Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
36
Favori
349.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim oglan royal caninin british kitteninden yiyordu iş yerimin ordaki veteriner arkadasım Royal Canin iyi marka oldugu lakin aromaları bol olduğu için ilerde cok büyük hastalıklara acabilcegini söyledir simdi prochoice kitten mor paket olanını kullanıyorum hemde fyatıda makul 2 kg su 50 tl




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Hocam uzun zamandır sesiniz çıkmıyor.

    Size 2 tane sorum var

    1. Kedilere tarçın içirsem zararı olurmu

    2. Kombucha diye bi bitki var bunun kedi ve köpeklere faydası zararı olur mu

    Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
    Evet. Pek foruma giremiyorum. Tarçın zararlı diye biliyorum. Alerjik tepkime göstermesi muhtemel. Yinede yerli veya yabancı kaynaklara bakabilirsiniz lakin ben asla vermeyin derim. İkinci soru hakkında bir bilgim yok.

    @cuzcazzzz: Daha iyi bir mama almanızı öneririm. Aynı fiyatlarda veya birazcık daha üstüne verilebilir seviyede yani içeriğinde kayda değer şeyler olan bir mamayı almanız daha mantıklı. Örneğin Bozita Kitten alabilirsiniz. Bütçenizi aşmayacaktır. Matisse'de 1.5 kg fakat alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 26 Haziran 2018; 4:8:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

    Evet. Pek foruma giremiyorum. Tarçın zararlı diye biliyorum. Alerjik tepkime göstermesi muhtemel. Yinede yerli veya yabancı kaynaklara bakabilirsiniz lakin ben asla vermeyin derim. İkinci soru hakkında bir bilgim yok.

    @cuzcazzzz: Daha iyi bir mama almanızı öneririm. Aynı fiyatlarda veya birazcık daha üstüne verilebilir seviyede yani içeriğinde kayda değer şeyler olan bir mamayı almanız daha mantıklı. Örneğin Bozita Kitten alabilirsiniz. Bütçenizi aşmayacaktır. Matisse'de 1.5 kg fakat alınabilir.

    Alıntıları Göster
    Ben fiyatında degilim ki veteriner arkdasımız önerdi dedigim gibi




  • Eminim değilsinizdir fakat kimin önerdiğinin hiçbir önemi yok. Ben içeriğine göre yorumda bulunuyorum. Bir ürün alırken markadan ziyade içerik bilgisi esas alınmalı yani incelenmelidir. Ve içerik kaliteyi belirler. Size önerilen mamanın içinde etin yan ürünleri ve türevleri mevcut. Yani içinde fresh et yok. Fresh'ten kastım taze ve gerçek ettir. O mamayı yedirende daha doğrusu lezzetli kılanda kullanılan çeşitli hayvansal yağlar ve aromalardır. Fiyat olarak bir problem yoksa gerçek bir kedi maması almanızı öneririm. Örneğin Orijen, Acana, Wildfield, N&D, Petcurean, ToW gibi.
  • Merhaba. Ben Proplan Adult Salmon Rice alıyorum. Hepsiburada’da Çabuk Mama adlı kullanıcıda 3kg fiyatı 115 liraya aldım geçen hafta. Daha önce hills kullanıyordum, severek yiyordu kedilerim. Bir ara hills’in aldığım mamasından kalmamıştı aldığım yerde, acil de mama lazımdı, veteriner bu proplan’dan verdi. O gün bugündür proplan kullanıyorum. Dışarıda 160 lira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 29 Haziran 2018; 5:43:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 4-5 kedim arasında en çok hills ve proplan sevildi arkadaşlar kedi maması tercihinizde kararı kedilerinize bırakın :)

    Bu arada bazı youtuberların kedi mama markaları bu videolarda listeledim
    -https://www.youtube.com/watch?v=XaFGPji9YNc
    -https://www.youtube.com/watch?v=5EmZeeclOyY
    -https://www.youtube.com/watch?v=c2OPEVHLLSU




  • Ve mantık vefat eder. Kedilere mama seçimi mi bırakılır yahu böyle bir mantık yok. İçinde katkı ve aroma olanları daha çok severler. Kedilerinize çöpe atılması gereken içerikleri ve artıkların yer aldığı mamaları yedirmeyin. Sonra sağlık problemleri nüksettiğinde bir veterinerden başka bir veterinere koşturursunuz. Kuru mama kullananlar içerik olarak kendini kanıtlamış kaynağı belli markaların dışında seçim asla yapmayın. Yt'daki boş ve reklam amaçlı olan videolarada itibar etmeyin derim.

    @alexanderjahovic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 12 Temmuz 2018; 1:28:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

    Kullanmış olduğum Bonacibo hakkındaki yorumlarım.
    *Bonacibo mamada ilk gözlemlediğim dışkılarındaki inanılmaz bir koku azalışı ve inanılmaz bir renk değişimi. Acana ve Orijen kullanırken dışkıları resmen siyahtı şimdi ise inek dışkısı rengine döndü, sarı kuru ot rengi. ışkılarının kokusunun azalması benim için iyi ama onlar için bir sorun olurmu bilmiyorum. Umarım bir sorunla karşılaşmayız.
    *Acana ve Orijen tüketirken içtikleri su mikterı Bonacibo kullanırken içtikleri su miktarından çok daha fazlaydı, gözle görülür bir su tüketimi azalması var.
    *Tüylerinin dökülmesi tamamen aynı. Ne artış var nede azalış.
    *Haylazlık ve yaramazlıkta aynen devam ediyor enerji kaybı hiç yok. ben gözlemlemedim.

    Not : Haftada bir yada iki gün yaş mama veriyorum. Bazende sofradan bir iki parça bir şeyler veriyoruz. Köfte, kuşbaşı et, balık vb şeyler.
    Aaa hocam ben de ne oldu diyorum. Ben de son bir aydır bonacibo kullanmıştım günde iki litre su içen chow chowum artık yarım litre anca içer olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllardır Proplan somunlu olanı kullanıyorum kesinlikle öneririm.
  • Acana ve Orijen e alternatif tahılsız, içindekileri okuduğumda ne olduğu belli olan mama var mı piyasada ben bulamadım?

    Kedilerimin sevmesi pek önemli değil öle yada böle onların sağlığı için uğraşıyoruz, bir süre sonra alışıyorlar zaten.
  • Wildfield ve N&D pumpkin bu iki markaya bakabilirsiniz. Bunun dışında Petcurean Now Fresh'de alınabilir kaliteli mamalardandır.
  • uzun bir süredir hills ideal balance kullanıyorum ancak kilo sorunu yapmaya başladı kısırlaştırılmış kedi için önerebileceğiniz kaliteli marka ve çeşit varsa çok sevinirim
  • mq1n kullanıcısına yanıt
    Orijen fit trim. Tek geçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Orijen fit trim. Tek geçerim.
    Üretimi ya da satışı durmuş gibi malesef, Zar zor 1 tane buldum onuna son kullanma tarihine 15 gün var.
  • Orijen ve Acana'da ithalat prosedüründe problem yaşanmıştı. Bu ay içerisinde yeni parti ürünlerin bir çoğu stoklara gelir diye düşünüyorum. Şuan çoğu yerde Orijen ve Acana stoklarda kalmamakla birlikte mevcut olanların da fiyatları şişirilmiş durumda. Bu tip fırsat kollayan satıcılardan ürün almayın bence.
  • Merhaba arkadaşlar sokaktaki kediler için ne önerirsiniz malesef bütçem cok değil gönül ister nd acana gibi kaliteli mamalar vermek ama hem kedi sayısı çok hem pahalılar ben daha önce prochoice kullandım idare eder mamydı ama son zamanlarda çok pahalandı şimidi golosi almayı düşünüyorum ne dersiniz golosiye bir de hangi çeşidi daha iyi somon vb çesitleri var teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anthilleth A kullanıcısına yanıt
    Yazmak istediklerimi arkadaş yazmış, bi sene önce kedi sahiplendiğimizde baya kötü durumdaydı. Askerde olduğumdan ailem market mamalarıyla beslemişler (whiskas felix royal canin vs.) Geldiğimde N&D mama kullanmaya başladık, kedi kendine geldi 6 ayda 2 kilodan 5.5 kiloya kadar çıktı neredeyse. Yaş mama olarak Schesir kullanıyorum, gimcat, animonda falan kullanmadım ama içerikleri güzel görünüyor. İmkanınız varsa premium mamalarda şaşmayın. %4 et içeriği olup gerisi mısır, yulaf gibi şeylerle doldurulmuş şeyler(mama diyemiyorum) kedinize uzun vadede zarar verebilir.
  • 2 yaşında erkek ve dişi,4 adetde 2 aylık kedim var,şu an bonacibo yavru ve yetişkin kedi maması kullanıyorum,yukarıda Premium markalardan söz ediliyor,iyi güzelde kilosu 100 tl civarında gezen bu mamaları daimi olarak kaç kişi alabiliyor? Durum böyle olunca uzmanlardan pahalı olmayan,kaliteli,f/p mama tavsiyesi bekliyorum.
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Gücünüz yetiyorsa edvance 15 kg. Yetmiyorsa golosi tavsiye ederim. Bonacibo dan uzak durun derim. Birde büyük paket alırsanız kg 100 tl ye gelen mama yoktur. Ben sokak kedilerine de şu an Bestpet veriyorum çokta iştahlı yiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/golosi/kuru-kedi-mamalari-c-60006982


    edvance ler biraz pahalı,golosi lerden yetişkin ve yavru için hangilerini tavsiye edersin? birde bu 15 ve 20kğ lık mamalar kuruma ve bozulma yapmazmı?


    Diğer üyelerinde tavsiyelerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 15 Eylül 2018; 16:19:52 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.