Şimdi Ara

En sessiz çalışan buzdolabı markası hangisidir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
49.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MADE IN CHINA NORMAL
  • Gunceldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens bosch almayında ne alırsanız alın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurtek61

    Siemens bosch almayında ne alırsanız alın


    Neden? Ne tür bir sorun yaşadınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozguradam1


    quote:

    Orijinalden alıntı: gurtek61

    Siemens bosch almayında ne alırsanız alın


    Neden? Ne tür bir sorun yaşadınız

    Buzdolabını 2011 de aldım. Kapağı çevrilecekti ama aldıktan 3 ay sonra çevirmek istedim. Servisi aradım para istedi. Ben kendim çevirdim bu kez plastik kapamalarda sağ sol olayı varmış ve ambalajın içine koymamışlar. Servisten istedim parayla veririz dediler. Bu dolap için sebzeleri çok taze tutar diyorlar benimkinde 1 haftada bütün sebzeler çürüyor. Dolap aşırı ses çıkartıyor halbuki çok sessiz diye övmüşlerdi. Hele ki motor sesini geçtim bir buz kırma sesi vardı. Hanımın psikolojisi bozuluyordu. Gece evin içinde birileri geziniyor sanıyordu. Garanti 3 yıldı iyi ki de üç yılmış tam bittiğinde 2014 sonu dolap bozuldu. Aslında çok basit bir arıza idi buz dolabının defrost ısıtıcısı devreden çıkmadı ve buzdolabının soğutucu kısmının alt plastiklerinin eritti. Maazallah evi yakacaktı neredeyse. Sonra şekli değişen plastik kapağı açmış ve buzdolabını bloklama tabir edilen buzlanmayı yapmış biz 2 gün sonra fark ettik tabi üst kısım soğutmayı kesince. Sonra dolabın içindekileri koyacak yer bulamadım herşey bozuldu. Fişi çekip 2 gün bekleme olayını söyledi tamirci ama ben kendim erittim fön makinesiyle (gerçi servis geldiğinde de sıcak suyla eritiyor) eritme yaparken ya ben şansıma kırdım yada aşırı ısınma sırasında alüminyum kısım zarar gördü aşrı ısıdan patladı. Evap delinmiş evap delinince motora nem gitmiş sensörler bozulmuş beyin bozulmuş termostat termik falan filan kısacası dolabı buzdolabı yapan herşey bozulmuş. Çok basit ve ucuz bir sensör böylesine büyük bir arıza çıkarttı. Servis 1100 lira hesap çıkardı başka bir dolapçıya yaptırdım 800 liraya. (Motor ve gaz sistemi değiştiği için daha ucuz oldu yoksa özel servislerde yetkili servisle aynı paraya tamir ediyor.). Artık daha sessiz çalışıyor. Buz kırma sesleri de tamamen yok oldu. Böyle kullanmaya devam edeceğim gibi görünüyor, bu hali daha verimli kesinlikle daha iyi soğutuyor. 4 derece olması gereken bölme hiçbir zaman 4 dereceye inmiyordu. Geçen gün soğutucu bölme ayarını 7 dereceye çıkartmak zorunda kaldım meyveler yenmeyecek kadar soğuk olmuş tabi biz eski ayara alışkınız. Ayrıca dikkat edin bu dolap elektrikler kesilince bir kaç saatte eritmeye başlıyor.Tabi biraz ortama bağlı ama sıcak memleketlerde iseniz dah uzun süre dayanan yani duvar izolasyonu daha iyi bir dolaba bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 9 Mart 2015; 23:02:19 >




  • Dolapların kullanma kılavuzunda 39 desibel sesi var yazıyor ki bu imkansız neden diyecekseniz bir kere 39 desibelden aşağı sesle çalışan ekovat var mı ki. Yani bir nofrost çalışırken ses çıkaran parçalar motor, arka fan, ve iç fan dır. Birde boru içinde dolaşan gaz ses çıkarır. Hadi iç fan içerde sesi gelmiyor dış fanınızda çok ama çok kaliteli hiç ses çıkarmıyor motorunuzda dünyadaki en sessiz motoru ama yinede soğutması için dolaşan akışkan gaz ve pervanenin rüzgar sesi olacaktır bu mecbur. Yani bu durumda 39-40-41-42 desibel ses çıkarıyorum diyen buz dolabı üreticisi mantıken doğrumu söylüyor? En sessiz dolap 42-43 desibel ses çıkarır. Yukarda bazı arkadaşlar dolaplarının aşırı ses çıkardığını söylemiş. Muhtemelen ya pervane yağlanmalı yada motor orjinalde bozuk değişmesi gerekiyor. (tabi bunu üreticiler biliyor ama motor değişmek işlerine gelmiyor)
    Yani yanyana duran iki aynı dolap aynı sesi çıkarmayabilir.
    Neyse mesajıda konu başlığına bağladım. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurtek61

    Dolapların kullanma kılavuzunda 39 desibel sesi var yazıyor ki bu imkansız neden diyecekseniz bir kere 39 desibelden aşağı sesle çalışan ekovat var mı ki. Yani bir nofrost çalışırken ses çıkaran parçalar motor, arka fan, ve iç fan dır. Birde boru içinde dolaşan gaz ses çıkarır. Hadi iç fan içerde sesi gelmiyor dış fanınızda çok ama çok kaliteli hiç ses çıkarmıyor motorunuzda dünyadaki en sessiz motoru ama yinede soğutması için dolaşan akışkan gaz ve pervanenin rüzgar sesi olacaktır bu mecbur. Yani bu durumda 39-40-41-42 desibel ses çıkarıyorum diyen buz dolabı üreticisi mantıken doğrumu söylüyor? En sessiz dolap 42-43 desibel ses çıkarır. Yukarda bazı arkadaşlar dolaplarının aşırı ses çıkardığını söylemiş. Muhtemelen ya pervane yağlanmalı yada motor orjinalde bozuk değişmesi gerekiyor. (tabi bunu üreticiler biliyor ama motor değişmek işlerine gelmiyor)
    Yani yanyana duran iki aynı dolap aynı sesi çıkarmayabilir.
    Neyse mesajıda konu başlığına bağladım. :)

    Ses yalıtımı diye birşey var arkadaşım. Neticede araba motorları da aşırı gürültülü fakat yalıtım ile dışarıya ve içeriye giden sesi yalıtıyorlar. Açıklanan desibelden kasıt da bu zaten.




  • Nasıl bir alaka kurduysan "araba motoruyla". Bir takım fiziksel kurallara bağlı olarak belli tasarım sınırları içerisinde kalmak zorunda olduğundan bir miktar ses mecburen olacaktır. Benim bahsettiğimde tam olarak budur. Açıklanan desibel miktarlarındaki "kasıt" en büyük ses kaynağı olan buzdolabı motorunun kalitesi ile ilgilidir. Yoksa diğer ses kaynakları zaten olmak mecburiyetindedir. Soğutma pervanesine nasıl yalıtım yaparsın ki pervane soğutma yapmak için hava alışverişi
    yapmak zorundadır. Buda ses demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 14 Eylül 2016; 12:38:14 >
  • Arkadaşlar bir sey soracam 10 yıl oldu bosch buzdolabı alalı buzluk yeri tam olarak sogutmuyor hep alarm veriyor acaba motor gazı azalma olurmu alt taraf sogutma sıkıntısı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beko guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gurtek61 G kullanıcısına yanıt
    Biz 4 sene önce yeni evimize taşınırken sıfır arçelik nofrost aldık. ilk sene 2 ayda bir servis geldi aşırı ses yapıyor dolap. borulardan geçen gazlar takır tukur sürekli 7/24 365 gün. ilk sene normal dedi servis her seferinde. 1 yıldan sonrada kulaklar alıştı ama ilk yıl kabus gibiydi arada 10m mesafe var 3 kapı kapalı yinede takırtıları duyuyorduk. muhit biraz sessiz olunca ev içinden gelen tıkırtılar çok dikkat çekiyor

    Yaz sonu evleniyorum aile evinden çıkıcam ve kendi evime kombi tipi mümkün olan en sessiz buzdolabını almak istiyorum. malum bu kombiler no frost olunca zaten 2000 liradan başlıyor bari pişman etmeyecek bir model alalım. diğer ürünlerinden memnunum ama yinede arçelik alırmıyım emin değilim.
  • Samsung olmadigi kesin. Yeni aldigim samsung rt38 k modeli bi acayip. İcinde akvaryum var gibi. Midesei guruldayan insan gibi. Hazimsizlik yasayan dayi gibi adeta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük hacimli olmasından dolayı lg 802 hlpm tercih ettim. gerçekten soğutmasından sesinden görüntüsünden çok memnunum. sesi için ise şunu söyleyebilirim telefona program yükleyip desibelini ölçmedim ama önceki dolabıma göre gayet sessiz. bazen çalışıyor mu diye yaklaşıp dinlediğim oluyor diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.