Şimdi Ara

Durgun olan inşaat sektörü ve batan müteahhitler. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
8.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bladeGny kullanıcısına yanıt
    Satamadığı malın malzemesinden çalsa ne olur çalmasa ne olur. Ayrıca çalmak kolay değil o kadar eğer işini sağlam yapan bir yapı denetimle çalışıyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam bakkal gidip insaat yapiyor. Onune gelen insaat yapar oldu. Evler her yil %30 fiyatlaniyor. Millette prim yapiyo diye yukleniyor yuklendikce bakkal abimiz kasabimiz, hatta memur abimiz bile bu ise giriyor. Ee araplar geldi vs. suudi zenginler g.menkul aliyor falan derken fiktif artis kopuklendi de kopuklendi. Bakalim bu kopugu hangi kriz ruzgari alip goturecek ve kimler bu ruzgarda savrulacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    Son durum ne, patladı mı?
  • Tekirdagdan bahsedeyim ben. Piyasaya is yapan muteahitler ya zaten yillardir batik, kredi alip isletiyorlar veya belediye/devlet ihalelerine baskasinin adiyla dosya atiyorlar.



    Kimisi krediyle konut yapip satmaya calisiyorlar ama piyasada emlak fazlasi okadar cokki yaptiginin %50'sini satabilirse ne ala.



    Biz de az bucuk muteahitlik yapiyoruz. Sarkoye yazlik bir site projemiz var bu yaza yetismedi onumuzdeki yaza tamamiyla bitmis olacak ve yazin arayip soran vardi gayet. He satislar nasil olur bilemiyoruz.





    Bu arada borc icinde yuzmek demek oyle agzi kokmak evinin elektrik borcunu odiyememek degil ha.

    Adamlar senelerdir borcta. Kendisi bmw 5.20d ye cocugu a5 2.0tdi quattroya esi de peugeot rcz ye biniyor. Piyasayi da borclariyla zora sokuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    Patladı patlayacak. Bunun en büyük göstergesi aç ntv yi cnn i 5 reklamdan 4 ü inşaat reklamı ve 240 aya varan taksitler. Merak etmeyin bu da çok sürmeyecek eğer paranız varsa betona değil altına gömün küçük bir tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı okurken bile sayfanın altında bir gayrimenkul firmasının %5 peşinat 1.900 tl taksitlerle bu fırsat kaçmaz reklamını görmek çok manidar oldu.

    Artık patlasa da bir ev sahibi olsak bu gelirle bu fiyatlara ev sahibi olmak mümkün değil.
  • hetşat kullanıcısına yanıt
    inşaat patlayınca herşey patlıcak usta yaz bunu bir kenara.
  • ComputerScientist kullanıcısına yanıt
    biz kaybedecek bir şeye sahip olmadık ki usta ömrümüz sefaletle geçti kaybedecek şeyi olanlar düşünsün.

    AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK GİDER!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComputerScientist

    Patladı patlayacak. Bunun en büyük göstergesi aç ntv yi cnn i 5 reklamdan 4 ü inşaat reklamı ve 240 aya varan taksitler. Merak etmeyin bu da çok sürmeyecek eğer paranız varsa betona değil altına gömün küçük bir tavsiye

    Hocam yapılan malzemeye göre çok paralarda kazanırsın az paralarda.Örnek olarak adamlar bir duvar örüyorlar sıva atmadan kaplama atıyorlar.Bide tanesini 200-250 binden aşağıya satmıyorlar.Biz eğer bizi iyi para kazanıcaksak inşaat yapıyoruz, ama kesinlikle malzemeden çalmıyoruz.Genellikle ucuz arsa, kentsel dönüşüm tarzı yerler araştırıyoruz.Size şunuda söyliyim bize bir dairenin anahtar teslim fiyatı 120-130 bine geliyor.Ama malzemeden kaçarsan 100bine geliyor.Sizce değermi?




  • Yeni evleneceğim aylardır beylikdüzü esenyurt civarlarında ev bakıyorum. Amacım hemen almak değil nasip olursa 1-2 sene sonra. Her konuştuğum emlakçı sektörün kan ağladığını satıştan değil kiralamalardan geçimlerini sağladıklarını söylüyorlar. Fiyatlar düşüş trendinde 300 k lık bir eve pazarlığa girişte bile 270 k olur abi çekiyorlar hemen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Doların yükselmesi ile maliyetlerin yükselmesi" gerçeğinden en fazla etkilenen sektör inşaat sektörüdür. Buna rağmen sektörde bir yavaşlama (fiyatlar artmıyorsa) varsa, durumun vahametinin ne kadar fazla olduğunun bir göstergesidir.

    Beceri konusunda yetersiz ama parası olan herkes müteahhit oldu (gerçek müteahhitleri tenzih ederim).

    Mantar gibi her yere bina dikersen olacağı bu. Her binanın sisteme yükü belli, o yükü kaldıracak ülke bütcesi belli. Terazi şaşınca, geliri kurtarmayan insanlar rezidanslarda yaşamaya kalkınca, artan maliyetlerle müteahhitler dönemeyince böyle olacak, ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 9 Nisan 2018; 17:34:37 >
  • normaldir hocam ben elektronikçiyim sizin sektörü pek bilmem ama ülkede maalesef ekonomi diye bir şey kalmadı benzine mazota hergün zam geliyor arabaya binemez olduk elektronik parça desen hep dolar Euro bazında alınıp satılıyor yani ekonomi çok kötü ....
  • Eskişehir'de inşaat sektörü durgun değil. Sadece bizim sokağa 1 yılda 7 yeni apartman yapıldı. 10 yıl önce balkondan bakınca dağları görebilirdim, artık apartmandan bir yeri göremiyorum.
  • bizim boğazımızdan kesilenlerle bu müteahhitler BMW'den inmeyip lüks yaşamlarına devam edebildiler.



    "inşaat sektörü çökerse 10 sektör çöker ülke çöker" diyorlar, zaten çöktü ülke çoktan. sadece, toplu çöküş yerine, diğer sektörler daha çabuk çöksün de inşaat birkaç sene daha ayakta kalmaya devam etsin denildi ve bu amaç doğrultusunda TL'ye değer kaybettirildi, faizler düşük tutuldu, inşaat satışlarının çöküşü birkaç sene daha ertelendi böylece, bedelini ise hayvan gibi zıplayan döviz kuru ile biz hepimiz ödedik. müteahhit BMW'den inmemiş oldu ama normal araba sahibi olmayı hakeden birçok kişi bu politika nedeniyle araba alamadılar.



    teknoloji şirketiyim diyen vestel bile, hatta arda turan bile inşaat işine girdi, işte bundan dolayı. batsın, zaten battı millet, batsın şu sektör, arkasındaki 10 sektörü de batırsın, kriz genele yayılsın. şu an zaten kriz var ama sadece bazı çakallar kendilerini besleyen politika sayesinde BMW'den inmeyip: "biz batarsak 10 sektör batar" muhabbeti yapıyorlar, tez zamanda batın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Nisan 2018; 23:14:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • inşaat istediği kadar batsın insanlar evlenmeyi ana baba evinden ayrılmayı mı bırakacak? kriz var diye inşaat olmaması mümkün mü millet akın akın evleniyor şuanki inşaat az bile bu nüfus artış hızına.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir bu sektörün içinde olan biri olarak peşinen söylebilirimki 2020 ye kadar böyle devam edecek. 2020 de hortlatırsınız adam bildi diye.
  • Yıllardır patladı patlayacak birşey olduğu yok .Nasıl bir balonmuş bu. Bence bu balon değil zeplin olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muaz1984

    Yıllardır patladı patlayacak birşey olduğu yok .Nasıl bir balonmuş bu. Bence bu balon değil zeplin olabilir.
    Patlasa bile 500 binlik daireyi 300'e alamayacaksın ki. 100-150 fiyat düşer müteahhitler batar, o evleri paralı kesim ucuzdan alır kenara koyar. Parası olan çok. Sokakta gördüğün üstü başı dökük tiplerden ne paralar çıkıyor. İzmir şirinyer pazarında gezenlerin yarısı bit pazarından giyinmiş gibi ama silkelesen 1 milyondan aşağı servetleri yok.
    Yani senlik benlik birşey yok ortada. Ayrıca bu memlekette hayatı ev-araba almak olan insanlar var. Parayı buldukça ev alıyorlar bir sürü evleri var fiyatlar düşmez.
  • Amerikadaki emlak sektoru nasil patladiysa bi zamanlar burdada da acatip sekilde patlayacak emareler geliyor fazlasiyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat sektöründeki durgunluk kredi faizlerinin yüksekliğinden mi acaba?

    Aslında kredi faizleri uzun geçmişe göre fazla değil, kısa geçmişe göre fazla. Daha önce ev alanlar Türkiye şartlarına göre çok düşük oranlarla kredi çekerek ev alabildikleri için, mevcut durum çok yüksek geliyor. Bu durum kanıksanınca ev alımları tekrar başlayacaktır. Genç nüfus çok fazla, insanlar artık beraber yaşamak istemiyorlar, artık belirli standartların üzerinde yaşamak istiyorlar. Ev ihtiyacı bitmez ama piyasa bu geçiş döneminde. Sektör; bir çok müteahhidin batmasına şahitlik edebilir.

    Müteahhitlerde ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar canım. Güçleri 3 blok yapmaya yeterken kredi alıp 5-6 blok yapmaya kalkarlarsa müstehak yaşadıkları, kimse ağlayıp sızlamasın. Plansızlık ve bakkal dükkanı mantığında ilerlemek bu sektörün iliklerine işlemiş. Parayı bulan cahiller çok bu sektörde. Cahil ve sonradan görme tipler parayı bulunca azdılar. Parayla gerçek itibarı elde ettiğini sananlar çok. Paranın getirdiği itibar, parayla geri gider..! esnaflık değil, çakallık peşinde bir kısmı. Elenecekler tabiki. ( işini düzgün yapanlar müstesna)

    Çevrenize bir bakın, bir çok yeni ev alan, bir şekilde verilen sözlerin tutulmadığını, bir şekilde aldatıldıklarını düşünüyorlar. Kul hakkı yemenin tanımı olmuş adeta bazı müteahhitler. Allah razı olur mu? Elbette tepetaklak gidecek bu sahtekarlığı ticari zeka zanneden zavallılar zümresi ( işini ciddi yapan ve kul hakkından korkanlar hariç).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 24 Nisan 2018; 13:8:29 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.