Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla bence brit care süper mamalar, neden diye sorucak olursanız royal canin kullanıyordum hiç sevmeden yiyordu royal canini sonra brit care i gördüm araştırdım yeme garantili de bir ürün kırık prinç taneli direk mamanın üzerinde ilk aldığımda mama bozuk sanmıştım ama sonrasında aldığım yerle görüştüm anlattı ve şu anda çok güzel afiyetli bir şekilde yiyor paşam :) ben şu anda brit care missy olanı kullnıyorum kısır kedi için. aldığım yer baya ilgili yani resmen hiç internetten alışveriş yapmazken bana çok büyük bir güven sağladılar. birde ben insanlar bilgilensin diye link bırakıyorum benim yorumlarım kalkıyor :D DH yapma :) enmamacomtr den çok memnunuz :)
  • Hocam bu mama konusu beni bu sene bayağı bezdirdi. Ortalama aylık 50 60 kg mama kullanıyorum en son advance almıştım. Profine bakıyorum et oranı çok yüksek fiyata bakıyorum o paraya o kadar et satmak çok zor içerikte bi hile olabilir mi
    Orijen acana bakıyorum çok pahalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 4 Kasım 2018; 15:2:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuru mama hususu gerçekten sıkıntılı bir konu. Hile bizim gıdalarımızda da çok rahatlıkla olabildiği gibi hayvan mamalarında da buna kıyasla daha da kolay olabilir. Bu yüzden Orijen, Acana, Petcurean gibi ödül almış, üretimleri ve kullanılan içeriğin belli olduğu daha doğrusu kaynaklı olan markaları tercih etmek lazım. Şöyle izah edeyim. X mamasındaki tavuk etini nereden temin ettiğini ve ne tavuğu olduğunu bilmiyorum. Çünkü resmi sitesinde bunu belirtmemiş. Fakat; örneğin Acana kullandığı tüm içeriği net olarak belirtiyor. Böylece kafamızdaki soru işaretleri en aza inmiş oluyor. Çünkü bir tarafta endüstriyel tavuk var bir tarafta güneş gören gezen tavuk var. Kaldı ki bazı markalar tavuk eti yerine tavuk ibaresini kullanıyor. Bu söz konusu olunca tavuğun eklenmemesi gereken kısımlarıda mamaya işlemden geçirilip dahil ediliyor. Haklısınız mama fiyatları saçmalık boyutuna ulaştı. Orijen, Acana fiyatları dolar bahanesi vs derken absürt fiyatlara satılıyor. Diğerlerininde (Petcurean, Wildfield, ToW, N&D) bunlardan kalır bir farkı yok. 2017 ortalarında Acana'nın 5.4 kedi mamasını 135 TL'ye almışım. Şimdi ise 2 katından fazla bir fiyata satılıyor.




  • S.a. Bizim british kedimiz royal canin kitten i nefessiz yiyordu.
    Araştırdım PetCurean Now Kitten aldım. Soluksuz yedi.
    Bir kedimiz var kaliteli yesin dedim Orijen cat & kitten aldım. Kahvaltıda nasıl uyuşuksam o da öyle isteksizdi.
    Önceden yediğinin yarıdan biraz fazlasını yiyip bırakıyor.
    Siz ne diyorsunuz? Ne yediği değil iştahı mı önemli? Petcurean a devam mı etmeli ne yapmalı? Fikirlerinizi alabilir miyim?
  • kurtulusyilmaz kullanıcısına yanıt
    Bence petcurean a devam edin ama başka bi sorunda olabilir yoksa ND petcurean orijen yeme konusunda sıkıntı olacak mamalar değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada da bir tecrübemi paylaşmak isterim;2 yaşında sarmanımız var.Dişi ve kısırlaştırılmış.Eskiden beri hep N&D verdik.Son 3 aydır Orijen fit &trim ile besleniyordu.Maalesef geçen hafta,idrarında kristalleşme olduğunu tespit ettik(koltuklara işemeye başlamıştı)Veteriner,hemen mamayı değiştirdi ve Hill's CD
    mamasını verdi,ayrıca ilaca başladık.Yoğun proteinli mamaların da zararlarını okuyordum.Başımıza geldi.Tabii sarmanlara has genetik yatkınlığı da gözardı etmiyorum.
    Sadece,benzer durumlara karşı dikkat çekmek ve uyarmak istedim.Hills CD petshoplarda pek bulunmuyor sanırım.
    İdrar yolları sorunları için mama da magnezyum oranına da dikkat ltf.Özellikle erkek kediler için daha da riskli.
    Hülasa;eskiden sadece kaliteli olup olmadığına bakardım.Oysa ki,her kedinin yaşam tarzı,bulunduğu ortam, cinsi,cinsiyeti,genetik yatkınlığı ve yaşı gibi unsurlar mama seçiminde göz önünde bulundurulmalı.Çöp mamaları hariç tutarak,markaya göre seçimden ziyade ihtiyaca göre seçim yapmak gerek gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Bence petcurean a devam edin ama başka bi sorunda olabilir yoksa ND petcurean orijen yeme konusunda sıkıntı olacak mamalar değil
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Okuduğum bir çok orijen kitten kullananlar hemen hemen bütün kedilerin çok iştahla yemediği yönünde. Herhalde çok doyurucu az yiyorlar kanaat ettim. Rutin kontrollere gidiyor kedi. Sağlık olarak sıkıntısı yok.
    Petcurean ile acana ve orijen arasında fiyat olarak çok fark var. 360Tl gibi acana orijen, petcurean 220Tl ye geliyor. Bilemedim. Kafam karıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtulusyilmaz

    S.a. Bizim british kedimiz royal canin kitten i nefessiz yiyordu.
    Araştırdım PetCurean Now Kitten aldım. Soluksuz yedi.
    Bir kedimiz var kaliteli yesin dedim Orijen cat & kitten aldım. Kahvaltıda nasıl uyuşuksam o da öyle isteksizdi.
    Önceden yediğinin yarıdan biraz fazlasını yiyip bırakıyor.
    Siz ne diyorsunuz? Ne yediği değil iştahı mı önemli? Petcurean a devam mı etmeli ne yapmalı? Fikirlerinizi alabilir miyim?
    Petcurean üretimi ve içeriği kaliteli ödüllü bir mama. Severek tüketiyor ise Petcurean ile devam edebilirsiniz.
  • Cevap alamayınca Acana tavuk hindi balık içerikli mama aldım. Orijenle karıştırıp veriyorum. Daha iştahlı yiyor şişko kedi. Tüyleri çok uzadı. 7 ylık british hızlı büyüyor. Veteriner de hayret etti. Düzcede sizinki kibi kedi yok diyor. Mama ne kadar önemliymiş. Varsa durum orijen, acana, petcurean almalı. Sıkılmasın diye değiştiriyorum, karıştırıyorum. Tavsiye ederim.
  • bende 3 tane kedi var petcurean now maması aldım 7.2 kilo yemiyorlar son kullanma tarihi 15 şubat 7 kilosunu 210 tl ye aldım
  • Kedimi sahiplendiğimde 3 aylıktı proplan junior ile büyüttüm kısırlaştırdıktan sonra sterilesed somonu ile devam ettim. Sadece juniordan sterilesede geçerken 1 ay kadar mızmızlandı sonra bayılarak yemeye başladı. Çok şükür hiç bir sağlık problemi yaşamadım. Her gün aynı saatte yapıyor tuvaletini gayet düzenli aşırı kokusu yok. Gaz problemi yok, kilo problemi yok, tüy problemi yok, enerjisi gayet yüksek her an oyuna hazır. Kısacası ben proplandan gayet memnunum. Herkes N&D yi prplandan daha çok övmüş ama içeriğine baktığımda protein oranları aynı ancak N&D bin yağ oranı çok çok yüksek. Fiyatıda çok yüksek. Acana ve orijene baktım o nedir arkadaşlar 5 kilo mama 300 lira. 5 kilo biftek alsanız 300 lira tutmaz ki ne olursa olsun o mamanın içeriğinde saf et olduğuna da inanmıyorum saçmalık artık. Şu anda kara cumadan 248 liraya 10 kiloluk proplan kısırlaştırılmış somonlu siparişi verdim. Son kullanım tarihide 2019 ağustos bilginize..




  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Bizim veteriner farmina vetlife kısır kedi maması öneriyor birde RC öneriyor kısır kedide diğerleri ticari diyor. Bende kısır kedime vetlife male aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kedi köpek mama sektörü ne karışık ne iğrenç ya birinin iyi dediğine başka biri iyi demiyor acana orijen hariç tüm mamalarda mutlaka olumsuz yorum var.7 aylık köpeğim var proplan veriyorum ona kardeşim bugün yavru kedi getirmiş onada proplan alıp vericem sanırım hiç bakmadan böyle giderse mama bulamıcam kedi ye yok o kötü yok bu kötü
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Proplan RC hils advance bu mamalar içerik olarak et oranları düşük olan mamalar ama hem veteriner serisi olan mamalar hemde premium mama olarak geçiyor. Bundan dolayı da fiyatları yüksek oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sokakta ki kedilere verme amaçlı uygun fiyata kedi maması önerecek var mı? Kaliteli vs. olmasına gerek yok fiyata göre cok olsun yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Kasım 2018; 23:54:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Arkadaşlar sokakta ki kedilere verme amaçlı uygun fiyata kedi maması önerecek var mı? Kaliteli vs. olmasına gerek yok fiyata göre cok olsun yeter.
    Merhaba; ben kısa zaman önce Enjoy marka mama aldım. Sokak kedileri 3-4 günde bir kase de olsa yiyorlar. Fiyat açısından uygun. Daha uygun ise Temiz Mama adresine bakabilirsin. Ayrıca;

    - Refleks Mama markasına durumu izah edersen sana denemen için mama paketi yolluyorlar. Deneme paketindeki mamaları sokak kedilerine verip hangisini en çok sevdiklerini gözlemleyip oradan da sipariş verebilirsin.
    - Sanal mama da aynı şekilde deneme paketi gönderiyor.
  • İyi günler 3 gün önce 5 aylık british shorthair kedi sahiplendim.Öncesi sahibinden kalan mamasını kullanıyoruz.Markası ne bilmiyorum.Yeni mama alacağım çok araştırdım kararsız kaldım.Fiyat önemli değil.Petcurean,Acana,ND,Orijen markalarının kaliteli olduğunu anladım gibi.Fakat tam olarak en sorunsuz hangisini almalıyım.
  • Merhaba, 2 adet kedim var. Farmina ND az tahıllı tavuklu ve narlı mamasını kullanıyoruz memnunum. Zaman zaman proplana geçsem mi diye düşünüyorum ama düzeni bozmayalım diyip vazgeçiyorum her seferinde :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AnotheRDie kullanıcısına yanıt
    Proplan advance RC hils gibi veteriner mamalarından biriside ND dir ama bunların en iyisi ND dir. Hatta içerik olarak kesinlikle ND ile kıyaslanamaz. ND ye rakip olacağını düşünerek alacağınız mama markaları petcurean acana orijen dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:54:18 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.