Şimdi Ara

Döviz neden sürekli yükseliyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
9.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah öyle istiyor. Onun rızası olmadan hiçbirşey olmaz
  • Herkes hukumete atip tutmusta peki mali bagimsizlik icin ataturk ne yapmis veya ataturk cumhuriyet bankasini niye behar ailesine ortak yapmis yada sacma sapan ulkelerin sacma sapan kanunlari neden bize anayasa olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış mihraklar ehonomik darbe yapiyorlar da ondan.Yoksa memleket coh eyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

    Herkes hukumete atip tutmusta peki mali bagimsizlik icin ataturk ne yapmis veya ataturk cumhuriyet bankasini niye behar ailesine ortak yapmis yada sacma sapan ulkelerin sacma sapan kanunlari neden bize anayasa olmus

    Şu durumun suçunu kime atıp tutalım sen söyle?Boş boş konuşma

    Klasik malum parti seçmeni.Şöyle şöyle hatalar yanlışlar var ortada diyorsun ama cehape şöyle şöyle diyor.Tabi ya ülkeyi de cehape filan yönetiyor.

    Çok şey derdim de şimdi ceza alasım yok.Belki başka zaman.
  • Her yıl 30-50-70 milyar dolar açık verip, 15 sene boyunca bunu tekrarlarsanız borçlar altından kalkılamaz hale gelir.
  • Sadece tayyibin televizyona çıkıp ters birşey yapmasıda değil, abuk subuk haberler, ve salakca eğlence programları yüzünden insanların beyinleri uyuşuyor, gözleri körerir gibi oluyor ve oturduğu yerde oturup izlemekle, televizyona konuşup onunla yarışmakla geçiriyor zamanını...Ve sadece doviz yükselmiyor, ekmeğe, benzine, elektriğe, herşeye zam geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mknstmtro

    Sen dinsiz misin ateistsin heralde. Git çık dinden madem ki senin dinin yok belli böyle konuştuğuna göre.. Hayır bide bunun yazısını beğenmişler neyini beğendiler bu insanlar ben hala anlamıyorum.. Din olmadan sen bi hiçsin biraz aç da kitap oku öğren bazı şeyleri

    Öyle sığ'sın ki sana cevap vermek vallahi zaman israfı ve günahtır. Kendi çapın kadar düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

    Herkes hukumete atip tutmusta peki mali bagimsizlik icin ataturk ne yapmis veya ataturk cumhuriyet bankasini niye behar ailesine ortak yapmis yada sacma sapan ulkelerin sacma sapan kanunlari neden bize anayasa olmus

    "Saçma sapan ülkelerin" bir kısmı Avrupa'nın ortasında savaşa girmemeyi becermiş ülkeler. Yani senin ecdadına saygı duyduğunu iddia ettiği için senden şukuyu kapan günümüz çapsızlarının ömrü hayatında beceremediği şeyin katlarını yapmışlar. Bunu da yasalarına saygı duyarak yapmışlar. Yasalarına saygı duymayan ülkeler, zamanla Hitler ve Mussolini'yi yaratmış. Nasıl GÖT üstü oturduklarını hep birlikte izledik. Tabi, tarihin zerresini bilmeyen yurdum insanı olaylardan bir haber. Bu yıkım getiren ülkeler, kendileri de dümdüz edildikten sonra bıraktıkları yasalarına sıkı sıkıya sahip çıkarak girdikleri bataklardan kurtulmuşlar.

    Bu "saçma sapan ülkelerin" "saçma sapan kanunları" bir sistematiğe dayanıyor. 300-400 yıllık bir yönetici sınıf - halk - aristokrat çatışmasının ürünü o yasalar. Ha, sen Amerika'yı yeniden keşefedeceksen buyur dene. 300-400 yıl çatışırız. Gene aynı yere geliriz. Benzer kanunları çıkarırız. Ancak insanoğlu SALAK olmadığı için, etrafında yaşanan acılardan ders alır. Bu benim başıma gelmesin diye yaşayıp da önlemini almış olandan bakar, kendinde de uygular.

    Teknoloji de böyle gelişir. Şu anda Iphone X tanıtılıyor değil mi mesela. sen bu devirde ben A1018 geliştirdim dersen herkes sana güler. Etrafa bakarsın. Bu alanda günceli belirleyen Iphone X ise, sen de hiç olmazsa çıkarsın, ben de "Vestel Zotturno'yu ürettim" dersin. Hah! Etrafa bakmaz, senden çok daha iyi durumda olandan esinlenmezsen 2017'de A1018 ürettim dersin. Ama akıllı olursan Vestel üretirsin. Biraz daha akıllı olursan Asus Zenfone üretirsin falan...

    Beğenmediğin, saçma sapan bulduğun yasalar neler? Spesifik olarak söyleyebilir misin? Tartışalım. Yoksa bilmeden, size öğretilen ve aslında komple yalan, riyakarlık örneği olan kalıplaşmış söylemlerde mi bulunuyorsunuz?

    -------------------

    Cumhuriyet bankası nedir? Merkez bankasından bahsediyorsan eğer, kimsenin değildir. Adı da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasıdır. Dikkat: "Cumhuriyeti" değil. Cumhuriyet. Merkez bankalarının temel işlevi çeşitli enstrümanlar kullanara ekonominin uzun vadede sürekli işlemesini sağlamaktır. Bu bağlamda Merkez bankası devletin diğer kanallarının baskılarından veya bir özel şirketin etkisinden KESİNLİKLE uzak olmalıdır. Tamamen BAĞIMSIZ olmalıdır. Şirket adının Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet olmasının sebebi de Merkez Bankasının Devletten bağımsız olduğunu vurgulamak amaçlıdır.

    Mevcut düzende Merkez Bankasının ortaklık yapısı karışıktır:

    1211 sayılı Bankamız Kanunu uyarınca, Bankamız hisse senetleri (A), (B), (C) ve (D) olmak üzere dört sınıfa ayrılmış olup (A) sınıfı hisse senetleri münhasıran Hazineye, (B) sınıfı hisse senetleri Türkiye'de faaliyette bulunan milli bankalara, (C) sınıfı hisse senetleri 15.000 hisseyi geçmemek üzere milli bankalar dışında kalan diğer bankalarla imtiyazlı şirketlere, (D) sınıfı hisse senetleri ise Türk ticaret müesseselerine ve Türk vatandaşlığını haiz tüzel ve gerçek kişilere tahsis edilmiştir.

    Merkez Bankamız Hazineye, Türkiye'de faaliyette olan milli bankalara, sınırlı oranla dünyadaki çeşitli bankalarla şirketlere ve en son türk vatandaşı olan bireyler ve türk şirketlerine aittir.

    Bugün siz de bir Merkez bankası hissesi alabilirsiniz. Aldığınız anda size "pis faiz lobisi" falan demeyiz. Cahil değiliz.

    --------------------

    Nefret kusmak yerine gerçekleri öğrenesiniz varsa, detay detay, tek tek sorun. Sıkılmadan anlatırım. Sistemimiz A'dan Z'ye tıkır tıkır işlesin diyedir. Yasalarımızdan, merkez bankamıza durum budur. Ancak kötü niyetlerle müdehalelerde bulunuldukça işin suyu çıkıyor. Yasaların ahengini bozmak, 82 anayasası veya Başkanlık rezilliği gibi şeyler tabii ki sistemin bir gün tıkanmasını garanti altına alıyor. Aynı şekilde bağımsız hareket etmesi elzem olan merkez bankasına fırça kayan Cumhurbaşkanı figürü de hiç akıllıca değil. Sadece sistemin işleyişini bilmeyen cahil kesime bir suçlu sunup, suçluyu fırçalayan kahraman olmak ve bunun üzerinden prim sağlamaktan ibarettir. Aklı başında olan herkes, iş çevreleri, bankalar, finansal kurumlar, ihracatçılar bu durumu hayretle karşılamaktadır ve Cumhurbaşkanının bu konudaki atarlarını kesinlikle ciddiye almamaktadır. Cumhurbaşkanının da bu çıkışları ciddiye almayacağımızı bildiğinden eminim. Çok zeki bir adam. Söylediklerinin saçma olduğunu kendi de biliyordur. Cahil kitleleri gaza getiriyor işte... İşin özeti o.

    Konunun derinini merak edersen tek tek sor. Neyi merak edersen sor.




  • faiz ve enflasyon oranlarımız yüksek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inanmayin boyle seylere ekonomi coh eyi, duble yol...
  • Olay arz talep meselesi, amerika merkez bankası eskisi gibi döviz basmıyor, zamanında piyasasını rahatlatmak için verdiği düşük faizli kredilerde geri dönüyor, piyasa da normal olarak dolar azalıyor, şimdi bu amerikanın kendi iç meselesi(tabi dolar üzerinden ticaret yapanların da) peki biz ne yapabiliriz nasıl olurda piyasamıza dolar sokarız bol bol da millet doların yüzüne bakmaz, düşük maliyetli satarken yüksek gelir getiren yabancı ülkere satacağımız ürünlerle( örnek telefon, hurda fiyatına gram ağarlığına vursan kaç para tutar ama kaça satılır? Yada yazılım Microsoft, Apple yazılımları, sadece bilgi maliyeti, tabiki uzun bir eğitim süreci gerektiren bir bilgi) velhasıl ne üretiriyoruz da nereye ne satıyoruz, bina yapıp araplara sarabilirsek ne ala yoksa bir iki firmanın dron yapıpta pakistana satması ile dönmez bu koca ekenomi gemisi, buz dağına çarpmışız, kova ile su tahliye ediyoruz. Saygılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dövizin düşmesi için 1 tane bile sebep yokken neden düşsün;?
  • bu döviz diye bir şey var
    bazen yükseliyor
    bazen düşüyor
    fazla kafaya takarsan
    kafayı yersin.

    -1000Ali Yıldırım
  • Allah şifa versin hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her seyi yurt disindan aliyoruz. Hicbir sey uretmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli savaş halinde olduğumuzdan olabilir..
  • birileri paraya para katıyor. siz tahmin edin kimler olduğunu. daha da artacak. 5tl yi çok kısa zamanda görecek. 1 sene bile sürmeyecek 5i görmesi. euro da 7lere doğru kayar 1 sene içinde.

    durmak yok hüülllooooğğğğğğğğğğğğğğğğ
  • Şu yastık altındaki altınları bir getirseniz dövizi de faizi de düşüreceğiz.
    Getirmiyorsunuz işte!
    Hep o yüzden döviz faiz artıyor.
    Sonrada enflasyon azdı diye kızıyorsunuz kardeşim.
    Getirin şu altınları görün bak neler olacak.
  • ameriga bizi kızkanıyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Asıl soru su olmalı: Cari açık bu kadar fazlayken neden develuasyon olmuyor. Ulke tairhinin en buyuk borc batagına suruklenmışken neden develuasyon olmuyor. Su an her ay develuasyon olması gerekıyor.

    Asıl sen uretmeyen bu ulkenın ticaretinin tamaen a101, şok ve bime kaydıgını görupte hala nasıl enflasyon %6 diyenlere hayret etmen hatta dovızın develue edilmeyipte azar azar artırılması kımlerın ne gibi anlaşmalar yaptıklarını ve ulkenın kımler elıne gectıgını arastırmamızın gereklılıgını bir dusun derim

    Aklımdakilerin bir bölümünü yazmışsınız :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.