Şimdi Ara

ekspertiz alımdan 1 gün önce olursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir araba değiştirmemiştim, dolandırıcı hikayelerini duyunca haliyle bir soru işareti oluştu.

    Alacağım arabanın sahibi akşamdan ekspertizi yaptıralım, sabaha alım-satımı hallederiz diyor.

    Direkt ekspertiz sonrası alıma gitmeyince arada problem oluşturacak bir durum olabilir mi diye şüphelendim.

    Mesela ekspertize farklı araç sokup alım satıma farklı araba getirmek gibi.

    Nelere dikkat etmeliyim, deneyimli arkadaşların önerisi ne olur?




  • Bunu satıcı teklif etmese belki düşünülebilir hocam ama satıcı teklifi ettiği için bence hiç girmeyin o işe. Farklı araba satma, parça değişimi veya iyi niyetle olsa bile olası bir kaza durumunun sizin fark etmeyeceginiz şekilde onarılması gibi bir sürü riski var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam expertizden sonra almak istediğinizi söyleyin kabul etmezse almayın müşteri sizsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mantiken yanlış neden 2 gün ugrasacaksin ki? Satici teklif etmese olur du.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı bir gününün komple gitmesini istemiyor olabilir. Tamamen iyi niyetle davranabilir ancak bilemeyiz. Tanımadığınız insan neticede.


    Eksperden sonra aracı belediye gibi kurumsal bir yerin otoparkına bırakmayı teklif edin. Otopark fişini yanınıza alın. Araçta herhangi bir parça değişikliği yapılmasının önüne geçebilirsiniz. O kadar çok dolandırıcılık hikayeleri varki buluttan nem kapar hale geldik.


    Aynı marka, model iki tane araca sahip olan kişiler ekspere hatasız arabayı sokup size pert arabayı satabiliyorlar. Gol yememek için camın önünde yazan şasi numarasının ve eksperde yazılan şasi numarasının noter satış sözleşmesindeki numarayla aynı olduğunun kontrolünü yapmanızı öneririm.

  • Cevaplar için teşekkür ederim, yarın için ekspertiz sonrası notere geçmeyi kararlaştırdık. Akşamüstü aracı gördüm, aracı satanın arkadaşıyla iletişimde olduk, aracı da yine arkadaşı gösterdi. Yarın sabah gelecek dedi (bu da ayrı bir olay, firma adına bir araçmış) Eve gelince bir şey dikkatimi çekti, ilan resminde normal plaka vardı görmeye gittiğim araçta kalın puntolu plaka vardı, orijinal plakaları da saklıyor dedi bagajı göstererek ancak plakaların numaralarını görmedim. Firma adına olan araçla ilgili aracın satıcısının adını telefonda bir kere vurguladı, akşam buluştuktan sonra da bir kere daha vurguladı, ben zor alıyoruz adamın durumu iyi ki bu ikinci arabası deyince şirket adına uyguna alıyor dedi oradan anladım. Bu durumda galiba eft yaparken şirket hesabına yapmak gerekiyor değil mi?

  • mert1980 M kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de benzer bir durumdayim. Arac sirketin adina ama gelen kisi sirket sahibi vs degil satis vekilligi alacakmis. Prosedurleri ogrenebildiniz mi? Hayirli olsun bu arada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben almaktan vazgeçtim. Ruhsatta şahıs ismi yazıyor, satıcı firma X kişisinin eşine ait, araç firma aracı, fatura kesilecek falan dedi. Satışa X gelecekmiş, ruhsat sahibi bayan gelmeyecekmiş. Sigortacımla konuştum, risk var hiç girme bu işe dedi. Güvensizlik nedeniyle sıfırlara bakacağım artık.

    Banka kanalı üzerinden güvenli alım-satım özelliğini kullanmadan almayın derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.