Şimdi Ara

Donanım Almayın Araba Alın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
14.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güldüm haklı olduğun taraflarda var ama, insanlar bu özelliklere alışınca olsun ister... Para tuzağı oyuncak diye tabir ettiğin şeyleri olmayan arabada fark ediyorum ve ciddi eksiklik olarak görüyorum.
  • golfçü babalar yağmur sensörü övüp top comment olunca dünya kurtaran kayma durduran bir şey zannedip girdim VW nin sitesine de ne göreyim. Yağmurun ve camın ıslanma derecesine göre sileceğin hızını ayarlıyormuş! İnanmıyorum böyle bir donanım nasıl alınmaz (!)

    illa donanımdan bahsedeceksen Talismanın üst donanımında sunduğu koltuk soğutma donanımı çok daha mühim bence.Bişiyoruz la.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oviedo -- 17 Ağustos 2017; 3:4:32 >
  • Aşırı boş olmadığı sürece donanımsız araba almayı yeğlerim.

    Burada adamı bombardımana tutmuşlar ama şu unutuluyor: Araç alırken aldığınız donanımların fiyatları, aracın ötv ve kdv si eklenerek hesaplanıyor. Dışarıda 1500 liralık double din ekrana, aracı alırken 5000 lira veriyorsanız dönüp kendinizi sorgulayın bence.

    Çoğunuzun fark etmediği detaylar bile var donanım paketlerinde ve onlara para sayıyorsunuz. Biri size gelip 300 liraya krom kapı çitası satayım dese hadi ulan oradan dersiniz, fakat fabrika satınca babalar gibi o parayı verdiğinizin farkında bile değilsiniz. Yeter ki full olsun değil mi ? "Ben otomobilden anlamıyorum" ifadesinin bir diğer versiyonu, fark yok arada.

    Renault falan çok yapar bunu, donanım doldurur. Sen de kanıp alırsın. Açıkçası bana B segmentinde ısıtmalı koltuk bile verse, altyapısı çöp arabayla işim olmaz. Donanım araba sattırır, fakat uzun vadede o çöp platformla yaşama tecrübesi oldukça kötü olur. En basit örneklerinden, fiat stilo kendi fiyatında dolu araç sunuyor. Alıyorsun, motor beyni yanıyor. Oturur o sunroof'tan sigara içersin artık birader.

    İnanın bazı donanımlar haricinde, listeleri okumuyorum bile. Hız sabitleyici, esp, kör nokta uyarı sistemi gibi sürüşü etkileyen detaylar önemli. Mesela bmw'de hız sabitleyici standart değil, komedi. Fakat gidip bilmemne nin krom kaplamasına falan donanım demek abes. 50 donanım var, 10 tanesi kullanışlı, kalanları görsel.




  • Ben donanıma para veririm. Seviyorum donanımlı arabaları. Hafızalı koltuk , sunroof, sensörler güzel şeyler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazısı gerçekten gereksiz ıvır zıvır oluyor ve bir sürü fark isteniyor ama kimisi de gerçekten hayatı kolaylaştıran, arabadan alınan keyfi arttıran veya alışkanlık yapan şeyler. İlla en dolu paket ve tüm opsiyonlar olmak zorunda değil tabi fakat temel bazı şeyler olsun en azından, tamtakır bomboş araba da kullanımı esnasında pek zevk vermiyor.

    Mesela atıyorum eski aracımda gösterge tablosundaki çok fonksiyonlu ve grafikli renkli ekran opsiyondu. Diğerlerinde sadece hesap makinesi tarzı bir göstergede km ve hız bilgilerini gösterebilirken bunda yol bilgisayarından hız limitlerine, navigasyon yönlendirmelerine kadar her türlü bilgiyi gözünüzün önüne güzel görseller ile alabiliyordunuz. Şimdi bu kimisi için gereksiz gelebilir fakat ben aracı kullanmaya başladığım andan itibaren sürekli haşır neşir olacağım ve gözümün önünde yer alacak bir göstergede hesap makinesi görmektense bu şekilde daha özenilmiş daha görsel bir şeyi her türlü tercih ederim.

    Benim için bu önemliyken atıyorum elektrikli kapanan bagaj kapağının pek önemi yok. Çünkü biri sürekli gözümün önünde iken diğeri belki ayda yılda bir kullanılacak bir detay.

    Anahtarsız giriş çalıştırma, mesela bu da alışkanlık yapan ve sonrasında aranan bir özellik. Gerçekten büyük rahatlık, sabah evden çıkarken anahtarı cebinize atıyor ve unutuyorsunuz. İn, bin, çalıştır, kapat, hele ki elleriniz falan doluyken (kucakta çocuk, elde market poşeti mesela ) çok rahat. Aynı şekilde park freni de elektrikli ve otomatikti, park edince kendisi çeker, arabayı yürütmek isteyince kendiliğinden bırakırdı, o da güzel bir detaydı.

    Cruise control hakeza, uzun yolda büyük rahatlık sağlayan güzel bir donanım.

    İyi bir aydınlatma da önemli, gece yolculuklarında rahat ettiriyor.

    Yine mesela eski aracımda opsiyon Denon ses sistemi mevcuttu, onu deneyimledikten sonra hiç bir kuvvet bana standart ses donanımlı bir 308 aldıramaz. Yeni araç alma arefesinde 3008 incelerken Allure-Elegance ile GTLine donanım arasında tereddüt yaşamama neden olan şey de yine benzer şekilde Focal ses sistemi idi (3008 almadım sonuçta ama durum böyleydi).

    Malesef bazen bir donanım istediğinizde, "donanım paketi" anlayışı yüzünden yanında gereksiz bir sürü ıvır zıvır da almak zorunda bırakıyor sizi üreticiler. Allure-Elegance - GTLine farkları Focal ses sistemi, elektrikli bagaj kapağı, araç içi parfüm sistemi, dışta bir iki ekstra krom çıta, ön tamponda biraz farklı bir panjur, arka tamponda biraz farklı bir difüzör, piano black tavan, piano black dikiz aynası kapakları, gtline logoları, aynı parçalı deri malzeme fakat biraz daha değişik desende koltuk döşemesi. Bunun için 12bin TL fiyat farkı istiyorlar, bana sorarsanız şu pakette işe yarar tek şey Focal, gerisi ıvır zıvır kategorisinde.

    Park yardımcıları da önemli mesela benim için. İlla her tarafta kamera ya da otomatik park olmasa da olur fakat en azından ön-arka sensörler artık standart olmalı.




  • Sizin için çok gereksiz olan bir özellik bir başkası için son derece önemli olabilir, sınıfları farklı arabalardansa aynı sınıftaki araçları karşılaştırmak gerekir, önceliği d sınıf araç olan zaten boşta olsa alıyor, önceliği c sınıfı olanda parası kadar araba alıyor. Şahsım adına pejo 3008 in yağmur sensörünü en ufak çisede çalıştığı için kullanmıyorum ama far sensörü, panaoromik cam tavan, cruz kontrol,iki bölgeli dijital kiliması, grip kontrol modlarını, yan perdelerini kullanıyorum gayette memnunum, 2017 model araba alıpta arka camları hala elle açmakta çok keyifli olmasa gerek.
  • bu ne gereksiz ne boş bir konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Ağustos 2017; 10:21:21 >
  • Kullanmayı biliyorsan otomatik ve manuel klima arasında da dağlar kadar fark var. Manuel klimalı aracımla yazın her uzun yoldan sonra hasta gibi oluyordum.

    Otomatik klimada ayarlıyorum 23 dereceye, autoyu açıyorum, o hızını kendi ayarlıyor. Dereceyi ayarladığı zaman hafif bir esinti veriyor sadece. Püfür püfür gidiyoruz. Ek olarak eşim manuel klima varken donuyordu. Şimdi üşürse kendi bölgesini farklı dereceye ayarlıyor. Yolda klima savaşlarımız sona erdi

    Ek olarak hız sabitleyici uzun yolda ayak dinlendirmek için güzel bir fırsat.

    Madem iki araç özelinde kıyaslıyoruz. Trendline Passat alacağıma, Comfortline Golf alırım. Kırk yılda bir bagaj ihtiyacım olur diye yayla gibi arabayla gezmeye gerek yok. Çok istersen tavan bagajı yaptır. Yılda 2-3 gün kullanır sökersin. Diğer günler özellikle şehir içi rahat edersin böylece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace88 -- 17 Ağustos 2017; 10:24:22 >




  • Ben de konu sahibine hak veriyorum. Prk kullanmayacagımız özelliklere dünya para vermeye gerek yok ( kendi kendine park) gibi. Yağmur sensörü de hayati bir özellik değil, bu kadar abartmaya gerek yok bence. Çok acemi sürücüler için ciddi bir kolaylık sağlayabilir fakat standart bir kullanıcı için passatın artıları yağmur sensöründen fazladır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes konu sahibine bindirmiş ama bir yönden haklı adam,





    Eskiden evet boş arabalar gerçekten boştu hatta 2004 pololarda klima olmadığını bilirim ama günümüzde boş paket olsa bile temel şeylerin hepsi var ve yeterlide.



    Örneğin benim aracımda nagivasyon var senede 1-2 defa ya kullanırım ya kullanmam o bir defa kullanacağım zaman da nagivasyonu telefonumdan da açabilirim yani her şey çok gerekli değil, hız sabitleyici de uzun yola çıkmayan için gereksiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım isteyen 2010 model genesis 3.8 e yönelmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığım araçta yağmur sansürü var bu kadar hayati birşey olduğunu bilmiyordum. Sağolun sayenizde ne kadar doğru tercih yaptığımı anlamış oldum. Zaten önceki aracımı satma nedenimde buymuş onu da yeni fark ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için vazgeçilmez tek donanım güvenlik. Varsın kilima elle çevrilsin, varsın ön sis olmasın. Yeterki güvenlik donanımı yeterli olsun.



    Bu nedenle, Fren sistemi sayısı, hava yastığı gibi donamları bütün paketlerde standart veridiği için malum marka, trendline donanım bir araç aldım.



    Bu pakette bile; hız sabitleyici, start-stop, yokuş kalkış desteği, dokunmatik ekranlı bluetooth destekli müzik sistemi vs. mevcut.



    Aracım jant kapalı olarak geldi, hoş durduğu için 4 adet orjinal ebatta aleminyum alaşımlı jant aldım. Benim ihtiyaçlarımın tamamına cevap veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

    o yönden bakarsan otomatik vites araba da almayalım elinin altında vites ayağının altında debriyaj var niye millet manuelden fazla yaksın ki

    lojistisyen gereken cevabı vermiş. manuel viteste sürekli el-kol-ayak hareketiyle enerji harcamak gerekiyor. ama yağmur sensörsüz bir araçta silecekleri çalıştırmak için herhangi bir yoğun çaba gerekmiyor el-kol-ayak hareketi gibi. sinyal verir gibi kolu aşağıya itiyorsun ve elektrik motoruyla çalışıyor otomatik olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Ülkemizde zannediliyor ki segmentler illaki artması gereken şeylerdir ve her daim bir üst segmente geçilmesi gerekir.(hâlbuki önemli olan ihtiyacı belirlemektir)



    İşte konunun başında arkadaşın değindiği türden bir başka mahalle baskısı şeklide bu yani illaki bir üst segment gerekliymis algısı.



    Yani aslında şikayet edilen şeyin aynısını arkadaş kendi yaptığının farkında değil.



    Gel gelelim niye herkes Passat almak zorunda değil noktasına arkadaş sadece donanım/segment kıstası üzerinden gitmiş ki bu olayın sadece bir yönü diger yönleride biz belirtelim,



    Öncelikle boyut çünkü 5 metreye yakın arabaları kişi sürmek istemeye bilir, zorlanabilir, veya kendine yakistiramiyordur veya park yeri sorunu vardır veya çekirdek ailedir falan filan,



    Bir diğeri sizin için önemsiz olan bir detay bir başkası için çok önemli olabilir örneğin önceki aracımdan geri görüş kamerası, navigasyon, Bluetooth, cam tavan gibi artıları olan yeni aracimda, anahtar kumandasindan basınca camlar açılmıyor ve benim için bu dert.



    Bir diğer olgu masraflar c ve d segmenti araçların bakım/ yakıt vb masraflarınin daha fazla olması veya algının bu yönde olması,



    Gibi.



    Uzun lafın kısası donanımsız araç alana yapılan mahalle baskısından, onun yerine bir üst segment al baskisida farksiz.

    Şimdi diyeceksiniz ki ama bu daha mantıklı bir baskı o zamanda benim baskim senin baskından iyidir mantığına gireririz ki bosverin bu işleri kim neyi istiyorsa onu alsın.



    Mercedes surende ölüyor, Fiat surende, (bu söz böyle değildi ama olsada olur olmasa da) mesele ölene kadar geçen sürede hangisinden keyif aliyorsun odur bence.







    arabanizin markasi ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç


    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Ülkemizde zannediliyor ki segmentler illaki artması gereken şeylerdir ve her daim bir üst segmente geçilmesi gerekir.(hâlbuki önemli olan ihtiyacı belirlemektir)



    İşte konunun başında arkadaşın değindiği türden bir başka mahalle baskısı şeklide bu yani illaki bir üst segment gerekliymis algısı.



    Yani aslında şikayet edilen şeyin aynısını arkadaş kendi yaptığının farkında değil.



    Gel gelelim niye herkes Passat almak zorunda değil noktasına arkadaş sadece donanım/segment kıstası üzerinden gitmiş ki bu olayın sadece bir yönü diger yönleride biz belirtelim,



    Öncelikle boyut çünkü 5 metreye yakın arabaları kişi sürmek istemeye bilir, zorlanabilir, veya kendine yakistiramiyordur veya park yeri sorunu vardır veya çekirdek ailedir falan filan,



    Bir diğeri sizin için önemsiz olan bir detay bir başkası için çok önemli olabilir örneğin önceki aracımdan geri görüş kamerası, navigasyon, Bluetooth, cam tavan gibi artıları olan yeni aracimda, anahtar kumandasindan basınca camlar açılmıyor ve benim için bu dert.



    Bir diğer olgu masraflar c ve d segmenti araçların bakım/ yakıt vb masraflarınin daha fazla olması veya algının bu yönde olması,



    Gibi.



    Uzun lafın kısası donanımsız araç alana yapılan mahalle baskısından, onun yerine bir üst segment al baskisida farksiz.

    Şimdi diyeceksiniz ki ama bu daha mantıklı bir baskı o zamanda benim baskim senin baskından iyidir mantığına gireririz ki bosverin bu işleri kim neyi istiyorsa onu alsın.



    Mercedes surende ölüyor, Fiat surende, (bu söz böyle değildi ama olsada olur olmasa da) mesele ölene kadar geçen sürede hangisinden keyif aliyorsun odur bence.







    arabanizin markasi ne?

    Cactus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamlar yağmur sensörü olmadan yaşayamıyor yok artık :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    tamamda ne gerek var diyorum otomatiği var işte. Belkide arabamızda olduğu için olmadığı araçlar boş geliyor olabilir ama alıştıktan sonra olması güzel yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam normalde sinyal kollarını hiç kullanmadığı için sadece yağmur yağdığı günlerde silecek kolunu da kullanmak kendisine zor gelmiş olmazsa olmazlar arasına koymuş hatta birisi okumayı bırakmış ne diyelim onlar için hayırlısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 17 Ağustos 2017; 12:50:4 >
  • Arkdaş sanırım boş araba almış. Burada teselli arıyor gibi...

    Yıl olmuş 2017 elektroniğin tavan yaptığ yıllardayız yağmur sensörü gereksiz diyor...

    Adamlar otonom araç geliştiriyor sen donanım gereksiz diyorsun...

    O halde camı elinle çevirerek aç :)

    Golf'ten verdiğin örnek DOĞUŞ' denen kan emici firmanın araçlardaki opsiyonlarıyla insanları kazıkladığı aşikar...

    Aksini idda eden zaten markanın kölesi olmuştur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 17 Ağustos 2017; 13:4:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.