Şimdi Ara

Edirne Valisi Yunus Sezer: 'Edirne genelinde başıboş köpek istemiyorum' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık buna bir önlem alınması gerek. Avrupa'da ne varsa onları örnek alalım.

  • Çin’e ihraç etsek bunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları kısırlaştırma şansı yok çok pahalı bir işlem. Sayı çok fazla.

    Ya uyutacaksın. Ya da bir yere yollayacaksın. Çok insani bir çözüm yolu yok. Ya da saldırganlıklarını engelleyen ucuz bir aşı üretecekler. Vurulanı salsınlar ondan sonra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 8 Eylül 2023; 17:19:17 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

    15 milyon mülteciye bakıyoruz, bizden olmamasina ragmen. Ite kediye de bakariz bizlik sorun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Desene Dunyada Bizden Enayisi Yok Diye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

    Zavalli varliklara bakmak enayilik degildir, enayilik kendinden olmayana bakmaktir Suriler. Şu kopek olayina tepkigosterene kadar Surilere tepki gösterilse ya, sadece seçm donemi hatirliyor bazlari.


    Kopeklerin evet sayilari artti, evet sokakta hayvan da olmamali. Ama devlet bunu kendi yapti. Sokaga hayvan atan müsvettelere ceza uygulanmadig sürece bu olay bitmez. O hayvanlar da yahudileri katleden Naziler gibi katlettiginle kalirsin.


    Zavalli aciz canlilar bu kadar kaniniza dokunmasin. Ben de sokakta istemem ama genelde bu tip saldiri olaylari pimpirikli hayvana eli degmemiş tipler buluyor hic sasrmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Kurt Kirmasi Itler Zavallimi
    Gecen Aylarda Ekmek Almisim Eve Gidiyorum
    Isemis Sicmis Yerini Belirlemis Bende Onunden Geciyorum Kazma Gibi Dislerini Cikartip Guya Beni Korkutacak Zavalli Deve Gibi Kopek Cocuk Olsa Kesin Isirmisti Gozune Kestiremeyince Beni Gitti Zaten.Tabi Burasi 3 Dunya Ulkesi Afrika Kabile Devleti Gibi Oldugu Icin Sikinti Yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

    Soylediklerimin zerresini anlayamadigina eminim, anlamiş olsan bol emojili, ergence bir yorum yapmaktan kaçinirdin. Ayni sekilde sana nasil hitap edildiyse, usluba karşilik, nazik bir uslup kullanirdin.


    Hayvanin aslan ya da it olmasi fark etmiyor aklı insan zekasindan dusuk bu canlilarin, goruyorum ki bazilari daha bile zeki olabilir bazi insanlardan (!), bu hayvanlar doğmuş bu xografya lafa gelince insanin kaderi de hayvanin mi degil, yavruhayvan bir dilim ekmek icin ayak altinda dolaniyor bir bardak su için inliyor. Sen yemek verme ya mantiginiz yok ya vicdaniniz. Burasi tartismaya kapali bu dakikadan sonra.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Cok Iyi Anliyorum Bizde Gelismis Ulke Gibi Olalim
    Avrupali Hristiyan Nasil Rahat Geziyorsa Bizde Oyle Gezelim Diyorum Kafatasi 8 Yerinden Isirilmis Kolu Bacagi Parcalanmis Cocuklar Gormek Istemiyorum
    1 Tane Cocugun 1 Damla Kanini Milyon Tane Ite Yedirmek Istemiyorum. Medeniyet Sokakta Kurt Kirmasi Itlerle Beraber Yasamak Olamaz... Ama Oluyor Cunku Burasi Tr...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boylarına bir bakın bildiğin Çoban köpeği. Siz daha mama falan koyun oraya buraya, herifle dana kadar olmuş. Artık o mamalara ne koyuyorlarsa gün gelecek bizede kerkinecekler zaten.


    İşi bilsemde korkutucu bu birkaçtanesi ile bir arada durmak. Hele ufak çocuklar vs tam travma yaşıyorlar. Sonra gel de hayvan sev köpek sev.


    Hızlıca çözüm şart. Bir işi tam yapalım bu sefer, hem hayvanlar adına hem de insanlarımız adına.



    msn
    Ankara'da Saldırgan Köpekler Mahalleliye Zor Anlar Yaşatıyor
    https://www.msn.com/
  • İstanbul'da toplatılacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Yararsız hayvanları sokakta beslemek doğru değil. Doğru olmadığı gibi sokakta hayvanlarla yasamaktan ilkellik.


    Kopek veya kedi sahipli olması gereken hayvanlardır ve insanlar bunları günümüzde oyuncak niyetine kullanmakta bence buda etik değil ancak bireylerin ne yaptığı beni ilgilendirmez ancak bunu kamu alanına yani sokaga tasıyamayız.


    Su an hayvan sorunu kontrolden çıktı tamamen. Kısırlaştırma vb o sınırı astık. Malesef uyutma yoku ile nufusu kontrol altına alınması gunumuzde zorunlu.


    Suriyeli meselesine gelirsek alakasız seyler ile, bir sorunu baska bir sorunu gostererek otele eye calışmak yakışmıyor. Suriyelilere problemdir basıbos hayvan suruleri de ancak bunlar apayrı problemler. Yanana konusulması bile sacma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Eylül 2023; 5:49:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta evden atılma köpek falan yok. Hepsi bildiğimiz sokak köpeği. 20 sene öncede aynı tip köpekler vardı. Tutturmuşlar evden atılan köpek diye sanırsın pitbullar, finolar, goldenler geziyor sokakta.

  • Periah kullanıcısına yanıt
    zaten adamların amacı tartışmayı başka tarafa çekip asıl konuyu unutturmak. bu pek çok konuda kullanılan bilindik bir taktik. suriyeli olmasa bu defa da tecavüzcü, katil vs'leri öne sürüyorlar zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Mesajimi yazali kaç ay olmuş, hiç okumadan, aklima gelen bu işin Suriyeli meselesine benzemeye başladigi oldu. Pek ondan bahsetmemisim önceki mesajimda ancak sorunun cozumu konusundaki çikmaz da benzerlik gosteriyor.


    Sokakta hayvan olsun isteyen insan (hayvamseverler de dahil) pek yoktur sanirim. Akli basinda herkes hem fikirdir sokakta hayvan olmamasi mukabilinde ancak var ve bu soruna sebebiyet veren evine kopek alip, sokaga atan, dogada hayvan uremesine musamaha gosteren başiboş belediyelerdir. Sorumsuzluktur.


    Devlet işine geldi mi her halta bütce ayirmayi biliyor bu ekonomik sartlar altinda dahi, milyar liralara bir sürü sacma ise ayriliyor teferruata gerek yok siyasete cok girmek.istemiyorum ancak insani şekilde bu iş cozulmek mecburiyetinde her belediyeye fonlama tarzi belirli bir kota ile butce ayirmasi kanunen zorunlu olup, denetim de yaptirilmali, bu hayvanlar günden güne devlet tarafindan ayrilmis butcelerle belediyeler uzerinden "kisırlastirilmasi" en dogru olan, zor gibi gozukse de bir sure sonra bu iş basta zor gelen zamanla kolaylasacaktir. Öyle ucu açik zoe bir konu degil, bir erkek kopegin kisirlastirilma islemi 1 saat sürmüyor. Artik tıpta gelisti, hayvani uyutup, enjekte edilen sıvı ile haya bolgesine hayvanin ureme organinin fonksiyonelligi yok oluyor ya da direkt kesilip, dikis atiliyor.


    Hayvanin yaşam hakkini elden almak da hayvandan daha asagi bir canlinin yapacagi bir düzendir. O hayvana hic dogma sansi verilmeyecekti baştan. Ötesine az cok vicdani olan herkes de karsidir sanirim. Toplayip, denize birakalim, atalim, itlaf edilen gibi yorumlarin toplumda buyuk bir infaale sebep verecegi de, gerceklestirilemeyecegini de hepimiz biliyoruz.


    Son olarak devlet sokaga hayvan atanlari gerekirse tespit edecek, hapse atilmasa da hayatini kaydiracak sekilde para cezasi kesecek, bu komuda ben somut bir devlet hukumet tutumu görmüyorum. Görsek zaten bu durumda olmazdik. Bu hayvamlar gelgelelim.bugun buharlassa, bu kafayla zaten 10 seneye gene sokaklarda hayvan populasyonu böyle olur her 10 15 yilda bir katliamdan gecirecek de degiliz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir depoda karbonmonoksit gazı salınarak sorun çözülebilir. Küçükken tüplü katalitik başında dururken gelen o tatlı uykuyu hatırlayanlar destek verecektir.

    Ayrıca sivrisinek ve hamamböceğini öldürürken gözünü kırpmayıp köpek itlafına canilik diyen de fetöcüdür!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında çözüm basit ve şu an harcanan paralardan çok daha azı harcanacak çözüm bu:

    1. her şehirde birbirinden uzak 2 tane büyük arazi bulacaksın. etrafını çitle çevireceksin.
    2. bütün sokak köpeklerini toplayıp alanlardan birine erkek köpekleri, diğerine de dişi köpekleri dolduracaksın.
    3. erkek ve dişiler aynı alanda olmayacağı için kısırlaştırmaya gerek yok, kısırlaştırma maliyeti de yok.
    4. çitle çevrilmiş alandan dışarı köpek çıkmayacak.
    5. yemlerini ve sağlık bakım hizmetlerini 10-15 yıl boyunca düzenli vereceksin,
    6. 10-15 yıl sonra hepsi eceliyle ölüp gidecek.
    7. böylece hem sokakta bir tane başıboş köpek kalmamış olacak, hem de hayvan severler köpekleri öldürüyorlar diye şikayet edemeyecek.
    8. 10-15 yıl sonra bu arazileri de başka amaçla kullanmaya başlayabilirsin.
    9. köpek sahiplenmeye ve bakmaya katı kurallar getireceksin, sokağa köpek bırakana, köpeği başkasına zarar verene hapis cezası uygulayacaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Eylül 2023; 10:54:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.