Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kedim 3 buçuk yaşında ve royal canin kullanıyorum

  • Merhaba arkadaşlar. Tam bir yaşında british shorthair erkek kedim var. 2. aydan beri veterinerimin vasıtası ile Advance Kitten Tavuklu ve Pirinçli Yavru Kedi Mamasını kullanıyorum. Beyimiz 1 yaşına girdiğinden itibaren aynı markanın adult mamasına geçtik. Mamaya geçtiğimden beri aşırı tüy dökmeye başladı. Öyle böyle değil. Herkez başka bir mama ismi veriyor. Sanki kedimde zayıflamaya başladı. Mama önerisi olan varmı.

  • Merhaba evimde sokakta kedi bakıyorum. Şu an için veterinerimin tavsiyesiyle pronature tavuklu yetiskin ve yavru kedi mamalrıyla besliyorum. Cok sayıda oldukları için ekonomik boyutuda göz önünde bulundurarak canlar için en sağlıklı mama olarak tavsiyeniz ne olur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhaba,



    Ben de scotish fold var. hassas bir kedi derisinde yaralar oluyor (seboreik dermatit). İyi mama olunca azalıyor.


    Ben şimdiye kadar fitmin somonlu, ND Ocean Balıklı, Şuan da Advance sensitive kullanıyrum.


    BritCare alınabilir mamalar arasında yazmışınız şuan diğer markaların nerdeyse yarısı fiyatına. kaliteyi mi bozdular.


    Exclusion adı geçmiş konu da? bununda f/p oranı iyi?


    Bravery de alabilirim ama bu pahalı?


    Öneriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.


    Syg.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulusi -- 3 Temmuz 2023; 17:44:2 >
  • Merhabalar,


    BC sizin için alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Ringa & böcek proteinli maması hariç, BC mamalarda içeriğinde balık oranı ile birlikte aynı oranda tavuk(haircare) veya hindi(sensitive) eti bulunmaktadır.

    Bu tip içerikteki bir mamanın kedideki durumu minimize etmek yerine nükseteceğini düşünüyorum.

    Ayrıca, BC mamalarda dışkıda ekstra bir koku, bazı tür kedilerde ise dışkıda yumuşama hatta ishal vakası yaşanabilmektedir.

    Exclusion balıklı maması içerik bakımından sizin için alınabilir duruyor. Küçük paket veya numune ile deneme yapabilirsiniz.

    Benimde dört kedimden ikisine hipoalerjenik tipte mama aldığım için Bravery ringa/somonlu öneririm. Oldukça kaliteli bir mamadır, memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    Ayrıca, LifeStyle (Natures Protection) markasının beyaz balık ve somonlu mamalarıda (özellikle beyaz) mevcut sorun için faydalı olacaktır.

    N&D Ocean ile Fitmin Salmon mamaları ile memnun muydunuz? İçerik olarak Ocean zaten balıktan oluşuyor. Muhtemelende deri için en az sorunu bu mamada yaşamışsınızdır.





  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Öncelikle detaylı cevabınız için teşekkür ederim.


    Daha önceden de mesaj yazmıştım (48 - 50. Sayfalarda) o kadar veteriner, alternatif tedaviler (ilaç, bitkisel destek, hap tabletler vb.), mamalar denedik ama çözüm bulamadık kafasındaki yaralar için. Eşim hemşire kendisi düzenli bakım yapıyor ama çare bulamadık.


    Şimdiye kadar Fitmin indoor balıklı olandan çok memnundum. 1-2 sene Türkiye piyasasına tekrar girmedi mama. Şuan da ise 10 kg olanlar 2.500 TL civarında.

    Hill's in z/d (adından tam emin değilim) bundan da memnundum ama bu mama sadece veterinerler de satılıyor çok pahalı.

    N/D (Ocean portakallı balıklı yada morina / kakası çok kötü kokuyordu bu mamada) ve Advance sensitive ise kısmen memnun. Velhasıl kelam Fitmin'den çok menmundum.


    Yani sizin öneriniz ne ise onu alacağım. BC ringa & böcek ve Exclusion f/p olarak fiyatı uygun diğerlerine göre.


    Bir de bizim kedi dişi scotish fold kısırlaştırmadık ve çiftleşmiyor. Doğum da yapmadı. kısırlaştırılmış mama verme de sıkıntı olur mu?





  • hulusi kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Kedi içinde ayrıca üzüldüm. Ben evdekilere (hepsi kısır) belirttiğim üzere iki tanesi beyaz kedi ve de yaşlı olmasından dolayı gıda kaynaklı sorunu en aza indirgemek amacı ile Bravery kısır mamasını (ringalıyı) alıyorum. BC olarak böcekliden ziyade aslında aşağıdaki mamayı (Brit Veterinary Diet Hypo-Allergenic Salmon & Pea) denemenizde fayda var. BC Türkiye ile iletişime geçerseniz tester gönderimi hakkında bilgi alabilirsiniz. Tester mama gönderimi yapıyorlar mı net olarak bilmiyorum. Bravery gönderiyor diye biliyorum.


    Evet, verilebilir. Zaten hassas sindirim sistemine sahip kedilerede strelised mamalar verilebiliyor. Fakat mamanın etiketine (içindekiler, protein, yağ, vitaminler, mineraller vs.) mutlaka bir göz atmak lazım. Kısır mamasında kedinin kas kütlesini korumak, azalan enerjiyi dengeli bir şekilde karşılamak esas amaçtır. Bunu sağlamak içinde proteini yüksek, yağ oranı ise düşük bir mama idealdir. Fakat her mama böyle değildir. Kısır mamaları ayrıca daha düşük kalori ve de idrar pH'ına sahiptir.


    https://britvetdiets.com/#cats





  • 2.5 aylık kedim var nd pahalı geldi hilss nasıldır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 23 Eylül 2023; 20:35:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    Hill’s güzel mama kullanabilirsin, bende 1 yaşında kedim için kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt

    Bütçe belirtirseniz daha mantıklı dönüş yapılabilir. Kedi mamayı severek yiyor diye mama kaliteli olmadığı için şu/bu iyi mamadır alabilirsiniz diyemem.


    Buradan genel olarak vereceğim tek tavsiye bir mamada sabit kalmayınız. Doğru kuru mamalar içerisinde sık değişim faydalıdır.

  • Sokak kedileri için almayı düşünüyorum. Yorumlar genelde olumlu ne dersiniz? Kampanya ile 15kg 573 tl ye geliyor.


    www.hepsiburada.com
    Paw Paw Kitten Tavuk Etli Yavru Kedi Maması 15 Kg Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/paw-paw-kitten-tavuk-etli-yavru-kedi-mamasi-15-kg-pm-HB00000AC9XW

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Ben almıştım ama hiç sevmedi bizim sokak kedileri...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hadi yaaa, epey de olumlu yorum vardı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Valla bizimkiler sevmedi. Küçük alıp deneyin önce bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamile kedi icin önerileriniz nelerdir mama ve vitamin konusunda

  • 2 yaşındaki tekir (smokin) kedime yaklaşık 1 senedir golosi kısırlaştırılmış mama kullanıyorum. maması aniden bitti, açığını da bulamadığım için birkaç gündür birkaç gündür molly mama veriyorum. en son 700e aldığım mama 1500 lira olmuş 7.5 kilosu. bu fiyat benim için biraz fazla. brit care'in kısırlaştırılmış çeşitlerine baktım fiyat olarak daha uygun ama ishal vs. problem yapabiliyormuş. kedimin hiçbir mamada ishal gibi bir problemi olmadı ama bir süredir ara ara tekrar eden bacağında egzama ve bölgesel tüysüzleşme var. bunun için de krem ve veterinerin önerdiği takviyeleri kullanıyoruz. bu minvalde önerebileceğiniz mama var mı? bc nasıldır? veya bu fiyat bandında golosi'den başka seçeneğim yok mu devam mı etmeliyim?

  • 2ceyrekkokorec kullanıcısına yanıt

    Bu konu kediden kediye değişsede daha önce Brit Care Haircare kullandık. Bizim kedimizin deri ve tüy sağlığına olumlu etkileri olmuştu. Sorun yaşamamıştık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ak_al kullanıcısına yanıt
    kendi maması kalmadığı ve mecburen açık molly verdiğimiz için aceleyle almak zorunda hissettim kendimi. bir sene önce yine forumdan sorduğumda exclusion cevabı aldığını hatırlıyorum, pahalı diye golosi seçmiştim. şimdi exclusion daha ucuz. sığırlısını 12kg aldım umarım hata etmemişimdir. Brit care için çok fazla ishal şikayeti duydum. bir de çeşit çeşit olması kafamı karıştırdı açıkçası :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Urinary kedi maması önerisi var mı royal canin olanı 900 tl. 1.5 kg. Çok pahalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rerea kullanıcısına yanıt
    Advance hair ball öneririm bende kısır kedim için bunu kullanıyorum bağırsakları mükemmel düzenli çalışıyor kullanmaya başladığımdan beri. Mamanın malt özelliğide var tüylerini dışkıyla atıyor.


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.