Şimdi Ara

Editörlerin Kotayı Savunur Olmaları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bir bugün iki. Yavaş yavaş bütün teknoloji yazarları kota sevici olup çıkıyor. Aklıma bazı şüpheler getiriyorlar nedense. Yazılarını paylaşıyorum. Buyrun;


    KEMALETTİN BULAMACI:http://btdunyasi.net/akk-akn-dertlerimiz-ustune-bir-de-kaos-eklendi/

    SERHAT AYAN:http://www.tknlj.com/89-tl-versem-limitsiz-elektrik-ve-su-verir-misiniz/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 2 Mayıs 2017; 14:35:0 >







  • 1-Her iki haber de neden superonline spesifiğinde?
    2-İlgili Haberler neden SOL tarafındaki neredeyse tüm çalışanları retwitlendi?

    Superonline'nın viral olarak gündemi dizginlemesi uygulaması olarak görüyorum ben.

    Zaten haberlerin çıktığı sitelerde de sadece süperonline var.
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    Bence Superonline şu anda nasıl yapsakta o dedikleri kota aşımına ücreti getirsek diye düşünüyorlar tepki çektiği için şimdilik ileri bir tarihe ertelediklerini düşünüyorum, böyle yazarlar ile de kotayı olması gereken bir şeymiş gibi empoze edip önümüzdeki aylarda çat diye getirecekler eminim. Ortamın yumuşamasını bizim dağılmamızı bekliyorlar!

    KOTA İSTEMİYORUZ EY SUPERONLİNE YETKİLİLERİ!

    Her sene o elde ettiğiniz müthiş kârları azıcık kullanın işe yarasın!
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Maalesef biraz öyle ortamı yumuşatmaya çalışıyorlar. Ancak SOL yinede iyidir. Müşterisini dinler anlar.
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    Bu son olaylara kadar bende neredeyse fanatik derecesinde Superonline savunucusuydum. Ama Kaan Terzioğlunun ve diğer SOL çalışanlarının twitterdaki tavırları, retweetleri, grubu engellemeleri sonucunda artık bakış açımı değiştirdim.
    Öğrenci evinde SOL Fiber kullandım, 5 Liraya hayatımda ilk defa 100 Megabit upload gördüm, gerçekten sevdiğim bir şirketti Superonline ama üzülerek söylüyorum bu GB başına 1 Lira olayından sonra bitti benim için. Nerde kotayı savunan biri var onu hemen paylaşıyorlar birde utanmadan.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Bir farkındalığa dikkat çekmek istiyorlar. Kotayı biz getirmedik. ..... nedenlerle var demek istiyorlar. Odağı yansıtmak istiyorlar kısaca. Haklılarda.

    Ancak ben biliyorum kimin ne kadar kazndığını, bir bayiye ne kadarlık hakediş ödediklerini vs. karlı satamıyorlar. Hali ile müşteri memnuniyeti için fiyatlarını kıramıyorlar. Onları bağlayan süreçleri ve regülatif zorunlulukları başka başka methotlara itiyor.

    Velhasıl, basit alicengiz oyunlarını millet yemeyecek. Fiyatları kırıp minumum maaliyet ile satmasını beceremeyenler bi zahmet küçülsünler..
  • Kraldan çok kralcılar zaten daha önce hiç duymadığım kişiler bilinenlerden var mı bu olayı savunan ? Benim bildiğim yok.
  • Her iki makalenin verdiği örnekler zaten insanı güldürmeye yetiyor. Birisi hala 1Mbps AKN sonrası hız alırdınız şimdi 3 oldu diyor. Diğer su ve elektrik 89Tl'ye sınırsız olsa beğenmez miydiniz diyor. Elektrikle ilgili en azından kendi iş alanım olduğu için örnek vereyim. Elektrikte dışa bağımlılığı azaltmanın yolları vardır, enerji tasarrufu yüksek cihazlar alırsınız, kullandığınız ampülleri led varyasyonları ile değiştirirsiniz, kullanmadığınız odaların ışıklarını açık tutmazsınız veya imkanınız var ise evinizin çatısına tek seferde olmasa bile aylar içerisinde bloklar halinde güneş panelleri ekletip, kökten masraftan kurtulabilirsiniz. Zaten sağlanılması istenen şey bu;fakat data yani bilgi ile elektrik bir tutulamaz, bunu böyle dile getirip cahilce yazacağına azıcık çağ bilgisi edinseydi editör, belki de insanların ne söylemek istediğini, neyi istediklerini anlardı, gerçi adını duyup etmediğim birisi, o nedenle kitlesi artık ne düşünüyor bilemem.

    Data kullanımı gün geçtikçe artıyor, facebook, twitter, instagram giriyorum diye betimleyen birisi Youtube kullanmıyor mu ? Facebook video barındırmıyor mu veya bu şahıs yahu oturup dizi izleyeyim diye düşünmüyor mu, maçları bile internetten izleyen bir toplumumuz varken, 100GB tüketemez diye ifade kullanmak, Bill Gates'in 640K ötesine gerek olmayacak ifadesinden daha da kötü. İnternet ve veri kullanımı doğru orantıda artıyor ve artmaya devam edecek. 1997'den örnek vermeye gerek yok artık, 2017 senesindeyiz, 97 senesinde satılan araçlar bugün kullanılıyor mu ? 97 senesinde kullanılan elektronik cihaz çeşitliliğiyle bugün kullandığımız cihazlar aynı mı ? Bunlar bile çoğalmışken geçmişten günümüze, internet kullanımının artması neden bu kadar garip karşılanıyor, bunu anlamak güç. 500GB kullanan biri ile ben neden aynı fiyatı ödeyeyim diyor mesela, iyi de 500GB kullanan kişi de 40Tl'ye 100Mbit sınırsız alıyorsa, sen de 20Tl'ye 50Mbit sınırsız alırsın, bunu kota ile kısıtlayacağına hız fiyatlarını makul olarak aşağıya çekip, dileyen dilediği hızı seçip, ona göre fiyat öder. Madem 20 den fazla ödemek istemiyorsun, 50Mbit alıp geçersin bu durumda. Yok istemiyorsa 25Mbit sınırsız da bulur, 20Tl 50Mbit fazla derse 12 Tl'ye 25Mbit hız alıp geçer. Su konusuna hiç girmiyorum, sondaj güya yasak;fakat sondaj kullanmayan tek site veya apartman görmedim bugüne kadar. Dolayısıyla su faturasını azaltmanın yolu, elektrikten de kolay.Uzun lafın kısası bunlar gibi editörler, aslında insanları ironik biçimde kaosa sürükleyenler. Yani bakın adamlar size bunu vermiş, kabul edin bunu gibi düşünceleri savunan bir editör, yarın birgün arsasına kendisinin izni olmadan el konulması durumunda nasıl tepki verir mesela ?

    Bu arada belirttiğim fiyatlar tamamiyle varsayımlardan ibarettir, sonra hani nerede 50Mbit o fiyata vs diye gelip tartışma yaratmasın kimse. İnternetin AKN'si, kotası, dolaylı yollardan kısıtlamaları olmamalı. O nedenle kotalı düşüncenin savunulması değil, tam aksinin daima önplanda tutulması lazım.




  • 1997 yılında 2400-9600bps modemlerle bağlantı yaptığımız zamanı günümüzle kıyaslayan adam embesildir.
    Yurtdışı örneklerinden bahsetmeyip sadece vatandaşı suçlu bulması da yazının sipariş olduğunun kanıtı.
  • O iki ismi hiç duymadım, belkide satılık kalem olmalarından dolayıdır?
    internet gibi dijital birşeyi, sınırsız elektrik ve su ile kıyaslamak tam bir AHMAKLIKTIR.

    internet zaten sınırsızdır, yurtdışı çıkışları için ödeden fiyat sabittir. kapasite yetmemeye başlarsa anlık olarak herkesin hızı biraz azalır, ancak hiç bir zaman herkes tam kapasitede AYNI ANDA internetten dosya indirmediği için bu pek olmaz. Belki 50 değil 40 mbite düşer hızınız anlık olarak ancak, ev tipi paylaşımlı internet budur. Firmalar 1:1 bant genişliği ve %100 kesintisiz erişim için daha yüksek bedel öderler o ayrı.

    10Gbit hattım olsa, bunu 50 mbit alan 200 kişiye eşit bölebilirsiniz ancak kimse böyle yapmaz dünyada.
    1:20 ile 1:50 arası retention denilen işlem yapılır.

    1:20 de mesela, 200 * 20 = 4000 kişiye 10Gbit hat pay edilir. Tabi ISS lerin yurt dışı çıkışı 10gbitten çok daha yüksek olduğu için darboğaz genelde ya olmaz, yada akşam yoğun saatlerde olur.

    Eyyy ... Kota nedir ya? 4,5G mi lan bu? Finlandiyada 4G de bile kota yokmuş tam sınırsızmış!




  • elektrik ve su ile kıyaslamış yazar. ve bu insanlar ülkemizde binlere hitap ediyor. yazık günah yandaş yazı olduğu bu kadar belirtilemezdi.
  • goygoya bak

    89 tl ye sınırsız elektrik veren var mıymış.

    ulan fiber hat masrafı akarı kokarı var da sanki tutmuş bir de elektrikle kıyaslıyor.

    tövbe est.

    bunlar daha birinci adım aristo mantığını bile çözememiş tutmuş üstüne bir de editör mü olmuşlar! yazık yazık.
  • Herkesi aynı potaya koyup "torrentçi bunna. Sen 100230 TB indirirken biz indirmiyoz, niye senin gadaaa ödeyelim" diye ağlaşıyorlar.

    Ey evladım, bak ben Netflix, Apple Music ve Amazon Prime abonesiyim. Aynı zamanda Digitürk Dilediğin Yerde ve Turkcell TV+'ı da aktif olarak kullanıyorum. Şimdi benim download miktarım ne olabilir, hiç düşündün mü? Ben film seviyorum diye niye cezalandırılayım ki? Zaten bu şirketlere dünyanın abonelik bedellerini ödemiyor muyum? Ha senin için bunlar yeterli olmayacak bir de senin keyfin için ISS'e ekstra kota parası vereceğim, niye? Düdük gibi, çağdışında kalmış kotalarla bizi idare edecekler, biz de aman ne güzel diyeceğiz öyle mi? Neden? Serhat beyler bizimle aynı değillermiş. Ah canııım.

    Bunlar editör olacağına şuna yanıt versinler. Bak ben buluta yedekleme yapmak zorundayım. Neden biliyor musun? Çünkü çok değerli fotoğraflarım ve videolarım var yurtdışında çektiğim. Peki upload ne bu ülkede? Hadi biriniz de çıksın upload'a kota uygulanıyor ve bu ISS'ler komik hızlar veriyor desin. Hadi birisi de AKK aşımı sonrası hız 1 Mbit'e(yazıyla bir megabit!) iniyor desin. Derler mi? Ofisimden zaman zaman evimdeki NAS'a erişiyorum iş gereği. NAS'tan download yapmanın bir sorunu yok. Ama o NAS cihazından ben download yaptığımda cihaz veri gönderdiği için upload mekanızmasını kullanıyor. Soruyorum şimdi 5 Mbit hız ve 50 GB kota ile ne kadar NAS'a erişim sağlarım? Hız AKK sonrası 1 Mbit'e düştüğünde o NAS'a erişsem ne olur? Tabi bunlar Serhat Bey'lerin ilgi alanında değil. "Bana ne!" diyor adamcağız. Öyle mi?

    Bak Serhat Bey ben de diyorum ki, senin az harcadığın kotandan da BANA NE!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElPoderoso -- 4 Mayıs 2017; 15:18:0 >




  • Benim evimde elektrik tesisatı var diye nasıl tüm elektronik cihazları açıp oturmuyorsam,

    benim evimde su tesisatı var diye nasıl tüm muslukları açıp oturmuyorsam,

    benim kotasız internete sahip olmam da, bu bağlantıyı 7/24 tam kapasitesiyle kullanacağım manasına gelmiyor. Ha bunu yapanlar evet olacak ama asla tüm kullanıcıların %1'ini bile geçmez.

    Bunun aksini iddia edip, bunca video/müzik/oyun servislerinin olduğu çağda, arsızca interneti ''normal'' kullanmanın hala mail bakıp, haber okuyup çıkmaktan ibaret kaldığını/olduğunu savunanlar ya kalemini satmıştır ya da mağarada yaşamaktadır.

    Elin ülkesinin insanı benden ucuza, benden daha hızlı interneti kullanabiliyor, bunlar hala şükredin oturun işte ayağı yapıyor.

    Niye nefret ediyorsunuz abicim siz bu ülkenin insanından? Biz niye haketmiyoruz?

    Tüm ülke niye sistemi suistimal edecek bir avuç azınlık gösterilerek devamlı kaz gibi yolunuyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybyhappiness -- 4 Mayıs 2017; 16:17:47 >




  • kimse kolay kolay kotyı sevemez... svunmazda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ElPoderoso

    Herkesi aynı potaya koyup "torrentçi bunna. Sen 100230 TB indirirken biz indirmiyoz, niye senin gadaaa ödeyelim" diye ağlaşıyorlar.

    Ey evladım, bak ben Netflix, Apple Music ve Amazon Prime abonesiyim. Aynı zamanda Digitürk Dilediğin Yerde ve Turkcell TV+'ı da aktif olarak kullanıyorum. Şimdi benim download miktarım ne olabilir, hiç düşündün mü? Ben film seviyorum diye niye cezalandırılayım ki? Zaten bu şirketlere dünyanın abonelik bedellerini ödemiyor muyum? Ha senin için bunlar yeterli olmayacak bir de senin keyfin için ISS'e ekstra kota parası vereceğim, niye? Düdük gibi, çağdışında kalmış kotalarla bizi idare edecekler, biz de aman ne güzel diyeceğiz öyle mi? Neden? Serhat beyler bizimle aynı değillermiş. Ah canııım.

    Bunlar editör olacağına şuna yanıt versinler. Bak ben buluta yedekleme yapmak zorundayım. Neden biliyor musun? Çünkü çok değerli fotoğraflarım ve videolarım var yurtdışında çektiğim. Peki upload ne bu ülkede? Hadi biriniz de çıksın upload'a kota uygulanıyor ve bu ISS'ler komik hızlar veriyor desin. Hadi birisi de AKK aşımı sonrası hız 1 Mbit'e(yazıyla bir megabit!) iniyor desin. Derler mi? Ofisimden zaman zaman evimdeki NAS'a erişiyorum iş gereği. NAS'tan download yapmanın bir sorunu yok. Ama o NAS cihazından ben download yaptığımda cihaz veri gönderdiği için upload mekanızmasını kullanıyor. Soruyorum şimdi 5 Mbit hız ve 50 GB kota ile ne kadar NAS'a erişim sağlarım? Hız AKK sonrası 1 Mbit'e düştüğünde o NAS'a erişsem ne olur? Tabi bunlar Serhat Bey'lerin ilgi alanında değil. "Bana ne!" diyor adamcağız. Öyle mi?

    Bak Serhat Bey ben de diyorum ki, senin az harcadığın kotandan da BANA NE!



    Katılıyorum hocam. Bende isim gereği Gmail üzerinden hizmet alıyorum , dosya paylaşımı drive , kişisel fotoğraflarım , hem drive da , hemde Nas ta , driveim 260 GB olarak dolu , ben sınırsız internet istiyorum , kargacik burgacik değil , evimde bose soundtouch var Spotify üyeliğim var , Netflix kullanıyorum , evimde 3 çocuk var , aylık 1,1 TB civarında internet kullanıyorum , daha düzgün hizmeti daha ucuza dünya da her ülke satarken bize neden kötülük yapıyorlar , geçen ay İspanya'daydim 300/300 internet 22 euro mu yoksa 20 euro mu ne. Millet olarak koyun oldukça paralı askerler de çıkar bu kotayı , sınırlandırılmış internet ide , yasal olarak kullandığım veri miktarı hiç kimseyi ilgilendirmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.