Şimdi Ara

Dünyanın gelmiş geçmiş en uzun yaşayan canlısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiliz bilimadamları dünyanın yaşayan en yaşlı canlısını buldular. Cleveland'ta bir tuz yatağında yaşayan 260 milyon yıllık bakterinin, hem dünyadaki, hem de diğer gezegenlerdeki canlı yaşamına ışık tutması bekleniyor. Bugüne kadar bilinen en yaşlı canlı California'daki bir çam ağacıydı.



    BİLİMADAMLARI ‘canlı yaşamın anası’ olarak anılan dünyanın en eski yaşayan canlısını Cleveland'ta bir tuz yatağında buldular. Metabolizmanın faaliyetlerini en aza indirerek zor koşullara rağmen yaşamaya devam eden mikrobun, canlı yaşamın oluşmasına açıklık getireceği söyleniyor.


    Eski Ahit'ten yola çıkarak ‘Methuselah Mikrobu’ adı verilen bakteri, Leicester Üniversitesi mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü Bill Grant tarafından bulundu. Tayland, Polonya ve İngiltere'deki tuz madenlerinde benzer bakteriler keşfeden Grant, dünyanın en eski bakterisini eski bir deniz yatağı olan tuz madeninde buldu.


    Dünyanın en yaşlı canlısı, denizin buharlaşması sonucu deniz dibinde oluşan tuz tabakasının içinde yaşıyor. Tuzun içindeki organik maddelerle beslenen bakteri, yaşamsal faaliyetlerini en aza indirip ortama ayak uydurmuş ve bu sayede hayatta kalmayı başarmış. Bakterinin çok az bir gıdayla yaşayabildiğine işaret eden Prof Grant, ‘Çok fazla beslenme kaynağı bulunmadığından, bakteri metabolizmasının faaliyetini en aza indirmiş olmalı’ diyor.


    ‘Halobakteri’ grubuna giren bu bakterinin, dünyada canlı yaşamın gelişme sürecine ışık tutabileceği belirtiliyor. 3.5 milyar yaşındaki dünyada, ilk canlı varlıkların 3 milyar yıl önce ortaya çıktığı sanılıyor. Bilimadamları, ‘eğer bir canlı böylesine zor koşullarda hayatta kalabiliyorsa, diğer gezegenlerde de bu tür ekstrem koşullarda yaşayan canlılar olabilir’ yorumunu yapıyor. Bu kadim bakterinin, gezegenlerdeki canlı yaşamın oluşmasını da aydınlatabileceği söyleniyor.


    Şimdiye kadar bilinen dünyanın en yaşlı canlısı California'da bulunan bir çam ağacıydı. Bu ağaç da Eski Ahit'e göre en uzun süre yaşayan canlı olan Nuh Peygamber'in büyükbabası Methuselah'ın adıyla anıldı. Efsaneye göre Methuselah öldüğünde 969 yaşındaydı. Çam ağacının ise testlerde 4632 yaşında olduğu anlaşıldı.

    http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/07/17/223639.asp







  • İşi diğer taraftan okuyuncada pekde öyle bilimadamlari havasi yok hatta çoğu karşı çıkıyor ve çok mantıklı örnekler sunuyor ve günümüzde yaşayan bir bakteriyle %99 benzerlik taşıdığını tespit etmişler.

    http://www.nytimes.com/2000/10/19/us/ancient-bacterium-is-reported-found.html


    Yapılan sterilizasyon işleminde gözden kaçan bir nokta olmasi en yüksek ihtimal tabi bizim HY'cilar zoru sevdikleri için 250milyon yildir değişmeyen bakteriyi pisaya sürmeleri yakındır. Aha buraya yazdim.
  • 17 Temmuz 2000.
  •  Dünyanın gelmiş geçmiş en uzun yaşayan canlısı

    Sonsuza kadar yaşayacak olan 2. şey

    17 temmuz 2000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 28 Kasım 2012; 16:31:32 >
  • adam hepimizi gömecek desenize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.