Şimdi Ara

Eleman Bulamıyorum Diye Ağlayan Mekanlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
8.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • televizyonlarda dizilerde her gün plaza ortamını izleyip lokantada garsonluk yapmakta koyuyor adama. toplum nasıl komplike şekilde dejenere edilirin en güzel örneği diyebiliriz.


    Toplum olarak izlediklerimizin etkisinde fazlasıyla kalıyoruz maalesef. Bu etki alanını minimize edecek zekaya sahip miyiz ? Konu bu aslında..


    Her Gördüğümüzde gözümüz, gözlümüz kalabiliyor. peki o zaman bu duruşu nasıl manüpüle edicez. Yani dizilerdeki konuların reel olmadığının farkına vardığımız da aslında kendimizi telkin yöntemi ile sürekli sanal olduğu ve gerçekliğinin olmadığının farkına varmamız geliyor.


    Farkındalık içinde Farkındalık diyebiliriz.


    Tekrara düşmemek ve Meslek alanının geleceği reel noktaları hesaplamak önemli.


    Yukarıdaki durumlar böyle olunca sanayi, lokantalar vs. hepsi eleman bulamıyor. millet plaza çocuğu olmak, güzel kızlarla gününü gün etmek istiyor. Peki öyle kolay mı ?


    Bence saçma. Plaza içinde git temizlikçilik yap dimi fakat yapıyorlar. Plaza olsun taştan olsun. Plaza değilse teklif bile etme  





  • eleman değildir o gerektiğinde kırbaç cezası verebileceği köle arıyordur,

    aslında bu ülkenin çoğunluğu köle veya köle ruhlu insanlardan oluşuyor

    ülke olarak bu halde olmamızın sebebide bu.

  • millet çalışıyor. bizim millet çalışmasa gçömen/mülteci/siyahi insanlar çalışıyorlar. bu şekilde işçi buldukları için bu düzen değişmiyor bence.


    tabiki herkes ekmek peşinde ama bu şartlarla da kimse çalışmaması lazım. köyüne gitse vatandaş toprağı eşelese daha çok karnını doyurur diye düşünüyorum her seferinde.


    yazık üzücü durumlar.

  • Dönerci, büfe, çay bahçesi vs. Bu tip yerlerde elemanı tamamen köle olarak kullanırlar. Mesela işe alınırken sana vereceği asgari ücret veya daha da düşük ücrete eyvallsh desen bile mesai saatleri acımazsızdır. Günde 12-13 saat durmaksızın çalıştırılırsınız. Yaptığınız iş de belli değildir. Garson diye girersiniz, bulaşıkları da size yıkatırlar, ortamın temizliğini de size kitlerler, paket servisi de size yaptırırlar, çöpleri de toplatır, malzeme alışverişini de size yaptırır belki tuvaletleri bilr size temizletirler. Haftanın 7 günü çalıştırılırsınız ve haftasonları daha aktif olduğu için 13-15 saat boyunca enerjinizi emerler. Bu arada sizin kayıplarınız olur. Üç kuruş için hem haftasonu tatillerinizden olursunuz hem hiçbir şey yapmaya vaktiniz ve enerjiniz olmaz hem de yaptığınız iş size bir vasıf da katmaz ve tamamen boş bir iş uğruna vaktinizi heba etmiş olursunuz. O yüzden 1 gün çalışıp ertesi gün gelmeyen eleman en iyisini yapıyor hatta 1 gün bile çalışmadan çekip gitsin daha iyi. Bu arada diğer mağazalar vs de kölelik yaptırıyor ama gıda sektöründe bu işler daha acımasız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam şikayet edebilirsiniz bu gibi kişileri.


    1 - sigorta yapmadıkları için SGk müdürlüğüne şikayet ediniz. cezası ise ;

    Sigortasız işçi çalıştıran işveren 1 yıl için brüt asgari ücretin 38 katına (135 bin 926 lira) kadar ceza öder. İşveren kayıtdışı işçi çalıştırdığı için işe giriş bildirgesi vermediğinden 2 asgari ücret kadar daha ceza alır.Ayrıca teşviklerden faydalanıyorsa aldığı bütün teşvikler kendisine geri ödetilir.


    2- Asgari ücret altında çalıştırmak yasaktır, ücretler işçinin banka hesabına yatırılmalıdır.Asgari ücret altında işçi çalıştırma cezası 2021 yılı için her işçi ve eksik yatırılan her ay için 315 TL dir.


    Nasıl şikayet edersiniz ;


    *SGK tarafından kurulan ALO 170 hattı aranarak,

    *SGK’nın internet sitesi üzerinden online olarak,

    *kişinin bulunduğu il ve ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumlarına şikâyet dilekçesiyle ihbar edilebilir.


    4857 NUMARALI İŞ KANUNUNU OKUYARAK HAKLARINIZI BİLMEK ÇALIŞANLARIN HAKLARINI SAVUNMALARINI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR. İŞ MAHKEMELERİ BÜYÜK ORANDA İŞÇİLERİ HAKLI BULMAKTADIR. İŞ KANUNUNU AŞAĞIYA EKLİYORUM.


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4857-20140910.pdf





  • Çözümler:
    1) Asgari ücret saatlik olmalı.
    2) Maaşlar net değil brüt ödenmeli.
    3) Zorunlu sigorta saçmalığı kalkmalı, isteyen kendi ödemeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafın yanında çalışacağına öl daha iyi. Ne kanuni hak ne de doğru düzgün para alamazsın. Hele ailecek çalışıyorlarsa en beteridir.

  • İşsizlik bu ülkenin kaderi gençler.

  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    +++ o kadar yorum arasında tek akıllı çözüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üniversite mezunuyum, özel bir hastanede yardımcı personel/görevli/hasta bakıcısı v.s olarak adı her neyse, asgari ücrete haftanın 5 günü günlük 12 saat çalışıyorum, birde adamlar ceza diye haftalık iznimi kesiyorlar lan ! iş çok aslında ama hakkını layığıyla verecek işveren sayısı çok az.

  • arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş. bende sınava hazırlanmak için bir lokantaya girdim haftalık 300 vereyim dedi sonra ben hafta sonu kursum var gelmem dedim 250 ye düştü. 10 - 17 arası çalışıyorum ama tabi iş uzuyor 17 de çıkamıyorsun çoğu zaman. adam oradan oraya koşuşturuyor. tüm işlerini yaptırmaya çalıştırıyor. 2 dakika dinlenmeye çalıştığın zaman hemen laf ediyor. işveren de esnaf profili de berbat durumda. benim gibi öğrenciler bu tarz yerlerde mecbur çalışmak zorunda.  

  • wert1903 W kullanıcısına yanıt

    Hocam siteyi talan ettim ama bulamadım online şikayeti.

  • drowze D kullanıcısına yanıt

    Yok hocam ya benim eşimde bana destek olmak için en azından evin erzakları ve mutfak ihtiyaçları için çalışayım dedi otur dedim evde köle gibi 13 saat çalışacaksın oturmak yok falan verecekleri harçlık verir gibi para.

  • birde bunların tüm gün çalıştırıp para vermeyen tipleri var. bugün şunu, ödedim bunu ödedim; kasada para yok; ciro düşük vs. gibi uydurma bahanelerle günde 12-13 saat çalıştırdığı elemana günlüğünü vermeden gönderiyorlar, aynı elemanın önünde kendi çocuğuna 2-3 katı harçlık sayıyorlar elaman yerisi öğrensin, haddini bilsin diye... sonra orada burada konuşuyorlar bu halka iyilikte yaramaz, halk zengin çalışmaya gelmiyor vs. diye.

  • sosyal medya işlerinden daha çok para kazanır. tabi bu da çok büyük bir emek ister.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.