Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Geyikliyi mi öneriyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu link yardımcı olur diye düşünüyorum. Somon daha az kokar.



    food struct
    Salmon vs Herring - In-Depth Nutrition Comparison
    https://foodstruct.com/compare/fish-vs-herring



    @rerea




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 4 Şubat 2023; 20:24:54 >
  • Arkadaşlar merhaba,


    8 aylık yeni kısırlaştırılmış British Short Hair erkek kedim var, 3 aylıktan beri Royal Cannin Kitten Second Age ile besliyoruz, yemesi içmesi tüyü, enerjisi gayet yerinde.


    Yeni kısırlaştırdığımız için mama değişimi de başlayacak. 1-2 sorum var. Birincisi memnun olduğumuz için RC'nin kısırlaştırılmış kitten devam edip 1 yaşından itibaren Sterilised 37 serisine geçmek mantıklı mı? Yoksa ne önerirsiniz?


    Ben Proplan Somonlu da arada verme niyetindeydim ama.


    2. soru olarak; bir yerde okudum sabah tavuklu kuru mama verip akşam balıklı kuru mama veriyormuş tek tip gitmemek, besin zenginliği sağlamak adına.


    Bu ne kadar doğru bir yöntem, sağlıklı mı?

  • croco_16 C kullanıcısına yanıt
    RC çok iyi bir mama değil. Bilginiz olsun. Sabah ve akşam farklı mamalar vermek yanlış. Çünkü mamaya alışma süreci var. Onun yerine 5 6 ayda bir mama değişikliği yapabilirsiniz. Nd serisini tavsiye ederim fiyat sıkıntı değilse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rerea kullanıcısına yanıt

    Hangisini severse. Bizimki somon, geyik (reindeer) ve tavuk seviyor en çok. Öbür geyiği (elk) sevmiyor pek.

  • www.farmina.com
    Farmina Pet Foods - KEDİNİZ İÇİN - N&D QUINOA KEDİ MAMASI - Neutered
    https://www.farmina.com/tr/eshop/ked%c4%b0n%c4%b0z-%c4%b0%c3%87%c4%b0n/n&d-quinoa-ked%c4%b0-mamasi/697-e_neutered.html

    bu mamayı deneyen oldu mu ?

  • SineMelawen kullanıcısına yanıt

    Tesekkürler. Bir de tavuklu / balıklı arasında kararsızım. Neye göre tercih edilmeli? Hindi var, geyik eti var, kuzu var, ördek var vs. çok çeşit var kafa karışıyor

  • croco_16 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Tavuklu mamalar maalesef bir süre sonra alerjiye yol açıyor. Bizim kızın alerjisi oluştu bir süre sonra. Su an normal tavuk bile yiyemiyor. :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt

    Mevcut yediğinin içinde de tavuk odaklı protein olduğu için belki etkilenmez dedim ama kısırlaştırıldığı için bundan sonraki süreç çok daha dikkatli olmalı o yüzden mama konusunu önemsiyorum.

  • Kedi proteini için balık, tavuk, hindi, ördek, sığır, geyik, tavşan gibi bir sürü alternatif var.


    Bunların en sağlıklısı, kedi için en faydalısı hangisi oluyor? Öncelik şunlar olmalı denilenler paylaşılabilir mi, bu konuda böyle bir paylaşım hiç olmamış sanıyorum bakındım ama bulamadım.

  • croco_16 C kullanıcısına yanıt

    Balıklının ön planda olması, diğerlerine göre daha iyi sindirim ve hipoalerjenik amaçlı olmasından dolayıdır. Bu durumun yüzdesi balıktan balığa da değişir. Hipoalerjenik bir protein arıyorsanız beyaz balıklı mama ideal bir seçim olur. Balıklı mamada bir diğer önemli olan ise kullanılan yağlarında bir bilinmez olan 'hayvansal' değil en azından tavuk yağı gibi net belirtilmesi gerekir. Aslında doğrusu balık kaynaklı olması ama bunu her firma tercih etmez. Ayrıca, buradan şu sonuç çıkmasın; 'devamlı balıklı mama ile besleyebilirim.' Bu hatalı bir beslenme olur. Yavru bir kedinin protein çeşitliliği fazla olan bir mama ile beslenmesi doğru olandır. Bende yavru döneminde ağırlıklı Six Fish ile besledim ama sürekli değil. Hipoalerjenik olarak öncelikli tercih beyaz balıkların olduğu bir mamadır. Ardından somon, ringa, ördek ve geyik alternatifler arasındadır. Size özelden bir mama önerisinde bulundum, onu tercih edebilirsiniz.


    Genel olarak düzeltmek için yazıyorum; Exclusion markası yeni değil, en az 2017'den beri ülkemizde satılıyor. =) Zamanında Wildfield mamaları ülkemizde satılıyorken Exclusion köpek maması yeni gelmiş ve az çeşitleriyle satılıyordu. Kedi mamaları bir süre sonra yeni gelmeye başlamıştı. O zamanlar içeriği karışıktı. Daha sonraları içerik ve paket değiştirip tekrar geldi. N&D'de sanırım 3-4 sene önce etiket güncellemesi olmuştu. O zamanlar iletişime geçip görüşmüştüm. Paket üzerinde eskiden kuzu eti yazıyordu, güncelde kuzu proteini olarak belirtilmektedir. Tavuklu bir mama evet alerjiyi tetikleyebiliyor. Ama tavuk=alerji diye bir şey yok. Bazı kedilerde reaksiyon gösteriyorken bazıları ise sorunsuz bir şekilde yaşamlarını sürdürebiliyor. Alerjik belirtiler gösteren bir kedi varsa hipoalerjenik adı altında satılan bir mama zaten yeterli gelmeyecektir. Çünkü, bu mamada kullanılan yağın hayvansal (tavuk veya kümes hayvanı yağı gibi) olması bile reaksiyonu tetiklemeye yetebiliyor.





  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Bravery

    Bravery Somon Balıklı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 7 kg


    bundan sipariş verdim bakalım.

  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    hocam bravery mama için doğrulamak istediğimde lot numarasını vs hangi firmaya atmam gerekiyor? ispanyadaki mi buradaki ithalatçı firmaya mı ?

    bir de mamada 0 koku. ndnin kuzu etli mamasında bile daha çok balık kokusu alıyordum.bunda o balık kokusu yok.

    mama poşetinin içine burnumu sokunca tabi alıyorum kokusunu ama tabakta o kokuyu yaymıyor tam istediğim gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 13 Şubat 2023; 21:30:26 >
  • Denge Evcil firmasını arayabilirsiniz: 8502204867

    https://www.dengeevcil.com

  • Merhaba, 3 aylık yavru kedim için mama arayışındayım “bonacibo” ve “reflex” mama arasında kaldım içerikleri hemen hemen aynı gibi birde “matisse” var tavsiye eder misiniz ?
    Fiyat olarak aynı segmentte olan başka bir mama öneriniz var mı yada ? Mama fiyatları uçmuş doğal olarak nd yada royal canın falan alamıyoruz doğrusu tavsiyenize ve önerilerinize açığım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperen.ag -- 18 Şubat 2023; 22:36:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alperen.ag kullanıcısına yanıt
    Reflex kesinlikle onermem. Leş gibi bir mama.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhteşem ikiliyi görmezden gelmenizi tavsiye ederim.  


    Matisse yerine Brit Premium olabilir. Sanırım benzer fiyattalar.

  • Mystic ve temiz mama hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba? Malum fiyatlar arttı ben de kedi e hills tuna balıklı kullanıyorum ama bir daha alamayacağım. Bu mamaları araştırdım. Mystic iyi içerikli. Ama temiz mamaya da ciddi talep var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @galibaelif

    Gerçekten iyi içeriğin bir karşılığı olur. Yerli mamada iyi içerik ben bu yaşıma kadar ne yazık ki göremedim, bu kırpma metoduyla devam edildiği sürece göremememizde normal. Mystic sokaktakilere alıyorum ama eski paketlere göre içerikte muhtemelen bir oynama var. Fiyatları yukarı ivme alırken, kalitesi aynı seviyede korunmuyor, düşüyor. Bu yüzden zaten kaliteli yerli mama yok. Belirttiğiniz diğerine göre bunu almanız daha mantıklı. İndirimli ürünlerde eski parti üretim olabiliyor. Almadan önce üretim tarihi yeni olanları tercih ediniz. Alabiliyorsanız eğer, Brit Premium Nature 8KG olanlara bakabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 7 Mart 2023; 0:5:10 >
  • benim kedi bu bravery somonluyu, nd kuzu etli düşük tahıllıdan daha fazla yemeye başladı. daha doğrusu aynı miktarda yiyor bu tahılsız olmasına karşın ya daha çok beğendi. ama tahılsız oldugu için bu kadar fazla yemesi yine kilo aldıracak gibi

  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.