Şimdi Ara

Dünyanın ilk alev püsküren robot köpeği: Thermonator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk alev püsküren robot köpeği: Thermonator
    Robotik teknolojilerdeki ilerleme zaman zaman ilginç hallere bürünebiliyor. ABD merkezli Throwflame'in ilk kez geçen yaz duyurduğu alev püskürtebilen robotu Thermonator ise tam olarak bu durumun bir örneği. Throwflame'in dünyanın ilk alev silahı kullanan robot köpeği olarak nitelendirdiği Thermonator için biçilen değer ise 9.420 dolar.



    Alev püsküren robot köpek



    Üretici Throwflame, robot köpeğin türünün ilk örneği olduğunu ve bir saat dayanabilen bir bataryaya sahip olduğunu iddia ediyor. Sırtında taşıdığı ARC Flamethrower alev silahı/alev makinesi ile yaklaşık 9 metreye kadar alev püskürtebilen robot, Wifi ve Bluetooth ile uzaktan kontrol edilebiliyor. Ayrıca haritalama ve engellerden kaçınma için robotta bir LİDAR sensörü de bulunuyor. LiDAR, belirli bir hedefe veya alana olan mesafeleri doğru ve sürekli olarak ölçmek için lazerler kullanırken bu sayede kullanıcısına lazer görüş ve yerleşik bir kamera ile pilot görüşü (FPV) sunabiliyor.



    Dünyanın ilk alev püsküren robot köpeği: Thermonator
    Throwflame, robotun olası kullanım alanlarının orman yangınlarıyla mücadele, tarımsal yönetim, ekolojik koruma, kar ve buz temizleme ve son olarak eğlence olduğunu söylüyor. Ancak cihaz, en basit ifadeyle bir şeyleri ateşe vermeye yarıyor. Şirket, dört ayaklı robot köpeğin yanı sıra elde taşınan alev makineleri ve dronlar için alev makinesi eklentileri gibi ürünler de satıyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla’nın insansı robotu Optimus, seneye satışa çıkacak



    Throwflame'in ürünleri bir yana son dönemlerde İHA ve robotların askeri amaçlı kullanımının arttığını görüyoruz. ABD’nin çeşitli silahlı kuvvetleri ve kolluk güçleri robot köpekleri devriyelerde kullanarak bir süredir test ediyor. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta ise sıklıkla esasında halkın erişebildiği dronların silahlandırıldığını gördük. Throwflame’in Thermonator köpeği de esasında 1.600 dolara satılan Unitree firmasını Go2 adlı robotunu temel alıyor.






    Kaynak:
    https://interestingengineering.com/innovation/flame-thrower-robot-dog







  • Püskürtecek de nereye kadar yani :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AK-47'li versiyonu çıkar hemen

  • Arazi şartlarına göre iyileştirmeleri artmaya devam ederse askeri alanda kullanımı göreceğiz TV'lerde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Throwflame, robotun olası kullanım alanlarının orman yangınlarıyla mücadele, tarımsal yönetim, ekolojik koruma, kar ve buz temizleme ve son olarak eğlence olduğunu söylüyor. Ancak cihaz, en basit ifadeyle bir şeyleri ateşe vermeye yarıyor.


    Yalnızca ateş atan bir robot orman yangınlarıyla nasıl mücadele edebilir, ben mi bir şey kaçırıyorum?

  • Ruhsatla falan satılmalı. Hatta hiç satılmamalı bile. Napıcaksın nereyi kundaklayacaksın?? diye sorarlar adama (yani sormamız gerekiyor haksız mıyım)

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Zaten videoda orman yangını içinde etrafa ateş saçıyordu. Açıkçası ben de bir şey anlamadım...

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Orman yangınlarında, ateşin gittiği yönü önceden yakıp söndürürseniz yangın ilerleyemez. Zaten yanacak birşey kalmadığı ve artık ıslak zemin olduğu için vesaire.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Sanırım anladım. Bir yangın durdurma hattı çizilebiliyor yani bu şekilde. Bilgiler için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Orman dikiminde şeritler halinde boşluklar bırakılır yanarsa yayılmasın diye. Buda benzer mantık, kontrollü bir şekilde yangın sırasında yakılır çevresindeki bölüm, bu şekilde yangın kontrolü sağlanır ve söndürürler. Aksi durumda ormanın tamamı yanabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cengiz Holding'e hayırlı olsun.

  • Elon Musk yaptı sandım başlığı okuyunca.Dünyanın ilk alev püsküren robot köpeği: Thermonator 

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Orman yangınlarıyla mücadelenin en etkili yöntemlerinden biri yangının yayılım yönünde bulunan ve yayılım yönü ana yangına doğru olan ters bir yangın çıkarmaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.