Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4967. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
100.794
Cevap
617
Favori
4.055.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49654966496749684969
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Crna macka, beli macor • 1998 / Emir Kusturica


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Film, rakip çingene çeteleri arasındaki ilişkilere odaklanır. Uç karakterler sürekli bir karmaşanın içine itilerek Kusturica filmlerinden alışık olduğumuz o kaosa dahil olurlar. Casablanca, altın dişler, techo müzik ve daha birçok öğeyle pop kültürüne gönderme yapan bir kara mizah diyebiliriz. 


    Kusturica filmleri kadraj içerisinde kullandığı nesnelerin çokluğu, prodüksiyonun dağınıklığı, görüntü yönetmenliğinin zayıflığı gibi unsurlar birleşince şu ana kadar ısınamadığım bir yönetmen oldu. Tabii ki her şeyin birbirine girmesi, kaos ve karmaşayı politik unsurlar dahilinde de bilerek yapıyor. Fakat filmlerinin içindeki benzerlikler birbirlerinden koparamadığım tek düze ve yapmacık kopyala yapıştır sergileri gibi duruyor daha çok. Underground filmi hariç beğendiğim tek işi bile olmadı maalesef. 


    Yine de izlenmeyecek kadar kötü değil, vasat düzeyde bir filmdi.


    6/10





  • Mantıksız Adam- İrrational Man- 2015


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    İzledim ama pek beğenmedim. Fazla bir durgunluk var, genelde durgun- konulu filmleri de izlerim. Onların durgunluğu iyi gelir ama bunun gelmedi. Sıradan bir film gibi.


    6/10

  • Bombshell • 2019 / Jay Roach


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Fox TV’nin kurucusu ve CEO’su Roger Ailes'in, kanalın çalışanlarına karşı yaptığı taciz skandalını ortaya seriyor film. 2016 yılında patlak veren bu olayın sonrasında Harvey Weinstein skandalları da ortaya çıkmış ve #metoo hareketiyle yer yerinden oynamıştı. 


    Film üç tane kadın sunucunun merkezinde ilerler. Aslında giriş tamamen Megyn Kelly ve Donald Trump'ın karşılıklı savaşı üzerine. Daha sonrasında Gretchen Carlson ile beraber odak noktası olan taciz olaylarını merkezine alır. Uncut Gems'e benzer hızlı geçişler başta biraz yorsa da daha sonra alışıyorsunuz. Medya ve politik odaklı neredeyse bütün işlerde zaten böylesi bir kalabalık ve hızlı geçişler olmazsa olmazdır. Kadınların obje olarak gösterilmesini eleştiren film hiç kuşkusuz feminist bir perspektiften ilerler. Ancak cinsel obje karşıtı bir filmin Margot Robbie'nin malum sahnesinde ne kadar bu görüşünün arkasında durduğu tartışılır. Taciz skandalının vahametini gösterip empati kurdurmak isterken aslında teşhirciliğine düşüp röntgen zevki sunar. Gösterilmesi gereken ciddiyet kısacası bu filmde yoktu fakat makyaj, oyunculuk gibi konularda tartışmasız bir başarısı var. 


    Ben böylesi işlerde mutlaka Spotlight tarzı bir ciddiyet beklerim. Kötü bir film değil tabii ki fakat bahsettiğim durumların tam tersiyle, aceleci davranmadan kurguyu bağlayabilseydi ayakları yere çok daha sağlam basan bir iş çıkardı. Film böylesi bir duruşla dramatize edilmiş popcorn gibiydi.



    6.5/10





  • LUKA 2021 ANİMASYON



    orjinal bir konu, güzel işlenmiş, detaylı işlenmeyip daha yüzeysel bırakılmış. yetişkinler için sıradan, çocuklar için

    eğlenceli bir film. çocuk filmi seven herkese öneririm.

  • Tanrıkent- City of God- 2002


    Çok güzel bir filmdi. Brezilya gettolarını ve suç sosyolojisini çok iyi anlatıyor.


    9/10

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vector x-31

    Nomadland (2020) 10 / 7.5 Hayatın içinden gayet güzel bir film. Oscar ödülü hakkı mı onu bilemedim...


    depresyona girmek için ideal bir film. onun haricinde, sıkıcı monoton bir film.

    anlam yükleyiciler için de güzel aslında :)





  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Zaten Depresyonda iken izledim bana ters etki yarattı hocam iyi geldi yani ))

  • French Exit (2020) 10 / 7


    İlerleyen yaşına rağmen Michelle Marie Pfeiffer'dan Müthiş bir oyunculuk performansı izliyoruz...



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız




  • Artık iyi bir film ile karşılaşmak baya zorlaştı bu film son izlediğim filmler içerisinde idare eder olanlardan biri diyebilirim.


    7/10



    Amatör oyuncularla çekilmiş ve amatör ruhlu bir film olduğu için fena değildi. Mantık aramadan izlenince az buçuk tatmin edebiliyor. Motor sahnesi ve finalini beğendim.


    6.5/10

  • RocknRolla • 2008 / Guy Ritchie


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Mafyaların, çetelerin arasında dönen bir başka Guy Ritchie filmi. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız işlerden. Yönetmenin kendine has kurgusu, kirli dünyanın mizahıyla beraber veriliyor yine. Senaryosu bakımından en iyi filmi olduğunu söylemek zor fakat buna rağmen kalburüstü bir yapım.

      


    7.5/10 





  • Zavet • 2007 / Emir Kusturica


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Hikaye bir dede ve torunu arasında başlar. Dedesi, torunundan şehre gidip ineği satmasını, Aziz Nicholas ikonası almasını ve bir gelin bulmasını ister. Mekan bu isteklerden sonra köyden şehir hayatına kaymıştır. Kusturica iki farklı mekan sunar. Köyde her şey dinsel, topografyaya bağımlı ve içseldir. Tsane şehire gittikten sonra biçim tamamen değişir. Köyde çıplak şekilde havuzda yıkanan büyük göğüslü kadın tipik doğurganlık temsilcisiyken; şehre indiğinde gördüğü kadınlar, genelev için seks objesi haline gelir. Sahneler muhteşem komik ve absürt şekilde gelişir. Fakat filmin altında yatan metin de bir o kadar esastır. 


    Dedenin, torunundan Aziz Nicholas ikonası istemesinin nedeni vardır. Dede film boyunca kilise ve çan yapımyla ilgilenir. Unutulmamalıdır ki Aziz Nicholas zamanında bir kilise inşa etmiştir ve mucizeleri bugünkü noel baba simgesinin ortaya çıkmasında pay sahibidir. Dedenin köyünde yarattığı icatlar, farklılıklar ise zaten azizin mucizeleriyle eşdeğerdir. Hikaye böylesi benzeşimlerle kendisini kabul ettirir. Şehirden sonra hikaye tekrar köye döner. Mafyalar burayı basarlar ve tam bir savaş alegorisi hakimdir. Tabii bu görüntüler her zaman komik unsurlarla bezendiği için seyirciye ciddilik asla geçmez. Kilise bu savaş alegorisinden kaçan insanların sığındıkları bir liman olur. Düğün ve cenaze gibi birbirinden uyumsuz kavramlar köy/şehir farklılığını vurgular ve film evrimini tamamlar. 


    Son derece eğlenceli hikaye, eğreti durmayan komediyle beraber sunulur. Bunları yaparken de perde arkasından derin mesajlar verir sessizce.

      


    7.5/10 

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • YEK kullanıcısına yanıt

    Önerinizle ''Aykut Enişte(2019)'' filmini izledim. Bir süredir sinirlerim bozuktu film iyi geldi. Teşekkür ederim.

  • 7/10

    James Mc Avoy böyle absürd karakterleri güzel oynuyor.Filmdeki karakter harbi pislik bir adam.Ben Türkçe dublaj izlemiştim.Kadın oyuncu dublajları berbattı.Filmde açık sahnelerde var.Sert,absürd eğlenceli bir polisiye filmi olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 4 Temmuz 2021; 1:11:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.imdb.com/title/tt4062536/


    Green Room/Dehşet Odası


    5/10



    Filmin ilk yarısında bol kanlı bir gerilim filmi izleyebiliriz izlenimi verip ikinci yarısı o kadar vasat ki.Genel olarak film vasatı geçemiyor.Kadroda 3-4 tane iyi oyuncu olmasına rağmen.Ne anlatmak istediniz,karşımızdakiler nasıl bir yapılanma bunları anlatmadan,eksik yarım yamalak kalmış bir film.Giriş fena değil ama gelişme ve sonuç kötü olunca keyif vermiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 4 Temmuz 2021; 1:19:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @vector x-31 Hocam kusura bakmayın. Henüz izleyebildim filmi.




    Promising Young Woman • 2020 / Emerald Fennell


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Cassie adındaki karakterin, ölen arkadaşı Nina'nın ardından oluşturduğu intikam merkezli bir film (Film böyle başlıyor, spoiler değil). Eksikleri de var ancak alt metniyle hikayenin ana figürü haline gelen Cassie karakteri arasında sağlam bir bütün oluşturması film adına büyük avantaj. Bu alt metin ile ilgili mesaja gelirsek; 


    Tecavüze uğrayan, seks objesi olarak kullanılmış Nina karakteri Virgin Marry yani Bakire Meryem'e karşı bir suçtur. Cassie karakteri bunun sonrasında tamamen Meryem rolüne girerek fırsatçı bu erkeklerden bakireliğinin kaybının hesabını sorar ve her yerde homojen bir duruş sağlar. Bunun ortaya çıktığı bazı yerler var elbette.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Karakterin bazı yerlerde mavi elbise giyiyor oluşu, mavi bir hare içerisinde tablo gibi verilmesi bunun en büyük işareti ki, Meryem resimlerde genellikle mavi renkle temsil edilir. Arkadaşı olan Nina isimli kıza olan sevgisinin yanında işte bu temsil edilen bakirelik duruşu, biraz da feminist bir endişeyle figürün kimliği haline gelir. Bunu biraz da cizvit eğitimli Alfred Hitchcock'ın, filmlerinde sarışın kadınların saldırıya uğruyor oluşunun ters bir anlatısı olarak görebiliriz. 


    Daha önceden Nina karakteriyle ilgili olan bağlantıya biraz daha somut bir yol çizebilseydi ve anlatısını pastel doğrultuda sunmak yerine daha ciddi çerçeveden yaklaşsaydı daha iyi olabilirdi. Bunların dışında iyi bir film diyebilirim.


    7/10





  • Fright Night 2011
    4/10



    Yan komşum vampir olursa hikayesi.Vampirde Colin Farrell sa.Film korku/komedi türünde fakat ne korku var ne de komedi vasat bir film.Aşırı boş vaktiniz varsa izlenir.İmbd puanına aldanmayın...

    https://m.imdb.com/title/tt1438176/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam yorumlarınız için ben mesela bu Meryem olayına uyanamamıştım çok iyi yakalamışınız


    orayı filmi genel olarak bende beğendim fakat sizin yazdığınız çizgide çekilseydi çok daha başarılı olabilirdi.


    Hatta Carey Hannah Mulligan'e Oscar bile getirebilirdi.


    Ps; Bu arada sizin yorumunuzdan sonra Filmi tekrar izlicem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 7 Temmuz 2021; 18:46:14 >
  • The Tomorrow War

    7/10


    Bir çok mantık hatası içermesine ve derinlik olmamasına rağmen güzeldi, zevkle seyrettim.

  • vector x-31 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek. Bir daha izlemeniz kendi açınızdan da bazı şeylerin oturmasına vesile olur muhtemelen.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam

  • 
Sayfa: önceki 49654966496749684969
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.