Şimdi Ara

Elektronik aletlerinize çok iyi sahip çıkın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
5
Favori
33.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonum 6.yılına girdi hala taş gibi ama yavaş yavaş yolun sonu görünüyor. Yeni telefon alamıyorum korkudan eskiden en baba telefon babamın maaşı kadar olurdu şimdi babamın maaşının 2 katına geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeqcain kullanıcısına yanıt
    Nekadar vergi ödedin toplam gümrükte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus ROG laptop aldım gider ayak bende. Telefonu'da haziranda almıştım ikisini'de 2-3 yıl değiştirmem herhalde.
  • Yarın benzin 10 tl olsa kimsenin gıkı çıkmaz yine bu ülkede, o yüzden beter olsunlar... Dolar da 5 tl olsun tez vakit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    yani el yakıyor cidden doların 3 altına inmesi lazım arttık ama ülkenin derdi bitmiyorki bir nefes alsın...

    İner iner daha çok bekleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014'te bilgisayarım gitti. Ortalama bir oyun makinesi yapmayı düşünüyodum.

    O zamanlar Dolar: 2,16 / € ise: 2,89 İDİ

    Düşmesi gerekiyor düşecek dediler, bekledik.

    3 sene oldu kur nerelere geldi.
  • Verdiğin Amazon linkindeki pc 2300'e alıyor bir abd li. Bizde 8500 tl yapar, vergisiz hali ile. Yaklaşık 10bin de vergi ile.

    Adamlar bir pc ye, arabaya, müzik cihazına, resim malzemesine veya x bir dınanıma çok ucuz sahip olup kendi içlerindeki başarıyı deneyebiliyorlar. Veya istedikleri alanda kendilerini geliştirebiliyorlar.

    O tarz bir PC alan adam, yüksek sistem çözümü satın aldığından oyun oynayarak video kaydedebilir veya youtube için farklı konularda video editleyebilir. Bunları çok hızlı ve kusursuz yapacağından ve yüksek hızlı interneti olacağından dünyaya yayabilir. Bu sadece basit bir örnek.

    Yada herhangi bir müzik cihazını satın alıp kendini o alanda geliştirip "potansiyelim varmış" diyebilir yada iş sonrası hobisine zaman ayırıp kendini rahatlatabilir. Ortaya daha verimli bir çalışan veya bir sanatçı çıkabilir.

    Türkiyede bunları sınırlı sayıda kesim yapabiliyor. Türkiyede insanlar okusun okumasın inek gibi çalışıp akşam eve ceset gibi geldikleri için, ertesi gün yine işe gittiğinden ne bir yaratıcılık söz konusu nede verimli bir çalışan söz konusu. Bunlar en basit örnekler ve zincirleme.

    Türkiyedeki ekonomik sistemi savunan veya yönetimi savunan 2 tip insan vardır.

    -Var olan yönetimin yandaşı ki bu tipler vatanı fetö gibi satmaktan çekinmez bile.
    -Var olan sistemin yanlışlığını görecek kadar bilgi sahibi olamayan yani cahil insanlar.

    Sen bunlardan zarar görmek istemiyor ve kendini daha kaliteli bir ortamda görmek istiyorsan yapabilecğein tek şey var, o da yurtdışına gitmek. Avrupa ülkeleri veya amerika kıtası olabilir. Asyadan da bazı ülkeler mümkün gibi. Bunun dışında ki hiçbir seçenek seni istediğin noktaya getiremiyecektir.

    Not: Trollere veya benzeri tiplere cevap vererek kendinizi yormayın çünkü onlar sizin seviyenizde iletişim kurmuyorlar. Çok daha alt seviyede olduklarından farklı dili konuşuyorsunuz. Örneğin Türkçe konuşan birini bir fransıza bir olayı anlatması gibi yada tam tersi. Arada dil farkı var. Anlatman imkansız!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 20 Ekim 2017; 9:55:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Laptopun pilini gereksiz yere değişenler çokdur, sıfır aldığında ortalama 2 saat götüren pil, 2 sene sonra yarıya belki çeyreğe düşse yarım saat yapar, sende pilde performans düştü diye gider 200 tl verip pil alırsıni buna gerek yok, benim gibi daimi elektirikde kullanıyosan ne kadar düşerse düşsün isterse 10 dakikaya düşsün, çalışmanı toparlayıp kapatacak kadar yetiyor. pil tam ölmedikçe değişmeye gerek yok

    benim laptop sürekli fişte hiç çıkarmıyorum, cihaz elektiriği pilden temiz aldığı için elektirik kaynaklı arıza olmuyor, pilece bişi olmadı.

    Aga kapasiten yetmiyorsa zorlama boşver...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir."

    Öylesine laf olsun diye söylemiş işte Atam.. Gidip de bunları seçen isteyen bunları başımıza adam eden bir Allah'ın kulu bir kere okuyup da düşünmez ise söyle kaç sene önce söylenen şu lafları dolar 5 tl de olur 10 tl de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 20 Ekim 2017; 9:58:13 >
  • Derdiniz hız ise SSD'yi çakın gitsin. Epey hızlandırıyor.
    Ama zırt pırt oyun için değiştiriyorum derseniz zaten zengin olmak lazım.
  • Ben hep 1000 tl lik bilgisayar topluyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28


    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    kasalı pc kullanımı riskli, arada bir çöker, bende 3 yıldır laptop kullanalı hiç çökmedi, hiç sıkıntı çıkarmadı, bunda etken ani elektirik kesilmesinden etkilenmiyor pilden çalıştığı için bundan sonra hep laptop

    Mantığa bak, ups tak kasalı dediğin pcye sen de...

    UPS yaramaz, kullandım, 2 senede bozuldu, elektirik gittiğinde veya dalgalandığında win işletim sistemi zarar görüyor, ups gecikmeli devreye giriyor. ayda bir sistem bozulurdu pc de, laptop 3 senede sıkıntı yapmadı.


    senin kasadaki powersuply yani adaptörü dandik miş, 20 yıldır pc kullanırım elektrik gidip gelmesinden/dalgalanmasından çöken os duymadım, görmedim yaşamadım..




  • biri de çıkıp dese ki doları hükümet arttırmıyor, dışa bağımlılığımız varken kim ister dolar olsun 5 lira. mb faiz arttırıyor ülkeye döviz girsin diye ama yetmiyor, bunun ekonomiyi daraltıcı etkisini dengelemek için maliye politikası uygulanıyor ama yetmiyor. hassas bi denge söz konusu, çekirdek enflasyon harici elimizde olmayan kura bağımlı enflasyon yüzünden çekiyoruz sıkıntı. şuan başta akp de olsa chp de olsa aynı tas aynı hamam emin olun. bizim çok mu hoşumuza gidiyor, kanada da yaşamak istiyorum ama dolar yapacak param yok :)
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Dolar 4.60 olursa Euro'nun 5.40 TL olması gerek
  • Egonomi çohhh eyi. Beğenmiyorsan amerigaya get yeğenim. Erdogan bizi dünya lideri yaptı bahh. Dolar yükselmiş pehh bunlar merkel ve trumpın oyunu. Adam elektıronik alamıyormuş almayıver yeğenim eskiden biz tüp guyruklarına girerdik ayakkabımız yoktu şindi alla şükür duble yolumuz var gerçi geçecek araba yok emme olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TROJ

    biri de çıkıp dese ki doları hükümet arttırmıyor, dışa bağımlılığımız varken kim ister dolar olsun 5 lira. mb faiz arttırıyor ülkeye döviz girsin diye ama yetmiyor, bunun ekonomiyi daraltıcı etkisini dengelemek için maliye politikası uygulanıyor ama yetmiyor. hassas bi denge söz konusu, çekirdek enflasyon harici elimizde olmayan kura bağımlı enflasyon yüzünden çekiyoruz sıkıntı. şuan başta akp de olsa chp de olsa aynı tas aynı hamam emin olun. bizim çok mu hoşumuza gidiyor, kanada da yaşamak istiyorum ama dolar yapacak param yok :)

    17 Senedir imam hatipler açıp parsel parsel memleketin fabrikalarını resmi kurumlarını satacağına üretimi destekleyen politikalar izleyip dışa bağımlılığımızı kesecek insanlar olsalardı durum şuan bu olmazdı.
  • Her şey dahil ödediğim toplam rakam 6-7 bin civarında zaten. Vergiler dahildir amazon.de üzerinden alınan ürünlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeqcain -- 20 Ekim 2017; 10:31:54 >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Çok zaman önce değil, benim 190 a aldığım da şuan 600, sadece geçen sene, bilsem iki tane alırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    Yarın benzin 10 tl olsa kimsenin gıkı çıkmaz yine bu ülkede, o yüzden beter olsunlar... Dolar da 5 tl olsun tez vakit

    Vatandas benzin mazot almiyor ki. Alsada benim aracim cok az yakiyor diyor.

    Mazot benzini alan firmalar. Firmalarin araclari. Her zaman fulluyorlar. Otobusler tirlar kucuk araclar kargolar. Hepsi firmalarin. Firma da ay sonu toplam fiyattan mazot indirimi vergi indirimi aliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bütün aletlerimize sahip çıkıyoruz endişelenmenize gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.