Şimdi Ara

***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ*** (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
35
Favori
223.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurozdi

    Merhaba,

    Cevabınız için teşekkürler. LAVA marka ürünlerde emaye kaplama olduğunu gördüm. fiziksel ve ısıl etkilere daha dayanıklı olduğu kesin. Ancak emaye kaplı ızgarası olan bir ürün de yok, veya bulamadım. Burada şunu belirtmek istiyorum. Aratmayı markaların uluslararası sitelerinde yaptığınızda birçok çeşitte ve tel sac altına yansımalı resistanslı (resistanslar yağdan korunacak şekilde saklanmış olan) PHILIPS ve DELONGHInin kapaklı-kapaksız ürünlerini gördüm ancak ülkemizde bunlar yok maalesef.

    Granit döküm üzerine de teflon kaplama mı yapılıyor. Malzeme bilgim gerçekten yok. Granit ürünlerde (döküm granit diye de geçiyor) farklı bir malzeme ile kaplama söz konusu değilse bu şekilde olan ürünler kabul edilebilir mi? LAVAnın ızgarasının uyduğu elektrikli ızgara var mıdır? (Kesme biçme yapmadan)

    Krom kaplama olduğunu öğrenmek iyi oldu krom-nikel inert.

    Bakalım piyasada değişik ürünler bulabilecek miyiz...

    Bu arada bahsettiğim ürünleri karşılaştıran bir video paylaşıyorum. Adamlar çok farklı açılardan karşılaştırma yapıyorlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=m0LwL93tOJE

    İyi günler.
    Granit vs diye yazılan özellikler yalnızca pazarlama argümanından ibarettir. Granit görünümü ya da granit efekti verildiği için, ürüne granit diyorlar. Ama aslı teflon kaplamadır. Teflonunun altındaki malzeme ise alüminyumdur.

    Hammadesi Demir döküm olarak, granit efektli ürün yok. Belirttiğiniz gibi demir dökümün üzeri emaye kaplanıyor. Malum emaye sert ancak biraz kırılgan bir malzeme... Lava'daki emaye kaplama pürüzlü olduğu için, zamanında temizlenmezse, sonradan temizliği zorluyor.

    Bir önceki mesajımı bir daha dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Yani delikli ızgarada, lava'nın demir döküm emaye kaplamalı ızgaralarından uzak durun. Temizliğinden bıkarsınız ve atarsınız bir köşeye... grill maksatlı kullanımda etlerden yapışanlar, zamanla katranlaşıyor ve temizliği uğraştırıyor. Tam temizlense bile ızgara yüzeyi zaman içinde siyah - kahverengi lekeli bir hal alıyor.

    En sağlıklı ve pratik kullanımlı bir ürün için, tel ızgaralı reostalı ısınan bir ürün, en doğru üründür. Tabi balkon için.

    Mutfakta kullanacaksanız krom-nikel ızgarasına "v" formu verilmiş ızgara yaptırmalısınız.

    Hasılı kelam; hem ürün anlamında hem sağlık açısından, piyasada maksadı karşılayan hazır ürün olsaydı, yazardım zaten... Ben ızgara sevdiğim için zamanında çok araştırdım. Ulaştığım sonuçlar bu oldu.

    İlâve; tr 'deki ürünleri biraz araştırdım da, kumtel'in 600 modeli dimmer'lı ısınıyor sanırım. Çünkü yurtdışında kullandığım model ile bu model aynı. Bu modele her ne kadar termostatlı diye yazmış olsalar da, rezistans ısısı en en yüksekten, en düşüğe ayarlanabiliyor. Yani daha iyi anlaşılması açısından, rezistansı ısı kontrollü diyeyim... İşte bu modelde rezistans, ama yüksek ısıda, ama düşük ısıda devamlı devrede kaldığı için, etlerin pişmesi de sürekli oluyor. Bu model balkonda iyi iş görüyor. Şu model ;
    https://www.hepsiburada.com/kumtel-kb-600-barbeku-p-HBV00000USALC?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6807-6814.shop.elk.sda-ssc&gclid=CjwKCAjwjLD4BRAiEiwAg5NBFoJr9AnbC1rAk-OHmnp1cq29DWc03_bEiKIU3f-BsQ-jnJjNgyTykhoCsOEQAvD_BwE


    Bu ürüne şöyle de bir tanıtım video'su yapmışlar ;
    https://www.youtube.com/watch?v=R9Q_RF3sZuA

    Yalnız video'da anlatıldığı gibi, tepsiye su konulsa bile dumansız değil. Çünkü rezistansın üzerine yağ damlayınca, mecburen duman yapıyor yani... İşte bu ürüne krom-nikel v formu verilmiş özel ızgara yapılırsa, yağlar aşağıya damlamayacağı için, duman da oluşmayacaktır. ( Balkonda kullanıldığında, duman sorun olmuyor. Zaten ben daima balkonda kullanıyorum. )


    *************
    *************

    Oysa TR'de kullandığım sinbo marka olanında, cihazdaki termostat; rezistans'ı ya tamamen açıyor, ya da tamamen kapatıyor. Hal böyle olunca, etlerin tam kıvamında pişebilmesi için, ayar düğmesini optimum bir yere ayarlamak gerekiyor ki, etler ne yansın, ne de pişmesi geciksin... Yani SİNBO biraz sıkıntılı.


    *************
    *************

    Sonuç olarak; mesajınızda youtube link'ini verdiğiniz delonghi, philips gibi ürünleri de almanızı tavsiye etmem. Çünkü video'daki ürünlerin ızgaralarına dikkat ettiyseniz, teflon kaplama var. Önceki mesajımda teflon kaplamaların uzun süre, yüksek ısıya maruz kalmaları durumunda daha çabuk deformasyona uğrayacağını belirtmiştim zaten...

    Hasılı kelam; ızgarada sağlığı önceliyorsanız, ızgarası teflon kaplama olan ürünlerden uzak durunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Aralık 2020; 14:38:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ayrıntılı bilgilendirdiğiniz için. Tost makinasını bile yağlı kağıt ile kullanan biri olarak tel ızgarada kalacağım anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurozdi

    Teşekkürler ayrıntılı bilgilendirdiğiniz için. Tost makinasını bile yağlı kağıt ile kullanan biri olarak tel ızgarada kalacağım anlaşılan.
    Evet, aynen...

    Madem tost makineleri konu başlığındaki mesajımı okudunuz. Ben de size ve bütün forumdaşlara çok değerli bir bilgi daha vereyim.

    Teflon ürünlerin kullanımında, insanlar üzerinde kanıtlanmış en büyük zararı; ileri yaşlarda el - ayak titremesine neden olmasıdır. Elleri titreyen bir gurup denek insan üzerinde yapılan ayrıntılı araştırmada, % 90'ın üzerindeki insanın organizmasının teflon kullanımı nedeniyle, merkezi sinir sisteminin etkilendiği tespit edilmiştir. Tabi bu araştırmalar uluslararası tıp dergilerinde yayınlansa da, medyalarda haber konusu edilmiyor. Haber konusu edilmeyince, hayatı kolaylaştırıyor diye, insanlar hala teflon ürünleri almaya devam ediyorlar.

    Bu konu başlığında tel ızgara ürünler en ucuzu olmasına rağmen, tavsiyemi bu yönde kullanırken, tost makineleri konu başlığında, önerdiğim ürün ise, en pahalı ürün idi.

    "Tostun kısa sürede yapılabilmesi, önerdiğim üründe alt-üst plakaların ısı kontrolünün olması, hassas ısı kontrolü ile plakları düşük ısıda çalıştırabiliyor olmak gibi etkenlerle, en pahalı ürünü satın aldım. Teflona dokundurmadan yağlı kağıt içinde, kısa sürede tostu yapabildiğimden, satın almakta sakınca görmedim."

    Yani tercihlerimde ürünlerin fiyatını değil, sağlıklı olma durumunu önceleyerek ürün aldım.

    Hazır yeri gelmişken, demir döküm plakalı yada demir döküm ızgaralı ürünlere de değinmek isterim. Döküm plakalara yapışan yiyecekler, iş bittikten sonra iyice temizlenmelidir. Eğer iyice temizlenmezse, sonraki kullanımda yapışık durumda kalan artıklar kömürleşmektedir. Kömürleşen artıklar ise, ısınınca yeni yapılan tost yada ızgaradaki yiyeceğe yapışmaktadır. Yapışan/kömürleşen artıklar ise, bağırsaklarda kanserojen etki başlatmaktadır. Hasılı; demir döküm plaka ve ızgaralar, her kullanımdan sonra, mutlaka ve mutlaka çok iyi temizlenmelidir.

    Çoğu kullanıcı, her kullanımdan sonra detaylı temizleme işleminde üşengeçlik yaptığı için, bilerek yada bilmeyerek kanserojen etkiye etkiye maruz kalmaktadır. Yani temizlikte üşengeç davrananların, demir döküm ürünlerden de uzak durması, sağlıklarını korumak açısından büyük önem arz etmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Temmuz 2020; 1:30:26 >




  • Arkadaşlar merhaba, konuyu hortlatmış gibi olacağım fakat iki model arasında kaldım :)

    Birisi forumunda meşhur tercihlerinden olan " Gazella-brb3000 " ~ 600 TL

    Diğeri ise " Arnica-GH25220 " ~ 400 TL

    Malzeme yapısı olarak hangisini önerirsiniz?
  • selam,
    gazella'nın performansı ve kalitesi daha iyidir ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Bu kullanılan malzeme yapısı muhabbetine takıldım biraz açıkcası.

    Belirli bir sıcaklıktan sonra sağlıksız olacağından bahsedilmiş, Arnica'nın malzeme tipine baktım göremedim.

    Daha sağlıklı ise arnica'dan yana kullanacağım tercihimi..
  • hepsinde plakalar teflon/granit kaplamadır, "kaplama" sadece yapışmayı önler, sağlık sağlamaz ...
    demir döküm veya çelik plakalı ürünler daha sağlıklı olabilir, iyice araştırmanız lazım ...
  • Herkese merhaba, su sorunun yanitini bulamiyorum. bahce icin izgara bakiyorum. sanayi/bufe tipi remta ya da benzer bir urun almak istiyorum. tuplu olan modeli tercih edicem gibi duruyor. fakat pleyt mi olmali yoksa dokum mu? bunun yanitini veremiyorum. bilgisi olan yazabilir mi? kofte, tavuk et, balik hepsini pisirebilirim.. tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingola -- 24 Ağustos 2020; 18:13:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar artmış,ne alacağız uyguna bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taner Kebapçı aldım. Büyük boy olanından. Kuponla 162TL ye geldi. Izgarasına tam bir kilo kelebek sığdı. Önlü arkalı 30 dakikada nar gibi oldu. Tadınında normal mangaldam hiçbir farkı yok. Ancak ürünün malzeme kalitesi dandik. İçi hep çizikti geldiğinde. Ufacık şeye içi çiziliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodwin

    Fotoğraflarını da koyayım. Sehpa yükseklik ayarlı ve tekerlek kilitli. Balkonda kullanım için çok faydalı. Izgarayı nereye koyacağım diye düşünmenize gerek yok





    Hocam sehpayı nerden aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aragorn34 kullanıcısına yanıt
    deveyükü adlı siteden almıştım. 4-5 ay oldu alalı. Hala memnuniyetle kullanıyorum ızgarayı. Kesinlikle piyasada satılan en kaliteli, verdiğiniz paranın karşılığı bir ürün. Başka markaya bakıp macera aramayın, imkanınız varsa alın diyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodwin

    deveyükü adlı siteden almıştım. 4-5 ay oldu alalı. Hala memnuniyetle kullanıyorum ızgarayı. Kesinlikle piyasada satılan en kaliteli, verdiğiniz paranın karşılığı bir ürün. Başka markaya bakıp macera aramayın, imkanınız varsa alın diyorum.
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    elektrikli ızgara almayı düşünüyorum ancak tel rezistanslı arıyorum.
    aşağıdaki linkteki ürün hakkında bilgisi olan varmıdır.https://www.hepsiburada.com/ozgul-teknor-elektrikli-izgara-tel-rezistansli-buyuk-boy-p-HBV00000JIYHO?magaza=bizdeneve&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.42
    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodwin

    deveyükü adlı siteden almıştım. 4-5 ay oldu alalı. Hala memnuniyetle kullanıyorum ızgarayı. Kesinlikle piyasada satılan en kaliteli, verdiğiniz paranın karşılığı bir ürün. Başka markaya bakıp macera aramayın, imkanınız varsa alın diyorum.
    Teşekkürler. Mesajınızı gördükten sonra deveyükünden 174 TL'ye sipariş verdim. Biraz önce teslim aldım. Gerçekten de kaliteli bir imalat yapmışlar. Oldukça da hafif. Yükseklik ayarı yapılabilmesi avantajı sayesinde, Koltukta oturup Televizyon izlerken, bu sehpanın üzerine notebook koyup, işlerimizi de takip edebiliriz.





  • Merhaba, Fakir Cookwell 1800 ( yuvarlak üst camlı, bir eski model yani ) sahibiyim. Aldığımdan beri performansından memnun değilim. 800 gram kök kanat ( kanatın bir üst kısmı, pazu/omuz gibi düşünebilirsiniz ) pişirdim az evvel. Yaklaşık 40-60dk arasında pişti. Yine memnun kalamadım. Termostat çabuk atıyor. Harıl harıl bir pişirsin diye bekliyorum olmuyor. Pişmesi zaman alıyor. Acaba termostatı mı arızalı diye düşünüyorum.

    Soru1: Fakir Cookwell 2000 in termostatını alsam uyar mı? Uyarsa performans artışı olur mu? Ne dersiniz?

    Soru2: Ayrıca 2000 modelini alıpta geç pişirme sorunu yaşayan var mı?

    Soru3: 1800 modelinin termostatını pişirirken arada sök tak yapmak faydalı oluyor gibi sanki. Var mı sizin püf noktanız ? Tam çözüm bulanınız.

    Soru4: Termostatın içindeki termostatı kendisi değiştirmek/tamir etmek gibi bir yol izleyen oldu mu?


    Araştırmalarım sonucunda şöyle bir fikir edindim; termostatın ortasındaki çubuk termometre gibi görev görüyor. İsmi termik çubuk olsun. Bu termik çubuk sıcağa maruz kaldığında içeriye doğru ısınıp içerdeki asıl termostatın atmasını sağlıyor. Termostatın tekrar çalışması için bu çubuğun soğuması gerekiyor. Kabloyu tepsiden çıkarıp termik çubuğu soğutursak (suya sokarak vs.) tekrar yerine takınca hemen çalışıyor. Bu arada suya sadece çubuğu değdiriyoruz. Eğer çubuğun yanındaki deliklere su gelirse o delikler artı/eksi elektrik uçları olduğu için elektrik çarpar yüksek ihtimalle veya kısa devreden sigorta atar.

    Bir şekilde termik çubuğun geç ısınmasını sağlarsak sorunu çözmüş oluruz sanıyorum çünkü termik çubuk soğuyunca her seferinde hemen devreye giriyor.

    Izgarayı ters çevirip termik çubuğun girdiği yere giren bakır görünümlü bir ince levha gördüm ne işe yaradığını bilmiyorum ama ısı taşıması için konulduysa diye biraz folyo uyguladım. Sonuçtan emin değilim. Üzerine tavuk koyup denemek lazım.

    Ayrıca internet aramalarımda görsel olarak kendimi inandırdığım şöyle bir durum var. Pizzamatik ya da sinbonun ızgarası ya da fakir cookwell 2000 in termostat kablosu yedeği diye hep aynı kablodan satılıyor. Arkadaşta sinbo vardı onun kablosu ile müsait bir zamanda benim ızgarayı deneyeceğim. Uyar ve sorunu çözerse aynından alırım.

    Termostatın içindeki asıl seramik termostatı değiştirmek de sorunu çözebilir ama yerine ne takmalı bilmiyorum.


    Sinbo ızgaranın termostatı ile denedim. Sonuç başarılı. Izgaraya can geldi. Kablosundan internetten sipariş verdim. Kablo için görsel bırakıyorum. Bir çok marka ızgara ve pizzamatik için bu kablo satılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ireMaN -- 7 Ekim 2020; 17:17:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Teşekkürler. Mesajınızı gördükten sonra deveyükünden 174 TL'ye sipariş verdim. Biraz önce teslim aldım. Gerçekten de kaliteli bir imalat yapmışlar. Oldukça da hafif. Yükseklik ayarı yapılabilmesi avantajı sayesinde, Koltukta oturup Televizyon izlerken, bu sehpanın üzerine notebook koyup, işlerimizi de takip edebiliriz.



    Alıntıları Göster

    Son hali böyle oldu ;


    Üzerine 50 X 60 cm ölçülerinde 8 mm beyaz renkte MDF LAM kestirdim. MDF LAM parçanın tam ortasından delik açtırdım. Sehpayla birlikte gelen, sehpanın mevcut sac plakasını, kendi montaj vidası ile üstten sehpanın borusuna bağladım. Sehpa sacını ise, MDF LAM parçaya silikon ile yapıştırdım. Taş gibi oldu.


    Kanepede televizyonun karşısında uzanır vaziyette otururken, bu sehpayı yanıma çekiyorum. Alttaki tekerlek bölümü olduğu gibi kanepenin altına giriyor. Aynı anda televizyon ve notebook'u karşımda konumlamış oldum.


    Bu sehpayı, yazın balkonda ızgara yaparken kullanacağım. Elektrikli ızgarayı bu sehpanın üzerine koyduktan sonra; kayık tabakta ızgara maşası, et vs koymak için, yeterli kadar genişlik bulunmaktadır. Sehpa tablasının ölçüsü; 62 x 50 cm





  • ben bahçede kullanmak üzere elektrikli ızgara bakıyordum.


    https://www.n11.com/elektrikli-ev-aletleri/elektrikli-mutfak-aletleri/endustriyel-mutfak-malzemeleri


    şu tür büfe tipi 30cm veya 50cm döküm elektrikli ızgaralardan kullanan var mı?

  • Bahçe - Balkon kullanımı için şu ürün daha kullanışlı gibi... Daha önce dikkatimi çekmemişti. Yeni çıkan bir ürün sanırım. Bu nedenle net'te pek yoruma rast gelmedim.


    https://www.pttavm.com/tugra-30-cm-elektrikli-dokum-izgara-temizleme-fircasi-hediyeli-p-74919182


    En azından döküm ızgarası, alt-üst çevirmek suretiyle iki taraflı kullanılabiliyor. Düz tarafıyla, bazlama - gözleme de yapılabilir. Döküm ızgarası portatif olduğu için, sabit döküm ızgaralara göre temizlik işi biraz daha kolay olur diye değerlendirmekteyim.


    2500 watt olduğunu dikkate alırsak, tam bir elektrik sarfiyat canavarı !...


    11 KG olduğunu dikkate alınca, aletin kullanılacak yerini önceden ayarlamak gerekir. Taşımı işlemi balkon için sıkıntı olmasa da, bahçe kullanımı için, önceden altı tekerlekli küçük bir masa-sehpa tedarik edilirse, kucaklayıp devamlı oraya buraya taşıma sorun olmaktan çıkar.





  • Merhaba Guruss go gril için düşünceleriniz nedir?

    https://m.youtube.com/watch?v=ad9ooBmZK9A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.