Şimdi Ara

Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
9.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 yaş çok erken ve ergen bir dönem o yaştaki çocuğa.araba teslim edilmesini doğru bulmuyorum. Sorumluluk duygusu fazla gelişmemiştir çünkü kafasına nasıl eserse öyle davranır sonucunu çok düşünmez ve ciddi anlamda pişmanlıklar yaşayarak kendisi de psikolojik anlamda problemler yaşayabilir. Sürekli araç kullanmak için en güzel başlangıç 20 yaşında olmalıdır bence. Daha 18 yaşında da insanda çocuk aklı oluyor nitekim. 20li yaşlar normal bir insanın girip çıktığı her ortamda gerekli olgunluğu ayarlamaya başlayabildiği yaşlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: acr


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    ABD'de ehliyet yaşı 16 fln değil. Sadece bir kaç eyalette öyle.

    Ehliyet yaşı 18 değil 20 veya 22 yapılmalı.

    Türkiye'de bilinçsiz o kadar sürücü var ki zaten, 16'ya çekildiği an %400 kazalar artar.

    Tam tersi olmasın. Bazı eyaletlerde 18 geri kalanlarda 16 diye biliyorum. Varsa kaynağınız bilmek isterim.

    Tersi değil. Eyaletlere göre yaş sınırlamaları farklı. 15 yaşa kadar düşen yer var stajyerlik vs...

    Amerika'da ki trafik kuralları ve cezaları ile burası siyah ile beyaz kadar farklı.

    Amerika'da git 90 model bir aracın egzozunu açtırıp apaçi gibi araba sür bakalım, ondan sonra neler oluyor. Türkiye'de ki 16 yaşında ki çocuk ile ABD'de ki 16 yaşında ki çocuğun sürüşü aynı olmayacağı gibi, alacakları cezalar da aynı olmayacak. Türkiye'de trafik içinde makasa girdi veya drift yaptı diye kimsenin ehliyeti iptal edilmiyor, ancak ABD'de direk ehliyet iptali vs... gibi bir çok katı kural var.

    Türkiye'de 18 yaş altı ehliyet kanunu veya kuralını savunan herkese laf yetiştirebilir ve eleştirebilirim.

    Hocam haklıysanız eleştiriye açığım. Ancak tam olarak konuyu okumanızı isterim. Trdeki şartlarıda düzeletecek olan yine bizleriz. Devletimiz yeterli şartları sağlayamadan bu ehliyeti verirse buna bende karşı olurum. Ancak bu şartları denetimleri yapması gereken ve eksiklikleri düzeltmesi gereken bu devlet değilmi? Devlet şartları sağlayamadıkça ehliyet yaşınımı yükseltecek? Bu kabul edilecek bişey değil. Aksine iyileştirmeli bunun için kendini zorlamalı. İşin kolayına kaçmamalı. En azından bazı konularda bir hedef planı olmalı. Ama çoğu lafta...

    Ayrıca sizden varsa bir kaynak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Mayıs 2014; 3:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 18 bile az. Ehliyet alacak adamin saglik raporunda ruh sagligi raporu zaruri olmali bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    18 bile az. Ehliyet alacak adamin saglik raporunda ruh sagligi raporu zaruri olmali bence...

    Her türlü denetim yapılsın rapor alınsın herkez ehliyet alamasın. Problem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr


    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    18 bile az. Ehliyet alacak adamin saglik raporunda ruh sagligi raporu zaruri olmali bence...

    Her türlü denetim yapılsın rapor alınsın herkez ehliyet alamasın. Problem yok.

    Affiniza siginarak bi duzelme yapmak istiyorum ''herkez'' degil ''herkes''

    Herkez》her defa (kez -kere) manasinda oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 Ne cok gec ne cok erken 18 iyidir iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd'de 16'da olsa da ordaki yollar ve bilinçlilik seviyesi bizde yok yok yok.
    Bak en basit örnek, 'dur' tabelasını görünce komple duruyorlar,ben çok garipsemiştim ama adamlar duruyor gerekli gereksize bakmıyor duruyor. Ardından bakıyorlar sağa sola kaldırımda insan var mı diye.Varsa yol onundur, yine bekliyorlar karşıya geçene kadar. Her köşe başında,her 4 yolda,en sakin mahallelerde bile o tabela ordaysa durulacak diyor adamlar.Bunu bile aksatmadan yapıyorlar yani düşün ne kadar kurala uygun kullanıyorlar.
    Kısacası bizim gibi yavaşlayıp geçmiyorlar.Bizde araba kimdeyse yol onundur.Kırmızı ışık yoksa durulmaz.Şahsen ben bile onlar kadar önemsemiyorum ama önemsemek lazım.

    Adamlarda 5 şerit yol var,dur ben bi yanlıyım demiyor.Ama benim 4 gündür dikkatimi çekiyor şahinli arkadaşlar,babalarda driftli yanlamalı oyun yerine çeviriyor. 2 şerit yola kaydırarak girmeye çalışıyor.Bi kaza oldu burda, 1 yıl önce kaydırayım derken adamı hastanelik etti,korkudan arabayı bıraktı kaçtı, eleman 18'den küçük çıktı.Mahalle arası bir yer.
    Büyüğünden küçüğüne eğitimle olacak başka yolu yok.Yoksa bunları düşünmeden, sigorta parasını alamıyor diye 16 yapma fikri garip.16 yaşında arabayı verirken hiç düşünememiş mi?




  • Bence tam tersi, ehliyet yaş sınırları yukarı çekilmeli. ciddiyim. Hatta bunun yanında ehliyetsiz araç kullanma cezaları arttırılmalı. Verilen cezalar paraya çevrilmemeli, hapis olarak bırakılmalı. Gerçekten caydırıcı olur o zaman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En garip olan da,buradaki herkesin çok dikkatli, herkesin usta şöför olup her hatayı millette bulmaları.Kendileri ,20-25 yaşlarında mı aldılar da 18 e bile çok diyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim ne der bilemem ama Turkiye'de 16 yasindaki gence araba emanet etmek cok sakat bir is olur. 18 yasinda bile olup hala psikolojik olgunluga ulasamamis onlarca kisi var etrafimda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde 20 yas iyi. Trafikte yeterince aksiyon var. Birde 16 cekilmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürücü ve yaya güvenliğinde zirve yapmìş markaların satış yspamayìp, kamyonet bozması ticrilerin aile aracı.diye kullanıldığı, en yoğun yolu olan tem'in bile yer yer iki şeride dùştüğü, doğanın §ahinin torosun cirit attığı trafiğiyle bu ülkemde ehliyetin yaş sınırının 30 olması taraftarıyım. ancak evlenmiş ve çocuğu olmuş olanlar için 25e çekilebilir. arkada çocuk olduğu zaman tercihler değişiyor biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik de 16 yaşına düşürülecekse evet.madem 16 yaşında pişmiş oluyor şehzadeyi vatan hizmetine alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey maşallah, 17 yaşında ki çocuk duran arabaya vurdu diye ehliyet yaşı 16 olacakmış. İyi ya, yarın öbür gün 14 yaşında ki çocuk bir arabaya vurur ehliyet yaşı 12 olsun diye konu açılır. Gelin şunu düz hesap yuvarlayalım ehliyet alma yaşı 10 olsun çocuklarımız akülü araba yerine motorlu araba kullansın. Daha neler göreceğiz yahu. Ama doğru, Lise çağında cebinde çakı, bıçak taşıyan 15 - 16 gençliği Türkiyede yaşamıyor çünkü. Düşünsene 16 yaşında böyle bir tipin ehliyeti var ve ters yöne girmiş geliyor. Kanı kaynıyor, kendini Polat ALEMDAR olarak görüyor. Ve ters yöne girmiş geliyor. Ve karşısına yolunda giden adam çıkıyor. Adam doğal olarak doğru yönde olduğu için yol vermiyor. Ama bu deli fişek "yol benim, bas geri bilader" deyip cebinden çakısını da çıkartıp adamın üzerine yürüyor. Bunları yaşarız, gazeteler de TV'ler de haber olarak çok duyarız artık.

    Yaşım 39 ve ehliyetimi aldığım 2004 Şubatından beri askerlik dahil kesintisiz araba kullanıyorum. İlk 15 yaşımda Kilyos da ve babam beni şantiyesine götürdüğünde şantiye yollarında babam yanımdayken kullanmıştım arabayı. Ama asla trafiğe çıkmadım. Yedek anahtar bendeydi ve bir gün dahi gidip kaçırmadım arabayı. Ehliyetimi aldım ve arabayı da kullanmaya başladım. Yahu bakın, 10 yaşında ki okul öğrencisi (Yer Bağdat caddesi / Göztepe) öğretmeni ona ders hakkında aksi bir laf söyleyince "hocam haritadan yer seç kendine" diyorsa düşünün 16 yaşında ehliyet alıp trafiğe çıkmış gencin yapabileceklerini. Şahin alıp apaçi takılmasına gerek yok. Cep doluysa, para benim güç benim mantığı beyindeyse ve 16 yaşın verdiği delilik üzerindeyse TRAFİK KAZALARINDA HATTA TARTIŞMALARINDA ÖLÜMLÜ VEYA YARALANMALI OLARAK 1. OLURUZ.




  • Ülkemiz Maalesef O Kültürel Düzeyde Değil , Bana Kalsa 24 Yaşına Çekerim.
  • Yeteri kadar coluk cocuk ve apachi var zaten piyasada
    Hem 16 yasinda hem apachi denk gelirse hic cekemem dogrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.