Şimdi Ara

Dpf temizliği hakkında - Passat 1.6Tdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, aracım 2016 Passat 1.6Tdi DSG KM 131.000

    Geçen hafta ofise uğradım, eve dönerken aracımda sarı motor lambası yandı.(DPF lambası değil!) Bende zorlamadan eve gidip park ettim. Sonrasında aldığım yer olan yetkili servisi aradım(vw tamaş) randevu alıp arabayı servise bıraktım. Bu arada gidişinde herhangi bir problem yok.


    Bir kaç gün sonra servis arayıp DPF nin değişmesi gerektiğini söyledi ve 38000TL fiyatı olduğunu belirtti. Aracı alırken 1000 TL karşılığında uzatılmış Dod garantisi yaptırmıştım. Servis Dod'a durumu bildirmiş ve garantiden değişmesi için talepte bulunmuş. Bu arada vw garantisi değil, 2. el alırken dod'un çıkardığı bir garanti sistemi. Araçta birde volan problemi vardı onu da belirtmişler.


    Bugün servis tekrar aradı, dpf değişimini dod kabul etmemiş ama volanı değiştirmeyi kabul etmişler. Dpf için 38000TL tabi ki vermedim, servis yan sanayi taktırabilirsiniz (ortalama 5000TL civarıymış) ya da dpf temizliği yapabilirsiniz dedi. Servis kendi yapmıyormuş ama dışarıda yaptırıyormuş. Yaptırana kadar aracı böyle kullanmamım bir sakıncası olmadığını belirttiler. İnternette baktığımda sabit hızla belirli devirde bir süre gittiğinizde araç dpf temizlemeye başlıyormuş. Bunu mu denesem yoksa direkt temizlik mi yaptırsam? Ortalama 1000tl gibi fiyatı var, daha önce dpf yi bu şekilde temizleme tecrübesi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheusx -- 8 Mart 2021; 20:0:4 >







  • aracın km'sini yazmamışsın. kaç bin km'de araç?

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    km 131000 hocam ekledim ilk mesaja teşekkürler

  • hocam ilk olarak en ucuz çözümden başlamayı dene. liqui moly dpf koruyucu isimli ürünü al.

    https://www.liquimolyturkey.com/dizel-partikul-filtre-dpf-koruyucu-250-ml-5148


    depodaki mazot çeyreğin biraz üzerinde bir seviyede iken bu ürünü depoya dök. sonra düz ve uzun bir yolda 3.vites, 3000-3500 devirde hızı ve vitesi değiştirmeden, 15 dk arabayı sür. bu yöntemle dpf rejenerasyon yaparak kendisini temizleyecektir. eğer bu yöntemle düzelmezse dpf'i söktürüp temizlettirebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 8 Mart 2021; 19:8:0 >
  • yetkili servisler dpf'yi böyle hava filtresi yada yağ filtresi gibi bişey zannediyor galiba, "aaa bu dolmuş hemen yenisiyle değiştirelim" diyorlar ve 38bin lira masrafı sanki 380lira der gibi nasılda kolayca bi avazda söylüyorlar anlayamıyorum gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 8 Mart 2021; 20:9:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın km ile alakası yok benim araç 30bin km’de ve sürekli dpf veriyor. 2. veya 3. viteste sabit hızla 2000 ile 3000 devir aralığında yaklaşık 2-3 km boyunca motoru durdurmadan devam edin. Kendiliğinden uyarı gidiyor zaten temizlemeyi kendi kendine yapıyor. Fakat ana sebebi şu: düşük devirde araç kullandıysanız veya hız sabitleyici ile düşük hızlarda kısa mesafe gittiyseniz dpfden kaçış yok. Bilginize.
  • 1.6 cay motorlarda manule viteste 4. vites 2500 devir sabit gazda giderken temizliyor.Sizde ki motor kodu farklı ama illa bir yolu vardır. 3000/3500 devirler dizel için fazla.


    Önce kendiniz temizlemeyi deneyin. Onun dışında bilgisayara baglatıp rejenerasyon yapılabilir.Olmadı katkı işleri en son söküp temizletmeyi deneyin.


    Bilgisayara baglanıp araç dururken rejenerasyon yapıldıgında araç hareket etmediginden sıcaklık fazla artar motorun üzerinde ki plastik kapagı sökün.






  • @mahmut_emmi


    Teşekkürler, ilk başta bunu deneyeyim, eğer çözüm olmazsa temizletmeye götürürüm artık.


    @suatcagdas


    Aynen öyle, 38000 TL bu filtreye vereceğime 38000 TL lik ağaç dikerim en azından çevreye bir katkım olur. Kurumlarıda tutmasın egzoz artık yapacak bir şey yok :D


    @tonodias


    Sürekli düşük devir istanbul trafiğinde kullanıyorum maalesef. Bu yasaklardan önce haftasonları uzun yola gidiyordum bir sıkıntı olmuyordu. Şimdi hep kısa mesafe full trafik :(


    Herkese teşekkürler

  • alembizim kullanıcısına yanıt

    Bende bu videodakinin aynısını yapmayı düşünüyorum, bu adamı bayadır takip ediyorum bilgili bir usta. Teşekkürler

  • Ddf yi söktürüp temizletmek zorundasınız.
    Üstüne yapılan temizleme veya depodan konulan katkı ve temizleyicilerin alayı hap yap para kap ..
    Parayı çöpe atmış olursunuz.
    Söküp temizletmek şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Ddf yi söktürüp temizletmek zorundasınız.
    Üstüne yapılan temizleme veya depodan konulan katkı ve temizleyicilerin alayı hap yap para kap ..
    Parayı çöpe atmış olursunuz.
    Söküp temizletmek şart

    katılıyorum, çıkartıp özel bir makinaya bağlayıp temizlik yapıyorlar. en iyi temizleme yöntemi bu şekilde. 700-1000tl arası biseydi sanırım makina ile temizlik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    katılıyorum, çıkartıp özel bir makinaya bağlayıp temizlik yapıyorlar. en iyi temizleme yöntemi bu şekilde. 700-1000tl arası biseydi sanırım makina ile temizlik.



    Alıntıları Göster

    Aynen öyle, Manisa Turgutlu ya yakın olan varsa 500 TL ye hallettiririz arkadaş var (sökme ücreti hariç)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski aracım Astra 1.6 Cdti da arada verirdi DPF uyarısı. En iyi çözüm mümkünse otobana çıkıp 3000 devirde aracı en az 20 dk kullanmak. Büyük ihtimalle sorun çözülecek ama ara sıra bunu tekrar etmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dod kabul etmemis ne yahu. Canları istediği garantili canları istemediği parcalar garantisiz mi. Yemin ediyorum muz cumhuriyeti burasi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu dpf zıkkımı yüzünden millet dizelden kaçıyor, en sabıkalı da wv grubudur.
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    Garanti dışıymış bu parça, baskı balata ve kavrama da garanti dışıymış. Neyse ki volanı değiştirmeyi kabul ettiler. 1000 lira verdim başta ama volan 6000 liraymış her türlü kardayım :D


    Bu arada ilk olarak otobanda sabit hızla gitmeyi deneyeceğim, sonucu buraya yazarım, en kötü temizlettiricez yapacak bir şey yok

  • 1.6 tdi motorların değişmez kaderi bu.
    Temizlik kısa vadeli çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne dpfnin yenisini alın nede yan sanayisini.

    Yaptıracağınız şey iyi bir egzozcuya gidip gözlerinizin önünde dpfyi yıkattırmanız. Bütün sorunlarınız çözülecek. Ayrıca dpfnin üzerindeki sensörleri söktürün mutlaka sensörler takılıyken yıkama yapılmaz kırılır.

    Yaptıracağınız işlemin videosu burada. Cüzi bir miktarda işlemi yaptırmış olacaksınız . Temizlettirmek kısa vadeli çözüm falanda değil. İstiyorsanız internetten liqui molynin dpf temizleme kimyasalları var. Onları alıp egzozcunuza verebilirsiniz



    Bonus


    Bu üründe baya iyi temizliyor gibi duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 8 Mart 2021; 22:37:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.