Şimdi Ara

Donanım Almayın Araba Alın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
14.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    boşline olanların en kötü yönü donanımdan çok iç malzemelerin çok donuk ve dandik görünmesi.

    Bi de boyle bi durum var. Mesela midline plus golfle comfortline golfun ic mekani arasinda cok fark var. Donanim listesine bakinca pek fark gozukmuyor oysa ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneye kadar bindiğim araç 2001 modeldi ve yağmur sensörü elektronik koltuk mercekli far vs vardı. Hesabını siz yapın... :) :) :)
  • Gayet mantikli bir yorum yapmis arkadas ama dedigim gibi mantikli insan faktoru isin icine girince abartilar illa olacaktir hep daha iyisini daha fazlasini alma arzusu bizim fitratimizda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım ilk başlarda güzel gelsede ilerleyen yıllarda sürekli sorun açıyor.
    bakınız eski mercedesler.
    inanmıyorsanız gidin sanayiye mercedes ustalarına sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

    o yönden bakarsan otomatik vites araba da almayalım elinin altında vites ayağının altında debriyaj var niye millet manuelden fazla yaksın ki

    Arabada yağmur sensörü var diye çok lazımmış gibi savunma



    Sürekli yağmur yagmiyor ama sürekli vites değişmesi lazım arasında dünya kadar fark var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araç alırken 10bin -20bin fazla verip donanımlı almak mantıklı değil. Ama İkinci elde farklar 2-3bin Tl civarına düştüğünde donanımlı almak çok mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyetiker

    Ne güzel okuyordum, yağmur sensörünün gereksizliğini okuyunca bıraktım.

    Bende senin yazını okuyunca kafamı taşlara vurasım geldi.

    Yağmur sensörü, altı üstü yağmur sensörü, olsa ne olur olmasa ne olur?

    Sağ elinin parmakları mı ağrır kolu kendin indirsen, eklemlerin mi tutulur 🤣🤣

    Şu insanoğlu yakında uzay mekiği tabiri donanım istemeye başlayacak vallahi.

    Benim gençliğimde Çorum kaloriferi vardı, bilirmisin sen?

    Şimdi çıkmışlar bölgesel dijital klima olmazsa olmazmış.





    Dışarı da 100 tl'ye yaptırdığın nikelaja sanayi artığı diyen insanlar, aynı nikelaja bayii 500 lira istediği zaman ooooo ama bayii çıkışlı orijinal aksesuar der hemen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Bu tarz durumlar olabiliyor evet ama defalarca yaşadım bu senaryoyu, şehir içinde de, şehir dışında yüksek hızda da. Bu tarz durumlar önceden kestirilebiliyor biraz da ve bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Silecek koluna ufak bir dokunuş yapmak zor değil bence. Yağmur sensörü tabii ki güzel birşey, donanımlar bizim için sonuçta ama elzem birşey değil bana göre.

    Hocam, bazen öyle yağmur yağıyor ki hıza da bağlı olarak insan 30 saniyede bir elini sileceğe atmak zorunda kalıyor. Çünkü ya hızlı çalışıyor ses yapıyor, ya da yetişmiyor. Far sensörü için eyvallah. Kaç tane tünele girip çıkıyoruz. Hava kararınca da bir kere açıyoruz. Ama yağmur için farklı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 17 Ağustos 2017; 15:13:36 >
  • Konuya dolaylı bi bakış açısı donanımdan ziyade kaliteli bi araba alın diyen bi video güzel ve detaylı açıklama var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 17 Ağustos 2017; 15:23:34 >
  • Yine bizim insanımız sebep oluyor bu duruma.
    Adamda megane touch plus var benim model touch diye bomboş araba diyor.
    Halbuki tek fark çelik jant.
    Birbirimizi aşağılamayı seviyoruz
  • full olmayan araba almam, ticari araba almıyorum sonuçta.
    bu tercih meselesidir. dileyen mevcut donanımı bile söktürebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sleeper

    Sıfır araba almayın devlette bayide sizi öper.

    Ben ilk sahibinden 72.000 tl ye 63.000 km de 2011 model otomatik a4 aldım. 1.8 tfsi motor 120 bg ve 1300 devirden sonra 230 nm tork üretiyor.

    Konfor ve yalıtım yüksek. Yol tutuşu iyi. Chip ile 210 bg yapılabiliyorki para olursa yaptıracağım.



    Sıfır almayın

    saçma sitede dediğiniz özelliklerde araç 92 bin liradan başlıyor. siz nasıl aldınız o fiyata ? ne zaman bi de ?
  • işin kötü yanı donanım da cezbediyor. 5-10 fazla vereyim şu özellikler de olsun diyor insan, şahsen öyle düşünüyorum.
  • hiç donanım almayın demek yanlış olur. o mantıkla gidersek golf trendline alacağına git symbol al , yarı fiyatı, o da araba o da, istediğin yere götürüyor demeye başlarız.

    burada önemli olan herkes için işe yarıyacak ortak özellikler var (yağmur ve far sensörü gibi) paran varsa kesinlikle alınmalıdır. bir de o özelliklere para vermeyi luzumsuz gördüğümüz şeyler olabilir. bunlar tamamen kişisel ihtiyaçlar ve olanaklarla ilgili şeylerdir. şahsen ben bir arabada otomatik park, deri koltuk gibi özelliklere para vermek istemem.
    istemediğim şeyler opsiyonel olsunlar.
  • Yağmur sensörü gereksiz gibi görünebilir ama hayat kurtarabilir duruma göre.Başıma geldiği için biliyorum yolda giderken bir anda üst geçitten ön cama yoğun bir su kütlesi geldi.Üstelik çamur gibiydi tüm camı aniden kapattı ve anlık olarak panik yaşadım.Bir anda silecekler son sürat çalışıp önümü açtılar.Hızım az değildi ve yol boş değildi.Bu özellik olmasa belkide yaşadığım panik sonucu sileceği çalıştırana kadar kaza yapabilirdim.
  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    aracınızın yakıtı nasıl?
  • Olayın içerisinden gelen birisi olarak çok doğru bir yazı olduğunu söylemem lazım. Ayrıca şu yazıdaki müşteri profili maalesef Volkswagen müşteri profilinden çok uzak. O nedenle çok tepki çekecektir.

    Hem araçları ve iç içleyişi çok detaylı olarak bilen biri olarak, hem de otomotiv üzerine yüksek yapan bir mühendis olarak hem de sarı çizgili mehmet ağa olarak yorumlarımı eklemek isterim. Ne kadar okunur bilmem ama 3-5 kişiye de ulaşsam kardır.

    Öncelikle Volkswagen markası (grubu) ile Ford bu segmentte parasının hakkını en fazla veren araçlar (Renault markasını fiyat segmentasyonu nedeniyle ayrı tuttum). İki markanın karakteristiği çok farklı olduğu için kıyas yapılmaz pek ama Ford performans ve dinamizm, Volkswagen konfor ve dayanım olarak öne çıkar. Bir kaç arkadaşın yaşamış olduğu tecrübeler veya savunduğu fikirler üzerinden değil EU21, NAFTA ve APAC müşterileri üzerinden yüzbinlerce kişi ile yapılan anketlerin sonucu bu. Yani global olarak otomotiv müşterisi bu markaları bu şekilde görüyor.

    Konumuzdaki Passat hem sürüş kalitesi hem de üretim kalitesi olarak Golf'ün net bir şekilde üzerinde bir araç. Jetta ile Golf arasındaki fark kadar bir fark olduğunu söyleyebilirim üretim kalitesi olarak hele. Motor ve şanzıman olarak üzülerek söyleyeceğim ki zerre bir fark yok (aynı parça numarası bile çıkabilir net hatırlamıyorum). Hatta multimedya kontrol ünitesi ve türevi bir çok temel kontrol ünitesi de ortak. Hatta bu parçalar içinde Passat ile Rapid arasında bile ortak olanlar mevcut.

    Manuel klima ile dijital klima arasında en azından Volkswagen grubu içinde pek bir arıza oranı farkı yok. Çift yönlü ya da üç yönlü klima olayı güzel sadece onun dışında evet arka sistem tamamen aynı. Yağmur sensörü tamamen kişisel bir tercih olup bir çok kişi olmazsa olmaz değil. Otomatik yanan kısa far ya da far sensörü kadar saçma bir olay bilmiyorum. Şu an tüm Volkswagen araçlarının farını açık bırakın kontağı kapatınca far sönüyor. Yani neden yakma ihtiyacı duyayım. Ampül patlasa çifti 50TL bile değil. Cruise kontrol sürekli şehir içi hatta sürekli İstanbul içi kullananlar dışında bence her araçta olmalı. Cam filmi konusunda kesinlikle Llumar (orijinali) markası fabrika çıkışlı karartılmış camdan daha başarılı. Evet Xenon farlar da çok güze aydınlatıyor ama sürekli gece uzun yola çıkmıyor ve şehir içinde araba kullanıyorsanız sellektör efektiyle ego şişirmek dışında bir artısı yok. LED arka stoplara vs değinmek bile istemiyorum. Sırf param var ve buna harcayabiliyorum görgüsüzlüğü. Kimse kalkıp 0,2 ile 0,3 saniye arasında daha erken yanıyor LED demesin; refleks sürenizin altında bu fark.

    Ayrı bir paragraf olarak da bebek arabası taşımayıp sırf yılda 2 hafta lazım olacak diye büyük bagajlı araç alanlar var. Haftalık 100TL ile aracın tepesine ilave 340 litre hacim veren portbagaj (ve bağlantı kiti) kiralıyor Volkswagen bir çok büyük ilde. Yoksa bile talep yapın ayarlasınlar. Bagaj için segment büyütmeye ya da istemediğiniz aracı almaya kalkmayın.

    Ayrıca baz donanımlı araçların sipariş aşamasında Almanya tarafından siparişe açılmaması ya da kotalanması durumları da oluyor. Veyahut Almanya diğer donanımlı araçlar için maliyeti aşağıya çekip daha yüksek kar marjı bırakarak onların siparişine de teşvik ediyor. Bu da istediğiniz araç için sıra bekleme durumunun açıklaması. Ben de ilk başlarda araç var da vermiyorlar kafasındaydım ama gerçekten gemiye yüklenen bir çok araç için opsiyon koyduran müşteri var.

    TL;DR: Sadece araç değil ne alacaksanız gerçekten ihtiyacınız var mı diye bakın ve ona göre tüm ürün segmentini gözden geçirin. Tembel ve bilinçsiz müşteri biz pazarlama yöneticilerinin en yüksek karlılık elde ettiği müşterilerdir.




  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam donanım alıp almamakla Golf yerine Clio almak arasında bir fark var. Kaldı ki kaza bela riski olmayacaksa aslında iki aracın da konfor ve ses/titreşim dışında pek bir farkı var denemez. Arkadaş biraz sert girmiş ama gerçekten insanlar sırf arabamda bu var demek için para yatırıyor.

    Not: Otomatik park özelliklerine çok güvenmeyin derim
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    İki aracın şasi, cowl (motor arkası ön panel) ve koltuk bağlantı noktaları aynı olmalı. Algısal olabilir mi hocam bu durum? Havuz aracı olarak ikisini de kullandım 1.90+ boy ile ve çok bir fark hissetmedim açıkçası.
  • Donanım almayalım evet, 2 hava yastıklı vw polo alalımAraçların paketleri oluşturulurken öyle ayar çekiyorlar ki gerçekten aradığınız tek bir özellik için bile olsa bir veya iki üst paketi aldırıyorlar size..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.