Şimdi Ara

Elektronik aletlerinize çok iyi sahip çıkın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
5
Favori
33.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiçbir müslüman ülkedeki liderin ana amacı ülkesinin gelişmişlik seviyesini, refah seviyesini arttırmak değildir bu liderlerin genelde amacı ölünceye kadar koltuklarını bırakmamak, refah içerisinde yaşamak, olabildiğince çok şeye sahip olmaktır. Çünkü ne kadar çok şeye (dünya malı) sahip olurlarsa o kadar güçlü olduklarını düşünürler. Bu liderler ülkelerinin refah seviyesini arttırmak isteseler eğitime öncelik vermeliler. Bu durumda sorgulayan, daha çok isteyen, eleştiren bir toplum yaratmış olacaklar hem de kendi elleriyle... bu yüzden tekrar ediyorum hiçbir müslüman ülke gelişmişlik seviyesinde bırakın dünya liderliğini ortalamada bile olamayacak.

    Yukarıda anlattığım durum buranın konusu olan pahalılık, geçim derdi, enflasyon, döviz ile alakasız gözükse de aslında çok alakalı. Senin paranın değer kazanması diğer paraların değer kaybetmesi demektir. Senin paranın değer kazanması için o paraya talep olması gerekir ( ya da gelişmiş ülkelerin parasına talep olmaması )senin parana talep olması için yabancıların senin ürettiğin mallara ihtiyaç duyası gerekir yani senin kaliteli ve teknolojik ürünler üretmen gerekir. Senin kaliteli ve teknolojik üreünler üretebilmen için iyi eğitilmiş insanlara ihtiyaç vardır.Sen ilk paragrafta yazdığım sebeplerle iyi eğitilmiş nesil istemiyorsan ülken hiçbir zaman refah içerisinde olmaz.Yani her şey eğitime dayanıyor.

    Bundan 30 sene önce kişibaşı geliri bizim neredeyse dörtte birimiz olan 15 sene önce bile neredeyse aynı refah ve gelişmişlik seviyesinde olduğmuz Güney Kore'nin bugün başardıklarına bakarak bizi yönetenlerin gerçekten de başarılı olup olmadıklarını kolayca anlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugiacar -- 20 Ekim 2017; 10:47:11 >




  • 2023de anlaşma bitiyor. bor çıkarınca intel, nvidia, amd, ati hepsi önümüzde diz çökecek. çünkü işlemciler bordan yapılıyor. bilgisayar fiyatları %80 oranında ucuzlayacak. intel fabrikasını kütahyaya taşıyacak. 60.000 kişi istihdam edecek.


    Elektronik aletlerinize çok iyi sahip çıkın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 20 Ekim 2017; 10:46:59 >
  • Telefona taksit yok elektronik 6 taksit beyaz eşya niye 12 taksit denge yok elektronik lükse girdiği içinmi 6 taksit milletin zevkini baltalamaktan başka bişey değil dolar 5tl olsun yine vazgeçmem elektronikten almaya devam sıkıntı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TROJ

    biri de çıkıp dese ki doları hükümet arttırmıyor, dışa bağımlılığımız varken kim ister dolar olsun 5 lira. mb faiz arttırıyor ülkeye döviz girsin diye ama yetmiyor, bunun ekonomiyi daraltıcı etkisini dengelemek için maliye politikası uygulanıyor ama yetmiyor. hassas bi denge söz konusu, çekirdek enflasyon harici elimizde olmayan kura bağımlı enflasyon yüzünden çekiyoruz sıkıntı. şuan başta akp de olsa chp de olsa aynı tas aynı hamam emin olun. bizim çok mu hoşumuza gidiyor, kanada da yaşamak istiyorum ama dolar yapacak param yok :)

    Mevcut siyasi sistem ile başa kim gelse aynısının olacağına dair ben de kalıbımı basabilirim. Ancak bu, hatalı politikaları ifşa etmemize engel değil.

    1) Türkiye'ye para oluk oluk akarken, bizimkiler duble duble yollar, köprüler, binalar yaptı. Betona gömdüler parayı. Türkiye'nin rekabet gücünü arttıracak yatırımlar yapsalardı olmaz mıydı? En basitinden, yolu duble yaptın. Ne oldu? Duble yol güzergahında fabrika mı açıldı? Üretim mi arttı? Yok. Zaten ulaşım vardı. Fabrika açılacaksa açılabilirdi. Duble yol sadece konfor... Lafım yok, iyi hizmet de, acelesi neydi? Bu kadar öncelikli miydi? Bu parayı tren yolu taşımacılığına gömsen nakliye maliyetleri düşer, dünya ile rekabet gücün artardı. Bak işte o gittiği yerde fabrika açılmasını sağlayabilirdi.

    2) Gene, paraları betona gömmek yerine, üretici ve ihracatçıya teşvik olsaydı, Türkiye'ye oluk oluk para akarken para akıtanların da iştahı kabarabilir, onlar da finansal enstrümanlara yatırım yapmak yerine doğrudan üretime yatırım yapabilirlerdi.

    Ama biz ekonomiyi çok daha hızlı büyütüyor diye inşaatı tercih ettik. Sonuç? İnşaatlar devam ettiği sürece bu vasat ekonomi sürdürülebilir oldu. İnşaatlar durduğu an ekonomi göçecek. Akılcı mı bu? Şimdiki tabloda ekonominin sürmesi için inşaatın devam etmesi gerekiyor. Nereye kadar? Son ormanı katledene kadar mı? Bunun sürdürülebilir olmadığı açık. Üzücü olan da, inşaat ekonomisi ülkelerinin orta gelire mahkum olması. Çünkü inşaatta verdiğin hizmet belli. Katma değer belli. 3000-5000 kişi bununla zengin olur da, tüm ülkeyi orta gelirden orta-üstlere çekmeye yetmez. Üstüne üstlük ekonomin sürdürülebilmesi için inşaatın devam etmesi gerektiğinden, yarattığın üç kuruş sermayeyi de gene betona gömmen gerekiyor. Başka alanla ilgilenecek sermaye kalmıyor. O yüzden orta gelir zincirini de kıramıyorsun. Seni hödüklüğe mahkum ediyor özetle.

    Yöneticilerimiz gayet akıllı. Ben onların zekasını küçümsemiyorum. Daha üzücü olanı da bu zaten. Tüm bunları göre göre, bilerek girdiler bu oyuna. Hızlı büyüme cazip geldi. Hem kendi sınıflarını yaratabilecekler, hem populist bir şov yapacaklar, hem de kendilerini siyaseten geri besleyecek olan havuzu doldurabileceklerdi. O yüzden de her birinden ayrı ayrı tiksiniyorum. Tüm bunları bilerek, sonunu görerek, gene de isteyerek, gayet şuurlu bir biçimde planladılar. Bu yüzden onlardan tek kelime ile tiksiniyorum.

    ----------------

    Aynı şeyi CHP de affetmez yapardı. Sistem bozuk çünkü. Partiler tepeden aşağı yönetiliyor. Partileri halk yönetmiyor ki... Sistem böyle olduğu sürece, iktidarda kimin olduğu da önemli değil. Hepsi aynı yolun yolcusu.

    Çok mu zor arkadaş!? Değiştir particilik kanununu. Parti başkanının ve yönetimin elinden delege ve vekil adayı belirleme yetkilerini al. Her ilde partililer (kendini partiye kaydettirmiş halk) il örgütlenmesini belirlesin. Örgütlenmedeki bazı koltuklar genel kurulda delege olsun. Bağımsız delegeler üst yönetim ve başkanı seçsin. Seçime gidileceği zaman her ilde partililer aday adaylarına oy versin. En çok oyu alan birinci sıra, sonraki ikinci sıra öyle öyle adaylar sıralansın. Üst yönetimin müdehale yetkisi sınırlı olsun. Bir adayı çıkarıyorsa sebebini açıklamak zorunda olsun. İlgili il teşkilatının da itiraz hakkı olsun. Bitti gitti. Çiçek... Gör bak o zaman ülke nasıl yönetiliyor...




  • Hele bi iphonex tr satış rakamları açıklansın dünya sıralamasında ilklerde olacağız emin olun. Bizim milletimize bazı şeyler gerçekten müstahak. Çivi ile çaksan anlatamazsın, aç kalır alır o cihazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollandaya beklerim dostlar.

    Burda arastirmaciyim. Bir maasimla bir macbook pro bir iphone alabiliyorum.

    Tr de olsaydim bir macbook icin 2 ay calismam gerekirdi.

    Iphone 7 aldim 2 hafta once maasimin sadece 5 te 1 i.

    Oyun blgisayari cok isterim almayi ama ne yerim var ne de zamanim. Isler yogun projeleri bitirmeye calisiyorum.

    Tr deyken yapamayip burda yapabildigim sey apple urunlerine ulasmak cok kolay.

    Aklinizi kullanin ve turkiyeyi terkedin. Ingilizce ogrenmekle baslayabilirsiniz..
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Ben 3 sene önce bunu 600 TL'ye almıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurmsq


    quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    Yarın benzin 10 tl olsa kimsenin gıkı çıkmaz yine bu ülkede, o yüzden beter olsunlar... Dolar da 5 tl olsun tez vakit

    Vatandas benzin mazot almiyor ki. Alsada benim aracim cok az yakiyor diyor.

    Mazot benzini alan firmalar. Firmalarin araclari. Her zaman fulluyorlar. Otobusler tirlar kucuk araclar kargolar. Hepsi firmalarin. Firma da ay sonu toplam fiyattan mazot indirimi vergi indirimi aliyor

    haklısın biz hep 20 liralık alıyoz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KortX

    Ben 3 sene önce bunu 600 TL'ye almıştım.

    Bilgisayar almak için çok geç kaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla 2 sene once 6s aldim bu senede 1080ti 4k ekran falan aldim dahada elektronige para vermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun da haberi çıktı geçenlerde. İnternet alışverişlerine vergi gelecek diye.
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben de işlemciyi aldım çok değil, 1.5 yıl sonra ekran kartı uçtu. O daha eskiydi zaten. Bende de şimdi çöp bir ekran kartı takılı. Güncel oyunlar falan hayal zaten. Payday 2 gibi oyunları bile en düşükte açıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    yarında iPhone 8 i çıkaracak fiyatıda 10 bin yaptım diyebilir, deli kafasına ne eserse onu yapar mani olma imkanı varmı ?

    Öyle bir şey demiyor ki

    İphoneX işte

    Kendi vatandaşı asgari ücretinin altına alabiliyor

    999 kendi kazandığı para birimine

    Biz 4.3 asgari ücret veriyoruz

    Çünkü ekonomi pert ve paramız değersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemena

    Alım gücümüz inanılmaz düştü ama kime anlatıyorsun?

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama Euronun Doların Türkiye de şuan ki gerçek değeri 7-9 lira arasıymış. Doğruluk payı varsa hükumet Euro ve Doların frenini zor tutuyor demektir.

    Türkiye bitmiş uzatmaları oynuyor.
    Yediler bitirdiler ziyan ettiler ülkemizi

    Lanet olsun üretimden nasibini almamış Arap zihniyetine, lanet olsun örümcek beyinli Orta Doğu zihniyetine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 20 Ekim 2017; 11:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İtibarda tasarruf olmadığı sürece halk olarak tasarruf yapmamız lazım, elinizden geldiği kadar birikim yapın, idare edin. Altından başkası yalan. Bankalara yatırmayın, bir gün gelir o banka batar ya da terör örgütüdür sizi de örgüte finans sağlamaktan.........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: TROJ

    biri de çıkıp dese ki doları hükümet arttırmıyor, dışa bağımlılığımız varken kim ister dolar olsun 5 lira. mb faiz arttırıyor ülkeye döviz girsin diye ama yetmiyor, bunun ekonomiyi daraltıcı etkisini dengelemek için maliye politikası uygulanıyor ama yetmiyor. hassas bi denge söz konusu, çekirdek enflasyon harici elimizde olmayan kura bağımlı enflasyon yüzünden çekiyoruz sıkıntı. şuan başta akp de olsa chp de olsa aynı tas aynı hamam emin olun. bizim çok mu hoşumuza gidiyor, kanada da yaşamak istiyorum ama dolar yapacak param yok :)

    Mevcut siyasi sistem ile başa kim gelse aynısının olacağına dair ben de kalıbımı basabilirim. Ancak bu, hatalı politikaları ifşa etmemize engel değil.

    1) Türkiye'ye para oluk oluk akarken, bizimkiler duble duble yollar, köprüler, binalar yaptı. Betona gömdüler parayı. Türkiye'nin rekabet gücünü arttıracak yatırımlar yapsalardı olmaz mıydı? En basitinden, yolu duble yaptın. Ne oldu? Duble yol güzergahında fabrika mı açıldı? Üretim mi arttı? Yok. Zaten ulaşım vardı. Fabrika açılacaksa açılabilirdi. Duble yol sadece konfor... Lafım yok, iyi hizmet de, acelesi neydi? Bu kadar öncelikli miydi? Bu parayı tren yolu taşımacılığına gömsen nakliye maliyetleri düşer, dünya ile rekabet gücün artardı. Bak işte o gittiği yerde fabrika açılmasını sağlayabilirdi.

    2) Gene, paraları betona gömmek yerine, üretici ve ihracatçıya teşvik olsaydı, Türkiye'ye oluk oluk para akarken para akıtanların da iştahı kabarabilir, onlar da finansal enstrümanlara yatırım yapmak yerine doğrudan üretime yatırım yapabilirlerdi.

    Ama biz ekonomiyi çok daha hızlı büyütüyor diye inşaatı tercih ettik. Sonuç? İnşaatlar devam ettiği sürece bu vasat ekonomi sürdürülebilir oldu. İnşaatlar durduğu an ekonomi göçecek. Akılcı mı bu? Şimdiki tabloda ekonominin sürmesi için inşaatın devam etmesi gerekiyor. Nereye kadar? Son ormanı katledene kadar mı? Bunun sürdürülebilir olmadığı açık. Üzücü olan da, inşaat ekonomisi ülkelerinin orta gelire mahkum olması. Çünkü inşaatta verdiğin hizmet belli. Katma değer belli. 3000-5000 kişi bununla zengin olur da, tüm ülkeyi orta gelirden orta-üstlere çekmeye yetmez. Üstüne üstlük ekonomin sürdürülebilmesi için inşaatın devam etmesi gerektiğinden, yarattığın üç kuruş sermayeyi de gene betona gömmen gerekiyor. Başka alanla ilgilenecek sermaye kalmıyor. O yüzden orta gelir zincirini de kıramıyorsun. Seni hödüklüğe mahkum ediyor özetle.

    Yöneticilerimiz gayet akıllı. Ben onların zekasını küçümsemiyorum. Daha üzücü olanı da bu zaten. Tüm bunları göre göre, bilerek girdiler bu oyuna. Hızlı büyüme cazip geldi. Hem kendi sınıflarını yaratabilecekler, hem populist bir şov yapacaklar, hem de kendilerini siyaseten geri besleyecek olan havuzu doldurabileceklerdi. O yüzden de her birinden ayrı ayrı tiksiniyorum. Tüm bunları bilerek, sonunu görerek, gene de isteyerek, gayet şuurlu bir biçimde planladılar. Bu yüzden onlardan tek kelime ile tiksiniyorum.

    ----------------

    Aynı şeyi CHP de affetmez yapardı. Sistem bozuk çünkü. Partiler tepeden aşağı yönetiliyor. Partileri halk yönetmiyor ki... Sistem böyle olduğu sürece, iktidarda kimin olduğu da önemli değil. Hepsi aynı yolun yolcusu.

    Çok mu zor arkadaş!? Değiştir particilik kanununu. Parti başkanının ve yönetimin elinden delege ve vekil adayı belirleme yetkilerini al. Her ilde partililer (kendini partiye kaydettirmiş halk) il örgütlenmesini belirlesin. Örgütlenmedeki bazı koltuklar genel kurulda delege olsun. Bağımsız delegeler üst yönetim ve başkanı seçsin. Seçime gidileceği zaman her ilde partililer aday adaylarına oy versin. En çok oyu alan birinci sıra, sonraki ikinci sıra öyle öyle adaylar sıralansın. Üst yönetimin müdehale yetkisi sınırlı olsun. Bir adayı çıkarıyorsa sebebini açıklamak zorunda olsun. İlgili il teşkilatının da itiraz hakkı olsun. Bitti gitti. Çiçek... Gör bak o zaman ülke nasıl yönetiliyor...

    1- Haklısın. Fakat Reis de etrafı da Karadenizli ve inşaat işinden başka anladıkları bir şey yok.
    2- Üreticiyi teşvik edecek siyasetçi Konya ve Kayseriden çıkar desem yanlış olur mu? Başka iller eklenebilir mi?

    Bu ülkede Anayasa değişir Siyasi Partiler Kanunu değişmez. Zaten yeni CB sistemi tam fecaat.

    TBMMyi kendi seçtiği milletvekillerinin yönettiğini zannedenlere aha da kapak:

    Elektronik aletlerinize çok iyi sahip çıkın
    (Resim 2010 tarihli, Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu koyup güncelleyin)
    Link:http://tusiad.org/tr/yayinlar/gorus-dergisi/item/6220-tusiad-gorus-dergisi-no-61

    Fazla yazmayayım, sivrisinek saz meselesi. Yoksa Fetöcü derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 20 Ekim 2017; 11:35:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    yarında iPhone 8 i çıkaracak fiyatıda 10 bin yaptım diyebilir, deli kafasına ne eserse onu yapar mani olma imkanı varmı ?

    Öyle bir şey demiyor ki

    İphoneX işte

    Kendi vatandaşı asgari ücretinin altına alabiliyor

    999 kendi kazandığı para birimine

    Biz 4.3 asgari ücret veriyoruz

    Çünkü ekonomi pert ve paramız değersiz.

    Bir kamyon patatese bir iphoneX, profesyonel sömürü işte. Bizim durumda "ayran yok içmeye atla gider çeşmeye"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Aynen

    Çok meraklıyız sahte değerli mallara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Sırf Ram'e değil, bütün elektronik ürünlerde durum böyle. Mesela 3 yıl önce 600 TL'ye i5 4670k almıştım Vatan'dan. Şu an 1000 TL. Bunun telefonundan tutun, televizyonuna kadar bütün elektronik eşyalarda fiyat bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Gözünüz doysun gözünüz.Hep değiştirme,yenileme,daha iyisini alma isteği.Sonra çok para lazımmış.Gelmiş dolardan bahsediyo.
    10 yıl önce klavyeyi anca devlet dairelerinde görüyodun evinde bilgisayar olduğuna şükret.

    Şu kafanın verdiği oyla benim oyum bir. Blok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.