Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gördünüz mü forumdaki amerikan şakşakçılarını.Amerikayı eleştiriyorum diye bana saldırmaya çalışan amerikan yandaşları Türkiye zora girsin dolar artsın diye dua ediyorlar bakın görün amerikancıları işinize gelirse tabi...
    Bir kez daha görüyoruz forumdaki milliyetçiyim kılıfına gizlenenleri gerçek yüzlerini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 20 Ocak 2020; 3:20:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Bana dolar maduru değilde devalüasyon veya faiz madurları demek daha doğru gibi geldi. Bir yerden borç para bulunup piyasaya döviz pompalanıyor. O yüzden dolar fırlamıyor 3-4 sene önce en parada günlük %28 civarı faiz vardı. Birikmiş 50k paranın faiziyle ev geçinirdi derken piyasaya sürülen dolar ve faizin zorla indirilmesi ve sırtımıza yüklenen vergi ile buralara geldik. Vergilerin suyu çıkarsa seçimleri kaybederler borç bulamazlarsa dolar sürülemez faiz çıkarsa yine durgunluk olur... sonuç olarak bir yerde bu iş patlayacak ve ondan önce elinde dolar olan kazanabilir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dövizle, borsayla, altınla falan hiç işim olmaz, takip de etmem. Doların 7'leri gördüğü 12 Ağustos akşamı bir çok kişi gibi gaza gelip ben de dolar almıştım. Ben saat 23:50'de 200 dolar almıştım. Enpara kol gibi makas koymuştu, yine de sabaha ne olacağı belli değil diyerek heyecan olsun diye almıştım. Zaten 200 doların ne yatırımı olsun. Şimdi kontrol ettim satın alım kuru tam 1$=7,82₺ iken almışım.  Tabi acayip kazık yedim, büyük ders oldu bana. O günden beridir de dolarla, euro ile uğraşmam, öncesinde zaten uğraşmıyordum. Neyse ki benim kaybım miktara bağlı olarak oldukça az seviyede. Binlerce dolar alanlar kendilerini kesmedilerse iyidir.

  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Şu tiplerle aynı reaktif ametalin elektronları ile enerji ürettiğini bilmek insana gerçekten koyuyor.
  • Bu arada dolar zaten 10 lira yine olur hatta olması gereken 12-14 civarıdır. Şu an gerçek değeri de tüik enflasyon hesabına göre dahi 6.60-6.90 arasıdır.
    Dolar alanlar hiçbir zaman terste kalmaz, tekrar artınca öyle çat diye zam gelmez. Piyasa zaten durgunlaşacağı için enflasyon reaksiyonu bir müddet gecikir.
    Ayrıca şu an hareketli denen piyasa bile bu kredi oranlarına rağmen, rakamlarla açık seçik bitik. Birde doları baskılayınca millet dth ları bozdurur zanneden evlere şenlik ekonomi yönetimimiz var. Karda veya zararda olmak farketmeksizin yarın artacağını bildiğim halde elimdeki doları neden kullanayım. Devletin peşkeş çektiği kredi oranlarıyla olabilecek en uzun vadede faiz öderim.
    Bugün 600tl taksidi olan 5-10 yıl vadeli bir kredi ödemesi düşünün ve dolar 6tlden tek taksidi 100 usd etsin.
    Seneye veya 5 sene sonra veya 10 sene sonra dolar bariz belli ki 6tlnin altında olmayacak. Bozuk ekonomik döngüyü gerçekten düzeltecek biri dahi gelse dolar 5 seneye en iyimser tahminle %70, 10 seneye %160 artmış olacak. Yani dolar bazında taksidiniz 50 veya 30 usd civarında bir rakama tekabül edecek. Bildiğin beleş mal sahibi olmak işte buna denir.

    Birde kötümser tahmin yapalım ki arjantin gibi %500 lük devalüasyonlar olsa kredi taksidiniz 15-20 usd olacak. Şu an herkese kredi musluklarını açmalarının sebebi de bu zaten. Olanı yediler yetmedi, olmayan parayıda yiyorlar ama kimse uyanmaz...
    Ne demişler; "uyandırma kerizi, bulandırma denizi"...




  • En azından bir deneyim oldu insanlar için. Ekonomide neyin ne yöne gideceğini kısa vadeli olarak tahmin etmek çok çoook zor.

    Her zaman uzun vadeli yatırım yapın. Bugün dolar aldım 1 hafta sonra yüzde 20 karla sattım yerine bugün dolar aldım 1 yıl sonra yüzde 20 artabilir gibi hedefler koyarsanız üzülmezsiniz.

    Tabi doların artışı ile tl mevduat ve borsa getirilerini her zaman karşılaştırın.
  • Bugünden yarına yatırım olacağını zannederseniz daha çok canınız yanar benden demesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gözler kredi çekip dolar alıcam diyenleri gördü dolar 7 tl seviyelerinde iken. Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Hocam dolar uzun vadede de zarar ettiriyor. Bu söylediğiniz altın için doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besttrr

    Zeka sorunu olmak boyle bir sey iste.

    1) Dolarin sa enflasyonu var.

    2) elinde 30 bin TL var sen bunla 6 liradan dolar alirsan 5 bin dolarin olur, bekleyip yada oncesinde dogru zamanda 5 liradan aldiysan 6 bin dolarin olur.

    Sonuç: TL'ni ne zaman bozdurup dolar aldigin senin ABD'deki alim gucunu de gayet etkiler.

    Bu zekayla bu millet cok fazla ayakta duramaz.

    Alıntıları Göster
    1) Dolar faizi diye bir şey var, doları faize koyduğum anda enflasyonu elimine ediyorum

    2) ben kek değilim tek seferde bütün parayı gömeyim, aylarca her kademeden alırım, ortalama bir maliyet çıkar karşıma

    gördüğü gibi zeka sorunu yok, zekasızlık sorunu var bazılarında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Ama sorun şu ki biz ABD'de yaşamıyoruz.

    1 yıl önce 100.000tl ile araba yerine dolar alan adamın aynı dolar ile aynı aracı alamıyor. Konunun ilk mesajında bunu anlattım.

    1 sene sonra dolar 12tl olursa 200.000tl'lik araba 400.000tl belki daha fazla olacak ama onun parası 100.000tl'den 200.000tl'ye çıkacak.


    O dolarları kimseye yedirmeyeceklerini 18 aydır dolar ana konusunda anlatıyorduk. Anlatmak istediklerimiz bunlardı ama kimse dinlemedi. Şimdi yavaş yavaş, fakirleşe fakirleşe o dolarlardan zarar edecekler aslında çoktan ettiler bile.
    ama ben doları TL 'ye çevirmemek üzere alıyorum zaten.



    onun için diyorum ki TL BİR İLİZYONDUR !

    her şeye dolar bazında bakın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan4554

    Bu gözler kredi çekip dolar alıcam diyenleri gördü dolar 7 tl seviyelerinde iken. Allah akıl fikir versin.
    bu bir sonuçtur !

    sebep erdoğandır



    sen halkın cebinde ki paranın alım gücünü koruyamaz isen, enflasyona hışır hışır yedirirsen

    halkta parasını koruma yolu arar '

    dolar izlenen ekonomik ve siyasi politikalar ile şekillenir.
  • 3 kuruş kazanmak için bir yerine 3m kazık yemeye hevesli bir sürü eleman var etrafta. dolar iyice fırlarsa ülkenin tamamen boka saracağını göremeyecek kadar sığ fikirli ve egoist insanlardır bunlar.
  • Valla kardeş biz millet olarak nedense hep dolar 12 tl olacak diyenlere inanıyoruz. Örnek Mert YILMAZ var onun yorumlara genellikte orta haldedir (hükümeti felan eleştirmez) bu adam hiç bir zaman dolar 7 olacak 12 olacak diye bir iddiada bulunmadı lakin gir youtube sayfasına altındaki yorumları oku. İşte "sen bu işten anlamıyorsun" "yalaka Mert" "dediğinin hiç bir tutmadı" vs vs. Birde Selçuk GEÇER' e bakalım bu adam insanlarla dalga geçer gibi dolar tahmini veriyor. Lakin şimdiye kadar tutturamadı bu gidişle de tutturamayacak gibi ama adamın videolarının altında bir tane olumsuz yorum yok. Nerdeyse adamı kral ilan edecekler.

    Durumun özeti şu dolar 12 tl olucak dersen en iyi ekonomist sensin yok dolar 5.8x lerde kalacak vb şeyler dersen vayki senin haline.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deadwood

    Valla kardeş biz millet olarak nedense hep dolar 12 tl olacak diyenlere inanıyoruz. Örnek Mert YILMAZ var onun yorumlara genellikte orta haldedir (hükümeti felan eleştirmez) bu adam hiç bir zaman dolar 7 olacak 12 olacak diye bir iddiada bulunmadı lakin gir youtube sayfasına altındaki yorumları oku. İşte "sen bu işten anlamıyorsun" "yalaka Mert" "dediğinin hiç bir tutmadı" vs vs. Birde Selçuk GEÇER' e bakalım bu adam insanlarla dalga geçer gibi dolar tahmini veriyor. Lakin şimdiye kadar tutturamadı bu gidişle de tutturamayacak gibi ama adamın videolarının altında bir tane olumsuz yorum yok. Nerdeyse adamı kral ilan edecekler.

    Durumun özeti şu dolar 12 tl olucak dersen en iyi ekonomist sensin yok dolar 5.8x lerde kalacak vb şeyler dersen vayki senin haline.
    mühim olan burada ZAMAN'dır



    NE KADAR SÜRE SONRA o rakama ulaşacak ?

    1 yıl mı 10 yıl mı ?


    onuda gelecekten gelen adam olmadığımız sürece bilemeyeceğiz !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Haklısın ama vatandaş ne yapsın hocam parasını korumak ıcın dolar aldı. Hukumet doları bir şekılde baskılıyor ama elinde sonunda dolar tekrar yukselecek dıye dusunuyorum.
    Dostum acaip yanılıyorsun. Çünkü hükümet istese dolar 4 TL bile olurdu şu an hükümet yüksek tutuyor. Nasıl mı ?
    Şöyle açıklamaya çalışayım: Dolar 6 Tl nin üstüne çıktığında Faiz %25 bandında idi. TL bazında yüksek faiz Türk Lirasına olan talebi artırır ve böylece piyasada TL talebi artar. Ancak Faiz bugün %10!! Hükümet 1 yıldır faiz indiriyor. Bu riskli bir karar ama işe yaradı. Ekonomi bi miktar tekrar canlandı çünkü millet parasını faiz ile bankada tutmak yerine düşük faizle TL bazından kredi aldı ve iş üretti. sonuç olarak TL nin değeri yine artmış oldu ama dediğim gibi riskli idi.
    Sonuç olarak bugün faiz hala 25 puan olsaydı millet dolarlarını getirip TL alır 25% faizle bizim devlete verirdi ve dolar 4-5 TL bandında olurdu ekonomist değilim ama durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 20 Ocak 2020; 10:5:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    1) Dolar faizi diye bir şey var, doları faize koyduğum anda enflasyonu elimine ediyorum

    2) ben kek değilim tek seferde bütün parayı gömeyim, aylarca her kademeden alırım, ortalama bir maliyet çıkar karşıma

    gördüğü gibi zeka sorunu yok, zekasızlık sorunu var bazılarında

    Alıntıları Göster
    Hangi banka o kadar faiz veriyor? Soyle de bilelim biz de oraya koyalim.

    Sen dolarin alim gucu hep ayni demissin. 5 bin dolar almak var 6 bin dolar almak var. Dolayisi ile dolari ne zaman aldigin alim gucunu dogrudan etkiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağ gerici de sol gerici de büyük zarar veriyor bu ülkeye ve sadece kendini düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O Selçuk varya kimler anasını. Katmadi duasında

    Her gün dolar 10 TL yok 15 TL olacak diye millete verdi gazı verdi gazı

    Gençler yatırım ciddi iştir

    YouTube yorumculara bakıp yatırım yapacaksanız. Sıkıntı büyük , resmen kumar

    Bence. Altın dolar vs hepsinden bir miktar alınıp kenara konmalı. Gerçi şuanda karnımızı zor doğruyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.