Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
250.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşkkürederim.



    Evet neredeyse her sigortada 2 yasina kadar diyor yalniz benim sigortamda 36 ay ibaresi mevcut. Zaten 2 yaş bile olsa araçımın iki yaşını tamamlamasına 2 hafta var daha.



    Aracımı yetkili servise çektirdim. Yetkili servis kesinlikle 63bin tl nin altında onarılmayacağını aksine onarıma başlanınca rakamın artabileceğini soyluyor. Şu an sigortadan takip ediyorum ikinci bir hasar degerlemesi yapılmış ve 56bin tl çıkmış. Benim sıfır araç klozundan faydalanmam için 61bin tl yetiyor. Bu durumda ilk çıkan hasar tutarı bu klozdan faydalanmamı sağlarken ikinci cıkan hasar tutarı bu klozdan faydalanmamı engelliyor.



    İzlemem gereken yok nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • igneli kullanıcısına yanıt
    Hocam perte çıkıp çıkmayacağı, eksperin raporuna bağlı, daha önce de yazdığım şekilde, hangi yol daha az kasadan para çıkartıyorsa o yolu tercih ediyor tüm sigorta şirketleri. Hangi şirketten kaskonuz?

    Yetkili servis onarım yapılacak parçalara bile direkt değişim diye yazar, eksper incelemede onarım yapılabilecek parçaları mini onarıma göndereceğinden dolayı rakam düşüyor hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 23 Haziran 2018; 19:9:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cassiyer97

    Arkadaşlar 08.06.2018 de bir kaza geçirdim tutanak falandır karşı taraf %100 suçlu gçeen günlerde babama mesaj geldi dosyanız açılmıştır diye bu aşamada neler oluyor kaç günde sonuç ortaya çıkar. Birde kaportacı parça bulamamış iki saç kapı değişecek sigorta şirketide bulamamış bu durumda neler oluyor çekme işlemi ile düzelticekler usta fazla para tutar dedi sigorta ile konuşucam dedi ne yapmam gereklidir bu aşamada 2 haftaadır araç yapılmadı bu süreci nasıl hızlandırabilirim birde işcilik sonunda işciliği beğenmeme gibi bir durum olursa ne yapmam gereklidir ilk kez olduğundan dolayı fazla bir bilgim yok
    ...
  • Merhaba hocam bir konu hakkında danisacaktim traktörü sollayacakken traktör beni görmeden ani manevra yaparak yolu ortaladi ve sag kapi tarafından bana çarpti exper gelip bakmış ve fiyat çıkartmış bu durumda beni haklı bulmuş mu oluyor? Yolun ortasındaki çizgi zaten yolun ortasi oluyor alenen serit ihlali belli oluyor ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler de burada.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cassiyer97 kullanıcısına yanıt
    acenteyi devreye sokmanız lazım, acente sahibi eksper ile görüşüp son durum nedir ne aşamadadır öğrenebilir hocam.
    ona göre yol haritası çizilmesi lazım.
  • Recepsigirtmac kullanıcısına yanıt
    Hocam google'a sbm tutanak sorgulama yazıp çıkan sayfada tc kimlik ve plaka ile sorgulama yapabilirsiniz sonuç oranları hakkında.
  • Hocam iyi günler, kaskodan ikame araç talep ettim. Araç 4 gündür serviste. Kasko önce anlaşmalı kiralama şirketinde otomatik vites araç yok dedi. Siz kendiniz kiralayın biz ödeyelim ancak öncesinde fiyat bilgisi paylaşın onaylatmam lazım dedi. Fiyat da verdim iki gündür dönecekler daha dönmediler. Ne yapmam lazım? Yasal olarak atmam gereken bir adım var mı sonrasında elimi kolaylaştıracak? Şimdiden teşekkürler
  • Daha belli olmamıs hocam tecrübeli birisiniz sizin görüşünüz nedir merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Hocam google'a sbm tutanak sorgulama yazıp çıkan sayfada tc kimlik ve plaka ile sorgulama yapabilirsiniz sonuç oranları hakkında.
    Merhaba sayın eksper.



    Bir trafik kazası yasadım ve polis çağırdık. Polis raporunda karşı araca 57/1b maddesinden, bana da 52/1a maddesinden kusur bulunmuş.(Oysa hızım 30du). Arastırdığım kadarı ile bu durumda yüzde 75 karşı taraf yüzde 25 ben kusurlu bulunuyorum karşı tarafın kusuru asli kusur olarak geçiyor. Öncelikle bu düşüncem dogru mu?



    Bir diğer husus, aracım ticari taksi ve henüz 10 aylık bir araç. Servis yaklaşık 20 bin masraf çıkarıyor. Ben aracım için değer kaybı başvurusu yapabilir miyim?



    Teşekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proctyy kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Ben eksper değil, sigorta acentesi sahibiyim. Kusur cetveline göre söylediğiniz doğru karşı tarafa %75 size %25 kusur uygulanması gerekmektedir. Ticari araçlarda değer kaybı talep edemezsiniz zaten araç satılacağı zaman çok fazla değer kaybı oluyor taksi çıkması diye nitelendiriliyor. ''Ticari kazanç kaybı'' talep edebilirsiniz. Özelden cep numaramı yazıyorum arayın ne yapmanız gerektiğini anlatayım ortada komisyon üsulu iş yapıyorlar kolay işlem zor değil boşuna paranızı kaptırmayın.
  • Geçen sene yağan doluda aracım hasar görmüştü, sigortanın anlaşmalı yerine gittim ve eksper baktı hasarı tespit etti , bende sigortadan parayı alıp başka yerde aracımı yaptırdım. Bu dediğim olay geçen sene oldu, ancak malum yine dolu tehlikesi var, olaki yine bir dolu hasarı alırsam bana sigorta daha önceki hasarınıza ait bu dolu gibi bişey dermi. Yani şimdi aracımın resmini falan çekip sigorta şirketine biyere yollamak mı gerekir.
  • Kolay gelsin. Kaza yaptık, anlaşmalı tutanak tutuldu. Karşı taraf işlemi başlatmış, kusur bana verildi. Kaskoyu karıştırmadan kendim tamir ettirebilir miyim? Dosya açıldı diye yaptırtmam şart mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-ompLo kullanıcısına yanıt
    hayır yaptırabilirsiniz lakin karşı taraf sizin trafik sigortanızı kullandığı için aracınıza rakamsız hasar kaydı gözükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 4 Temmuz 2018; 14:59:8 >
  • h@ydut kullanıcısına yanıt
    Evet yararınıza olur, acentenizi arayıp bilgi verip foto gönderin.Elinizde aracı yaptırdığınıza dair fatura var mı ?
  • Banada arkadan çarptılar tutanak tuttuk.yuzde 100 suçlu aracı yakın bir yere tamirciye çektik kişi ben eksper çağırırım ve bu sorunu hallederim dedi hatta bunların parçaları bulunmuyor çok pahalı araç büyük ihtimal pert olur dedi..eksper gelmiş bakmış aradan 10 gün geçti sonuç yok.tamirciye soruyorum daha belli olmadı diyor .ama pert olma ihtimali var diye tekrarlıyor.sonra 14 .uncu gün aradığımda sonuç nedir diye imza bekliyorum dedi .bende araç pert ölçümü dedim hayır olmadı ben komple arka buldum onu buna monte edilen boyayıp teslim edilen diyor şimdi bu nedir? Ben böyle kabul etmek durumundamiyim sigorta ne kadar para verecek nasıl öğrenebilirim aracı ysptirmayip parayı nasıl alırım veya ne yapmam lazim

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,
    Arkadaşlar ben bu işlerden neredeyse hiç anlamıyorum ramazan bayramının 3. günü yani 17 haziranda kırmızı ışıkta dururken arkamdan gelen araç aracıma hızla çarptı ve aracımı öndeki araç ile arasında sıkıştırdı. Arabamda 15 -17 bin liralık toplam hasar var. ben yüzde yüz haklı çıktım bütün hasarı arkadaki araç sigortası ödeyecek dediler. Bu arada benim kaskom yok.
    Sonra başıma gelenler.

    Gelen eksper arabanın dış görünüşüne baktı yazdı çizdi tamponlar sökülünce altındaki hasarı ayrıca ekleriz dedi gitti. Daha sonra ben ödeme beklerken geri dönüş oldu. Ek sorunlar dikkate alınmadan totalde bana 5 bin liralık ödeme yapacaklarını. bu paraya aracımı istediğim yerde yaptırmamı yaptıramazsam kendi anlaşmalı servisleri olduğunu onların yapacaklarını söylediler. Olur olmaz konuştuk ettik sonuç olarak ya parayı al yaptır yada bizde yapılacak başka yol yok dediler.
    dedim aracım tam yapılacak mı evet anlaşmalı yer size aracı anahtar teslim yapacak arayın görüşün dediler.
    Servisi aradım.
    Dedim benim aracımı 5000 liraya yapacakmışsınız aracımı gördünüz mü (ilk cümle SİZİN ARACINIZ DAHA ÖNCE KAZA YAPMIŞ SONRADAN BANA ŞURASI OLMAMIŞ ŞU KIRIĞI YAPIŞTIRMIŞSIN NİYE DEĞİŞTİRMEDİN OLMAMIŞ DEMEYECEKSİN BUNA GÖRE) evet gördük yaparız dediler.

    Dedim tamponlar içeri göçmüş altında ilave ezilen kırılan var aracın giderinde bir sorun varsa bunlar nasıl olacak GİDERİNDE MOTORUNDA BİR ŞEY YOKTUR. MERAK ETMEYİN DEDİ.

    Sordum benim aracımda özel yapım body kit var o nasıl olacak BİZ YAN SANAYİ NORMAL BİR TAMPON TAKACAĞIZ ESKİ TAMPONUNUZDAKİLER BUNA UYMUYORSA SİS PANJUR VS TAMPON DIŞINDAKİLERİ SİZ PARANIZLA ALIP TAKACAKSINIZ.

    Sordum benim aracımda özel kaliteli malzemeden orjinal boyanın üzerine folyo kaplama var bu nasıl olacak. BİZ BOYAYACAĞIZ DEDİLER boya rengi uymayacak nasıl olacak dedim SİZ KENDİNİZ KARŞILAYIP YAPTIRIRSINIZ DEDİ.
    Aracımda 1500 lira piyasa değeri olan özel navigasyonlu teyp var çarpmanın etkisiyle ekranı gövdesinden kopup geriye gitmiş dokunmatiğinin yarısı da çalışmıyor bunu sordum onu hiç ödemeyecek ve yapmayacaklarmış.
    VS VS İLGİNÇ BİR DİYALOG OLDU

    Sigortayı aradım eksper raporu bize gelmedi pert durumu varsa ona göre işlem yapacağız onu bekliyoruz dediler. yani sigortanın verdiği bir rakam yok fiyatı eksper belirlemiş.

    Sonuç olarak ben bu durumda nasıl bir yol izleyerek hakkımı alabilirim. 1 ay oldu aracım yatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tttahmettt -- 16 Temmuz 2018; 4:40:50 >




  • Yusuf Yahya Y kullanıcısına yanıt
    Acentenize ulaşın, eksperi arayıp son durumu öğrenebilir,
  • tttahmettt kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba, özelden iletişim numaramı yazıyorum arayın.
  • Dün Ford fiestamla kaza yaptım kusuru karşı taraf kabul ediyor tutanakda

    1 sorum değer yayıp parası ile ilgili km165 bini gecmicekmis benim araç 166 binde tam terslige bak değer kaybını alabilirmiyiz????

    2 sorum orta direk yamuldu şase bilmiyorum ne alemde pert durumu cikarmi ? çıkarsa ne yapmalıyım???
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caws57 -- 16 Temmuz 2018; 22:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.