Şimdi Ara

elektrikli bisiklet motoru, hub motor satış yeri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
199.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eaispanyol


    quote:

    Orjinalden alıntı: TSMC


    quote:

    Orjinalden alıntı: eaispanyol

    Arkadaşlar ben bir deri fabrikasında elektrik teknisyeniyim. Bugün 48V 180W bir dc motoru bisiklete bağladım. 4 adet 12V 12Ah akü ile motoru besledim. Tabiki redüktörlü. Sonuç ise tam bir hüsran. Bisiklet Sadece 6,4Km/Saat hız yapıyor. Hemde 7. viteste iken. Benim yaptığım sistem pedalı hareket ettiriyor böylece arkadaki vitesleri kontrol edebiliyorum. Bunun yerine elektrikli forkliftten söktüğüm yağ pompa motorunu redüktörsüz takmayı deniyeceğim. 2KW gücünde 24V bir motor. Acaba beni götürecekmi. Sonucu size gün gün bildireceğim. Elimde imkan olduğu için deneyebiliyorum. Hepimiz bilgileniriz. Arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

    Bir dakika sen 4 adet 12V 12 Amper aküyü serimi bağladın paralelmi? Seri bağladıysan 48V 12 amper alırsınki 576W gibi bir rakam çıkıyor ortaya 180W değil? Paralel bağladıysanda 12V 48 Amper olacaktır. Ancak deviri düşük olacaktır.

    Ayrıca güç değil torkda önemli burada. 2Kw demek 2000W demek ve 3 hp demektir, neredeyse bir scooter, çok daha hızlı olacaktır 50-60 km/s yapabilirsin o zaman...


    hocam ben aküleri seri bağlayıp 48V 12 Amper saatlik bir akü grubu oluşturdum. Motorun gücü 180W sen ne 576W ından bahsedion anlamadım.


    tmss pop-up'ı yüzünden yazdıklarım güme gitti. (Biri beni kurtarsın!!!) Tekrar:

    48x12=576 W 180/48=3.75 A 12/3.75=3.2 saat 576/750=O.768 HP

    Ezcümle: Bağladığın güç 576 W. Motorun çektiği akım 3.75 A. Kaynağın bu motoru 3.2 saat besleyebilir. Motor 0.768 HP. Hesap doğruysa bisiklet çok daha hızlı olmalıydı. Kaç bisikletçide 0.768 HP güç var ki?




  • hocam sen beni hala anlamadın galiba. 12V olan akülerden 4 tane seri bağladım. Motor 48VDC olduğu için. Yani 12Ah 48V bir akü düşün. Motor ise 180W motor gücü ise etiket değerlerine göre 0.33HP 576W nerden çıktı.

    Bilmem anlatabilemiyormuyum...
  • error hocam, sanırım arkadaş doğru söylüyor. 48 V ile 12 Ah'i neden çarpıp güç 576 W diyorsun ki? Bu aküdeki enerjiyi 1 saatte çekebilecek motor 576 W'tır, doğru. Ama arkadaşın motoru 180 W olduğu için bunu senin de hesapladığın gibi bu kadarlık enerjiyi 3.2 saatte çekecek.

    Ama eaispanyol, senin söylediğin birşeyde de tutarsızlık var. Motor 180 W, motor gücü 0,33 HP ne demek? 180 W = 180 / 750 = 0,24 HP

    Bu güçle o kadar yavaş gitmen normal gibime geliyor. Bendeki 1/10 ölçekli model arabanın benzinli motoru bile 1.2 HP güç üretiyor. Tabi ki ufacık arabayı uçuruyor ama kedinden başka birşey taşıyamaz. Belki birkaç kademe daha redüktör koyarsam... Çünkü alet yaklaşık 30.000 d/d dönüyor, yani 1,2 HP için torku çok düşük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 23 Şubat 2007; 12:16:24 >
  • Arkadaşlar, 576 W'ın nereden çıktığını açıklamaya çalıştım. Bir güç kaynağından bir motor =veya yük= besleniyorsa iki güç sözkonusudur: Motorun gücü ve onu besleyen kaynağın gücü. Yukarıda söyledim "Bağladığın güç 576 W!" diye.

    Yukarıdaki mesajımda hata var, itiraf ediyor ve mesajı değiştirmiyorum. Son verilen HP güç kaynağına ait-miş. eaispanyol'un motoru ise 0.24 HP. E yavaş olması normal o zaman..
  • heh arkadaşlar bende onu söylüyorum. Bu arada bende hatamı düzelteyim motor 0.33hp değilmiş. sizin dediğiniz gibi 0.24hp. herhalde başka motoru atrn etiketi kaldı aklımda. EEE peki nasıl bir motor kullanacağız. mesela arkadaşın dediği gibi 30.000 rpm bir motor olsa redüktörle devri düşürür torku aarttırırız. 1.2hp yeter herhalde. motorlarda bile 3-4 hp civari bişi ufakları tabi..
  • Arkadaşlar serada kullanmak üzere bir çapa makinası yapmaya çalışıyorum.. Bir çok aksamını yaptım. Sıra motorda. Kuyulardan su çekmekte kullanılan DC elektrikli bir motor kullanacağım. Yalnız bir tereddütüm var. Bazı arkadaşların bilgisi epey aydınlatıcı ve fazla. 1, 1,5 beygirlik bir elektrikli motor arkasına bağlanan kaç kg.lık bir yükü sürükleyebilir. Besleme direkt elekrikle olacak. Akülü falan olmayacak. Cevap yazan arkadaşlara saygılar.....
  • "Kaç kg'lık yükü sürükleyebilir?" sorusu çok muğlak bir soru gibime geliyor. Ama amacınızı da belirttiğiniz için biraz yorum yapılabilir.

    Benim anladığım kadarıyla, sizin hıza ya da yüksek ivmeye ihtiyacınız yok. Amaç çapalamak olduğuna göre sizin ihtiyacınız olan şey yüksek torklu bir sistem (Traktörler gibi) Ama bahsettiğiniz 1-1,5 HP'lik bir motorla hızı ne kadar düşürürseniz düşürün, çapa yapabileceğinizi sanmıyorum. Scooter'ların bile 5 HP civarında olduğunu düşünürsen sen de bu sonuca ulaşırsın gibime geliyor. İşe başlamadan moral bozmak istemem ama, bana olmaz gibi geliyor.
  • Kuyudan su çekmekte kullanılan bu DC motorun özelliklerini verebilir misiniz?
  • Arkadaşlar. peki şöyle bir şey söylesem. Bu benim elimdeki 48V motoru 12V veya 24V olarak sardırabilirmiyiz. acaba direk tekerlek üzerindeki dişlilere bağlasam. Tabi vitesleride kontrol edebileceğim şekilde. pedal yerine motor olacak. motordaki redüktörü söksem yüksek bir devir elde etsem yani redüksiyon sistemini kendim vites yardımı ile yapsam olurmu acaba. ivmelenme nasıl olur....
  • Arkadaş başka bir başlıkta da sormuştu aynı soruyu. Ama önce çapa makinasının ne iş yaptığını araştırması gerek. Tarif ettiği kazayağı çünkü!!
  • Selamlar. Turkiye'de Kade Power adli Ankara ODTU Merkezli firma DC HUB Motor satiyor.

    www.kadepower.com
  • Arkadaşlar TRT'nin çekim yaparak gösterdiği kendim monte ettiğim elektrikli bisikletim sizlere fikir verebilir düşüncesindeyim.http://www.cenap.4t.com/photo_1.html sitesinde sunduğum bisiklette 36 volt 350 watt gücünde bir hub motoru ön tekere taktım. Motor göbekte ve kablosu teker ekseninin içinden çıkıyor. Arka teker 21 vitesli normal göbek. Ben sürerken motor 2 kişi itiyormuş gibi destek veriyor. Ben devamlı pedal çeviriyorum ve güç gerektiğinde sol ellik üzerine yerleştirdiğim yaylı butona basıyorum. Motora 36 volt gerektiğinden 3 adet 12 V. 12 amp/saat aküyü seri bağlayarak kadro denilen üçgen çatalın içerisine yerleştirdim. Düzeç kullanarak yere paralel olmalarını sağladım. Kablo olarak 20 amper geçirebilecek kalınlıkta çoklu yumuşak kablo seçtim. Spiral şekil vererek ön tekerin direksiyon çevrilirken kabloyu germesini engelledim. Akımın direk butondan geçmesi butonu yakıyor veya deneme için koyduğum rölenin paletlerinin yapışmasına sebep oluyor bu nedenle bir power MOSFET li basit bir devre ekledim. Şemasını ayrıca fotoğraflarla beraber vereceğim. Butondan çok az bir akım geçerek tüm akımın motora gitmesi sağlanıyor. Mesaiye araba yerine bisikletle gitmeye başladım. Akü şarjının detayı da çok önemli. Tatil dönüşü yazacağım detaylarla herkes yapabilir. Kullanımı oldukça zevkli oldu. Herkese tavsiye ederim. Motoruwww.ebay.com dan 'hub motor' adı ile sanal kredi kartı ile 'www.paypal.com' ödemesiyle satın aldım. Gümrüklü PTT merkezinden 30 ytl. vergi ödeyerek teslim aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenapcevli -- 18 Aralık 2009; 9:38:41 >




  • resim ve tasarımı ayrıntılı bi şekilde koyarsanız bizde full donanım hazırladığımız iki bisiklete uygulamayı
    düşünüyoruz.
    saygılarımla
  • size toplamda kaca mal oldu? bisiklet haric.
  • Motoru elle çevirirken kablo uçlarını osiloskopa bağladım ve maalesef inişlerde şarj sağlayabilecek bir akım oluşturacak potansiyel gözleyemedim. Dışardan şarja karar verdim. Kurşun-asit akülerin doğru şarjı içinwww.batteryunivercity.com çok iyi bilgi veriyor. 3 safhada şarj önemli: 12 amp/h. akü için önce 2.4 amper sabit akımla 3 akü 43.2 volta (3x14.4 volt) çıkana kadar şarj edilip sonra 43.2 volt sabit voltajda geçen akım 90 mA. in altına düşene kadar 2. safha sonra 40.5 voltta 2 saat süren son safhadan ibaret. Şarj aleti ise 150 watt gücünde 48 voltluk transformatörsüz "switch mode güç kaynağı" nı gittigidiyor.com dan 50 ytl. ye aldım ve akım sınırlama devresi ekleyerek akülerin üzerine sabitledim. Gittiğim heryerde bisikleti fişe takıp şarj edebiliyorum. Sabit akım devresinin de şemasını tatil sonrası ekleyeceğim. Sonuç: elektriğin KW/h. ücreti 15 Ykr. ve 5 kuruşluk şarjla eğime göre 35-50 km. arası yol gidilebiliyor! gidilebiliyor!




  • 100$ aküleri izmirden aldım. 150$ hub motor
    35$ ABD den kargo.
    kontrol devresi ve şarj akım sınırlama devreleri 10$.
    swich mode akım kaynağı 35$. Toplam 330$
  • 330 dolara ek bide sarj aleti var heralde 50 ytl lik.

    bana tam sarjda iken duz bir yolda hic pedal cevirmeden kac km gidebildiini yazarsanız sevinirim...

    bi sorum olacak bu tarz bir sisteme regulator koyma sansımız nedir? anlayabildigim kadarı ile bataryalar yarı doluluga geldiginde gucte yarıya iniyor?
  • Şarj aleti 50 ytl.=35$ olarak 330$a dahil. Regülatörle neyi kastettiniz? Güç düşmesi olmuyor kurşun akü neredeyse bitme anına kadar bu akımı verebiliyor. Prensip olarak kurşun aküler tam güç kaybı oluşmadan şarj edilmeli. Sandığınız gibi akü boşken sıfır volt vermiyor. Tam şarjlı 13.2 v. ise bitmiş hali 11.5 gibi oluyor. Düz yol mesafesi 50 km. kadar.
  • Regülatörle hız ayarını kastettiyseniy gerek olmuyor. Çevirdiğiniz pedalın sertliğine göre butona basma süreniz zaten kendiliğinden bunu çözüyor. Yani hafif yokuşta eskiden 16. viteste gidebilirken buton basılı 21. viteste gidebiliyorsunuz. Hız ayarı kayan ve akıcı bir sürüşe engel oluyor, tam tersine sakat arabalarındaki gibi yeri beton gibi sağlam tutan ama zevksiz bir gidiş sağlıyor bunda motor fireni etkisinin de rolü var. Yani hız kontrolü devredeyken pedal bassanız da hızlanamazsınız. Yalnız dönüyü çok düşürecek kadar dik yokuşlarda torkdaki düşüşü engellemek için bu şekilde bir PWM devresini eklemeyi deneyebilirim. Sonucu bildiririm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.