Şimdi Ara

Eğitimli Yüksek Katmadeğerli Türkler Ülkeyi Terk Ediyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
10
Favori
40.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O haber sizden bahsetmiyor andavallılar önce bi okuyun
    “Haberde, "Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst sınıf ailelerin Türkiye'yi terk ettiği" de belirtildi. Ayrıca çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya'dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı da kaydedildi.
    NYT'nin haberinde, Küresel Varlık Göçü İncelemesi'nin (Global Wealth Migration Review) Türkiye'ye ilişkin verileri de yer aldı. Buna göre 2016 ile 2017 yılları arasında, Türkiye'nin varlıklı diliminin yüzde 12'sine denk gelen, en az 12 bin dolar milyoneri, servetlerini yurt dışına aktardı.”
    Siz değil beyaz Türkler bahsettikleri...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dec_chaos

    O haber sizden bahsetmiyor andavallılar önce bi okuyun
    “Haberde, "Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst sınıf ailelerin Türkiye'yi terk ettiği" de belirtildi. Ayrıca çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya'dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı da kaydedildi.
    NYT'nin haberinde, Küresel Varlık Göçü İncelemesi'nin (Global Wealth Migration Review) Türkiye'ye ilişkin verileri de yer aldı. Buna göre 2016 ile 2017 yılları arasında, Türkiye'nin varlıklı diliminin yüzde 12'sine denk gelen, en az 12 bin dolar milyoneri, servetlerini yurt dışına aktardı.”
    Siz değil beyaz Türkler bahsettikleri...
    Bu neyi kanıtlıyor? Ülkede göç yok mu yani?




  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    keşke olay sadece konuşma özgürlüğü olsa aynı o arkadaş gibi gidecektim hatta sırf geçen yıl 4 ayrı teklif geldi yurtdışından, bir yerde çalışmak yerine kendi işimi kurup orada da kaldığım yerden devam ederim diye düşünen bir gerizekalı olduğum için nasılsa burada iyi kazanıyoruz biraz daha duralım sermaye olarak birikiyor nasılsa dedim

    demez olaydım daha önce iş yaptığım birileri yüzünden kervana takılarak tck220 den yargılanıyorum, soruşturma başlangıcında polis aramıştı, resmi hiçbir çağrı olmamasına rağmen yardımcı olmak adına gittim yaptığım işleri anlattım konuyu çözebilmeleri açısından, günün sonunda sisteme dair detaylı bilgi verdiğim gerekçesiyle cmk hiçe sayılarak kendi bilgi alma tutanağım üzerinden usulsüzce suçlanıp sanık konumuna düştüm

    türkiye bu, insanın rahatı yerinde olunca umursamıyor nasılsa istediğim zaman giderim diye mesleğin ve maddi gücün verdiği rahatlığa dayanarak, ama yaşayınca anlıyormuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLogic

    Tam bir tatlı su solcususun. Kendi kendine benim söylemediklerimi söylemiş gibi gösterip sonra benim söylediğime dönmüşsün.

    Neyse liberal ülkeler uzaya gittiğinde siz burada hala devletin fındık alıp almaması gerektiği tartışır durursunuz. Ha bi de türban falan.
    Sevgili BlackLogic, bu ne sinir?

    Senin söylemediğin bir şeyi söylemişsin gibi göstermedim. Neo Liberal hezeyanlardan bahsettim. "Neo liberal hezeyanlar içindesin" demedim. Neo Liberal siyasi akım, dünyanın gelişmiş ülkelerinde 1980'lerin ortalarından 1990'ların başına kadar güçlü olmuş bir akımdır. Tüm liberalleri kapsamaz. Bu akıma sövdüm. Sövüyorum. Gene söverim. 20 küsür yıl sonra geberdiği yerden hortlayıp anadoluya musallat olduğu için, söverim yani... Seni rencide edecek bir laf da etmedim. "Tatlısu" cart curt falan olmuyor. İnsanların yüzüne de böyle konuşuyorsan bilemem. O senin terbiyesizliğin olur; ama insanların yüzüne böyle konuşmuyorsan, internet ortamında da böyle konuşmamalısın. Gerçi beni ilgilendirmez. Seviyesizce konuşan insanlarla muhabbete girmemek gibi bir huyum vardır. Kitleyecek bir cevap veririm, sonra daha da konuşmam. Genelde muhatap olmam yani. Biz seviyeli bir biçimde konuşuyorduk. Durduk yere gelip bana laf atan da sensin. İnsanları klasifiye eden, kafandaki klasifikasyonlara yerleştiren de sensin. Ben senin için Liberal dedim mi? "Tatlısu liberali" falan gibi bir laf ettim mi? Yok. Haddim değil. Tanımıyorum seni. O zaman senin ne haddine? Tanıyor musun beni?

    Daha önce, siyaset konusunda zilyon tane mesajlarımı okursan, fikirlerim açıktır. Ben realist biriyim. Gerçekleşmeyecek işlerin peşinden koşmam. İç dünyamda sosyalist olabilirim. Ancak bunun bugünün insanının gelişmişlik seviyesi ile, medenice sürdürülebilir bir sistem olduğunu düşünmüyorum. İnsanoğlunun sosyalist yaklaşımı sürdürülebilir kılması için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. İç dünyamda düşündüklerim, mevcut günümüz dünyasına uygulanabilir olmadığına göre, uygulanabilir olana bakıyorum. Kanada, Finlandiya, Norveç modelleri uygulanabilir geliyor. Gündelik yaşamımda da sosyal devlet destekli liberalizmi savunuyorum. Çünkü ben devrime inanmıyorum. Bir devrimin uzun süreli sürdürülebilir bir model kuramayacağına inanıyorum. İnsanın eğilimlerine uygun modeller geliştirmenin sürdürülebilir sonuç vereceğini düşünüyorum. İnsanoğlu, gelecekte yeterince evrimleştiğinde, fikir dünyası genişlediğinde, gündelik ve şahsi hırslarından sıyrıldığında, kendiliğinden düzenin sosyalizme kayacağını düşünüyorum. Bu belki 500 yıl sonra olur. Bilemem. Sonuçta günümüzde ne yapmak lazım, buna bakıyorum. Çıkardığım sonuç da sosyal devlet destekli bir liberal model. Nerede, ne yazdı isem, bu temel görüşün dışında zerre yazımı bulamazsın. Beni tanımıyorsun. Üzerimden "kesin bu herif şöyle biridir" diye fikir yürütme. Ben de seni tanımıyorum. Tanımadığım için ben de senin hakkında fikir yürütmüyorum. "Dediğime gelmişsin." falan gibi laflara gerek yok. Benim yazdıklarım da gayet bilinen şeyler, senin söylediklerin de... Yeni fikirler değiller. Ortalama zeka seviyesinde, ortalama entellektüel seviyede herkesin bildiği şeyler. İkimiz de hikmet yumurtlamadık. O yüzden: "Sakin ol şampiyon."

    Seni rencide edici bir şey söylemedim. Bu tavırla yazmaya devam edersen, seni rencide ederim.

    -------------------------

    Fındık falan da beni ilgilendirmez. Bana göre devletle fındığın ne alakası vardır? Fındık artık mantıklı maliyetlerle üretilemiyorsa, fındıkçılıktan para kazanılamıyorsa, fındık üretilmesin. Yaklaşımım basittir bu tarz konulara karşı. Benim dünyanın 96 ülkesinde iki adet patentim var. An itibari ile fabrikamı kapıyorum, ama uzunca bir süre ihracatçı/üretici idim. Kendi sınıfında dünyanın en ince, en sağlam ve en az su emen yapay taşını üretiyordum (nisana kadar üretmeye devam edeceğim). Bu ürünü üreten makinaları da ben geliştirdim. Dünya üzerinde başka bir benzeri olmayan bir ürün üretiyorum. Ürettiğim ürünler NewYork'da Manhattan'ın ortasında iki gökdelende, Zaha Hadid'in iki projesinde, Mace, Strabag gibi dünyanın en büyük 10 müteahhitlik şirketlerinin projelerinde, Tottanham spor kulübünün kompleksinde falan kullanılıyor. Tüm bunları yaparken, çimento dayanımı arttıran, bu sebeple çimentoya daha fazla atık konup, hem emisyonu, hem çimento maliyetini %15 düşürebilecek de bir teknoloji geliştirdim. İkinci patentim de bu. "Uzaya gittiğinde bıdı bıdı" diyorsun ya, varsa bir şansın, seni uzaya gönderecek olanlardanım.

    Türban meselesine gelince: Türbanla üniversiteye girmek serbest değil iken üniversite öğrencisi idim. Bizim okul türbanlıların okula girebildiği ilk üniversite idi. Yasayı çok güzel deldi bizim okul. Sonuna kadar da desteklerim. Kütüphanesini halka açık yaptı. Otomatikman tüm kampüs halka açık oldu. Sıkıntı, sınıfa türbanla girmekti. O yüzden türbanlı öğrenciler peruk veya garip güney amerika bereleri takarak derse girerdi. Bu dangalaklığa en sert karşı çıkışları yapanlardan biri bendim. Türbanla sınıfa girmek için de okul içi bir yönerge hazırladı rektörlük. Türbanlı öğrenciler sınıfa girmeye başladı. Bazı dangalak hocalar buna karşı çıktı. O hocaları protesto edip, dersine girmeyenler arasında ben de vardım. Ve ben agnostiğim. O zamanlar deisttim.

    -------------------------

    Tüm liberaller aynı değil. Vahşi kapitalizmi savunan liberaller var, devletin eğitim gibi kritik konularda devrede olması gerektiğini savunan var, konservatifi var, modernisti var. Ben sen necisin bilmem. Bir yazışma öncesine kadar liberal olduğunu dahi bilmiyordum. Dikkat edersen, sana "Sen Neo liberalsin" de demedim. Ha, Neo Liberal akıma sövdüm. Üzerine alındı isen, senin derdin o. O beni hiç ilgilendirmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ocak 2019; 19:6:39 >




  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    İmkanım olsa bi saniye durmam. Parayı geçtim ifade özgürlüğü yok, teşebbüs hürriyeti yok, seçme seçilme hürriyeti yok. Bunlarıda geçtim bi memleket çobanı kadar demokratik. Çoban ne kadar akıl sahibiyse seçilenlerde o oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilinçli kültürlü iyi eğitimli, yurt dışı görmüş ordaki hayat standartlarını kalitesini gören kişi tabiki kaçıcak, burda durması hata zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu

    http://www.tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari.html

    Alıntıları Göster
    bu şimdi kanıtmı bütün medya adalet hepsi akp'ye çalışıyor bunlar mı inandırıcı geliyor biraz mantık kursan cevabıda bulursun zaten misal Öztiryakiler firması ülkenin 1 numarasıydı ne oldu nerdeyse iflas eşiğinde şuan 7000 kişiye yakın eleman çıkardılar bende onlardan biriyim ekonomik krizden dolayı işten çıkarıldık

    bana inanmıyorsanız buyrun
    https://www.evrensel.net/haber/361711/oztiryakilerde-isci-kiyimi

    200 değil 7000 kişi çıkardılar bizzat bende dahil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 5 Ocak 2019; 19:12:49 >




  • gavurlar kaçıyor hamdolsun 2023 e kadar reis başımızdadır ağlasanızda kudursanızda reisss

    selam ve dua ile
  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    Konu başlığı ve yazdığım cevapla alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben ülke zenginleşti, coşuyor gibi bir ley demedim. Daha önceki mesajlarımda da ATV yi beğenmediğimi de söyledim. Burada olay hükümeti övmek/yermek değil. Konu başlığını bir kez daha okumanızı öneririm. Yok eğer başlığa göre cevap verdiyseniz ne kadar donanımlı olduğunuzu yazarsanız ona göre devam ederiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husamsdu

    Konu başlığı ve yazdığım cevapla alakasız bir cevap vermişsiniz. Ben ülke zenginleşti, coşuyor gibi bir ley demedim. Daha önceki mesajlarımda da ATV yi beğenmediğimi de söyledim. Burada olay hükümeti övmek/yermek değil. Konu başlığını bir kez daha okumanızı öneririm. Yok eğer başlığa göre cevap verdiyseniz ne kadar donanımlı olduğunuzu yazarsanız ona göre devam ederiz.
    Isine gelmeyince alakasız oluyor tabi ekonomik krizden bahsediyoruz o ihracat oranlarî tamamen yalan gösterdiğin sitede. fabrikalar batıyor tabi gerçekleri yüzüne çaprtiklari için alakasız konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 5 Ocak 2019; 19:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Amerika Green Card 2) İngiltere Ankara Anlaşması.

    Reçete bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka ne yapacaklar ki?

    Orada çok daha iyi yaşam standartları sunuluyor icra ettiği meslekte iyi olan insanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tjodalv T kullanıcısına yanıt
    Dostum Google ın dijital sertifikalarını incelemeni öneririm. Orta zekalı herkes biraz ilgi göstererek IT de kariyer yapabilir.

    https://learndigital.withgoogle.com/digitalgarage/course/digital-marketing

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ümidi olan varsa bence fazla romantiktir. 50 yıl TR de aza kanaat getirerek yaşamak istiyorsan adres Türkiye. 5-10 yıl sürünürüm 40 yıl rahat ederim diyorsan adres Batı Avrupa, Kuzey Amerika. Kaç tane hayatın var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Sevgili BlackLogic, bu ne sinir?

    Senin söylemediğin bir şeyi söylemişsin gibi göstermedim. Neo Liberal hezeyanlardan bahsettim. "Neo liberal hezeyanlar içindesin" demedim. Neo Liberal siyasi akım, dünyanın gelişmiş ülkelerinde 1980'lerin ortalarından 1990'ların başına kadar güçlü olmuş bir akımdır. Tüm liberalleri kapsamaz. Bu akıma sövdüm. Sövüyorum. Gene söverim. 20 küsür yıl sonra geberdiği yerden hortlayıp anadoluya musallat olduğu için, söverim yani... Seni rencide edecek bir laf da etmedim. "Tatlısu" cart curt falan olmuyor. İnsanların yüzüne de böyle konuşuyorsan bilemem. O senin terbiyesizliğin olur; ama insanların yüzüne böyle konuşmuyorsan, internet ortamında da böyle konuşmamalısın. Gerçi beni ilgilendirmez. Seviyesizce konuşan insanlarla muhabbete girmemek gibi bir huyum vardır. Kitleyecek bir cevap veririm, sonra daha da konuşmam. Genelde muhatap olmam yani. Biz seviyeli bir biçimde konuşuyorduk. Durduk yere gelip bana laf atan da sensin. İnsanları klasifiye eden, kafandaki klasifikasyonlara yerleştiren de sensin. Ben senin için Liberal dedim mi? "Tatlısu liberali" falan gibi bir laf ettim mi? Yok. Haddim değil. Tanımıyorum seni. O zaman senin ne haddine? Tanıyor musun beni?

    Daha önce, siyaset konusunda zilyon tane mesajlarımı okursan, fikirlerim açıktır. Ben realist biriyim. Gerçekleşmeyecek işlerin peşinden koşmam. İç dünyamda sosyalist olabilirim. Ancak bunun bugünün insanının gelişmişlik seviyesi ile, medenice sürdürülebilir bir sistem olduğunu düşünmüyorum. İnsanoğlunun sosyalist yaklaşımı sürdürülebilir kılması için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. İç dünyamda düşündüklerim, mevcut günümüz dünyasına uygulanabilir olmadığına göre, uygulanabilir olana bakıyorum. Kanada, Finlandiya, Norveç modelleri uygulanabilir geliyor. Gündelik yaşamımda da sosyal devlet destekli liberalizmi savunuyorum. Çünkü ben devrime inanmıyorum. Bir devrimin uzun süreli sürdürülebilir bir model kuramayacağına inanıyorum. İnsanın eğilimlerine uygun modeller geliştirmenin sürdürülebilir sonuç vereceğini düşünüyorum. İnsanoğlu, gelecekte yeterince evrimleştiğinde, fikir dünyası genişlediğinde, gündelik ve şahsi hırslarından sıyrıldığında, kendiliğinden düzenin sosyalizme kayacağını düşünüyorum. Bu belki 500 yıl sonra olur. Bilemem. Sonuçta günümüzde ne yapmak lazım, buna bakıyorum. Çıkardığım sonuç da sosyal devlet destekli bir liberal model. Nerede, ne yazdı isem, bu temel görüşün dışında zerre yazımı bulamazsın. Beni tanımıyorsun. Üzerimden "kesin bu herif şöyle biridir" diye fikir yürütme. Ben de seni tanımıyorum. Tanımadığım için ben de senin hakkında fikir yürütmüyorum. "Dediğime gelmişsin." falan gibi laflara gerek yok. Benim yazdıklarım da gayet bilinen şeyler, senin söylediklerin de... Yeni fikirler değiller. Ortalama zeka seviyesinde, ortalama entellektüel seviyede herkesin bildiği şeyler. İkimiz de hikmet yumurtlamadık. O yüzden: "Sakin ol şampiyon."

    Seni rencide edici bir şey söylemedim. Bu tavırla yazmaya devam edersen, seni rencide ederim.

    -------------------------

    Fındık falan da beni ilgilendirmez. Bana göre devletle fındığın ne alakası vardır? Fındık artık mantıklı maliyetlerle üretilemiyorsa, fındıkçılıktan para kazanılamıyorsa, fındık üretilmesin. Yaklaşımım basittir bu tarz konulara karşı. Benim dünyanın 96 ülkesinde iki adet patentim var. An itibari ile fabrikamı kapıyorum, ama uzunca bir süre ihracatçı/üretici idim. Kendi sınıfında dünyanın en ince, en sağlam ve en az su emen yapay taşını üretiyordum (nisana kadar üretmeye devam edeceğim). Bu ürünü üreten makinaları da ben geliştirdim. Dünya üzerinde başka bir benzeri olmayan bir ürün üretiyorum. Ürettiğim ürünler NewYork'da Manhattan'ın ortasında iki gökdelende, Zaha Hadid'in iki projesinde, Mace, Strabag gibi dünyanın en büyük 10 müteahhitlik şirketlerinin projelerinde, Tottanham spor kulübünün kompleksinde falan kullanılıyor. Tüm bunları yaparken, çimento dayanımı arttıran, bu sebeple çimentoya daha fazla atık konup, hem emisyonu, hem çimento maliyetini %15 düşürebilecek de bir teknoloji geliştirdim. İkinci patentim de bu. "Uzaya gittiğinde bıdı bıdı" diyorsun ya, varsa bir şansın, seni uzaya gönderecek olanlardanım.

    Türban meselesine gelince: Türbanla üniversiteye girmek serbest değil iken üniversite öğrencisi idim. Bizim okul türbanlıların okula girebildiği ilk üniversite idi. Yasayı çok güzel deldi bizim okul. Sonuna kadar da desteklerim. Kütüphanesini halka açık yaptı. Otomatikman tüm kampüs halka açık oldu. Sıkıntı, sınıfa türbanla girmekti. O yüzden türbanlı öğrenciler peruk veya garip güney amerika bereleri takarak derse girerdi. Bu dangalaklığa en sert karşı çıkışları yapanlardan biri bendim. Türbanla sınıfa girmek için de okul içi bir yönerge hazırladı rektörlük. Türbanlı öğrenciler sınıfa girmeye başladı. Bazı dangalak hocalar buna karşı çıktı. O hocaları protesto edip, dersine girmeyenler arasında ben de vardım. Ve ben agnostiğim. O zamanlar deisttim.

    -------------------------

    Tüm liberaller aynı değil. Vahşi kapitalizmi savunan liberaller var, devletin eğitim gibi kritik konularda devrede olması gerektiğini savunan var, konservatifi var, modernisti var. Ben sen necisin bilmem. Bir yazışma öncesine kadar liberal olduğunu dahi bilmiyordum. Dikkat edersen, sana "Sen Neo liberalsin" de demedim. Ha, Neo Liberal akıma sövdüm. Üzerine alındı isen, senin derdin o. O beni hiç ilgilendirmez.

    Alıntıları Göster
    Tamam da ne demek istiyorsun hala anlamadım. Ben liberalliği övdüm sen ise paragraf paragraf yazmışsın anlatmışsın da sonuç? O olmasın bu olmasın şu olmasın demekten öte ne istiyorsun onu anlamadım.




  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    He he sen özgürlüğünün tadını çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sağlıkçı halimle fırsatını bulsam anında giderim, yazılımcı olup durana helal olsun asıl.
  • Bence bizim sorunumuz bir üst akıl oluşturamıyor oluşumuz diye düşünüyorum. Toplum olarak çabuk agresifleşiyoruz ve ortadoğu bataklığında da yaşamak bizler için işleri daha da zorlaştırıyor. Ama zıtlıklar üzerine iletişim kurmaktan çok benzerlikler üzerine orta yolu bulmaya kalkışsak ülke daha güzel bi yer haline gelecek farkında değiliz. Bu benzerlikleri de yeni sepetimize ekleyince alın size mis gibi yeni nesil Türkiye CUMHURİYETİ.

    Bazı kesimler Atatürk'ü sevemedi bazı gruplar da irrite oldukları için Fatih'e gıcık olmaya başladı. Ancak yine toplum olarak farkında değiliz ki iki figür de geçmişte kaldı; torunlarıyız. Yaşadığın coğrafyayı ve etnik grubundan gelme kültürü de yokemezsin. Sanarsın osmanlı zamanında tek beyaz türkler yaşıyordu da günümüz türkiyesinde etnik gruplar problem olmaya başladı.

    Bakın bizim 86 milyon artık yeni bir kimlik yaratmamız gerekli. Suriyeliler geldi mi? Geldi, Afganlar geliyor mu? bilmiyorum, bildiğim tek bir şey var bu kadar insan gücü dünyada güçlü olmayı ifade eder. Sadece Amerika farklı etnik grupların özgürce yaşadığı bir yer olduğu için bugün ağzımız sulanarak amerikan mallarına deli paralar saçıyoruz veya oraya kaçmaya çalışıyoruz. Aynı sistemi niye kendimize inşa etmeyelim?
    Ben kendim, ülkemde huzurlu hissetmediğim için yasal yollarla göç ettim. Ben çok isterdim kendi ülkeme hizmet edip onu ileriye taşımaya. Ancak devlet kurumları yetersiz, dünyada çağın gerisindeyiz ve mevcut sistem dinazorlarla yönetiliyor. Şuanki devletin başındakiler dahi bence ülkenin potansiyelini bilmedikleri için klasik türk esnafı tadında ülkeyi yönetiyorlar. Halbuki işin ehillerini koymuş olsalardı bugün işte belkide toplum olarak akp belki türkiyenin bir milat taşı olabilirdi.. (siyasetten anlamam politika benim için tamamen reklam filmleridir)

    Bence önümüzde iki seçenek var. Birincisi, Biz toplum olarak dünyaya kendimizi göstermek istiyoruz. Tarih boyunca kanımız kaynadı bu saatten sonra hiç durmaz. Bir, medeniyet kurmak; yeniden... yeni bir coğrafya kültürü oluşturup bu coğrafyanın hititlerden neo-cumhuriyet yapılarına kadar sentez mimarisini taşıyacak. Böylelikle türkiyede yaşayan hiç kimse beyaz türk veya ermeni dölü veya terörist kürt diye ayrışma yaratamayacak. Çocuklar çok uluslu ülkelerin eğitim sistemine göre büyüyecek ve temel derecede empati, toplum bilinci, saygı gibi günlük hayatta birbirimizde ne eksik olan varsa onu alacak. Ulus baştan aşağı devletin belirleyeceği doğal standartlarda maliyeti ucuz ve coğfrayaya uygun insanlara barınma (depreme dayanıklı demonte evler bkz: japonya) -> üretim (global trend nedir?) -> eğlence (bir toplum nasıl mutlu olur, sadece park yapmak yeterli midir? altbaşlık:uyuşturucu) -> diğer ülkelerden farklı refah ayırt edici özellikler.. 2-3 cümle ile devlet modeli yazılmaz yapılmışı var: sovyetler birliği ikincisi; derhal global ekonomiyi öğrenip irlanda gibi elimizi taşın altına koyup ülkeyi bataktan kurtarmalıyız.

    Ancak unutulmaması gereken bazı şeyler var o da tarih değişime kapalı olan toplumları hep ezmiştir. Biz insanlar ortalama 80 yıl yaşar göçeriz. Devletler her zaman baki kalır. Bugün konuşulan cumhurbaşkanı başka olur gelecekte hakan deriz değişen sadece kültürümüz olur. Benim görmek istediğim türkiye gelecekte devletin ve halkın eşit terazide buluştuğu ve türk lirasının dolarla yaklaşık aynı değerde olduğu batısından doğusuna refah olan dunyanın bugün irlanda, norveç veya japonya gibi örnek ülkelerden olması.

    İşin gerçeğinin unutulmamasında fayda var. Hayal kurmak güzeldir fakat realite her zaman hayallerden farklı olmuştur. Bugünün İsrail'i bile 70-80 senede kitaplarca bilgi birikimine rağmen halen düzgün bir devlet haline gelememiştir. O yüzden yine toplum olarak türkiye'yi biz gelecekte şimdi geleceğini tartışmalıyız ki bakarsın meyvesini verir birgün..

    not1: bir konu daha varki türkiye olarak birgün belki bunu konuşmak zorunda kalacağız: Ermenistan. Ülkeler dünya üzerinde hiçbir zaman yalnız kalmadılar/kalamadılar. Bizim de asya koridoru ile iletişim halinde olmamız şart. bugün ermenistan ile arasında problem olmayan bir türkiye olsaydık avrupa birliği eşit rakip olarak denk alıp gelişmeye daha büyük çapta devam edebilirdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryso -- 5 Ocak 2019; 20:56:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLogic

    Dava dosyaları ve tutanaklarda yığınla çarpıklık var. Medyaya siyasetçilerin ağzından anlatılanla bir değil gerçekler.
    Anladığım şu; iktidar bunların konuşulmasını istemiyor. Tıpkı 17/25 gibi. Sen ne anladın? Ayrıca neden her şeyi erdoğana oy verenlere anlatmak zorundayız, neden biriniz de bunlardan haberdar değil.
    Konuşmanın başında ben eleştirdi diye tutuklanan biri görmedim demiştin. Şimdi gördün mü? Fikrin değişti mi?
    Ben chp'ye oy atmadım ama sen erdoğana oy attığını söylediğin için akp'lisin. Sürekli akpye oy atmış birinin akpli değilim demesi ironi cidden.
    Ayrıca cevaplarsan çok sevinirim.
    Ne olursa erdoğan kötü ve oy verilmez olur?
    Ne olursa hükümet suçlu olur?

    Alıntıları Göster
    açıklama var diyorsun Kem küm ediyorsun geçiştiriyorsun içerik de anlatılmak istenen nedir diyorum ne yazılmış diyorum yine bana net cevap vermiyorsun bilmediğimiz konu hakkında nasıl yorum yapacağız



    Görevi kimin en iyi şekilde yapacağına inaniyorsak ona oy veriyoruz. oy veriyoruz diye partilimiyiz diyeceğiz yerel seçimde ilçe belediyeyi farklı partiye ili farklı partiye verince ne oluyor hangi partili oluyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.