Şimdi Ara

E-kitap satışları yüzde 20 azaldı: E-kitap rüzgarı kesiliyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen o kokuyu, o fanteziyi yaşayacaksın diye ağaçları kesmeye devam diyorsun? 150=0

  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Şu papirüs geyiği de bitemedi.Elektronik kitap sevmemek ve Papirüse dönmek arasında nasıl ilişki kuruyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

    Şu papirüs geyiği de bitemedi.Elektronik kitap sevmemek ve Papirüse dönmek arasında nasıl ilişki kuruyorsunuz

    Biri birinin öncülü biri diğerinin öncülü?
  • Hayatımız yeterince elektronik ve sanal zaten hiç olmazsa keyif alarak okuduğum kitaplarım basılı olsun kağıt ve mürekkep koksun bilgisayarda,tablette ve telefonda hem kitap hemde dergi okumayı denedim kesinlikle bana hitap etmiyor, Canım sıkıldığında kitaplığıma bakmayı elimi ciltlerin üzerinde gezdirmeyi seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaBr2 C kullanıcısına yanıt
    iki senedir kindle kullanıyorum diyorsun. iki senedir hiç elektronik kitap almadın mı.

  • Kavram karmaşası oluşmuş E-reader ve E-book terimlerini direkt çevirdiğimiz için "elektronik kitap" deyince "elektronik kitap okuyucu" anladım. Anlamlı olmasına gerek yok, keşke daha kısa bir terim bulsaydık.
  • Hem Kindle pw hemde Kobo aura kullanan biri olarak, Kindle ' ı İngilizce kitap okurken, Kobo' yu ise Türkçe kitap okurken kullanıyorum.

    Kindle' ı alalı nerdeyse iki yıl oldu ve kendime aldığım en faydalı cihaz diyebilirim. Kobo yu ise yaklaşık bir yıldır kullanmaktayım ve ondan da memnunum. Özellikle her iki cihazın aydınlatmasının olması gece okurken çok yararlı.

    Asıl konumuza dönersek, bence gelenekselciler ( fiziksel kitapçıların ) e- kitap türevine karşı çıkması bana matbaanın Osmanlı İmparatorluğuna ilk geldiği zamanlardaki tepkiyi hatırlattı.

    Yadsınamaz bir gerçek var ki, kabul etsek de etmesek de, dijital devrim gün gelecek hayatımızı ele geçirecek. Ama bu devrimi şu an yeryüzünde nefes alan güruh görür mü soru işareti?

    Gelelim e-kitap satın alma olayına. Bu furyaya katıldığımdan bu yana bir tane bile ücretli kitap satın almadım. Nette yığınla var, bilen bilir.

    Bu arada basılı kitap satın almaya ve okumaya da devam ediyorum.

    Son olarak illaki fiziksel okumakta ısrar eden arkadaşları " kil tablet " okumaya davet ediyorum. Kağıttan kitap mı olurmuş? Bulunan ilk metinler tablete yazılı değil miydi?

    Not: Yazacak çok şey var ama mobilden bu kadar. Netice itibariyle Okuyun arkadaşlar. Dijital veya basılı, okuyun da hangisini kullandığınız önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Matbaa ve papirüs geyiği bitemedi.Arkadaşlar basılı kitap ile elektronik kitap arasındaki ilişki kil tablet ve ya papirüs arasındaki ilişki ile alakasız.Osmanlıdaki matbaa meselesi tamami ile alakasız.Hiçbir uğraş vermeden doğrudan ulaşılan bilgi zararlıdır, cebinde 10000 kitap ile gezmek insana hiç birşey kazandırmaz.E kitap sevdalılarının bir özelliği de internette her bilgiyi doğru şekilde bulacağına inananlar ki onlara birşey demiyoruz ve Vikipedi'ye uğurluyoruz.Elektronik kitap pek tabi okunabilir desteklenmelidir ama basılı kitap okuyanları gerici filan diye yaftalamak nedir bunu anlamıyorum.Çok okumak bir marifet değil doğru şeyleri anlayarak okumak bir marifet ve metrobüste o gürültüde okuduğunu kolay kolay anlayamazsın zaten(Bu kısımda sürekli pembe dizi okuyanları bir kenara koyuyorum)



    Özet olarak elektronik kitap çok faydalı fakat önümüzdeki 100 yılda asla basılı kitabın yerine geçebilecek birşey değil.İnsanları basılı kitap okuyanlar gerici vs vs diye kategorize etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KolonyaAdam -- 5 Mayıs 2017; 15:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KolonyaAdam kullanıcısına yanıt
    quote:

    Hiçbir uğraş vermeden doğrudan ulaşılan bilgi zararlıdır

  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Söylediğimin arkasındayım, doğrudan ulaşılan bilginin doğruluğu ve yanlışlığı ölçülemiyor.Bilgi elde etmek için emek vermek gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kitap alırken e-kitap tercih etmiyorum, sarı sayfalı sayfalı kokan kitabın ruhu var
  • Bence büyük bir kesim kitabı sevsin veya okumuş olmak için okusun elinin altındaki o kitabı görmek istiyor. Bittikten sonra rafta görüp kişisel olarak tatmin oluyor. Veya bazıları ne kadar çok kitap dizerse o kadar çok egosunu tatmin edeceğini hissediyor. İnstagramda denk geldiğim bazı kitap sayfalarında her gün kitaplıkların fotoğrafı paylaşılıyor. Eminim o tabloyu gören birçok insan da "bendede olmalı" hissiyle satın almalara başlıyor. Şimdi bu noktada dilerseniz yüzlerce kitabı e-kitap olarak okumuş olun haliyle bir kitaplık görüntüsü veremezsiniz. Sanki o kadar kitabı okuduğunuzu bir yandan da insanlara kanıtlamak zorundaymışsınız gibi bir şekilde sunmanız gerek. Tabi satışların düşmesine birçok şey neden olmuş olabilir ama bence buda bir etkendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basılı kitap 18 lira ebook 15 lira. Ne anladık ki? Ebook amacı zaten ucuza kitap satışı değil mi. Sonuçta dijital olan bir şeyi sonsuz kere çoğaltabilirsin. Tıpkı iTunes dan 99 cente parça almak gibi 9 liraya ebook alsak ne güzel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordan okumam, burdan okumazsam olmuyor... Okuyun arkadaşlar nereden olursa olsun okuyun, kim nasıl isterse öyle okusun ama yeter ki okusun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik romanlar dışında ya da cidden konusunu beğendim romanlar dışında pdf kitap okurum.Kitaplar günümüzde çok pahalılaştı ama buna doğru orantılı olarak içindeki içerik kötüleşti hele popüler kültür kitapları kesinlikle 1 kuruş vermem dikkatimi çektiyse pdf okurum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı argümanlar oyunlar, filmler, müzikler için de vardı. Böyle alıp kutusunu açıp koklayacaktın raflara dizecektin falan filan. Aynı şekilde orda da dijitalin fiyat avantajı ilk dönemde yoktu. Sonra steam, itunes, fizy, netflix gibi servisler geldi ve sonuç ortada.

    Birisi demiş 10000 kitabın cebinde olması ne kazandırır. Valla bana gayet de yığınla para, yer ve vakit(kitabı arama, baskısını bekleme vs.) kazandırdı. Yabancı dilde kitap okumayı seviyorsan, basılı olarak hayal bile edemeyeceğin çeşitlilik elinin altında.

    E-ink ekran, kitapta nasılsa öyle gösteriyor. Hatta yazı boyutunu ayarlayabildiğin için çok daha az göz yoruyor. O argüman da tamamen boş.

    Teknolojiye direnmeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Yığınla para demişsin, e-kitapları internetten kitap indirme ve para vermeme amacı güderek kullanıyorsan zaten diyecek birşey yok.Sayenizde kitap endüstrisi ihya oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cehalete aşık, okur yazarlığa düşmanlıktan prim yapan başka adreslere bırakın böyle yönlendirici soruları.
    E-kitapların rüzgarı kesilse ne olacak? Sazlıktan ot toplayıp papirüse mi yazacağız? Çin'den ipek ithâl edip üstüne mi dokuyacağız harfleri? Dosyaları, kitapları kürekle, el arabasıyla mı taşıyacağız? Azıcık kafa...
  • KolonyaAdam kullanıcısına yanıt
    Gayet net örnekler verdiğimi düşünüyorum. Hepsi hüngür hüngür ağladı sektör batıyor diye. Hangisi battı?

    Yakında yazarların %5-10 cüzzi komisyonlarla doğrudan kitap yayınlayabileceği e-platformlar ortaya çıkacaktır ve fiyatlar yerine oturacaktır.

    Yayınevlerine acıyacak değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İster beğenilsin ister beğenilmesin gelecek bu yönde. Gelecekte cihazda depolamaya bile gerek kalmayacak,
    tüm kütüphaneler cloud üzerinde tutulacak ve wikipedia gibi kitaba anında erişim sağlanacak. Şu an bile istanbul b.b.
    kütüphanesindeki birçok arşivi elektronik ortama taşımaya uğraşıyor.
    Bu işi taneyle kitap satarak değil geniş bir kütüphaneden aylık cüzi ücret alarak çözebilirler tıpkı spotify vs. gibi.
    Yatırım imkanım olsa ABD'de yaşasam bu tip bir platform kurardım sanırım.

    Eski ile büyümüş insanlar bunu yadırgayacak elbette, kağıt varken okuyucu mu olur diye... Ama gelecek nesiller
    bununla büyüyeceği için yadırganmayacak. Hayatı kolaylaştıran birşey sonuçta. E-ink gibi bir teknoloji ile
    aydınlatmalı ekranlardaki göz yorulması da yaşanmıyor zaten hali hazırda.
    Beğenilmeme sebebi bence şu an bir geçiş dönemi olması ve normal basılı kitapla sanal kopyasının aynı fiyata satılıyor oluşu.
    Birisinin piyasaya atılıp ben e-kitap sektörünü geliştireceğim demesine bakıyor iş.
    Doğal olarak bu geçiş döneminde insanlar aynı fiyata basılı olanı tercih edecektir.
    Ama gelecekte çocuklarımız sırtında 5 kilo yük taşımayacak buna eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Mayıs 2017; 22:24:46 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.