Şimdi Ara

E-kitap satışları yüzde 20 azaldı: E-kitap rüzgarı kesiliyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence en önemli sebep fiyatı ikincisi de ekranları çok küçük.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaBr2


    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: CaBr2

    Satışların azalması normal, bu pc, televizyon, telefon gibi bir şey değil. Aldığın ürünü senelerce hiç bir upgrade derdi olmadan kullanabiliyorsun. Nedeni de en tepesinden en alt modeline kadar hepsi aynı işlevi görüyor.

    2 senedir kindle kullanıyorum, bundan sonra da zorunda kalmadıkça normal kitap okuyacağımı sanmıyorum.

    Yazıda bahsi geçen, satışı azalmış olan ürünler tablet formundaki e-kitap okuyucular değil, bu okuyucularda okunan e-kitap'lar. Bu yapılan yorum ve bu yorumun çok beğeni alması bizlerin aslında kitap okumadığımızın, hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da manevi içeriğin değil maddi görünenin derdinde bir toplum olduğumuzun açık göstergesi. Nasrettin Hocanın kürkünden bu yana değişen hiçbirşey yok yani.

    Yanlış anladı isem, bu yorumu yapan ve beğenenler bir kitabı alıp onu yıllar boyu defalarca bıkmadan usanmadan okuyorlarsa konu bambaşka bir boyuta çoktan kaçmış demektir. Bu durum en üst düzey bilim insalarını bile aşar.

    e-book, e-reader kavramlarının Türkçe'de "her zaman olduğu gibi" güzel bir karşılığı yok. Bir cümlelik alet adı mı olur? Yazıyı okumadım, ilk yoruma cevap verdim, bende de hata var. "e-kitap okuyucu" satma işi saydığım nedenlerden dolayı biraz zorlu.



    Yanlış anlaşılmış, ama aslında çok farklı olmayan asıl konuya gelirsek, insanların daha az e-kitap almasının sebebi, insanlarda sahiplik duygusunu hissettirememiş olması olabilir. Buna bağlı olarak korsan artmaya başladı. En azindan Steam veya Spotify gibi platformlar kurulmalı ki insanlarda arşivcilik hissi uyanmalı. Şimdi arşiv yapmaya kalksan çok pahalı oluyor. O yüzden insanlar korsana kaydı.



    e-kitap, dolayısıyla "e-kitap okuyucu" furyasının bitmesi ise çok zor. Telefon ekranları e-ink kullanmaya başlarsa belki o zaman biter. Onun dışında bu kolaylığı deneyimledikten sonra vazgeçmek olmaz.





    Yazıyı okumayıp yorum yapama hastalığı azımsanamayacak kadar yaygın. Zaten bu yorumların çoğuna bakınca açıkça anlaşılıyor.

    Terimlerin güzel bir Türkçe karşılığı olmadığını kesinlikle söylenemez. İngilizcesi e-book (electronic book) Türkçesi e-kitap, İngilizcesi e-book reader veya e-reader Türkçesi de e-kitap okuyucu. Electronic teriminin İngilizcede de Türkçede de E harfi ile başladığı heralde tartışmaya açık değildir.

    e-Book ile e-Book Reader'in ya da e-Kitap ile e-Kitap Okuyucu'nun ayrımını bilmeyen de bi zahmet konunun kompedanı, eBook'un icad edenin doktoradan hocası gibi yorum yapmasın.

    Sitede haber yapmışlar "Angry Birds" satışları azaldı, oyunun yeni serüvenlerin olduğu sürümleri artık eskisi gibi satmıyor diye. Yorum yapan 10 kişinin 9'u "iPhone 7 ile iPhone 6s'in kayda değer bir farkı yok, iPhone 6s'i olan niye değiştirip iPhone 7 alsın ki" diye yorum yapmış.

    Asıl konuya gelirsek editör Furkan Babur arkadaşımız adına üzüldüm, emeğine hiç saygı gösterilmemiş. O kadar uğraşmış, çokda güzel yazmış ama yorum yapanların bile %90'ı yazıyı okumaya zahmet etmemiş. Bu vesile ile Ekrem71'i de tebrik etmek istiyorum, ne kadar çok zaman kızsak da takipçi kitlesini çok iyi tanıyor ve ona göre yazılar yazıyor.




  • Bence gerekli teknolojik alt yapı oluşursa sıkıntı yok ama şu an için tabletten kitap okumak akıl karı değil. Zira göz ağrısı + baş ağrısı + vs vs sorunları var uzun bir süre sonra belki

  • Gittikçe dijitalleşen dünyada e-kitap satışlarının azalması beni gerçekten şaşırttı. Müzik sektöründen bir benzetme yapmak gerekirse, nasıl cd ve plaklar yerini itunes gibi dijital içerik satan platformlara, onlar da çevrimiçi müzik servislerine bırakıyorsa, aynı dönüşüm yayıncılık sektörü için de olacaktır. Halihazırda gazetecilik bu devrimi yaptıysa, kitap yayıncılığı da her yeni gelen nesille beraber bu devrimini tamamlayacaktır.
    E-kitapların hayatımıza kattığı yeniliklerin ve kolaylıkların yadsınamayacağını kanaatindeyim. O anlamda basılı ve dijital yayıncılığın paralel şekilde ilerlemesi ve gelişmesi, içeriğin her iki şekilde de satışa sunulmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu sayede okurlar kendi alışkanlıklarına uygun şekilde tercihlerini yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımdan bunu anladıysan diyecek bir şey bulamıyorum. Ben hadi okumadım, hata ben de dedim. Sen hem okuduğunu anlamıyorsun, hem de saçma noktalardan tartışmayı gereksiz uzatmaya çalışıyorsun. Dolayısıyla tartışmaya değer biri olarak görmediğim için, forum ahalisini için bir şey yazıp gidiyorum.

    Çoğu terim gibi bu iki terim de berbat. Elektronik kelimesinin Türkçe'de "e" ile başladığını herkes biliyor. Bunun böyle olması güzel olduğu anlamına gelmez. Herkes bütün terimleri tartışabilir, köküne kadar tartışmalıdır. Türkçe terim bulamıyorlarsa ne işe yarıyor orada çalışanlar, direkt tercümeyi ben de yapıyorum. Terimleri direkt tercüme edince "güzel" oluyor diyorsun. Bunun üzerine söz söyleyecek takat yok bende.




  • rahat oluyor mu ya e kitap okuyanların fikirleri ne durumda bu konuda

  • türkiyede e kitap basılı kitaba yakın hatta daha yüksek fiyatlara satılıyor birileri suistimal ediyor, haksız kazanç sağlıyor
    fiyat politikası maliyetiyle orantılı olmalı bizde işler düdükleme mantığıyla ilerliyor
  • EKitap okuyucusu olan biri olarak,

    Özetlersek ekran mekran, aydınlatma, taşıma kolaylığı, çok kitap az yerde, kitabın kokusu, falan filan; aslı şudur;

    e-kitap fiyatları cazip değil, e-kitap çeşitliliği az, e-kitabı varsa korsanını bulmak kolay, korsan tercih ediliyor, korsan kullanmamak ahlaka kalıyor falan filan...

  • e-kitaplar çoooook pahalı. Halbuki fiziki kitaba oranla çok daha az maliyeti söz konusu olmasına rağmen.

    Not:e-kitap okuyucular değil e-kitaplar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unflattering -- 1 Mayıs 2017; 12:22:47 >
  • kitap bir keyif işidir, diyenler ;
    keyfine kitap okuyanlar
    o kitaba dokunulduğunda,
    o kitabın tuşesinin (dokunulduğunda) verdiği hissi ve o kitabın kağıt ve mürekkep kokusunu ve yaşanılmış izler gibi kapağındaki kıvrılmış yaşanmışlığın verdiği eskiliği görünce, o kitap daha okunmadan o duyguları okurana bir ön sunum misali
    ucundan kıyısında hafifçe tatırır misali !

    fiziksel kitabın 2. el piyasası bile var !

    ama fiziksel olmayan kitap olayı zorunlu olarak okunması gereken kitapların daha rahat bir şekilde çalışılması açısından iyi güzel ama lakin ! LCD ekranı doğal bir ışık yansımasında okunduğu gibi değil ! LCD en iyi resimli ve tarihi scan edilmiş önemli el yazmalarını incelemek için iyi bir çözüm ama kahve kokusu yanında eski kağıdın verdiği okur hazzını veremiyor ! bu biraz bizim gösteriş ve sükse ruhumuzdan !

    fiziksel kitap fiziksel insan var olduğu sürece var olacaktır !





  • merveyanar M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle e-kitap okumak için ayrıca bir okuyucu almanızın zorunlu olmadığını belirteyim. Türkçe içerik anlamında en geniş arşive Kobo(idefix ve d&r üzerinden satın alınan e-kitaplar kobo arşivindendir) sahip olduğundan onun üzerinden örnek vermem gerekirse; kobo uygulamalarını dilerseniz telefon tablet veya bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Bu çeşitli cihazlarda kitap okumanıza olanak verir ayrıca tüm bu cihazlara tek bir hesaptan giriş yaptığınızdan aldığınız notlar, kaldığınız sayfa gibi veriler diğer cihazlarla otomatik olarak senkronize olur.

    E-kitabın bana sağladığı en büyük kolaylık ise; altını çizdiğim veya not aldığım sayfayı aramıyor olmam. Uygulamanın notlar bölümünde istediğim nota tıklayıp gerekli sayfaya gidebilyorum. Ayrıca uygulamanın sahip olduğu sözlük sayesinde anlamını bilmediğim bir sözcüğe tıklayıp uygulamadan çıkmadan türkçe açıklamasın görebiliyorum veya yabancı bir kitap okuyorsanız yine ingilizce türkçe sözlüğü sayesinde uygulamadan ayrılmadan türkçe karşılığını öğrenebiliyorum. Kitapları yanınızda taşıma derdinden kurtarması vs bunlar en bilindik faydaları bu yüzden onlardan ayrıntılı bahsetmiyorum.

    Diğer bir sıkıntı olarak bahsedilen konu ise gece kitap okurken gözün yorulmasıyla ilgili diyebileceğim uygulamada gece moduna aldığınız zaman sayfa rengi siyaha; yazılar da beyaza dönüyor ve ekran parlaklığını da telefonun size izin verdiğinden daha fazla kısmanızı sağlayan ayarları var. Gözleri ışığa duyarlı olan birisi olarak bu ayarları yaptığımda sorunsuz bir şekilde gece kitap okuyabiliyorum. Fiyatlar konusunda malesef basılı yayına göre çok avantajı yok. Genellikle 1-2 tl civarlarında ucuz oluyorlar veya bazen daha pahalı oldukları da olabiliyor fakat ciddi bir fiyat farkı olmadığı sürece yukarıda bahsettiğim fayda ve kolaylıklarından dolayı mümkünse e-kitap almayı tercih ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

    Aynen dostum. Ekrandan okunan kitaplar yüzünden 5 yıl içinde neredeyse kör olursun. İstediğin kadar kalite ekran de bana, yinede gözlere zarar veriyor. Gerçek kağıt kitabın yerini asla hiç bir şey tutmaz. Umarım e-kitap sektörü batar, yok olur

    Dedi ve papirüse dönsem mi diye aklından geçirmeye başladı..
  • Kitap okuyanların çoğu o canlı canlı hazzı sevdiği için okuyor sadece bir şey okumak için değil ondan olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Singlecore kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Singlecore. Deneyeceğim.
  • Yeni bir kindle sahibi olarak ben çok kullanışlı o yüzden bence hiçbir zaman e-kitap olayı bitmez tabii bunun yanında normal kitap olayınında bitmesi beklenmez. Bence ikiside su olur yolunu bulur.

  • Artık kağıt devri kapanmalı Dünyaya zarar veren bir maddede kağıttır. ben Her zaman kitaplarımı google play kitaplardan okuyorum Öğrenci olduğum için Kitapları epub olarak internetten indirip google kitaplara yüklüyorum. daha kullanışlı daha iyi daha zevkli

  • Ben ne basılı ne de elektronik taraftarıyım. İçerikte eksiklik olmadığı sürece okurum. Sadece eğer kitabı birfen fazla kere okuyacağımı düşünürsem basılı satın alırım. Onun dışında gerçek bir kitap hissi vermediği düşüncesiyle romantikleşmeye veya "Artık her şey teknolojiye ayak uydurmalı." demeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Hepsinin yerine göre değeri var. Eğer yolculuğa çıkarken Kralların Yolu'nu okuyorsan e-kitap yararlı olur tabii, eğer evde gece vakti okuyorsan da basılı kitap bence daha avantajlı.



    Bir şey daha ekleyeyim. Bu e-kitap satışlarının düşmesi normaldir. Çünkü insanların eskiden ihtiyaçları vardı, satın aldılar: şimdi ihtiyaçlarını giderdiler, satın almıyorlar. 3-4 yıl sonra tekrar artar, sonra tekrar düşer, sonra tekrar artar, sonra tekrar düşer.



    Normalde masaüstü bilgisayarın yerini laptoplar almıştı ve masaüstü bilgisayar satışı iyice düşmüştü, sonra masaüstünün oyun performansı açısından daha iyi olduğu anlaşıldı ve oyuncuların masaüstü ihtiyacı doğdu. Tıpkı e-kitapda olduğu gibi bu ihtiyaç karşılanınca satış oranı düşmeye başladı. 3-4 yıla firmalar daja sağlam oyunlar yapar, oyuncular da daha sağlam bilgisayar almaya başlar, tıpkı e-kitapta olduğu gibi masaüstü satışları da düşer ve artar ve düşer ve artar...



    Onun dışında endişelenecek bi durum olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Anneler hamilelik döneminde yeteri kadar folik asit almaları gerekiyor.
  • Baskı maliyeti olmayan kitaplardan bile fahiş kar oranlarında satış olunca satışların düşmesi kadar doğal bir şey yok.
  • Kitap okunma oranlarına (istatistiki verilere) inanmam. Çünkü ölçülebilir bir durum değildir.

    Satın alınmayan ve internetten(özellikle ekşisözlük de bulunan servisten) kitaplar satın alma sayılarını çok düşürür.

    Örneğin son üç ay içerisinde 4 iş arkadaşım Kindle aldı. Sürekli kitap sohbeti yaptığımız bu kişilerin bir tanesinin bile e-kitap satın aldığını duymadım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.