Şimdi Ara

elektrikli bisiklet motoru, hub motor satış yeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
199.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bunalmis

    Brushless motoru hangi firma uretiyor isim verebilirmisiniz?

    ünalmış bey acaba kastetiğiniz, adres veya fiyat mı?
    onu bilmiyorum...

    konuyu uzatmadan
    up..
  • küçükken böyle bi projemiz vardı daha o zamanlr elektrikli bisiklt fln yoktu tabi..

    ama şimdi geçti.
  • Türkiye'de fırçasız motor üreten firma var denince sitesi varsa site adresi üzerinden varsa motor özellikleri fiyatı gibi bilgilere ulaşmak istedim.
  • Fırçasız motorun fırçalı motorlardan bir farkı yok. Tek fark belki çok güçlü mıknatıslar kullanmaları. İstedikten sonra motor üreten firmalar rahatlıkla yaparlar. Diger yandan elektronik kontrol sistemini bu forumda bilen insanlar vardır.
  • slm değerli abilerim
    ben forumda yeniyim burada konuyla ilgili yazılar gördüğüm için burada sormak istedim sorumu
    tank şeklinde çalışan ama tekerlekli bir araç yaptım kullandığım motor 12 v heralde 4 amperlik yanlış bilmiyorsam 48 wattlık ve bu motordan 2 tane var sağ ve sol tekerler için birer tane ve kendi imkanlarımla zincir dişlilerden redüktör yapmaya çalıştım 1/86 oranında ve tekerlerin çapı 18 cm 1/86 ile düşürdüğüm devirde tekerler dakkada 44 devir yapıyor ve o devirde beni taşıyor(75kg)ama tabi yavaş gidiyor
    Şimdi asıl sorum şu:ben tekerin dakkada 200 devir yapmasını istiyorum not:(benim amacım insan taşıyacak araç yapmaktan öte çok güçlü ve hızlı bir araç yapmak)
    nasıl bir motor kullanmam lazım femsan ın ve kornas ın sitelerini inceledim ama karar veremedim
    kimi motorlar güçlü ama devri düşük kimi devirli ama güçsüz
    birde mesela 6000 devirli 500 watt gücünde bir motoru nasılbulurum
    sizin bu konudaki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim
    teşekkürler şimdiden

    _____________________________




  • quote:

    Orjinalden alıntı: msyener1

    Fırçasız motorun fırçalı motorlardan bir farkı yok. Tek fark belki çok güçlü mıknatıslar kullanmaları. İstedikten sonra motor üreten firmalar rahatlıkla yaparlar. Diger yandan elektronik kontrol sistemini bu forumda bilen insanlar vardır.


    Elbette farkı var: Tükettikleri güce uyumlu bir sürücü! Fırçalı motorlar direkt DC'yle çalışır, fırçasızlar sürücüyle..

    B.Ünalmış dostum, firma İzmir'de. Alaylı dostumun tanıdığı olduğundan, birlikte ziyaret etmiştik. Aslen hazır plaket üreten, yaklaşık iki yıl önce bu alana giren ve malum sipariş çalışan bir firma. Benim gördüğüm; otobüs klimaları için ürettikleri, müthiş performanslı bir motor ve elbet sürücüydü. Motoru minicik, çok güzel bir fan.

    Geçmiş zaman, firmayı anımsamıyorum. Ama Alaylı'ya mail atarak öğrenebilirsin. Veya istersen ben senin için öğrenebilirim. Ama piyasaya yönelik değil, siparişe yönelik özel üretim yaptıklarını anımsatmakta yarar var.

    Kolay gelsin..




  • Arkadaşlar ben bir deri fabrikasında elektrik teknisyeniyim. Bugün 48V 180W bir dc motoru bisiklete bağladım. 4 adet 12V 12Ah akü ile motoru besledim. Tabiki redüktörlü. Sonuç ise tam bir hüsran. Bisiklet Sadece 6,4Km/Saat hız yapıyor. Hemde 7. viteste iken. Benim yaptığım sistem pedalı hareket ettiriyor böylece arkadaki vitesleri kontrol edebiliyorum. Bunun yerine elektrikli forkliftten söktüğüm yağ pompa motorunu redüktörsüz takmayı deniyeceğim. 2KW gücünde 24V bir motor. Acaba beni götürecekmi. Sonucu size gün gün bildireceğim. Elimde imkan olduğu için deneyebiliyorum. Hepimiz bilgileniriz. Arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
  • Orjinalden alıntı: erroraesthumanum


    Orjinalden alıntı: msyener1

    Fırçasız motorun fırçalı motorlardan bir farkı yok. Tek fark belki çok güçlü mıknatıslar kullanmaları. İstedikten sonra motor üreten firmalar rahatlıkla yaparlar. Diger yandan elektronik kontrol sistemini bu forumda bilen insanlar vardır.


    Elbette farkı var: Tükettikleri güce uyumlu bir sürücü! Fırçalı motorlar direkt DC'yle çalışır, fırçasızlar sürücüyle..

    Ben geniş açıklamadıgım için yanlış anlaşılmış. Fark mutlaka var ve farkı biliyorum. Ama bunun yapılmayacak zor birşey olmadıgını söylemeye çalıştım. Motorlar birazda AC motorlara benzer şekilde oluyor. Bu yapılamayacak bir şey midir şimdi mevcut motor üreticileri tarafından. Ayrıca sürücü devresine gelince bunu tasarlayacak kadar bilgim yok açıkçası ancak sadece bu forumda bile en azından tasarlayacak bir kaç kişi çıkar ( tabi biraz deneme yanılmada gerekebilir ) . Bu durumda motorun üretilmesi mevcut motor üreten firmaların bunu bir pazar olarak görmesine bakar eger pazar olarak görürlerse kesinlikle üretirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msyener1 -- 29 Aralık 2006; 17:16:38 >




  • ixir111'e

    hocam bahsetiğin güçte ve devirde motorlar matkap, taş motoru gibi yüksek devirli el aletlerinde bulunur, tipine de "üniversal motor" diyorlar sanırım hem AC hem DC ile çalışabiliyor. senin istediğin uygulamayı (doğru anladıysam) ancak redüktörlü motorlarla yapabilirsin gibime geldi, bence zincirli sistem problemli olabilir. hurdacıları dolaşıp redüktörlü uygun bir çift DC motor bulmak gerek..

    bu arada ben de bu elektrikli bisiklet olayına ciddi ilgi duymaya başladım, acaba bisiklet yokuş aşağı giderken tekerleği frenleyerek pilleri şarj eden bir sürücü modeli piyasada var mı bilen arkadaş varsa yazsın lütfen..

    selamlar
  • tepaş
    bu firmanın bir zamanlar fırçasız motor üreteceğini duymuştum..
  • arkadaşlar teşekkürler ben geçenlerde tepaşla görüştüm ama onlarda bize göre yani 1 veya 2 tane alacaksak motor yokmuş zaten ellerinde motor stoğu olmazmış sipariş üzerine üretim yapıyorlarmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lazrails

    ozaman neden böle bi sistem türkiyede warmı diosun kardeş burdaki insanları yardıma çağırıosun merak uyandırıosun sonra ticaret walla ii akıl buna bizim orda çakallık denio



    Al benden de o kadar.

    sky762005 kardeşim keşke niyetini baştan, açıkça söyleseydin.

    Bir de bu elektrikli bisikletlerin hazırı da zaten aşağı yukarı 700-800 TL.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eaispanyol

    Arkadaşlar ben bir deri fabrikasında elektrik teknisyeniyim. Bugün 48V 180W bir dc motoru bisiklete bağladım. 4 adet 12V 12Ah akü ile motoru besledim. Tabiki redüktörlü. Sonuç ise tam bir hüsran. Bisiklet Sadece 6,4Km/Saat hız yapıyor. Hemde 7. viteste iken. Benim yaptığım sistem pedalı hareket ettiriyor böylece arkadaki vitesleri kontrol edebiliyorum. Bunun yerine elektrikli forkliftten söktüğüm yağ pompa motorunu redüktörsüz takmayı deniyeceğim. 2KW gücünde 24V bir motor. Acaba beni götürecekmi. Sonucu size gün gün bildireceğim. Elimde imkan olduğu için deneyebiliyorum. Hepimiz bilgileniriz. Arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

    Bir dakika sen 4 adet 12V 12 Amper aküyü serimi bağladın paralelmi? Seri bağladıysan 48V 12 amper alırsınki 576W gibi bir rakam çıkıyor ortaya 180W değil? Paralel bağladıysanda 12V 48 Amper olacaktır. Ancak deviri düşük olacaktır.

    Ayrıca güç değil torkda önemli burada. 2Kw demek 2000W demek ve 3 hp demektir, neredeyse bir scooter, çok daha hızlı olacaktır 50-60 km/s yapabilirsin o zaman...




  • msyener1 dostum, haklısın. İsterlerse elbet üretirler, önemli olan piyasanın ciddi olduğuna inanmaları. Sürücü mantığı ise çok basit: Motorun sargılarının sırayla sürülmesi (Step motorlar gibi.) Güç arttıkça çetrefilleşiyor iş. Ve bu forumda sürücü tasarımı yapabilecek çok kişi var.

    Keşke sargı sayılarına göre sürücü devreleri yayınlasalar, biz de söküntü HD motoru gibi malzemelerle birşeyler yapabilsek. Hatta güç nasıl arttırılırı da söyleseler, arasak, projelerimizde kullanacak motorları bulup sürebilsek.

    Örneğin, benim felçliler için bir projem var. Güç ve devir kontrolü için böyle bir motor kullanmak istiyorum ama, sürücü devreye ulaşamadım.

    Oooof offf... Cehalet zor şey...
  • Bu işle bende bi zamanlar uğraşmıştım hemde silecek motoruyla biliyorsunuz ki silecek motorunda kendinden şanzıman mevcut (tofaş silecek motoru) neyse motorun çıkışına pinyon dişli gerekmişti bende bulamadığım için tekli filibir dişlisi taktım ve montajını yaptım gayet güzel çalışıyordu hatta vites bile değiştiriliyordu fakat şanzıman içindeki ana dişli plastik olduğundan biraz zorlanınca kırılmıştı..bu durumda daha sağlam redüktörlü motorlar lazım diye düşünüyorken,bi tane özel 160v.dc motor geçti elime hemde mini kutu redüktörlü çokta verimli bir motordu ama hala denemeye geçemedim.hatta motoru 12-80v.smps ile sürdüm mükemmel sonuç aldım.bi bisiklet bulup denemek lazım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madmax

    Bu işle bende bi zamanlar uğraşmıştım hemde silecek motoruyla biliyorsunuz ki silecek motorunda kendinden şanzıman mevcut (tofaş silecek motoru) neyse motorun çıkışına pinyon dişli gerekmişti bende bulamadığım için tekli filibir dişlisi taktım ve montajını yaptım gayet güzel çalışıyordu hatta vites bile değiştiriliyordu fakat şanzıman içindeki ana dişli plastik olduğundan biraz zorlanınca kırılmıştı..bu durumda daha sağlam redüktörlü motorlar lazım diye düşünüyorken,bi tane özel 160v.dc motor geçti elime hemde mini kutu redüktörlü çokta verimli bir motordu ama hala denemeye geçemedim.hatta motoru 12-80v.smps ile sürdüm mükemmel sonuç aldım.bi bisiklet bulup denemek lazım..


    Dostum, smps'i geç (O da gerekli de), 4->n uçlu step motor sürücü var mı? Doğal mıknatıslı ama fırçalı motorlar gani kullanılıyor piyasada. Hem AC hem DC!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: madmax

    Bu işle bende bi zamanlar uğraşmıştım hemde silecek motoruyla biliyorsunuz ki silecek motorunda kendinden şanzıman mevcut (tofaş silecek motoru) neyse motorun çıkışına pinyon dişli gerekmişti bende bulamadığım için tekli filibir dişlisi taktım ve montajını yaptım gayet güzel çalışıyordu hatta vites bile değiştiriliyordu fakat şanzıman içindeki ana dişli plastik olduğundan biraz zorlanınca kırılmıştı..bu durumda daha sağlam redüktörlü motorlar lazım diye düşünüyorken,bi tane özel 160v.dc motor geçti elime hemde mini kutu redüktörlü çokta verimli bir motordu ama hala denemeye geçemedim.hatta motoru 12-80v.smps ile sürdüm mükemmel sonuç aldım.bi bisiklet bulup denemek lazım..

    arkadaşım 160 volt motoru bisiklette nasıl kullanabiliriz volt biraz yüksek değilmi birde smps ne anlama geliyor teşekkürler




  • arkadaşlar bu nasıl işe yararmı?


  • arkadaslar elimde 50adet akülü scooter hurdası var bunlardan 20 tanesini orjinaliyle topladım digerlerinin de elektronik beyinleri arzalı sadece scooter veya bunların parçalarından almak isteyen arkadaslar olursa irtibata geçsinler çok hesaplı verecem.
    not:24v250w motorları var motorları çok temiz ve güçlü tuncay006ural@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar06 -- 28 Şubat 2007; 0:29:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TSMC


    quote:

    Orjinalden alıntı: eaispanyol

    Arkadaşlar ben bir deri fabrikasında elektrik teknisyeniyim. Bugün 48V 180W bir dc motoru bisiklete bağladım. 4 adet 12V 12Ah akü ile motoru besledim. Tabiki redüktörlü. Sonuç ise tam bir hüsran. Bisiklet Sadece 6,4Km/Saat hız yapıyor. Hemde 7. viteste iken. Benim yaptığım sistem pedalı hareket ettiriyor böylece arkadaki vitesleri kontrol edebiliyorum. Bunun yerine elektrikli forkliftten söktüğüm yağ pompa motorunu redüktörsüz takmayı deniyeceğim. 2KW gücünde 24V bir motor. Acaba beni götürecekmi. Sonucu size gün gün bildireceğim. Elimde imkan olduğu için deneyebiliyorum. Hepimiz bilgileniriz. Arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

    Bir dakika sen 4 adet 12V 12 Amper aküyü serimi bağladın paralelmi? Seri bağladıysan 48V 12 amper alırsınki 576W gibi bir rakam çıkıyor ortaya 180W değil? Paralel bağladıysanda 12V 48 Amper olacaktır. Ancak deviri düşük olacaktır.

    Ayrıca güç değil torkda önemli burada. 2Kw demek 2000W demek ve 3 hp demektir, neredeyse bir scooter, çok daha hızlı olacaktır 50-60 km/s yapabilirsin o zaman...


    hocam ben aküleri seri bağlayıp 48V 12 Amper saatlik bir akü grubu oluşturdum. Motorun gücü 180W sen ne 576W ından bahsedion anlamadım.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.