Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
250.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farekapanı

    Hocam lütfen yardımcı olabilir misiniz? Nereye ne şekilde itiraz edebilirim şu anki durumuma?

    Alıntıları Göster
    Acentenize başvurabilirsiniz hocam. Acenteniz sizin yerinize bir mücadele sergiler , olumsuz olursa hazine müsteşarlığına yazabilirsiniz.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 23 Mayıs 2018; 14:46:16 >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 23 Mayıs 2018; 14:45:59 >
  • Merhabalar bazı sorularım olucak
    yaklasık 1 ay kadar önce trafik kazası geçirdim motorsikletimle suç %100 karşı tarafa verildi polis tutanagı ile ve yaklasık 2 hafta önce dosya açıldı. Motorsikletimin kasko değeri 14000tl(2.elde bu civarda) görünüyor.

    Motorda ilk etapta 4750 liraya onay cıktı bazı parçalar tamir görücek bazılarını servisten orjinal parçayla değişcek diyerek vs.vs. sonrasında kaskımıda dahil ettirdim. (kaskımın değeri 1500tl) Exper kaska 1000tl teklif etti experin dediğine göre hasarlı resmi sonrasında görmüş ve bu tamir olur diyerek sonrasında 1000tl teklifi geri çekip tamirini istedi. Motorsiklet kaskları genellikle kazada darbe aldıgında kullanılması önerilmiyor. bu yüzden tamiri onaylamadıgımı söyledim ben böyle söylesemde illa tamir olucak dedi.

    Benim sormak istediğim 3 soru var:
    1:Hasarlı kaskı ödeme yapmak zorunda değilmi sigorta şirketi ? bu fiberglass bir kask ve değeri 1500tl civarında

    2:5000 e yakın hasar kaydı girilcek illaki böyle bir durumda motorsikletime değer kaybı talep etsem bir sonuc alabilirmiyim ?

    3:yaklasık 15gündür serviste motorum ve 1 hafta kadar daha kalıcak büyük ihtimalle ben bu süre için zarar temini isteyebilirmiyim sigortadan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolodelphi -- 23 Mayıs 2018; 19:40:39 >




  • Geçmiş olsun ,

    1)Ödemek zorunda.

    2) Edebilirsiniz.

    3) Nasıl bir temin istemektesiniz? Motosikletiniz ile ticari faliyet yürütüyor olmanız gerekir. Bu durumda da sigortadan değil karşı taraftan isteyebilirsiniz.
  • Kolodelphi K kullanıcısına yanıt
    1) Evet ödemek zorunda.

    2)ona böyle tahmini cevap verilmez. Devletin hazırladığı formül var, eksper o förmüle göre hesaplama yapıyor çıkıyorsa talep edebilirsin.

    3)Taksi,rent a car, Hatlı dolmuş ş.arası otobüs vs. bunlar araç sahibinden talep edebilir ancak.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    damneed D kullanıcısına yanıt
    yani 20 günlük günde 4 vesait otobüs kullanıyorum onların ücretlerini kastetmiştim. ticari faliyet yürütmüyorum fakat ulaşım eziyet oldu.

    birde kaskta herhangi bir kırılma ve çatlama yok fakat fiber oldugu için dış kabuğunun sağ kısmı yüzüldü ve baya çizildi ve exper bana tamir olup boya olucak dedi kask için böyle bir hakları varmı sanayideki usta orjinal mat desenli boyasını atamaz yani ? ben tamir istemediğimi ve ücretini istediğimi söyledim ama hakları varmı ?
  • Kolodelphi K kullanıcısına yanıt
    hayır öyle otobüs yada toplu taşıma ücreti ödenmez, zaten motorunda akaryakıt gideri vardır hocam.

    kask tamir edilebiliyor ise önce tamir yoluna gidilir, tamir istemezseniz tamir ücreti olmak üzere, kaskın tamamını değil ama sadece tamir ücreti elden alabilirsinz.
  • Kolodelphi K kullanıcısına yanıt
    Hocam hakları yok. İsterseniz isteyebilirsiniz ,ödeme yapmazlarsa dava yoluna gidebilirsiniz.

    Maalesef taşımacılık ücretleri ödenmemektedir.
  • Çok doğru bilgiler. Bununla ilgi fazla sayıda hikaye var. Doğru hareket etmek gerekiyor.
  • Öncelikle Allah kimseye kaza bela vermesin ve sigorta şirketlerinin kucağına düşürmesin..

    01.05.2018 tarihinde aracımıza park halinde çarpıldı sayfalar dolusu konu hakkında yorum,video,makele resmi evrak okudum araştırdım nerdeyse bugün bir acenta da yada hasar depertmanın da çalışabilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum:) İzlenimlerimi yazayım.

    Bu şekilde başına kaza gelen arkadaşlar en azından sürecin nasıl olacağını az-çok tahmin edebilmeleri için kısaca özet geçeyim..

    1-Kaza yaptınız kusurlu yada kusursuz olmanız öncellikle sigorta şirketlerininin hiç umrunda değil öncelikle. Kaza yaptım sigorta şirketim yada kaskom beni karşı tarafa karşı kollar mağduriyetimi giderir şeklinde hiç düşünceniz olmasın.
    2-Sigorta şirketleri tamamen kendi çıkarlarını düşünüyor nerden ne kar eder müşteriye saplarım bilincindeler ve bu yönde hareket ediyorlar.onlar için herşey kar/zarar senin mağdur olman yada müşterileri olman hiçbir şey ifade etmiyor.
    3-Öncelikle kaza yaptıktan sonra hiçbir şekilde muhatap bulamayacaksınız sigorta şirketinin memuru gibi olan bir exper size sürekli kazıklamaya çalışacak ( Kaskom yetkili servis orjinal parça (araç 3 yaş altı) olmasına rağmen adam haberim olmadan sanayiden merdiven altı bile değil fiyat almış.
    4-Siz her zaman çemberin dışında olacaksınız bunu unutmayın exper,sigorta şirketi ve servis sizden nasıl kar ederim onun yarışına giriyorlar.
    5-siz aramadığınız yada peşine düşmediğiniz zaman haricinde sizi arayan soran 1 kişi bile olmayacak.
    6-her aradığınızda araştırmalar devam ediyor cevabı alacaksınız.
    7-Süreç yaklaşık 30 gün sürdü 30 gün oyalamının ardından (ki bu süreçte ikame araç v.s verildmedi) ölü fiyatına aracım perte çıkarıldı piyasa değerinin 13.000tl rayiç bedelin 8000tl altına perte çıkarıldı.
    8-bundan sonraki süreçte saçma sapan birsürü evrak gönderilecek size birde al-satçı firmaya evrak postalamınız gerekecek.
    9-Full kaskolu olmanıza rağmen bu evrakları toplayacaksınız plakaları söküp notere gidip vekalet alıp cebinizden 116tl noter ücreti ödeyip üstüne 20tl kargo ücreti verip evrakları postalayıp beklemeye devam edeceksiniz.
    10-beklerken sıkıldıkça al-satçıyı arayın ne oldu bizim araç diye sorun o arada sahibinden.com daki hasarlı araçlara bakın aracım satışa konmuş mu diye.
    11-Benim gibi sahibinden.com da aracınıza denk geldikten sonra al-sat çıyı arayın. hayırlı olsun aracımızı satmışsınız parasını vermeyi düşünüyormusunuz diye sorun.onlar biz evrakları sigorta şirketinize göndericez siz onlara sorun diyecek.
    12-sonra sigorta şirketini arayın ne oldu bizim para deyin onlar süreç devam ediyor imzada ödeme takvimi felan diyecek beklemeye devam edin.
    13-Aracımın satıldığını gördükten sonra yine dediğim gibi herşeyi siz takip edeceksiniz kimseniz olmayacak bu süreçte aradım tekrar benim sigorta vardı araç satılmış iptal edin diye aramazsanız ödemeye devam edersiniz unutmayın hay hay deyip iptal ettiler hazırlıklı olun birde kaskom vardı 3 aylık 880tl dedim onu ödeyemeyiz o size girdi geçmiş olsun cevabı alacaksınız. park halindeki aracınıza çarpılacak kusur %100 karşı tarafta ve bomba 9 ay daha olmayan aracınız için kasko ücreti ödeyeceksiniz.
    14-Sonuç olarak her türlü bu süreçten aracınızın değerine göre 10.000-15.000 tl zarar bir sürü stress ve sinir bir sürü mail telefon görüşmesi yapacaksınız.
    15-Kasko ve Sigortam Genarali Sigorta.
    16-Bu süreçte hiçbir zaman desteğini görmediğim, muhatap bulamadığım, kaza yerine çekiciyi bile 2 saatte zor gönderen sigorta şirketim Generali' ye saygılarımı iletir ve kimseye tavsiye etmem.
    17-Henüz para yatmadı bu arada hala.

    Geçmiş olsun herkese kazasız belasız günler dilerim.





  • mrblr 3 gün önce araç kiraladım dün avmnin otoparkına girerken duvara çarptım ve firmaya haber verdim beni kendilerinin anlaşmalı olduğu oto sanayine gönderdiler ve 3000 tl masraf çıkarttılar bu araçlar kaskolu ve sigortalı değilmi kiralayanmı ödüyor bütün hasarı tşklr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çarşı5834

    mrblr 3 gün önce araç kiraladım dün avmnin otoparkına girerken duvara çarptım ve firmaya haber verdim beni kendilerinin anlaşmalı olduğu oto sanayine gönderdiler ve 3000 tl masraf çıkarttılar bu araçlar kaskolu ve sigortalı değilmi kiralayanmı ödüyor bütün hasarı tşklr
    Geçmiş olsun , eğer merdiven altı olarak tabir edilen bir yer değilse araçlar kaskolu olmaktadır.

    Ancak bu şekilde bir firma ise sözleşmenize bakılması gerekmektedir , eğer sözleşme içerisinde kaskolu olmadığı belirtilirse istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz. Kendi anlaşmalı yerlerinde yaptırmanıza gerek yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çarşı5834

    mrblr 3 gün önce araç kiraladım dün avmnin otoparkına girerken duvara çarptım ve firmaya haber verdim beni kendilerinin anlaşmalı olduğu oto sanayine gönderdiler ve 3000 tl masraf çıkarttılar bu araçlar kaskolu ve sigortalı değilmi kiralayanmı ödüyor bütün hasarı tşklr
    Merhaba,



    Geçmiş olsun hocam kendileri ödemek zorunda, alkol-uyuşturucu-emniyet şeridi ihlali olmadan size rücu edemezler.

    Sizden sadece aracın yattığı gün kadar rent a car ücreti talep edebilirler. Oda parça tedarik süreci hesaplamaya dahil edilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun Aleykum . Bugun caddede ilerlerken ışıklara yaklaşınca frene bastım ama yola dokulen bir madde nedeniyle fren tutmadı ve arac kaymaya başladı ve bi araca yandan çaptım . Çarptıgım aracın sigortası yok . Çok yağmur yağdığı için fotograf çekip ayrıldık yarın adamla buluşcaz . Bundan sonrski süreçte ne yapulcak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaran -- 7 Haziran 2018; 8:5:28 >
  • yaran Y kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam,

    Karşı tarafın trafik sigortası olmadığı için olay anında polis çağırıp polise tutanak tutturmanız gerekiyordu.
  • İyi forumlar arkadaşlar. Talihsiz bir kaza oldu. Aracın sol tarafı bariyerlere sürtüldü. Sanayiden ustaya gösterdim. Elden yaptırırsan 1500 e hal olur. Kasko ile yapılırsa fiyatı exper belirler dedi ve 3000 civarı tutar dedi. Eksper de bu kadar farklı çıkabilir mi. Elden ödeyip fatura ile eksper den ücreti alabilir miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Orasını bilmek imkansız hocam, aracı birde yetkili servise götürüp oradan teklif alın. Sanayi ile Yetkili servis arasında fiyat farkı var lakin, TR'de ki ustalara da güvenmek çok zor, 3-5 kuruş daha fazla kazanabilmek için her türlü sahtekarlık mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.