Şimdi Ara

elektrikli şofben su debisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
28.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim köyde su debisi çok düşük haliyle şofben çalışmıyor , bu videodaki gibi bir su pompası yapsam işe yarar mı ?








  • Size hidrofor lazım.
    Hidroforun suyu basan ve basılmış suyu depolayan kısımları vardır.
    Ama en basit haliyle halletmek için şofben yerine sallama ısıtıcıyı atarsınız kovaya iş biter. Minik bir su pompası da incelenebilir ama pek uygun görünmüyor.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hidrofor hem masraflı hemde sök tak yapmak gerek , bize sadece banyoda şofbeni çalıştıracak debide su basıncı lazım , bu videodakinden farklı olarak çamaşır makinesi su boşaltma pompasıyla yapsam daha stabil olur mu sadece şofben için gerekli çünkü , tşk
  • çamaşır mak su pompası basınca karşı çalışmıyo. kazan içindeki suyu dışarı atıyo. çamaşır mak. motorunun yanma ihtimali var. onlar ufak oluyor geçenlerde söktüm ondan biliyorum. bilmiyorum belki işe yarar ama elinde kalma ihtimali var. elinde varsa deneyebilirsin ucuz çözüm için denemekte fayda var.
    size asıl gereken arkadaşın dediği gibi hidrofor. küçük motorlu ve küçük tanklı hidrofor fiyatı düşük olabilir.ben almıştım bu hidroforlardan ama kullanmadım şuan motorunu başka amaçla kullanıyoruz.

    elektrikli şofben su debisi sorunu




  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    hidrofor pahalı hocam , videodaki pompadan az olacağını sanmıyorum çamaşır makinesinin su çıkışını o kadar olsa bile fazlasıyla yeterli olur
  • Çamaşır makinası su tahliye motoru suyu kısa bir yüksekliğe bile basamaz. Ve devamlı çalışma için uygun olmayabilir. Şofbenin ihtiyacı olan basıncı bu motor sağlayamayacaktır.

    Yalnız tek gereken basınç değil, aynı zamanda debi. SU pompası belki istenilen basıncı basabilir ama yeterli debiyi veremezse şofben yine çalışmaz. Gereken bir akış miktarı da var yani. Sadece su pompası değil eğer şebeke de veremiyorsa istenilen debiyi iş zor.

    Damacana pompası gibi mini bişi olsa iş görebilir. Santrifüj pompa gibi yüksek devirde çalışan pompalar alış kısmından yetersiz debi alırlarsa hava yapıp boşa dönebilirler. Dişli pompa belki uygundur.

    Bu arada hidrofor kaç para ki? Ev sahibi de taktırabilir yoksa sallama bi ısıtıcı iş görür daha güvenli olur.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    şofbene su 1mt civarı bir hortumla geliyor ben su motorunu buraya takacağım fazla bi mesafe yok hani sırf bu yüzden hidrofor almak mantıklı gelmiyor ki en az 300-400 tl masrafı var eğer çamaşır makinesi tahliye pompası yetmez ise saç kurutma makinesi motoru var tahliye pompasındaki motoru onunlada değiştirebilirim.
  • Ani su ısıtıcı ise içini açın basınç sensöründe iki adet swiç var.Onları kısa devre edip su basıncından bağımsız olarak çalıştırabilirsin.Yalnız dikkat sadece açma kapama
    düğmesinden çalışır içinde su yokken yanar yangın çıkar.Dikkat Dikkat...! Su kesilirse hemen şofbeni kapat.İşin bitincede önce düğmeyi kapat suyu akıtarak soğut
    sonra suyu kapat.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    hocam öyle tehlikeli olur , sağlıklı çalışması için su debisini artırmak daha mantıklı hemde daha sağlıklı olacak , yinede cevap için tşk
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Elbette.Ben sadece lazım olursa bilgin olsun diye söyledim.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için tşk
  • Çamaşır makinesi pompasında tek sorun motor değil. O pompanın basınç farkı düşük. Motor değişse de pompa aynı pompa. Yükselti olmayabilir ama şofben içindeki basınç kaybını karşılaması gerekir. Şofben içinde belirli bir basınçta açılan körük tipi diyafram felan bişi var. Onu açtırabilmesi lazım.
    Ayrıca saç kurutma makinjesi motorunun daha güçlü olduğunu kim söyledi? Saç kurutma makinesi motoru bildiğim kadarıyla 230Volt değil. 12 Volt felan. Saç kurutma makinesinde 230Volta değil düşürülmüş 12Volta bağlı. Hem de dc miydi neydi.

    Şofbendeki basınç kısmını iptal edip direk çalıştırmak çok sorun. Cİhazın çok ısınmasına sebep olabilir. SIcaklık sensörü de var mıydı bunlarda hatırlamıyorum. Yoksa hepten karışır ortalık. Bu tip ısınmalardan dolayı rezistans dış metaline iletken olup cihaz elektrik kaçırabilir.

    Şofrbene uygun bi pompa bulunabilir. AMa şebekenizde yeterli su yoksa siz ne kadar bassanız da iş çözülmez.
    şofben su pompası;
    https://www.google.com.tr/search?q=%C5%9Fofben+su+pompas%C4%B1&rlz=1C1VFKB_enTR737TR737&tbm=isch&imgil=Ch_i2WCpUdXYuM%253A%253B_GuyO6cJRNOsiM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fturkish.alibaba.com%25252Fpromotion%25252Fpromotion_water-heater-12-volt-promotion-list.html&source=iu&pf=m&fir=Ch_i2WCpUdXYuM%253A%252C_GuyO6cJRNOsiM%252C_&usg=__xYttZoMyOmvLZ4kWDHBJPILoHSY%3D#imgrc=Ch_i2WCpUdXYuM:

    Güneş Enerji Basınç Arttırıcı Pompa, Sıcak Su Hidroforu, Pompamat
    http://www.kampa.com.tr/W15-GR15-Gunes-Enerji-Basinc-Arttirici-Pompa-Sicak-Su-Hidroforu-Pompamat,PR-10914.html?gclid=CKmJrr_cl9QCFYg-GwodJh4I1A


    AMa 5-10TL lik sallama ısıtıcılar varken hidrofora pahalı deyip de aynı fiyata başka şeyler bulmak yazık olur.
    Başarılar...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    basınc yok değil var ama şofbeni çalıştıracak kadar güçlü değil şofbeni açıp baktım diyaframla anahtar arasında 1-2mm gibi az bi boşluk kalıyor , yani şofbenin çalıştırma sınırına çok yakın bu videodaki gibi debi olsa şofben çok rahat çalışırdı zaten ama tahliye motoru bu debiyi sağlayamazsa saç kurutma makinesi motoru hem dc 12v hemde daha yüksek devirlidir diye değişitirilebilir hemde daha güvenli olur o açıdan motoru değiştirebilirim dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 30 Mayıs 2017; 17:40:37 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    hocam sana bunun gibi bir motor lazımhttp://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/75-gpd-cihaz-icin-adaptor-ve-pompa-motor-P82776645

    su arıtıcıları da yüksek basınç ister düşük olduğu yerlerde böyle motorlar kullanılıyor.Sen de bunu şohben su girişine bağlarsın .kullanacağın sırada açar rahat rahat kullanırsın.

    ama en uzun ömürlu sağlıklı çözüm küçük bir hidrofor .Ancak ona da depo , tesisat falan lazım masraflı iş

    bence vanalarda sorun olabilir bir kontrol et derim vanaları. birde sayaç girişindeki filtre tıkanmış olabilir.

    son olarak o basınç şalterini değiştir derim nineminkide bozuktu değiştirdim çalıştı. genelde ani su ısıtıcıları çok basınç istemez .Zamanla içi paslanıyor temas etmiyor değiştir bir şansını dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Mayıs 2017; 10:19:48 >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    yok hocam vana yada filtrelerden değil bu bizim köyde kronik bu sorun su sistemi mahallelerdeki su depolarından karşılanıyo arazide engebeli olduğu için kimi yerlere su düşük debide geliyo sistemde hava oldu mu şofben çalışamıyor , su işleri gelip havayı alınca 1-2 hafta sorun olmuyor ama sürekli bu durum tekrar eder halde , bende nasıl masrafsız basitce bu işi hallederim derdindeyim :) zaten en fazla 1 ay banyoyu kullanıyoruz o açıdan masraf yapmak istemiyorum , yinede tşk
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    yer neresi acaba?Dediğim gibi basınç şalterini değiştirin yada 2 mm kadar itince çalışıyorsa üzerine bir şeyler sıkıştırın su aktığı sürece hiç bir sıkıntı olmaz.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    trabzon uzungöle yakın bi mevki :) sıkıntılı bi durum olmasın diye şofben üzerinde müdahale yapmadım ama onuda deneyebilirim
  • Saç kurutma makinesi motorunun yüksek devirde olduğunu kim söylüyor? Hem de yük altında devirinin ne kadar düşeceğini ne biliyorsunuz? Hava üflemicek su pompası döndürecek. O pompayı boştayken bile döndüremeyebilir. Ve de çamaşır makinesi pompasının bi defa yeterli basıncı sağlayabileceği meçhul. Devir arttı diye basınç da orantılı artmayabilir. İçinde 4 tane kanat var çamaşır makinesi pompasının, çamaşır makinesine yetiyordur ama size yetmeyebilir. Hem dc12V ile nie uuraşıcaksınız ki?

    O şofbenin basınç şalterine bişey sıkıştırılamaz. Şofben açmadığı halde siz açtırırsanız yetersiz debiden cihaz aşırı ısınabilir. Termik koruma olsa bile zarar verebilir. Bu ille de denenecekse, en düşük ısıtma ayarında kontrol altında denenebilir.

    Hepsi bi tarafa siz suyu basarsınız da şebeke size basabilir mi? Yani şebeke yeterli debiyi sağlayabilecek mi? Şofbende yeterli debi oluşmadan basınç da oluşmaz.

    Eğer şebeke deponuzda sorun varsa detaylı anlatın çözelim. Deponuza bir hava alma vanası eklenebilir. Ya da hava düzenleyici bi sistem. En iyisi bu.

    Başarılar...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    tahliye pompası normalde makinedeki suyu yarım mt yukarı akara gönderebiliyor , şofben su girişide o kadar bir mesafe eğerki olmazsa videodaki gibi bir pompa yapabilirim ki durağan suyu gayet güzel basınçla atabildiği görülüyor , su şebekesindeki sorunu ise çokca kez bildirdik gelip havasını alıp gittiler kalıcı bir çözüm olmadı
  • Suyun 10 metre yükselmesi 1 bar demek. Yarım metre ise 0.05 bar... Yani çok ufak iş yapan bi aletten bahsediyoruz.

    Su sorununuzu üst yönetime bildirin. Olmadı sistemi ayrıntılı bize sallayın basit bi hava sistemi yapalım. Tahminim size şamandıralı bi hava musluğu lazım. Su seviyesi düşükken içeri hava girişi serbest ama su yükselip depo dolunca bu suyun dışa taşmasını önlemek için şamandıra hava vanasını kapatır. Ama bu tip bişiye gerek kalmadan da sorun çözülebilir. Yani depo zaten şamandıralı ise uygun yerinden bi delik işi bitirir. Belki de sadece içteki havayı dışa atan bi çekvalf vardır. Siz sisteminizi, çalışma mantığını bi yazın bakalım.

    Bazen işçiler boşta gezmek için, kendi kendilerine iş üretmek için basit sorunların çözülmesini istemiyor. Bi girişim yapın bakalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.