Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
21
Favori
75.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt

    Clannad bence de overrated bir anime. Ama sevenlere de saygı duyarım. Burada da aynısını demiştim. :))


    https://forum.donanimhaber.com/en-son-izlediginiz-anime-ve-yorumlariniz--124507868-39#147187692


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt

    Clannad bende izliyim bari Drama serisi seven biri olarak.

  • @Okeanix Hahahahha :)



    @maybe4you Benimle aynı fikirde birisi olduğu için sevindim hocam :)

  • Güzel bir drama animesi izlemek istiyorsanız True Tears serisini şiddetle öneririm.


    Clannad izlemedim fakat gördüğüm yorumların vasat ile muhteşem arasında gidip geldiği yönünde. Ya sev ya nefret et serilerinden biri sanırım.


    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız » Sayfa 38 - 54 (donanimhaber.com)


    True Tears - MyAnimeList.net


    @Okeanix @maybe4you




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Mayıs 2021; 22:57:55 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bütün Drama serilerinin kaderi değil mi "ya sev ya nefret et" daha yeni tartışmasını döndürmedik mi bunun En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şekilde katılmıyorum. Drama animeleri güzel yapılırsa herkesin seveceği işler çıkabilir öyle ki küçükken Rosalinda dizisini büyük bir ilgi ile izlediğimi hatırlıyorum : D Yani bir şekilde küçük bir çocuğu bile ekran başına kitleyebilir türü ne olursa olsun güzel işlendiyse.


    Söylediğim gibi True Tears animesine kefilim. İzleyip beğenmeyen olursa bütün sorumluluğu üzerime alıyorum. ( Alınca ne olacaksa artık : D )

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Mesela True Tears çok güzel demişsin ama puanı 7.35 demek ki sevmeyen çokmuş. Yani dediğime geliyor olay yine.


    Drama animeleri ne kadar güzel olursa olsun biri karakterlere vs. ısınamazsa, o seriyi senin gördüğün gibi görmüyor.


    Drama animelerin fanları da çok çekilmiyor bunu kendimden biliyorum, hepiniz de biliyorsunuz burada makale yazdırttınız bana En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Mayıs 2021; 23:16:4 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum belki de shounen seven kitleye fazla gelmiştir fakat anime gerçekten su gibi akıyor. Hele müzikleri, mekanlar herşey 4 4lük harika yapılmış bir seri.


    Renk tonu pastel değil, mekanlar gerçek hayattaki mekanların birebir aktarılmış hali, bir görsel roman serisinin adını kullanıyor fakat öğrendiğim kadarıyla animenin görsel roman ile bir ilgisi yokmuş sadece adını kullanıyormuş. Hikayesi ve özellikle sahnelerin müzik ile uyumu çok hoş.


    Kesinlikle izlediğinde beğeneceğini düşünüyorum. Hemde sadece 12 bölümde hikayesinin tam bir biçimde anlatıp tam bir biçimde bitiriyor ne sünme nede 12 bölüm olduğu için bir kısa kesme hissedilmiyor. Bunda da görsel romanı uyarlamak yerine sırf anime için bir hikaye yaratmalarının payı olduğunu düşünüyorum.


    Ayrıca biraz yetişkin bir anime yani öyle gereksiz sululuklar yerine gerçekçi tepkiler göreceksin. Kısacası dediğim gibi ben kefilim. En azından Clannad'dan daha cazip bir seçenek gibi duruyor son yorumlardan sonra.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Clannad izleyecektim ama vazgeçtim o yüzden Gintama izliyorum (komedi shounen) bunun sebebi ise hangi Drama serisini izlersem izliyim onu Re:Zero ile karşılaştıracam ve sönük kalacak. Hiçbir Drama serisinin 200+ bölümlük her karakterini ince ince bildiğim bir seriden daha fazla keyif vereceğini sanmıyorum şimdilik özellikle daha yeni bitmişken.


    O yüzden bu Genre'dan uzaklaşıyorum şimdilik tamamen tersine gidiyorum Gintama başlıyorum bakalım nerede bırakıcam. One Piece bile girmiştim ama onu bile bıraktım ki One Piece'de drama içeriyor ama beni etkilemedi işte üstte dediğim sebepten. Benim böyle boş baktığım bölümlerde ağlayan insanlar varmış One Piece'de beni etkilemedi mesela. Aslında bu da yine dediğim olaya geliyor "ya sev ya nefret et". OP hiçbir karakterini sevmiyorum ve o yüzden dramaları ilgimi çekmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Mayıs 2021; 23:25:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Güzel bir drama animesi izlemek istiyorsanız True Tears serisini şiddetle öneririm.


    Clannad izlemedim fakat gördüğüm yorumların vasat ile muhteşem arasında gidip geldiği yönünde. Ya sev ya nefret et serilerinden biri sanırım.


    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız » Sayfa 38 - 54 (donanimhaber.com)


    True Tears - MyAnimeList.net


    @Okeanix @maybe4you

    En kısa zamanda izleyeceğim hocam. Zaten bu aralar drama takılıyorum full.





  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Shinsekai Yori, Haibane Renmei gibi çok iyi animeleri izlemen gerekiyor öyleyse. (İkisi de roman uyarlamasıdır.)


    Komedi janrasına bakıyorsan Seto Hanoyame (özellikle 24. bölümde baya gülmüştüm.) ve Baka to Test to Shoukanjuu zaman öldürmek için birebir çerezlik animeler olarak önerebilirim.


    Listende göremediğim seriler bunlar.


    Gintama ise benim yarım bıraktığım bir anime. Bir türlü ısınamamıştım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Mayıs 2021; 23:41:49 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Psikolojik dolu dolu bir anime isteniyorsa 3gatsu derim.

    Kyoto dan olan bir başka dolu dolu drama animesi de violet.

    Arkadaşlık temalı olarak da benim favorim rainbow. Bu anime gibi bir anime daha bulamadım. Belki izlersen bana önerebilirsin.En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    Clannad key in en çok satan vn i. Little busters ile beraber. Diğerleri sonradan geliyor. Air, clannad ile kıyaslandığında bir tık daha toparlanmış bir anime olmuş. Planetarian da öyle. Zaten 5-6 saat lik vn. Kanon ise clannad ın biraz daha eğlenceli bir başka versiyonu iken little busters arkadaşlık temalı olan key animesi. Ama çoğu önceki mesajımda belirttiğim anlık sahnelerden ötürü ve muhteşem müziklerinden dolayı sevilen animeler. Size gitmez.


    Benim en çok overrated bulduğum drama animesi ise anohana dır. Bunda ne bulunuyor da bu kadar sevildi cidden çözemedim. Tabii zevk meselesi ona bir şey demem.

    Anime izleme sıranızı geçtim mükemmel bir şey izleseniz dahi modunuza uymuyorsa sevmeyebiliyor insan o da var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Mayıs 2021; 11:33:15 >




  • Doğru animeyi doğru zamanda izlemekte önemli dediğiniz gibi o yüzden izlemiyorum şimdilik diğer Drama serilerini. Başka bir serinin etkisi üzerinizdeyken diğer serilere alışmak zor oluyor araya zaman koymak gerekiyor.

  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Akudama Drive


    Güzel başlayıp gittikçe batıran animeler listesine bir anime daha.


    Görseller çok güzel, kendi has bir stili var, ve yarı yolda bırakmıyor bu animeyi. Aynısını müzikler için söyleyemeyeceğim ama yine de animenin çok büyük bir kısmında idare eder durumdaydı. Asıl sıkıntı maalesef her zaman olduğu gibi hikayede. Yarıya kadar çok güzel götürdükleri hikayeyi eğip büküp başka bir şeye dönüştürdüklerinde hiç başarılı olamamışlar maalesef.


    Hafif spoiler:

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Katillerle alakalı bir Anime'de bu kadar fazla duyguya girilince maalesef kötüleşmesi şaşırtıcı değil.

    Skor: 6/10, çok sıkılırsanız izleyin, ama kötüleştiğini hissederseniz bilin ki geri iyileşmiyor.





  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Mushishi


    En sevmediğim anime türü sanırım böyle dingin, sessiz sakin, genelde pastoral ve aksiyondan çok duruma dayanan yavaş animeler diyebilirim. Bu tarz serilere anime sektöründe iyekashi adı veriliyor. Mushishi ise aldığı notlara ve bilinirliğine baktığımızda bu tür içerisindeki en başarılı örneklerden birisi.


    Seriye adını veren mushiler yarı parazit yarı ruhsal varlıklar diyebiliriz. Herkes mushileri göremiyor. Görebilen kişilerden ise bazıları zaman içerisinde bu konuda uzmanlaşarak mushishi adı verilen meslek alanını oluşturmuşlar ve insanlara musallat olup onlarda çeşitli rahatsızlıklara neden olan bu canlıların yarattığı problemlerle ilgilenmekteler. Mushishi için manevi tarafı kuvvetli bir çeşit doktor demek sanırım uygun kaçacaktır. ( Bizdeki karşılığı cinci hoca oluyor.)


    Anime neredeyse tamamen kırsal kesim ve köylerde geçiyor. Geniş doğa manzaraları eşliğinde Mushishimiz Ginko'nun maceralarını izliyoruz. Genelde her bir bölümde ayrı bir hikaye anlatarak devam ediyor. Yani bir konu bütünlüğü olduğunu söylemek zor. Bunun yanında animenin çok az bölümde de olsa Ginko ve başka önemli bir kadın karakterin hayatını anlattığı köken bölümleri olduğunu söyleyebilirim. Ama bunlar çok az.


    Müziklerde ise giriş kısmında bir Amerikan gençlik dizisi müziği gibi birşey konulmuş kesinlikle beğenmedim. Bu tarz bir seriye traditional japon ezgileri daha çok giderdi. Bitiş ise tersine animenin yavaş temposununda etkisiyle her bölümün sonunda akan yazılar ve hoş bir melodi eşliğinde sanki bir anime bölümü değil de bir anime filmi izleyip bitirmişsiniz hissiyatı oluşturuyor. Genel olarak parçalar fazla öne çıkmayan ve atmosferi destekleyici tınılar.


    Animenin tarzı kesinlikle gerçekçi. Yani ortalıkta insanları yoketmek isteyen mushiler görmeyeceksiniz. Keza insanlarda çok sivri uçlarda yaşayan tipler olmaktan ziyade kendi halinede yaşayan kimseler. Serinin sıkıcı olmasını engelleyen ise ilginç öyküleri, her ne kadar bana uymasa bile animenin bölümlerinin ilginç hikayeler barındırdığını ve genel kalitenin üst seviye olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


    Sonuçta toparlamak gerekirse bu türü seven kişiler kesinlikle kaçırmasın. Sevmeyenler için ise bu tarz serilere bir şans vermek için en iyi seçeneklerden biri. Yetişkinlere yönelik ilginç masallar anlatan durağan hoş bir anime.


    10/7 ( Türü seviyorsanız +1, sevmiyorsanız -1 puan.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Mayıs 2021; 0:54:23 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Vinland Saga



    Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti...


    3 oturuşta bitirip beğenmeme rağmen o çok övülen karakter gelişimi kısmından istediğim tadı alamadım maalesef, gerçi anime izleyicileri 2 yaşındaki velet 6 yaşına gelip okuma yazma öğrenince karakteri muazzam gelişmiş diye yaygara koparıyor da bu istisnadır diyip çok fazla beklentiye girmiştim yanılmışım. hadi thorfinn sıradan diyebiliriz de


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    o sevgi pıtırcığı hristiyan rahip, 3 dakikada prensesin(!) içindeki canavarı çıkarınca gerçekten çıldırdım, çizdiği profile 180 derece ters bu gelişim gerçekten acaip hızlı ve anlamsızdı.
    Askeladd'ın o romalı mevzusu da daha iyi işlenebilirdi, çok arka planda kalınca finaldeki o kudurması da beni pek etkilemedi
    Ve ayrıca lütfen artık dağ gibi adamları(thorkell) şamar oğlanına çevirmeyin


    savaşlarda ve dövüşlerde gerçeklikten kopmasaydı daha ideal olabilirdi, izlerken luffy geliyordu gözümün önüne


    8,3/10





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Periah senpai mushishi iyashikei animelerine giriyor evet ama tüm iyashikei animeleri mushishi gibidir diye düşünüyorsan bu yanlış olur. İyashikei çeşitleri de var. Asıl amacı yavaş, sakin anime olması değil, asıl amacı izleyeni rahatlatması ve huzur vermesi. Mushishi ilk sezonu izleyip bıraktım ve 3 puan verdim En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  inceleme yazmadım, çünkü nefret yazısı olurdu o zaman. En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız  Ama sana sevdiğim 10 tane iyashikei animesi sayabilirim. Veya 2 tane link bırakayım.


    Bu myanimelist'teki kulüp.

    https://myanimelist.net/clubs.php?cid=22685


    Bu da anilist'te kullanıcı oylamalarına göre seçilmiş tüm iyashikei animeleri. Göreceksin ki çok farklı animeler.

    https://anilist.co/search/anime?genres=Iyashikei


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mushishi benim izleyemediğim tek anime şu an. Bu zamana kadar yüksekli puanlı ya da kendime uygun animeleri seçtiğimden dropladığım ya da bitirmediğim hiç olmamıştı. Aşırı sakin olup, yavaş gitmesinin yanında baya bir soğuk anime. Natsume gibi bir sıcak yana sahip değil. O sebeple devam edemedim ama etmek istiyorum bakalımEn Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

  • Kino no Tabi

    Mushishi

    Natsume

    Haibane Renmei


    Listeye baktığımda şimdiye kadar izlediğim iyashikei animelerinin bunlar olduğunu gördüm. Az çok birbirlerine benziyorlar. Hepside sakin dingin seriler ve Haibane Renmei benim en sevdiğim animelerden biri olmasına karşın diğer 3üne fazla ısınamadığımı söyleyebilirim. Öte yandan oldukça farklı tonda bir sürü seride var fakat hepsinin ortak yanı beni hiç çekmemeleri dışardan bakınca : ) Ama bu zaman buldukça izlemeyeceğim anlamına gelmiyor tabiki. Eminim aralarında Haibane Renmei gibi cevherler mutlaka mevcuttur.


    Mushishi konusuna gelirsek her ne kadar bana uzakda olsa bence ilginç öyküler anlatıyordu. @-erna- söylediği gibi kesinlikle soğuk bir seri fakat mushilerin insanların üzerinde yarattıkları olumsuzlukların her seferinde mucizevi bir biçimde çözülememesi ve bazı öykülerin ölümler veya felaketler ile bitmesi ilginçti. Eğer bir gün devamını izlemeyi düşünürsen 2. sezonda kalitenin düşmediğini söyleyebilirim. Ama ilk sezondan farklı bir tat alamayacağın kesin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    https://myanimelist.net/anime/934/Higurashi_no_Naku_Koro_ni

    Visual Novel başarısızlığı demişken Higurashi başladım, biliyorsunuz bu Animeyi'de tanrı katında tutanlar vardı. Off abi gizem,psikoloji,gerilim yani günümüz modern serilerine kıyasla baya kötü, özellikle favori serime kıyasla 1000 ekmek falan yemesi lazım.


    İzlediğim en kötü animelerden biriydi, teşekkürler. Yarıda bıraktığım için inceleme yapmıyorum. Aslında ilk bölümlerini sevmiştim ama sonra her şey çok kötüydü.


    Visual Novel'i bu kadar kötü değildir eminim ama animesi çok kötüydü. Bu bir inceleme değildir.

    Çok sıkıcıydı.Gizem vereceğim diye sakız gibi uzatıyorlar





  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.