Şimdi Ara

Egea motor arızası - edit geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
8.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • onun bılmem yanı zaten aku ıle beyın baglantısı gereklıyse bozabılırde

    benım dedıgım 10 yasında araclarda

  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

    1.3 Multijet 2016 egea.

  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    akücü aküyü voltmetreyle mi ölçtü? soguk marş degerini felan ölçtü mü? eger voltmetre/avo metreyle ölçtüyse farklı yere gösterin.


    En garantisi servise gösterin yada aküyü degiştirin gitsin 6 yıllık akü o zaman aküden mi degil mi belli olur  

  • alembizim kullanıcısına yanıt

    Olcturdum hocam. Normal gaz ver falan yaptı. Klima radyo falan actirdi. Akü mutlu akü çıktı 2020 de takılmış.

  • Ustaya gösterdim. Usta araç beyni değişmesi gerekiyor dedi. Araci yıkarken beyni ıslatmışsındır dedi. Kaputu hiç açmadım. Oradan beyinin ıslanma ihtimali var mı cidden ?


    Aracın önce akü arıza ışığı. Yolda giderken ESP ve lastik basınç sensörü yandı. Bir kaç gün öncede vites değişimini gösteren shift yazısı çıkmaz oldu ve aracın yokuş kalkış sistemi çalışmıyor. Akücü akü değil dedi, ustanın birisi beyin dedi. Başka ustaya anlattım durumu. Araca bakmadan. Yoğunum beyinden değil aküdendir dedi. Beyin olma ihtimali var mı acaba ? Kaputu açmadan aracı yıkadım. Beyne oradan su kaçma ihtimali var mı cidden ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 16 Şubat 2022; 0:38:30 >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Hocam akü kaç yıllık acaba? Ve de iyi bir ustada akü ölçümü yaptırın mutlaka. Hava 2℃ iken araba çalışırken zorlanmıştı. Çalışınca da hava yastığı ikazı, immobilizer ikazı, asr/esp hill holder ikazı ve motor ikazı yandı. Araba 1-1.5 dakika böyle çalıştıktan sonra motoru stop edip obd bağladım ve yarım kontak yaptım. Obd adaptörü akü voltajını 10v olarak ölçünce meseleyi anladım. Tekrar marşa basınca bu sefer araç çalışmadı. Rampada olduğum için aracı vurdurarak çalıştırdım ve doğruca elektrikçiye gittim. Tahmin ettiğim gibi akü bitmiş dedi. Aküyü değiştirdim ve şuan -3 -4℃ gibi düşük sıcaklıklarda bile tek marşla çalıştırıyorum.

    Yukarıda arkadaşlar da söylemiş gerçi, fiat araçları akü bitmeye yakın böyle abuk subuk arızalar falan veriyor. Hiç olmazsa sanayide ustlarda yedek akü falan oluyor. Bir tanesini deneme maksatlı bağlayıp değişim olup olmadığına bakabilirsiniz.

    Edit: Aracım linea.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 16 Şubat 2022; 10:51:10 >




  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

    Hocam işin ilginci 1 aydır tek marşda çalışıyor. Çalışmada da aydınlatmada hiç sıkıntı yok . Dediğini deneyecegim. Arkadaşın aracının aküsünü söküp kendi aracima takacam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 16 Şubat 2022; 16:2:16 >
  • Motor çalışırken elektrik sistemleri elektriği aküden almaz, alternatörden alır, onun işareti akü işareti aynı, motor çalışıyorken yaşanan sorunun kaynağı akü olmamalı.


    alternatörün voltaj regülatörü sorunlu olabilir.


    ya da esp-lastik basınç sensörü, yokuş kalkış sistemi üçü de lastiklerdeki abs sensöründen gelen veriyi kullanıyor, ona baktırırdım ben olsam.

  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Aküyü sökmenize gerek yok iyi bir kablo ile takviye yapın sonra marş yapın aynı işi görür.
    Ben kesinlikle problemin aküden kaynaklandığını düşünüyorum. Fiat grubu araçların akü bitme uyarısı söyledikleriniz.

    Akü ölçümünü voltmetre ile sadece voltaj ölçümü ise yeterli sonuç vermez. Akülerin voltaj dışında soğukken marşa güç verme kapasitesi diye bir şey var cca gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Akünün bu gücü düştüğünde de akü aracı çalıştırmak için yeterli gücü veremez.
  • Yetkili servise gösterin bari hocam. Ustacıklarda sürünmeye değmez
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

    Evet hocam dedikleriniz doğru olabilir. İlk başta bende siz gibi düşündüm ama 2020 model mutlu akünün bu kadar çabuk bitmesi tuhafıma gitti. İnşallah aküdür.

  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç 4-5 gün içinde bu dediğim sorunları çıkarmaya başladı. O 4-5 gün öncesine kadar tek marşta alan akü, hastaneye gitmem gereken günde beni bir anda yolda bırakmıştı işte. O yüzden aküye mutlaka baktırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 17 Şubat 2022; 0:22:47 >
  • hocam aynı şey şuan benim başıma geldi siz nasıl bir çözüm buldunuz

  • behlulszn B kullanıcısına yanıt

    Akü den de benzer arıza veriyor ama benim akü normal çıktı. İlk önceliğin başka benzer araç varsa onun aküsünü senin araca tak dene. Ben öyle taktım. Arızalar tekrar devam ediyordu. Usta ilk aracı telefona bağladı. Program ile aarızaya baktı. Turbo basınç yüksek arızası çıktı. bu arıza turbo sensöründen yapar dedi. Parcacidan turbo sensörü aldı takti. Arıza gene devam edince eski orjinal sensörü geri taktı. Bilgisayardan partikül temizliği yaptı. Arıza gene devam edince partikül temizliğinden de değil dedi. Turbonun vastegate diye bir parçası var. Ustalar vesgeyt diyor ona. O patlak dedi. Turboyu değil önündeki vastegate parçasını değiştirdim sorun çözüldü.


    Turbo vesgeytini kontrol ettir. Turbocu anlıyor o işlerden de. Benim usta turbo ustası ile telefonda irtibatlaşarak giderdi o arızayı.


    Sizin sıkıntı başka parçadan olabilir. Ben ise sıkıntımı böyle çözdüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 9 Ekim 2022; 23:27:13 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.