Şimdi Ara

El Salvador Başkanı Nayib Bukele ülkemize geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kesin bitcoinden nasıl kısa sürede vurgun yapılacağını soracaklar

  • Gel hele gel bir etkisi olur mu ? muamma.

  • Pudra şekeri misali

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu gün aynı zamanda Binance Türkiye Temsilcileri, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüşecekler sanırım bu görüşme için Binance tarafından çağırıldı Nayip Bukele. Üstelik Merkez Bankası faiz kararı da bu gün olacak. Bence bunlar tesadüf değil faiz kararını pas geçip Bitcoin ile alakalı kur korumalı mevduat hesabı benzeri bir uygulama karşımıza çıkabilir beklentisindeyim.



    Edit:

    Bir çok forum üyesi El Salvador'a Türklerin neden giremediğini sormuşlar. Bunun nedeni 1930'lu yıllarda ismini yanlış hatırlamıyorsam Hernandez Martinez isimli diktatörün başa gelmesiyle ülkenin etnik yapısını değiştireceğine inandığı için Doğu, Orta Doğu ve Türkiye gibi bir çok medeniyeti kabul etmedi. Bu yasak yaklaşık 40-50 yıl gibi sürmüştü diye hatırlıyorum. Kaba bir tabirle onları şey yapacağımızdan korktuğunu da söylemek mümkün :)


    Ayrıca geçen yıl yapmış olduğum ziyaretimde gördüğüm kadarıyla ülke sokakları çok temkinli olmasa da Kolombiya kadar ürkütücü değil dolayısıyla eskisi gibi bir El Salvador'dan bahsetmemiz pek doğru olmayacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 20 Ocak 2022; 9:40:46 >




  • johnmcclanes J kullanıcısına yanıt
    tabi alamanya abd felanla görüşüp el ayak öpmeli değil mi?

  • Başkan rap sanatçısı gibi :) ama takdir ettim bizim siyasetçi görüşümüz hep ağır başlı olsun, yaşlı olmak tercihimiz nedense

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlangıç olarak uydularını yapacağız onun yanında da savunma sanayinde bir çok ürünü satacağımıza benziyor. Amerika yanlısı bir ülkenin Türkiye’yi de kutup olarak görüp ona göre hareket etmesi ilerisi için iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    Hocam siz oraya gittiniz bilirsiniz. Mesela dişardan yemek yiyeceksiniz btc mi ödüyorsunuz? Nasil işliyor merak ettim. Ve mesela $ değeri kaç oluyor? Vasifsizin aldiği min ücret ne kadar oluyor?  

  • Mion kullanıcısına yanıt

    sen el ayak mı öpüyorsun?

  • johnmcclanes J kullanıcısına yanıt

    senin zihniyetine göre evet

  • Yeni gördüm kusura bakmayın.

    Sorularınıza gelirsek yediğiniz yemekleri BTC ile ödüyordunuz ama ben gittiğimde yeni geçilmişti devletin kendine ait Binance gibi bir kripto platformu kuracağından bahsediliyordu hatta beta sürecinde denemelere başlanmıştı.


    Fiyatlar dolar cinsinden bitcoine çevrilip ödeniyordu şimdilerde bir arkadaşımın söylediğine göre Bitcoin fiyatları standart olmuş lakin burada bir sıkıntı var yine aynı kişinin söylediğine göre bitcoin kullanmayan / kullanmayı bilmeyen kişiler ise USD kullanıyorlarmış. Dolayısıyla aslında yerel birimin USD olduğunu söylemek mümkün.


    Ben Güney Amerika'ya yedek parça ihraç etmek amacıyla El-Salvador'da maliyetlerin daha düşük olması ve Güney Amerika'nın ortasında yer alması nedeniyle depo kurmak için gittim o zamanlar asgari ücret Meksika'nın yarısıydı şimdilerde sanırım 200-250$ seviyesinde olmalı net bir bilgim yok.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.