Şimdi Ara

ECS A780GM-A Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ECS A780GM-A Ram Sorunu


    Resimdeki "DRAM Frequency" ve "DRAM Timing Mode" kullanım kitapçığında ve internet sitesinde var. Fakat bendeki anakartın biosunda bu ikisi kaldırılmış. En alta GFX hız ayarı konmuş (Kitapçıkta yok). Bununla Onboard ekran kartı için GPU hızını ayarlayabiliyorum. (Default 500 MHz)
    Anakartın versiyonu 1.1 yazıyor (Boardun üzerinde). Fakat AMD Overdrive versiyonu 1.0 gösteriyor. BIOS versiyonu 08/11/2008. Ayrıca 1066 MHz 6 6 6 18 ram kullanıyorum. POST ekranında ve bütün test programlarında 800MHz 5 5 5 15 olarak görünüyor. ECS sitesi teknik desteğine mesaj attım. Henüz cevap gelmedi.
    BIOS güncellemeyi düşünüyorum. BIOS'larınıza bakabilir misiniz? BIOS versiyonunu ve yukarıdaki iki özelliğin olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Bir de 1066 MHz ram kullanan var mı? RAM hızınız nasıl görünüyor? (İşlemcim AMD 7850 BE)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsari -- 20 Temmuz 2009; 16:16:17 >







  • ECS'den cevap geldi.
    "Due to the Phenom CPU and memory module limitation, the DRAM
    may need to adjust the voltage for supporting DDR2 1066."
    Benim RAM'ler 2,16v'ta çalışıyor. Ramlerin voltaj aralığı zaten 1,8-2,2. RAM QVL listesini göndermişler. Test ettikleri 2GB RAM'ler 1,9 voltta çalışıyor. Herhalde voltajı düşürmeyi değil yükseltmeyi kastediyorlar. Tekrar mesaj attım. Bakalım bu defa ne diyecekler.
  • Ramini o değerlerde kullanabilmen için ramlere +0.35V yani +350mV vermen gerekir. M.I.B intelligence menüsünü kuracalayıp bu ayarı yapabilirsin.
  • Teşekkür ederim showstopper... A780GM-A kullanan arkadaşlar lazım. Seninki Ultra olduğu için farklı bir durum olabilir. Söylediğin gibi voltaj ayarı yaparsam 2,5voltu geçecek. O da biraz riskli. Ben daha çok BIOS güncelleme ile DRAM Frequency" ve "DRAM Timing Mode" menülerine ulaşabilmeyi umuyorum. Bu şekilde 1066 MHz için çalışma yapabilirim. Benim anakartın aynısını kullanan arkadaşlardan o yüzden BIOS durumunu sordum. Zaten ECS'den gelen ikinci cevapta bütün RAM'ler için garanti vermediklerini ve BIOS güncelleme ile sorunu çözülme ihtimalinin olduğunu belirtiyorlar.
    Bu da son cevapları:
    "we can't promise every type of memory can be used in this mainboard.it may be compatible issue. you can also flash the latest bios to have a try,if the issue still exist,we suggest you use the memory list in our memory QVL.
    BIOS link:
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?detailid=892&CategoryID=1&DetailName=Bios&MenuID=123&LanID=0
    memory QVL:"




  • A780GM-A kullanıcıları neredesiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.