Şimdi Ara

Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!
    Çok sayıda fosil kanıtı insanlığın anavatanını, Homo sapiens'in yaklaşık 300.000 yıl önce daha önceki türlerden ilk kez ayrıldığı Afrika'da bir yer olarak gösteriyor. Ancak bu hikayeyi anlatan sadece kemikler değil; aletler, sanat eserleri, yiyecekler ve diğer izler de modern insanın atalarının nasıl yaşadığı ve dünyaya nasıl yayıldığına dair boşlukları doldurmaya yardımcı oluyor.



    En eski insan ayak izi



    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!
    Bir süre önce uluslararası bir bilim insanı ekibi, türümüzün bir üyesine ait bilinen en eski fosil ayak izlerini tespit etti. Ekip, Güney Afrika'nın Cape güney sahilindeki yedi 'iknozit'in (eski insan izlerinin bulunduğu yerler) tarihlerini hesapladı ve bunların 71.000 ila 153.000 yıl arasında değiştiğini buldu. Sonuncu alan, dünyanın bilinen en eski Homo sapiens ayak izleri unvanının sahibi oluyor.



    Ayrıca Bkz.Laboratuvarda yetiştirilen etler için utanç verici gelişme!



    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!
    Bu da Ümit Burnu kıyılarının, kuzeydeki komşuları başka bölgelere göç etmeye başlamışken bile, on binlerce yıl boyunca insanlar için yeterince rahat bir yer olduğunu gösteriyor. Diğer ayak izi kanıtları, modern insanların yaklaşık 120.000 yıl önce Arap yarımadasına ve yaklaşık 22.000 yıl önce de Kuzey Amerika'ya ulaştığını gösteriyor.



    Yeni çalışmadaki araştırmacılar, optik olarak uyarılmış lüminesans olarak bilinen bir yöntem kullanarak Güney Afrika ayak izlerini tarihlendirmeyi başardılar. Esasen, bilim insanları bir örnekten kuvars taneleri ve diğer mineralleri alıyor ve bunları iyonlaştırıcı radyasyona maruz bırakıyor. Bu işlemden sonra taneciklerin ışıma şekli, güneş ışığını en son ne zaman gördüklerini ya da başka bir deyişle ne kadar zamandır gömülü olduklarını ortaya koyuyor. Ekip bölgede daha fazla izin bulunabileceğini düşünüyor.




    Kaynak:https://newatlas.com/science/worlds-oldest-human-footprints-south-africa/
    Kaynak:https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10420940.2023.2204231







  • Şimdi düşününce 2 bin yıl öncesi, 12 bin yıl öncesi göbeklitepe, tamam da 150 bin 300 bin yıl bu insanoğlu ne yaptı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 29 Mayıs 2023; 22:16:02 >
  • yimmasabi kullanıcısına yanıt

    avci toplayicilik yapti. bu yuzden avdan balikdan buyuk zevk aliyoruz, bu yuzden cogu kisi ozellikle kadinlar alisveristen buyuk keyif aliyor, toplayici yanlarini tatmin ediyorlar. cogu insan davranisini psikolojisini anlamak icin insani su anki modern yasaminda degil, onceki tarim toplumunda degil avci toplu yasam sartlarinda degerlendirmek gerekiyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum ki bu kadar basit olsun. İnsanlık tarihinde son 1000 yıldaki gelişmelere bakınız. Zaten son 50 yıl çılgın bir seviye gelişmeler minvalinde. İnsanın aklı almıyor.

    Burada ise 150 bin yıldan bahsediliyor. 150 bin yıl. Eğer o zamanki insan, günümüzdeki aynı insan idiyse, illa ki bir takım gelişmeler olurdu bu kadar sürede.

    Bakın, tekrar edeyim: 150 bin yıl.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Olan şeyler şunlar,


    1) İnsanlar konuşmaya ve iletişim kurmaya başladı

    2) İnsan ilişkileri gelişti

    3) Topluluklar oluştu

    4) Hangi yiyeceklerin yenip, hangilerinin yenmeyeceği analiz edildi

    5) Evrimsel süreç işledi, kuyruk sokumu, derinin kıllı olmasından daha az kıllı olmasına geçiş gibi durumlar (Ateşin bulunması vs)

    6) Alet edevat yapımındaki gelişmeler sonucu Av'ın türü değişti.

    7) İnanç sistemleri yaratıldı.

    8) Elementler kap, kacak, silah yapımı için kullanıldı.

    vs.

  • Bizim "maymundan geldik"çi tayfa yine algıları ile yazıyorlar. İşte rotschild ve birkaç yahudi, tarihi nasıl manipüle ediyor ufak bir örnek:




    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!



    Resimde ayak izleri: Girit'te keşfedildi. 6 000 000 yıllık olduğu tahmin ediliyor kalayalaşma oluşumlarına bakınca.



    Maymundan geldikçi batılı tayfa bu izleri "ayı ezi yeghenım" diyerek geçiştirdi. makalelerine bile almadılar. eee sonuçta yahudiler ne isterlerse onları okuycaz, onlara inanıcaz :)


    Orada baş parmak nal gibi duruyor. topuk izi nal gibi duruyor. bu ikisinin anlamı : AYAKTA YÜRÜYEN İNSAN iskeletidir :) hadi kolay gelsin ...


    1969 yılında 4kb ram kapasiteli aletle de Ay'a gittit ve OTOMATİK PİLOT bize yardım etti değil mi Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Mayıs 2023; 9:49:26 >




  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Yazık valla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ee bu insanımsı maymun ayağı, bide maymunumsu maymun bulduk mu , evroka

  • Marambu bu recep ivedikte bahsetmişti:)

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    harbiden yazık...


    "bilim bilim" diye dolananların, işlerine gelen "bilim" i görmeleri :) hakikatten yazık... maymundan geldiklerini sananlar mı ararsın Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi! 

  • dünya lideri seçti

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    son 200-300bin yildir insan yani homo sapiens asa yukari ayni. fiziksel olarak cok buyuk degisiklik yok. bir tek 70ila 100bin yil oncesinde buyuk bir kognitif ve kulturel patlama soz konusu. fiziksel bir degisim yok ama yapilan aletlerin silahlarin isciliginde detayinda belirgin yukselme var. buyuk ihtimal nedeni cevresel baski ile dusunce seklini kulturel dokunun degismesi. yani olan degisimler var, olay surecin gitgide hizlanmasi. her buyuk sicrayis arasinda gecen sure kisaliyor. son 50yilda yasananlar ortacagda bin yilda yasanmiyordu, ortacagda bin yilda yasananlar, tarim oncesinde 100bin yilda yasanmiyordu. onumuzdeki yillarda yapay zekanin yukselisiyle muhtemelen bir kac senede onlarca yilda yasananlara sahit olacagiz.

  • insan va insan var hangisi?

  • Hemen komplo teorilerine girmeye gerek yok. İnsanlar uzuuun bir süre sadece hayatta kalmaya çalıştı. Dünya bizim için uzun yıllar tehlikeli bir yerdi. Vahşi hayvanlar, hastalıklar, açlık bunlarla sürekli başa çıkımaya çalıştık. O nedenle 150 bin yıl sabahtan akşama bilimsel araştırmalarla geçti gibi düşünmeyin. Son beş bin yılda bile aramızdaki daha ilkel canlılardan ötürü insanlık büyük yıkımlar yaşadı ve geriye gittik. Son 100 yıldaki bilimsel gelişmeler dünyayı bizim için küçülttü ve teknoloji daha hızlı gelişir hale geldi.

    Tekrar gerilememiz bir küresel savaşa bakar. İnsanların zihni daha sofistike hale gelmedikçe tehlikedeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150.000 yıl kaya oluşumunun yaşı. Ayak izi sahibinin değil.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    insanlar bu kadar kalabalık ve organize değillerdi. Sen bugünle kıyaslarken BATI ülkelerindeki bilime bakıyorsun. Mesela Afrikadaki Amerikadaki kabileleri falan düşün. birisi aya gitti birisi okla avlanıyor hala. Eski insanların sayısı az olduğu için basit aletler geliştirip bugünkü ufak kabileler gibi yaşamışlardır büyük ihtimalle. Ölüm oranları da yüksektir Hastalık avcılar hatta küçük kabile çatışmaları ... Bir belgeselde bir birlerinden alış veriş yaptıklarına dair kanıtlar vardı. Mal alıp mal veriyorlar. Basit eşyalar tabi. neandrthal mezarların çiçcek vs falan var .Yani gömüyorlar sevdiklerini ve muhtemel dini ritüelleri var. 150 bin yıllık süre uzun da olsa insanlık organize ve kalabalık değildi.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Hocam, 150 Bin yıl insan anlayışı için evet idrak edilmeyecek bir zaman dilimi, ama evrim için çok kısa bir süre. Modern insanlık 200-300 Bin yıl önce ortaya çıktığı teorisi var, insanlığın ise 65 Milyon yıl önce doğduğu kabul ediliyor, bunlar tabii ki varsayımsal bilimle ölçülebilen yıllar, maalesef o dönemlerde kayıt olmadığı için ve bazı dillerin tercümesi yapılamadığı için cevaplar alınamıyor.


    Ben 100 yıl öncesini idrak edemiyorum, o zaman kavramını canlandıramıyorum 65 milyon yılı canlandırmak imkansız, maalesef zaman algımız buna izin vermiyor.


    Sizin de söylediğiniz gibi, son 50 yılda inanılmaz gelişmeler oldu, teknoloji yerinde durmuyor, çok büyük bir afet veya yıkım olmaz ise bundan 1 Milyon yıl sonra inanılmaz yerlere gelecektir insanlık ve bu insanlar bizim neler yaptığımızı bilecek :), hatta insanlığın doğuşu bile çözümlenmiş olacaktır diye düşünüyorum.


    Böyle konuları tartışması çok zevkli, insanın ufkunu açan konular, en merak ettiğim konu ise, evrende bizden başka bilinçli yaşam formu var mı? Bunun cevabını almadan ölmek istemiyorum :).





  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    aklın mantığın var. ben cevap yazacaktım ama önce maymundan geldikçilerin bir birini gazlayan cevaplarını görmen gerektiğini düşündüm.


    bak hepsi aynı ve bir biri ile uyuşmayan yalanları sıralamış.


    biri idda : 150 000 yıl önce kendimizi koruyamıyorduk


    diğer idda : yeteri kadar çok değildik


    diğer idda : tarihi oylarlarmış




    iddaları tutmuyor derken: Mesela ilk ayaklı maymunsu insan 1.7 milyon yıl önce ayak üzerinde durmayı öğreniyor. ama ne idda ediyorlardı "150.000 yıl öncesine kadar kendimizi goruyameyodug" ...


    aynı dönemden gelen goril türü var mesela. ayak üstünde durabilen ama yürüyemeyen. 1 milyon yıldır bunlar nasıl yürüyemiyor diye soramıyor muyuz mesela? ben sorunca "yeteri kadar evrimleşmedi" cevabını alıyorum. 1 milyon yıl bremın. 1 milyon yıldır goril yerde de yaşıyor mesela.



    "150.000 yıl önce avlanmak" vs diyen olmuştu. babunlar da ortalama 1 milyon yıllık tür. yarımız kadar hayvan 1 milyon yıldır avlanıyordu ve hala avlanıyor. biz eğer maymunsuyu isek ve boyutlarımıza rağmen, neden avlanmak için 1.650.000 yıl beklemişiz de 150.000 yıl olunca mı dişler dökülmeye başlayıp, birden sopa ve kayayı keşfetmişiz ?



    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!Başkent 06youtube
    Babun en sevdiği 5 yiyecek (av)
    https://www.youtube.com/watch?v=KyZqCyrVFhg



    diğer idda ise "çok değildik" muhabbeti. sanırsın göbekli tepe yapılırken anadolu nügusu 20 milyondu. muhtemel 200 300 ailelik adamlar bunları yapmış. peki bu adamlar nasıl taş işçiliğini biliyorlardı? güneşi ayı ve yıldız takımlarını biliyorlardı ? 300 kişilik kabile. bak bir başka maymundan geldikçi arkadaş ne örnek vermişti? "evrobada tehnolojı nirede, afrıgada gabilelerde nirede" ... 300 kişilik adamlar 15.000 yıl önce bunları biliyorlarmış. eee hani dini biz yerleşik hayata geçince "üretmiş" idik ?



    ayrıca o afrika avrupa tech farkı olarak da ; birikimle deneyimle keşfetmek başka ... insanı insan yapan öğrenme mantık yeteneği başka. afrika'da kabilede bir adam 5000 kelimelik dili 2 senede rahat öğrenir, afrikalı çocuk 10 sene temel eğitimle matematik dehası olur. ama hangi maymun veya hayvan bunu yapabilir?


    çünkü yaratılışında, genetik farklılığı bunu o zenci çocuğa kazandırıyor.


    artık bu doğrultuda ne düşünürsün bilemem.


    bilimde 50 yılda atılım muhteşemdir. bugün dünya çapında tüm doktorları öldürsen ne bilim yok etsen, tıpta 200 yıl geriye gidersin. normalinde 100 yıl sonraki ilerlemeyi yakalaman için ise muhtemel 400 yıl harcaman gerekecektir.


    işte çarklar böyle işler. insanın yapısı bunu sağlar.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    ben cevap yazacaktım ama önce maymundan geldikçilerin bir birini gazlayan cevaplarını görmen gerektiğini düşündüm.


    Evet buraya katılıyorum, şu ana kadar 3 tane mesaj geldi hepsi de ilginç bir şekilde 150 bin yıl değil de sanki 150 bin gün falan gibi (ki o da 410 yıla tekabül eder) bir zamanmış gibi bahsediyorlar, babunlar, evrim falan. Bu mesajları görünce, evet, bir ambale olmadım değil.


    Tekrar ediyorum bakın, eğer o zamanki insan ile şuanki insan biyolojik, anatomik ve de metabolitik olarak aynı insan ıdı ise, 150 bin yılda -benim düşünceme göre- Kardaşev ölçeğine göre en az seviye 2 medeniyet seviyesine ulaşmalıydı. Bakın 150 bin yıldan bahsediliyor.


    Oturup, şu zamanın büyüklüğünü, uzunluğunu bir anlayalım.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    zaten katınlar önümüzde ...


    15.000 yıl önce tonluk taşları kaldırabilecek bilgiye sahip, bilmem ne asteroidini ve takım yıldızını çizecek kadar uzay bilimine sahip bu halk ne oldu da 200 kişilik aileye düştü veya neden taş dikecek kıvama geldiler?


    ne oldu bunlara. yani birşeyler oldu ki adamlar bilgilerinin ileriliğine rağmen, yapıda geriler... demek ki birşeyleri bilen bir kısım insanları eksikti veya bu alanda bilgili nüfus kayboldu.


    çünkü şu anda dünyada bir felaket olsa ve 50 tane kalsak, benim yapabileceğin en iyi heykel de aşağıdaki gibi olurdu



    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!

    çünkü ben sanatkar değilim... mimar hiç değilim... ki bak heykel üzerinde takılıları var. eee hani biz mağra adamıydık baba? anıtların üzerinde mesela semboller var. semolleştirmeyi biliyormuşuz. ama 10 yıl öncesine kadar biz kayayı bir birine vurarak hayvan avlayan türdük değil mi?



    Dünyanın en eski insan ayak izleri keşfedildi!

    şu üstte resimde, göbekli tepedekiler ile mezo amerikanlar bir birini nasıl tanıyabilirdiler? düşünebiliyor musun? hani "afrigada gabile, emma evrobada yöz yıl ilerdhe yegehnım" diyen gürüha asıl sorulması gereken: Mezo amerikanlar, mısırlılar, ön çinliler ve hatta ön avrupalılar bu piramit yapıları nasıl bilebilirlerdi? sormak istediğim bu. nasıl bilebiliyorlardı? mesafe olarak aralarında 10.000 km var, okyanus var ... yıl desen aralarında aksine 500-1000 yıl fark var ki muhtemelen mezo amerikalı kavimler olan aztec ve mayalar daha erken medeniyetlere sahipler. sadece batı bize milattan önce 800-1000 diye yutturmaya çalışıyor. aslında onlar da m.ö. 5000 yıllık 6000 yıllık medeniyetler. sümer tarihlemesi bile tam bilinmiyor. m.ö 5000 dedi avrupa ve biz de inanıyoruz.



    işte sorulması gereken sorular bunlar bence.


    o zaman işin maymunla alakalı olduğunui, evrimle olmadığını anlarsın/lar ... evrim yalan değil. evet TEK DNA üzerinden BİTKİLER, HAYVANLAR türediler. Muz ile bile %50 akrabayız.


    neyse ben daha fazla uzatmıyayım.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.