Şimdi Ara

Döviz neden sürekli yükseliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
9.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ülkenin vatandaşları olarak insan gibi yaşayabilmemiz için doların en fazla 1.50 TL, euronun da 2 TL olması lazım, ama nedense son 5-6 yıldır döviz sürekli bir artışta, hiç değer kaybetmiyor.

    Bunun sebebi nedir? nasıl tekrar düşecek bu döviz? Ve dikkatimi bir şey daha çekti, ne zaman döviz bir nebze de olsa düşecek olsa Tayyip Erdoğan televizyona çıkıp ters bir açıklama yapıyor ve döviz tekrardan yükselişe geçiyor.



  • Döviz neden sürekli yükseliyor?
  • En basit anlamda güçlü bir ekonomimiz olmadığı için
    Üretmeden devamlı tüketmeye dayanan sistem iflas ettiği için
    Elde ne var yoksa satıp savıp mirasyedi zihniyeti ile ülkeyi yönettikleri için
    Güçlü kurumlara değil şişirilmiş kişilere bağımlı olduğumuz için
    Özgürlükçü bir anayasanın güvencesinde hukuk devleti olamadığımız için
    Yasa koyucu ve yasa koruyucunun tek bir adamın emrinde olduğu için

    Çok sebebi var yani
    Temel sebebi ise her sene açık veren bütçesi ile borçlanmak zorunda olan zayıf bir ekonomi olman
    Ekonomi borçlanmaya dayalı olunca da dolar zırt pırt inip çıkıyor işte
  • her yerden saldırı altındayız. altın alın
  • Peki bu bataklıktan nasıl kurtulacağız? bu yönetimle kurtulma imkanımız var mı?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 23 Ekim 2017; 9:38:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mlaket

    Peki bu bataklıktan nasıl kurtulacağız? bu yönetimle kurtulma imkanımız var mı?

    Bu yönetim zaten yıkım amaçlı çalışıyor amaçları birşeyi düzeltmek değil ülkeyi altın tepside emperyalistlere sunmak. Ne yapın edin altın stoklayın ve asla bozdurmayın. Büyük savaş sonrası halkın elindeki altın stoğu dışında hiçbir ekonomik varlığı kalmayacak bu ülkenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep amerikanın oyunu işte. büyük oyunu görün artık
  • bu işe en çok Almancılar seviniyordur. Çünkü orada aldıkları 1500euro maaş burada 6500tl yapıyor. 1 aylık maaşlarını alıp Türkiye'ye geliyorlar o parayı 2 haftada yiyorlar yiyorlar bitiremiyorlar. sonra diyorlar ki Türkiye çok güzel,çok ucuz. eh doğru sana göre ucuz. o 6500tl maaşı bugün ülkemizde doktorlar,öğretmenler,kaymakamlar,araştırma görevlileri bile alamıyor 6500tl maaş. Türkiye de çobanlık bile yapamayacak kabiliyette olamayacak kişiler gidiyor orada 1200-1500 euro maaş alıyor bir de beğenmiyorlar.
  • İktidarı anladık, kötü bir yönetim var. İyi hoş da muhalefet ne yapıyor iktidara geçmek için? AKP ülkeyi yıkmak istiyorsa neden hala basit bir muhalefetle siyasete devam ediliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mlaket M kullanıcısına yanıt
    Her önüne gelen kitle kendi inandığı insanı kurumların ve bütün kişilerin üstünde yarı tanrı olarak gördüğü sürece asla mümkün değil

    İktisadi savaş kazanılmadan tam bağımsızlığın asla mümkün olmayacağını söyleyen Atatürk bu bataklıktan kurtulmanın yolunu şu şekilde çizmiştir


    Bugünkü mücadelemizin amacı tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünlüğü ise ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca o devletin bütün hayati kuruluşlarında bağımsızlık felç olur. Çünkü her devlet organı ancak malî kuvvetle yaşar.

    Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart, bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve denk olmasıdır. Bundan ötürü, devlet bünyesini yaşatmak için dışarıya başvurmaksızın memleketin gelir kaynaklarıyla idareyi sağlama çare ve tedbirlerini bulmak lazımdır ve bu mümkündür… Azami tasarruf milli prensibimiz olmalıdır

    Tarım bitmiş, tohumunu bile satın alıyorsun.
    Teknoloji yok, teknolojik ürünlerde dışa bağımlısın
    Silahın yok, uçaklarının yazılımı bile kapalı kaynak kodlu, silahta dışa bağımlısın
    Bunlara rağmen sen çıkıp nasıl kurtuluruz diyorsun

    Anadolu insanın kafasına yerleştirilmiş Allah'a değil kula kul olmaya yönelik anlayış değişmeden kurtuluş mümkün değil




  • Bundan 3-4 yıl öncesine kadar hep dolar basıyordu abd ama fiyat aynıydı. Yani aslında 20 kat değer kazanıyordu ama kimse göremiyordu düşürüyorlardı faizleri. Şimdi de para basımı azaldı faizleri arttırdılar para topluyorlar piyasadan. Dolar dünyanın her yerinde arttı yani.

    Tabi devletine güvenmeyen türkler paralarını dolarla birlikte euroya yatırdı ve felakat tellallığına başladı. Sonrasında da feto darbye kalkıştı. Şimdi halkın devlete güveni giderek azalıyor sanıyorum. Bu nedenler insanlar dolarda tutmaya çalışıyor tlsini. Aslında eskisi gibi bir gecede fakirleyemeyiz çünkü şimdiki ekonomik yapı ile ecevit zamanı farklı artık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metin DH

    İktidarı anladık, kötü bir yönetim var. İyi hoş da muhalefet ne yapıyor iktidara geçmek için? AKP ülkeyi yıkmak istiyorsa neden hala basit bir muhalefetle siyasete devam ediliyor?

    Dünyada dinin üstüne başka bir araç yok. Bir adam dünyanın en iyi insanı olsun 35 okul yaptırsın, bir ülkeyi milyonlarca kişinin öleceği bir salgın hastalıktan kurtarsın. Diğeri ise mahalleye bir cami yaptırsın meydanlarda kutsal kitabı eline alıp sallasın yine ikinci şahsa oylar verilir. Dünyada tüm dinlerin ortadan kalkması gerek ki eşitlikçi yaklaşabilelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada dolar bol olunca birileri işler iyi gidiyor sandı ve yattı. Üretime yatırılsın diye ortaya salınan paralar bizim ülkemizde inşaata yatırıldı. Şimdi ABD diyorki tamam yeter ben fazla doları artık ülkeme istiyorum. Dolar fazlalığını keseceğim çünkü benim için işler yolunda gidiyor.

    Yaz biz? Dolarla borcu olan bizler?

    Sizde kendi başınızın çaresine bakın diyor. Olay bu kadar basit.

    Adamların kendi krizleri için aldığı önlemlerden biz olumlu etkilendik, onlar kendilerini iyileştirdi ama biz iyileştirmedik. Şimdi tedavi sonlandırılıyor, ama biz hala hastayız.
  • Milleti kandırmayın ekonomimiz çok eyi %5 büyüdük merkele trumpa kapak oldu.


    siyasal islam neden oluyor dövizin yükselmesine
  • Cewap basit: Gezi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Metin DH

    İktidarı anladık, kötü bir yönetim var. İyi hoş da muhalefet ne yapıyor iktidara geçmek için? AKP ülkeyi yıkmak istiyorsa neden hala basit bir muhalefetle siyasete devam ediliyor?

    Dünyada dinin üstüne başka bir araç yok. Bir adam dünyanın en iyi insanı olsun 35 okul yaptırsın, bir ülkeyi milyonlarca kişinin öleceği bir salgın hastalıktan kurtarsın. Diğeri ise mahalleye bir cami yaptırsın meydanlarda kutsal kitabı eline alıp sallasın yine ikinci şahsa oylar verilir. Dünyada tüm dinlerin ortadan kalkması gerek ki eşitlikçi yaklaşabilelim.

    Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasde ve fiile dayanan taassupkar hareketlerden sakınıyoruz.

    -Mustafa Kemal Atatürk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    döviz bir nebze de olsa düşecek olsa Tayyip Erdoğan televizyona çıkıp ters bir açıklama yapıyor ve döviz tekrardan yükselişe geçiyor.


    Dış mihraklar yapıyor hatta tam bu zamanlamaları yapıyorlar ki biz sebebini RTE zannedelim , onlar ne şeytanlar bir bilseniz.
    Ama elbette denizlerden gelen bir karar var.
  • Boktan bir ekonomimiz olduğu için: katma değeri yüksek şeyler üretmediğimiz için ve hatta doğru düzgün bir şey üretmediğimiz ve buna karşılık çok fazla tükettiğimiz için. Tüketim illa ki olacak ama tükettiğimiz şeyin katma değeri büyük anca ürettiğimiz şeyin katma değeri düşük. Yüksek teknoloji ürünleri üretmiyoruz. Eğitim sistemimiz leş. Bir kere eğitim sistemi zaten bizleri sakatlıyor. Eğitim sistemi yaratıcılığı öldürüyor, ezberciliği dayatıyor, üretici bir zihniyet çıkmasını engelliyor. Hak-hukuk, adalete filan değinmiyorum zaten ülke olmuş dingonun ahırı.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Çoğu alman akrabam ve tanıdıklarım var dediğinizi yapmıyor çocuklarıda çalışıyor devamlı ev alıyorlar Türkiye'den ve kiraya veriyorlar yaklaşık 20-30 tane daireleri olmuştur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.