Şimdi Ara

el freni hakkında merak ettiğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar forumdaşlarım, kardeşlerim, abilerim. sorum çocukça ya da cahilce gelebilir ama aklıma takılan bir konu var. yokuşta el frenini sonuna kadar çektiğimde ve vitesi boşa aldığımda aracım olması gerektiği gibi yerinde duruyor; ancak fren kolunu yarım ya da biraz daha fazla çektiğimde araç hareket ediyor. bu durum normal midir merak ettim. sonuna kadar çekmeden de tutması gerekmez mi yeterince çektiğimiz zaman. aracı ilk bakımına götürdüğümde servise ayar yaptırmalı mıyım. bana bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.



  • Ne kadar çekersen o kadar fazla tutar. Normal fren gibi düşün. Çok çekersen balata çok sıkar az çekersen balata az sıkar ve kaydırır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riske atmayın viteste parkedin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok dik yokuşlarda en sonda tutması biraz sıkıntı oluyor biraz fazla kuvvet uygulamak gerekiyor bizim araçta da öyle ayarlattırmaya vakit olsa biraz daha aşağılara denk getirtmelerini isterim el freninin en son kısmını.

    Yokuşun dikliği aracın ağırlığı vb. bu gibi şeylerde önemli çok dik yerlerde çok aşırı çekmeniz gerekir bazı yerlerde çok fazla çekmesenizde tutar.
  • Kampana fren kesinlikle tutmuyor. Degil yokus duz yolda bile bırakıyor.

    Ama arkalar disk olan araçlarda durum nedir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar. araç yeni olunca insan ister istemez biraz da heyecanla hevesle bazı şeylere çok takabiliyor. önceki aracım palio idi hiç farketmemiştim inanın nerede tuttuğunu nerede kaydırdığını. zaten viteste bırakıyorum ama olur ya dalgınlık olur sıkıntı olmasın diye tedbiren sordum sizlere ayar gerekir mi diye. ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize başka bir platformda sorduk soruyu saçma bulundu beğendiremedik zira :)
  • El frenini ayarlatabilirsiniz frencide, ayarlatınca biraz daha aşağıda tutar. Bilgisayar ayarlı yerde yaptırırsanız biraz tuzlu olabilir ama tam ayarlarlar. Park ederken çok dik yerde değilseniz el fren çektin, fren aracı tutsun, sonra vitese alın, direkt şanzımana yük binmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    para mühim değil hocam feda olsun kazanırız nolcak :) bahsettiğiniz prosedürü uyguluyorum zaten park ederken. alışkanlık oldu o bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.