışırsam da yapabileceğime inanıyorum. Kentucky'deki antrenörüm antrenörüm Calipari de buna inanıyor ve bu konuda bana söz verdi. Çünkü o, bende 3 numara yeteneğinin olduğunu düşünüyor ve okulda bu pozisyonda oynatacağını söylüyor.'

    Şimdi ben de Enes'in 5 oynamaması gerektiğine inanıyorum ama saf bir 3 numara da olamaz yani. Onun şu aşamada kendine yapabileceği en büyük iyilik, 3 numarada da oynayarak o pozisyonun gerektirdiği yetenek ve fundemental bilgisini kazanmak. Sadece basit bir 4 numara değil de bu piyasanın en değerli adamlarının olduğu gibi '3,5 numara' olmayı başarmak. Bana göre.

    Röportajda sadece bu detay yok elbette. Enes'in ağzından F.Bahçe Ülker ile olan sözleşme sıkıntısı süreci, Mahmut Uslu'nun Enes'e transfer masasında uyguladığı ilginç taktik, 2011 draftına girip girmeyeceği, ne A ne de Ümit Milli Takım'da neden olmadığı, Nike Hoop Summit'te Nowitzki'ye ait olan rekoru kırması gibi konuları dinlemek isteyenler dergide 4 sayfa olarak yer alan bu keyifli röportajı okuyabilirler. Tekrardan teşekkürler Oğuz Yenihayat.

    http://salsabasket.blogspot.com/2010/07/enes-kanterden-3-numara-olur-mu.html




  • Ben bu 3.5 numara lafını anlamıyorum bir türlü. 4 numaranın adı ne Power Forward değil mi? Forward ne 3 numara oynayanlar değil mi? Bunun hem pivot hem de forvet gibi oynayanları 4 numara yani Power Forward olmuyor mu? 3.5 numara ne oluyor o zaman?
  • Nike Hoop Summit'de yapabileceğini gösterdi zaten. Drive'ları, spin'leri gayet etkileyiciydi. Ben oldukça umutluyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lanore

    Ben bu 3.5 numara lafını anlamıyorum bir türlü. 4 numaranın adı ne Power Forward değil mi? Forward ne 3 numara oynayanlar değil mi? Bunun hem pivot hem de forvet gibi oynayanları 4 numara yani Power Forward olmuyor mu? 3.5 numara ne oluyor o zaman?


    forward=3-4
    small forward=3
    power forward=4

    3.5 nedir?
    aslında 3.5 numara eskiden new york knicks için takıntılı bi konuydu :) 4 numaranın size'ına sahip olmayan, fizik olarak 3 numaraya yakın olan ama 3 numara için ağır kalan ve dış şutu çok iyi olmayan adamlara denirdi.. ama bu yazıda garnett gibi 3-4 oynayan adamı kastetmiş şair..

    enes 3 oynarsa tanjevic semih'i 3 oynatmakta haklıymış derim.. ne 3 numaası ya, enes az kassa 5 bile oynar (ki oynar).. 4 çok ideal, 3 numara için kasmasın.. dirk'ü de 3 oynatmaya çalıştılar olmadı, adam 4 numarada mvp oldu




  • Enes`e baktığımda ben onda Nowitzki göremiyorum görenlere de hayret ediyorum. Ben bu çocuğa her baktığımda Duncan ya da daha kalıplı bir Garnett görüyorum. Daha hızlı bir Memo görüyorum. Tamam oynat bu çocuğu 3 lerle ama 3 yapma. Shaq gibi kalas hücum yapmasan sırf brute force kullanarak. Yao Ming gibi fake atsın 2 tane 3 tane peşpeşe sonra sayı atsın daha iyi. NBA de atletik psikopatlıktan dolayı fakelere zıplama hastalığı var çoğunda. Yersek bir daha zıplarız diyorlar.

    Yakmasınlar şu çocuğu, kendi aklınıda kullansın. Ha git 3 numaralarla antreman yap. Elin süperstarları bile arkadaşlarını arayıp boş günlerinde onlarla antreman yapıyor ( bkz. MJ ve Barkley ) ara Hido`yu ya da Ersan`ı de " abi bana biraz yardım edin sizle antreman yapayım fundemantel geliştireyim. " Harcatma kendini tersten yemiş Rashard Lewis olursun. Overrated damgası yersin...
  • zaten oyuncuları pozisyonlarının dışında oynatma hastalığı nedir anlamıyorum.. hido da iyi pasör diye sacto'da yaz liginde oyun kurucu oynatılıp bir yazı heba edilmişti.. gördük ki 3 numaradayken bu özelliğini kullanmak daha verimli oluyor.. ersan'ı da 3 yapmaya çalışıyoruz olmuyo işte, adam rahat edemiyor.. zaten bu numara düşürme genelde 4'ten 3'e oluyor ne hikmetse :) ersan, dirk, marion, garnett, enes, kerem gönlüm vs.. enes'te vücut koordinasyonu bir uzun için mükemmel seviyede.. biraz fundamental çalışırsa oyun tarzı olarak en çok duncan'a benzeyeceğini düşünüyorum.. çok temiz bir şutu var, çok hareketli, iyi ribauntçu.. garnett gibi psikopat bi savunmacı yada nowitzki gibi müthiş bir şutör olması zor görünüş itibariyle

    edit: ilk söylediklerim için olsun bu edit.. koçlar şu boy takıntısını bi kenara bırakıp sir charles barkley'i, nba'in en kısa ribaunt kralını örnek alsın.. 196 boy ile 4 numara oynayıp ortalığı dağıtırdı çünkü iyi yaptığı şeyleri çok iyi yapardı.. doğuştan ribaunt sezgisi, bir guard gibi top hakimiyeti, çeviklik, hız, iyi bir orta mesafe şut ve hırs.. bir araya gelince nba tarihinin en büyük oyuncularından biri ortaya çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 12 Temmuz 2010; 23:27:37 >




  • Garnett konusu farklı, pivot pozisyonundan kaçmak için oyun kurucu bile oynar. Ki hala boyunu kısa yazdırtıyor geçmişten gelen korkuları dolayısıyla.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.